Stryktipset Tips 1/1 2022

Publicerad på 31 Dec 2021 - 20:38

Aston

Aston

Jan Wickberg

31 Dec 2021 - 20:38

Gott nytt Stryktipsår! 2022 inleds med en kupong bestående av matcher från Premier League, Championship och LaLiga. Måltipset ser åter ut att bli ett lotteri med massor av inställda matcher så vi fortsätter att avvakta tills det är lugnare på Covid-fronten. I skrivande stund bara en inställd match på Stryktipset så nedan följer analys av de 12 matcher som förhoppningsvis kan spelas till en jackpot på 16 miljoner.

STRYKTIPSET 2022-01-01 15:59

Match 1
Crystal Palace - West Ham X
(TTT 0-1-9)

Hemma på Selhurst Park är det bara Aston Villa som lyckats besegra Palace den här säsongen. I övrigt fem kryss och fyra vinster varav den fjärde togs senast då man vann över Norwich med klara 3-0. Innan dess 0-3 borta mot Tottenham där det blev för tufft efter Wilfried Zaha åkt ut redan i första halvlek efter två gula kort. Till denna match är Zaha åter och tar plats i 3 mannaanfallet. Ser dock åter ut att få klara sig utan nyckelspelaren Conor Gallagher som är isolerad med Covid. Michael Olise och Erebrechi Eze också drabbade av viruset. West Ham på femteplats tog en viktig seger mot Watford efter tre raka innan utan vinst. Rutinerade Mark Noble fick en sällsynt start och var en av fyra målskyttar. Får nog ändå stå åt sidan här för Declan Rice som är åter efter avstängning. Skador på Kurt Zouma, Angelo Ogbenna och Aaron Cresswell. Även Pablo Fornals förväntas missa matchen. Ser på förhand ut att kunna bli en hel del mål här. Om råd måla rakt över!

Match 2
Leicester - Norwich 1
(TTT 10-0-0)

Lottas med procentfördelningen 64-21-15

Match 3
Watford - Tottenham 2
(TTT 0-0-10)

Watford håller inte Premier League klass och det är väldigt förvånande att man inte ligger under nedflyttningsstrecket. Det troliga är väl att Newcastle snart kommer att rusa förbi och då är Watford tillsammans med Norwich och Burnley favoriter att trilla ur högsta serien. Sju förluster på de åtta senaste är inget annat än uselt och Claudio Ranieris blir bara gråare och gråare för varje match. Har till denna match frågetecken för Danny Rose, Christian Kabasele, Kiko Femenia och Tom Cleverley medan målis Ben Foster, Kwadwo Baah, Peter Etebo, Nicolas N'Koulou och Ismaila Sarr med all sannolikhet missar fighten. Tottenham har fått spela en man mer i delar av de tre senaste matcherna och då är det så klart lättare att ta poäng. Fem pinnar på dessa tre. Harry Kane blev blåst på hjälterollen senast när VAR underkände hans 2-1 mål för en offside som det mänskliga ögat inte kunde se. Sergio Reguilion, Dele Ali och Harry Winks är spelarna som manager Antonio Conte kan byta ut från senaste startelvan. Ryan Sessegnon, Cristian Romero, Giovani Lo Celso och Steve Bergwijn fortsatt skadade. Tvåa!

Match 4
Blackpool - Hull 2
(TTT 9-0-1)

Två lag som åtminstone för stunden håller uppe målet för säsongen som är nytt kontrakt. Blackpool på 30 poäng, har förvisso spelat 25 matcher medan de flesta konkurrenterna lirat ett par matcher färre, ger en 13e plats. Svag form med fem förluster på de sex senaste. Får här åter Jordan Lawrence-Gabriel som stod över senast pga avstängning. Har för den sakens skull långt ifrån en full trupp. Reece James & Ryan Wintle dras med sjukdom och Chris Maxwell (mv), Matthew Virtue, Kevin Stewart, Grant Ward, Luke Garbutt och Sonny Carey ser alla ut att missa pga skador. Hull är fyra poäng från nedflyttning. Om vi ser till trupp / kvalitet så är det klart bättre förutsättningar att hänga kvar än Blackpool. Knapp förlust senast borta mot Forest men innan dess fyra segrar och två kryss så formen är inte helt kass. Lutar åt en hård kamp här och det passar Hull, som kan krydda med en spelare som Keane Lewis-Potter. Samma skadeläge som tidigare med Lewie Coyle, Alfie Jones, Joshua Emmanuel och Brandon Fleming. Att Blackpool målas ut som storfavoriter här köper vi inte och plitar dit tvåan först!

