Europatipset Tips 6/10 2022

Publicerad på 5 Okt 2022 - 21:45

Aston

Aston

Jan Wickberg

5 Okt 2022 - 21:45

Europatipset med en jackpot på 3 miljoner kan det vara något. Ja det tycker vi och kör en analys av matcherna som hämtas från Europa League och Europa Conference League. Vilka lag kan skrälla och finns det några vettiga spikar på kupongen. Det och mycket mer går vi igenom nedan. Fäll upp era paraplyer så kör vi!

EUROPATIPSET 2022-10-06 20:59

Match 1

Gent - Djurgården 1

Tidig seriefinal i grupp F där Djurgården gästar Gent. Hemmalaget har gått rätt knackigt i ligan på sistone. En vinst och tre förluster på de fyra senaste. Har väl inte direkt haft marginalerna med sig då man åkte på rött i första halvlek mot Charleroi, 0-1 i 90e minuten mot Genk och senast mot Cercle Brugge kom förlustbollen på straff i 89e minuten. Skador stör på Tarik Tissoudali, Jordan Torunaigha, Ibrahim Salah och Darko Lemajic. Även sen test på Nurio Fortuna. Djurgården går en tuff kamp mot Häcken om SM-guldet och föll senast med hela 0-3 borta mot Degerfors. På det hela taget har man 4-5-4 på 13 bortamatcher i serien så det är främst hemma man är starka. Inga skador i truppen förutom långtidsskadade Elliot Käck. Bra läge för belgarna att återfå självförtroende och utöka ledningen i gruppen. Ettan lämnas allena.

Match 2

Arsenal - Bodö/Glimt 1

Londonlaget har börjat säsongen på bästa sätt och leder Premier League. I Europa League har man besegrat Zurich borta. Förväntas här rotera i elvan och spelare som Matt Turner (mv), Rob Holding, Marquinhos och Eddie Nketiah är aktuella för startplatser. Även Reiss Nelson som är åter efter skada bör få speltid av manager Mikel Arteta. Cedric Soares, Mohamed Elneny och Emile Smith Rowe skadade. Bodö/Glimt lär inte kunna vinna inhemska ligan då avståndet upp till Molde är 15 poäng. Får i stället kämpa om att behålla andraplatsen i kamp med lag som Rosenborg, Lilleström och Vålerenga. Senast en stark trea borta mot just Lilleström. Skyttekungen Amahl Pellegrino kunde starta efter skadetrubbel och svarade för 1+2. Har bara Sondre Fet borta pga skada. Ettan troligast på Emirates men vi vet vad Östersund gjorde för några säsonger sedan och det kommer att roteras samt att det inte är Champions League utan "bara" Europa League. Vi tar därför med krysset.

Match 3

Roma - Real Betis 2

Roma på sjätte plats i Serie A efter åtta omgångar. Vann senast borta mot Inter men innan dess förlust hemma mot Atalanta. I Europa League förlust mot Ludogorets på bortagräs men hemma på Stadio Olimpico kunde man enkelt besegra HJK efter att finländarna åkt på tidigt rött kort. Här räknar vi med att spelare som Mile Svilar (mv), Matias Vina och Andrea Belotti är aktuella för starttröjor. Stephan El Shaarawy är åter efter skada och bör också få speltid. Skador på nederländarna Rick Karsdorp och Georginio Wijnaldum. Betis har vunnit mot både HJK (2-0) och Ludogorets (3-2) och toppar tabellen. Även i den inhemska ligan går man bra och ligger på fjärdeplats trots förlusten senast mot Celta. Backen Luiz Felipe tog rött kort efter bara 20 min så vi drar inte för stora växlar av den torsken. Åldermannen Claudio Bravo (39) lär vakta buren och även spelare som Juan Miranda, Andres Guardado och Willian Jose är tänkbara starters när tränare Manuel Pellegrini förväntas rotera. Vi finner helt klart värdet år höger här.