Match 5
Chelsea - Liverpool X
(TTT 3-3-4)

Kupongens höjdare där så väl svenska folket som experterna har svårt att plocka ut någon favorit. Hemmalaget på andraplats i serien men har spelat en match mer än dagens motståndare som bara är en poäng bakom. Chelsea kommer med lite oviss form då man kryssat i tre av de fyra senaste. Då har man ändå mött lag som Everton, Wolves, Villa och Brighton. Fick två straffar tilldelade i segermatchen mot Villa. Manager Thomas Tunchels julklapp var att få Romelu Lukaku tillbaka efter skada. Belgaren ser oförskämt bra ut och fixar straffar & gör mål på löpande band. N'Golo Kante hoppas man kunna starta här och skadan ser inte ut att vara tillräckligt allvarlig för motverka spel. Skador på Ben Chilwell, Thiago Silva, Andreas Christensen, Reece James, Ruben Loftus-Cheek och Timo Werner. Liverpool åkte senast på förlust mot Leicester. Inte ofta Mohamed Salah missar straff men typiskt nog hände det senast och det kostade viktiga poäng i toppstriden. Har fortfarande Andrew Robertson avstängd. Inga skador som stör då vi inte räknar Adrian (mv), Nat Phillips, Harvey Elliott eller Divock Origi som "viktiga" spelare för Pool. Vi följer strömmen och helgarderar denna ovissa drabbning i huvudstaden.

Match 6
Brentford - Aston Villa 2
(TTT 2-4-4)

Ett skadedrabbat Brentford har förlorat de två senaste matcherna i ligan och även åkt ur cupen i närtid. 0-5 på dessa tre så det är inga nyårssmällar man åkt på men krutet framåt har varit slaskblött. Så var det det här med skadorna. David Raya (mv), Charlie Goode, Josh Dasilva, Rico Henry, Kristoffer Ajer, Julian Jeanvier, Tariqe Fosu-Henry, Mathias Jörgensen, Dominic Thompson och Bryan Mbeumo dras alla med skadebekymmer. Dessutom har Vitaly Janelt missat de två senaste pga sjukdom. Aston Villa har sedan Steven Gerrard tog över vunnit mot svagare motstånd och förlorat mot bättre motstånd. Senast mot Chelsea var inget undantag då man föll med 1-3. Drog på sig två klumpiga straffar och det funkar inte om man ska ha chans mot topplagen. Får här klara sig utan backklippan Tyrone Mings som är avstängd. Man United-lånet Axel Tuanzebe lär ersätta. Ashley Young fick lite extra tid att skaka av sig smällen som höll honom borta från Chelsea-mötet och bör vara redo här. Marvelous Nakamba och Leon Bailey annars ensamma i rehabgymmet sedan Bertrand Traore lämnat och kunde hoppa in senast. Svag tvåa.

Match 7
Everton - Brighton X
(TTT 6-1-3)

Everton är kanske sett till trupp och kunnande den största floppen i Premier League så här långt. Borde kunna vara med och tampas om Europaplatser men är nu istället tre positioner från nedflyttning. Fem segrar på 17 matcher är mycket svagt. Tog en pinne senast borta mot Chelsea och manager Rafa Benitez hoppas här kunna bygga vidare på den brickan. Hur formen är står dock skrivet i stjärnorna då man fått sina TRE senaste matcher inställda. Det positiva i detta är att man har åter spelare som varit skadade / sjuka. Hade knappt någon offensiv spelare tillgänglig mot Chelsea och u-21 mittfältaren Ellis Simms fick agera ensam på topp. Hoppas här ha Demarai Gray och Dominic Calvert-Lewin redo men Andros Townsend, Salomon Rondon och Richarlison är mer osäkra kort. Yerry Mina, Fabian Delph och Tom Davies övriga som känner av skador. Brighton har 2-6-1 på sina nio bortaresor så i de flest fall har man kommit hem till sydkusten med poäng i resväskorna. Har fortfarande frågetecken för viktige Leandro Trossard som ej kunde medverka i 1-1 matchen mot Chelsea. I övrigt bara Lewis Dunk och truppkillarna Jeremy Sarmiento och Jurgen Locadia som saknas. Ännu en bortakryssmatch för fiskmåsarna? 1-1?

Match 8
Leeds - Burnley 2
(TTT 9-1-0)

Leeds är inte nya märket för kökssilar men man kanske kan tro det när målskillnaden 3-14 visas upp på de tre senaste matcherna. Bör nog plocka in en ny målis snart för att i alla fall sätta lite press på Illan Meslier som nu bara har jämnårige Kristoffer Klaesson bakom sig. Ett annat alternativ är att låta norrmannen prova vingarna, varför inte redan här mot lagom hårt motstånd. Har tufft skadeläge med spelare som Pascal Struijk, Jamie Shackleton, Liam Cooper, Charlie Cresswell, Kalvin Phillps och Rodrigo som alla ser ut att missa matchen. Crysencio Summerville och Patrick Bamford kommer man att testa sent. Hårdförde backen Junior Firpo är åter efter avstängning och vi blir inte förvånade om han påbörjar en ny hög av kort här. Burnley gjorde redan i somras slag i sak och plockade in rutinerade Wayne Hennessey som back-up till Nick Pope. senast fick Hennessey göra debut när Pope tillsammans med Connor Roberts, Josh Brownhill och Jay Rodriguez insjuknade i Covid. Framåt trubbel då även Ashley Barnes och Maxwel Cornet dras med skador. Här inväntar den kloke startelvorna innan tecknen kritas dit. Patrick Bamford (Leeds) och Maxwel Cornet (Burnley) är spelare som kan avgöra på egen hand.

Match 9
Southampton - Newcastle 1
(TTT 9-0-1)

Lottas med procentfördelningen 52-26-22

Match 10
Bristol City - Millwall 2
(TTT 4-3-3)

Bristol går fortsatt rätt trögt i The Championship och innehar en 18e plats. Torskat de två senaste (hemma)matcherna. Senast mot QPR åkte man på två stopptidsmål, en i varje halvlek och som salt i såren fick Andy King rött kort och är avstängd här. Ersättare är troligen Han-Noah Massengo som var bänkad senast men normalt sett en som får förtroende av manager Nigel Pearson. Även Chris Martin bänkad senast men startar här? Har skador på Nathan Baker och Joe Williams. Millwall har nu förlust, vinst, förlust, vinst efter tre raka kryssmatcher. Testade senast Mason Bennett i anfallet men utan lycka så här räknar vi med att Benik Afobe är åter bredvid Tom Bradshaw. Fyrtornet Matt Smith långt ned i rankingen och kanske är utlåning på gång? George Evans & Jed Wallace är två tunga tapp i Covid. Ryan Leonard, Danny Ballard och Conor Mahoney skadade. Öppen match där bortalaget får gälla som knapp favorit med eller utan nyckelspelaren Jed Wallace.

Match 11
Alaves - Real Sociedad 2
(TTT 0-0-10)

Två formsvaga gäng drabbar samman i detta derby på Estadio Mendizorrotza i Baskien. Alaves ett av flera lag som ligger illa till och riskerar att åka ur högsta serien. En poäng på de fem senaste och uttåg ur cupen mot lilla Linares var inga starka papper för Javier Calleja som fick dojan efter 2-5 mot Villarreal. Jose Luis Etxebarria är ny röst på bänken. Som också än så länge innehåller svenske John