Match 4

Midtjylland - Feyenoord 2

Grupp F är en öppen historia där alla fyra lag står på tre poäng efter två omgångar. Känns väl ändå som att Feyenoord och Lazio är de bästa lagen i gruppen och troligen kommer vara etta och tvåa så väl efter denna omgång som när vi summerar. I danska Superliga har Midtjylland två segrar och tre kryss på bortaplan medan man hemma inte alls gått lika bra. 1-2-3 och minus fem i målskillnad. Har så klart inte lyxen att ställa över en massa spelare och låta bänkvärmare få startplatser men kanske är Edward Chilufya ett undantag då man har skada på Junior Brumado. Feyenoord har sett bra ut i Europa League. Åkte förvisso på 2-4 borta mot Lazio men det är den svåraste matchen. Senast 6-0 hemma mot Sturm Graz visar på klass. I den egna ligan startade man starkt med 5 vinster på de 6 första matcherna. Första förlusten näst senast borta mot PSV. I helgen "bara" 1-1 borta mot NEC. Om man vill rotera i truppen finns spelare som Quilindschy Hartman, Sebastian Szymanski och Santiago Gimenez att tillgå. Den sistnämnde har redan tre mål i Europa League och en tänkbar matchvinnare här. Tvåa!

Tips: Santiago Gimenez målskytt @ 2,45 - Unibet -

Match 5

Braga - Royal Union SG 1

Vinnaren av denna match kan ta ett stort steg mot avancemang då båda lagen står på sex poäng efter två omgångar. Braga har 2-0 borta mot Malmö och 1-0 hemma mot Union Berlin så en solid defensiv och sedan gjort vad man behövt framåt. I den portugisiska ligan är man trea efter storheterna Benfica och Porto. Säsongens första förlust senast då motståndarna var just Porto. Målis Matheus drog på sig rött kort när matchen redan var körd. Inget som påverkar här men kanske vill man värma upp andrakeeper Tiago Sa inför kommande ligamatcher och låter han ta vantarna här. Backen Paulo Oliveira har startat båda tidigare Europamatcher och lär även här god chans till 90 minuter. Uros Racic och Diego Lainez ytterligare alternativ om man vill vila några ordinarie. RUSG på fjärdeplats i Jupiler Pro League. Har tre raka på bortaplan så formen är god. Besegrat Union (1-0 borta) och Malmö (3-2 hemma) i Europa League. Känns inte som att man kommer vara på topp flera säsonger framöver så det gäller att smida medan järnet är varmt. Om någon spelare gör det bra så är risken stor att han nästa säsong finns i ett topplag i Jupiler Pro League eller nederländska ligan. Victor Boniface känns som en av de som bara har RUSG som en mellanstation. Skada på Dennis Eckert Ayensa men Bart Nieuwkoop är åter och kan komma att starta. Ross Stykes, Loic Lapoussin och Jean Lazare Amani är också troliga startspelare här. Gustaf Nilsson får vara nöjd om han får plats på bänken. Den modige spikar ettan men om man har råd haka på krysset.

Match 6

Freiburg - Nantes 1

Tyskarna toppar grupp G på maximala sex poäng efter två omgångar. Har besegrat Qarabag hemma med 2-1 och senast så slog man Olympiacos borta med hela 3-0. I Bundesliga har man bara Union Berlin framför sig på målskillnad. Får så klart det svårt i längden att hålla storheter som Bayern Munchen och Dortmund bakom sig men truppen är helt okej och om man får vara skadefritt så kan det bli Europaplats även denna säsong. Har inte roterat i tidigare matcher så det känns som att man satsar fullt ut på Europa League. Lukas Kubler och Nils Petersen lär dock få starta. Skador på Lucas Holer, Hugo Siquet, Kimberly Ezekwem och Roland Sallai. Nantes har också slagit Olympiacos men fick inte med sig någon poäng från mötet med Qarabag. I franska ligan går man svagt och balanserar på nedflyttningsstrecket. Toulouse hemma är den enda matchen man vunnit. Senast 1-4 mot Monaco så det är med svag form man reser till grannlandet. Det mesta tyder på att man kommer starta med ordinarie elvan med några få undantag. Backarna Fabien Centoze och Fabio Da Silva står över pga skador. Här känns hemmalaget som befogad favorit och spikas trots hög procent.

Match 7

Rennes - Dynamo Kiev 1

Grupp B där Rennes delar ledningen med Fenerbache som båda har en vinst och ett kryss samt 4-3 i målskillnad. Krysset kom senast då lagen möttes i Frankrike. Rennes hade 2-1 till slutet av matchen då Hamari Traore åkte på rött och med en man mindre pressade turkarna fram en straff och kunde kvittera på stopptid. I Ligue 1 är Rennes på sjätteplats efter en trög start har man fått upp ångan och är obesegrade i fem raka. Vi anar viss rotation i elvan och norrmannen Birger Meling och kroaten Lovro Majer är två tänkbara starters här. Framåt är Jeremy Doku redo att starta efter skada men konkurrensen är hård så inte säkert att han är tränare Bruno Genesios val här. Skador på Warmed Omari, Baptiste Santamaria, Xeka och Kamaldeen Sulemana. Dynamo sist i gruppen på noll poäng. Har två rätt krampaktiga 1-0 vinster i ligan och har inte kunnat hålla formen som värsta konkurrenten Shakhtar. Har som de flesta andra lag från Ukraina och Ryssland tappat de flesta utländska spelarna men ett par är kvar samt legendtränaren Mircea Lucescu. Har jobbiga skador på målvakten Georgi Bushchan, Mykola Shaparenko, Vladyslav Supryaga och Vladyslav Kulach. Det här ska inte vara några problem för Rennes om man går för fullt hemma på Roazhon Park. Ettan får stå ensam.

Match 8

Fenerbache - AEK Larnaca 1

Samma grupp som matchen ovan och då så klart de övriga två lag som möts här. Fenerbache har haft flyt så här långt. Vann mot Dynamo efter mål på stopptid av inhopparen Michy Batshuayi och mot Rennes då satte Enner Valencia en straff på stopptid som betydde 2-2. I den inhemska ligan har man 4-2-1 på sju matcher. Har satt 20 mål på dessa så när det stämmer så ramlar målen in bakom motståndarmålisarna. Truppen är bred och det finns kvalitet på bänken så om Jorge Jesus vill lufta spelare så det bra läge här. Serdar Aziz åter efter skada och fick 90 min mot Besiktas så vilar nog här. Bright Osayi-Samuel, Ismail Yuksek och Michy Batshuayi kan alla få starta här. Skador på Luan Peres, Mauricio Lemos, Joshua King och Bruma. Larnaca föll hemma mot Rennes men bortabesegrade Kiev så man är fortfarande med i racet. Hemma på ön har det gått så där i upptakten. Två vinster och ett kryss samt 5-0 i målskillnad hemma. Dock värre borta där man förlorat både mot Omonia och Paphos. Har svårt att göra mål och har bara gjort tre spelmål på de fem inledande matcherna. Adam Gyurcso är dock ett hot som kan ställa till det för turkarna. Vilade Victor Olatunji i senaste ligamatchen men här lär han vara med från start. Bruno Gama skadad och ej med. Ernest Asante medverkar inte heller i Europaspelet. Visst är hemmalaget favoriter men till över 80% är det bara glömma spik. Fener har haft marginalerna med sig i tidigare matcher och AEK är bra defensivt så X ska med.

Tips: Adam Gyurcso målskytt @ 4,75 - bet365 / Unibet -

Match 9

Olympiacos - Qarabag 1

Den grekiska storklubben ligger sist i grupp G och då innehåller inte gruppen några direkta storlag. Föll på övertid mot Nantes så där kan man skylla lite på oflyt (om man vill) men senast hemma mot Freiburg 0-3 finns inga ursäkter. Ledningen var inne på samma spår och gav tränare Carlos Corberan foten. Real Madrids elegante mittfältare under 80/90 talen "Michel" har nu tagit över och inledde med en vinst över Atromitos (2-0). Youssef El Arabi brände straff vid 0-0 men när man fick ytterligare en elvameterskick så satte Cedric Bakambu bollen i mål. Kunde sedan avgöra tillställningen i andra halvlek och känns rätt given att få starta här. Unge keepern Konstantinos Tzolakis höll nollan och då Tomas Vaclik är skadad så behåller han vantarna. Övriga som dras med trubbel är Ousseynou Ba, Leonardo Koutris, Panagiotis Retsos, Andreas Bouchalakis, James Rodriguez, Ui-Jo Hwang och Konrad de la Fuente. Oklart om någon av dem kan medverka här men lita på att alla vill visa nye tränaren att de är värda plats i matchtruppen. Qarabag har inte så mycket motstånd i den Azerbajdzjanska ligan där man har sju av sju och 24-6 i målskillnad. I Europa League knapp förlust borta mot Freiburg och seger hemma mot Nantes med 3-0. Verkar satsa rätt hårt på Europa då man vilade Ramil Sheydayev senast och lät Shahrudin Mahammadaliyev vakta målet så han är redo nu. Känns dock som att man möter grekerna i fel läge. För nån månad sedan hade vi garderat men nu etta!

Match 10

Hearts - Fiorentina X

Europa Conference League grupp A toppas av Basaksehir med Hearts på andra plats. Skottarna fick rätt rejält med pisk mot gruppledarna (0-4) men vann sedan borta mot RFS med 2-0. Även i Premiership har det varit mycket upp och ner för Hearts. Hade tre raka hemma innan man föll i helgen mot Rangers med 0-4. Australiensaren Cameron Devlin tog rött med fem kvar av första halvlek men även med 11 man på planen hade det troligen blivit förlust. Får i vanlig ordning ha sikte på plats 3 bakom Rangers / Celtic. Skadorna på Kye Rowles och Craig Halkett så klart tråkiga men man lider nog mer av att anfallarna Beni Baningime och Liam Boyce saknas. Därmed får Lawrence Shankland dra ett stort lass framåt. Fiorentina sist i gruppen efter 1-1 hemma mot RFS! och 0-3 borta mot Basaksehir. Så mycket bättre har det inte gått i ligan där man är på elfte plats. Tränare Vincenzo Italiano känner nog pressen och ett par nederlag till och han kan bege sig till närmaste arbetsförmedling. Har Jonathan Ikone avstängd här efter röda kortet mot Basak. Annars bara brassebacken Dodo som saknas pga skada då Nikola Milenkovic var åter (på bänken) i förlustmatchen mot Atalanta. Två lag som inte är att lita på så 1X2 passar fint här!

Match 11

FC Basel - Slovan Bratislava 1

Basel drog en riktig vinstlott när man fick se motståndet i gruppen. Pyunik (Armenien), Zalgiris (Litauen) och Slovan (Slovakien). Schweizarna har så här långt inte gjort någon besviken då både Pyunik och Zalgiris har besegrats. I Super League inledde man halvknackigt men har börjat växla upp nu och har tre vinster på de fyra senaste. Har 8-3 i målskillnad på de två senaste hemmamatcherna. Tränare Alexander Frei har flera spelsugna killar på bänken som hoppas få starta här. Noah Katterbach, Liam Miller, Fabian Frei, Jean-Kevin Augustin och Adam Szalai är några som finns att tillgå för Herr Frei. Sergio Lopez, Riccardo Calafiori, Emmanuel Essiam, Yannick Marchand, Anton Kade och Tician Tushi är alla skadade och står över men Zeki Amdouni var åter senast och aktuell igen. Slovan leder sin serie hemma i Slovakien men motståndet är inte det tuffaste där. I Europa har man 0-0 hemma mot Zalgiris och 0-2 borta mot Pyunik. Lär bli svårt att ro på Basel men nog borde man kunna knipa andraplatsen i gruppen. Har en skaplig trupp men stjärnor som Juraj Kucka, Jaba Kankava och Vladimir Weiss är alla en bit över 30 och snart dags för nya talanger att kliva fram. Kankava får lämna plats här då han är avstängd. Luktar inte målfest i alplandet utan 1-0, 2-0 känns som rimligt resultat.

Match 12

Slavia Prag - CFR Cluj 1

Tjeckiska storlaget Slavia Prag inledde med kryss borta mot Sivasspor där inhopparen Lukas Provod brände straff långt in på stopptid. Tog sig ändå samman och vann hemma mot Ballkani med 3-2. Har fått motståndare utvisad i båda Europa League-matcherna men näst senast i ligan var det Slavia själva som åkte på pastejskiva då Eduardo Santos drog på sig straff + rött redan i andra minuten mot Plzen. Föll med 0-3 och andra förlusten för säsongen var därmed ett faktum. Har även torskat mot Hradec Kralove borta men på hemmaplan är man kungar. Fem raka vinster och 26-2 i målskillnad. Fått en jobspost på Ales Mandous som är skadad och troligen kommer behöva operera. Det fina i kråksång är att man har bra täckning på målissidan med rutinerade Ondrej Kolar. Även skadorna på Tomas Holes, Lukas Masopust, Ondrej Lingr och Ivan Schranz är jobbiga. Cluj sist i tabellen med en pinne och 1-2 i målskillnad. Även i den rumänska ligan har det varit målsnåla historier på slutet. Universitatea Craiova (2-0), Arges (1-0) och Petrolul (1-0) är de tre senaste resultaten och mot Petrolul dröjde till stopptid innan Cristian Manea satte vinstbollen. Har skada på bäste anfallaren, Gabriel Debeljuh så Cephas Malele lär få behålla spetsrollen här. Andrei Burca, Jefte och Rangelo Janga fanns inte med i truppen senast och får nog stå över även här. Vi litar på hemmalaget och ger Slavia fullt förtroende.

Match 13

RFS - Basaksehir 2

Sista matchen ut på kupongen hämtas från Lettland där Rigas Futbola Skola tar emot Basaksehir från Turkiet. RFS inledde med skrällpoäng borta mot Fiorentina men hade sedan marginalerna mot sig i hemmamötet med Hearts. Ett straffmål och ett på stopptid grusade dagen för Viktors Morozs gäng. I Virsliga går man en kamp mot stadsrivalen Riga FC om andraplatsen bakom Valmiera som nog blir för tufft att komma ikapp. Kan vara farligt att stirra för mycket på vilket land som laget kommer från då stora delar av truppen är utländska importer. Tyvärr så ser Andrej Ilic ej ut att kunna medverka då han missat de två senaste matcherna. Men man har bra målskyttar i Emerson Santana och Deniss Rakels och på mitten är Tomislav Saric i form. Satte tre bollar senast när man krossade Metta med 6-0. Vitalijs Jagodinskis, Vladislavs Sorokins, Elvis Stuglis & Tomas Simkovic vilade senast och är alternativ om Morozs vill ha in friska ben. Basaksehir leder gruppen på sex poäng och har 7-0 i målskillnad. Leder även turkiska ligan trots en match mindre spelad än konkurrenterna. 11-1 i målskillnad där så stabilt bakåt. Muhammed Sengezer har vaktat buren i de två Europamatcherna men har inte varit med i truppen i de senaste i ligan så kanske blir det ligakeepern Volkan Babacan som behåller handskarna. Annars bara Mesut Özil som förväntas missa. Här kan det bli tal om underskattning (både av tipparna och turkarna) så pass upp och gardera bortalaget.

EUROPATIPSET (216 Raders)

1. Gent - Djurgården 1
2. Arsenal - Bodö/Glimt 1X
3. Roma - Real Betis 1X2
4. Midtjylland - Feyenoord 2
5. Braga - RUSG 1X
6. Freiburg - Nantes 1
7. Rennes - Dynamo Kiev 1
8. Fenerbache - Larnaca 1X
9. Olympiacos - Qarabag 1
10. Hearts - Fiorentina 1X2
11. Basel - Solvan Bratislava 1
12. Slavia Prag - CFR Cluj 1
13. RFS - Basaksehir 1X2

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto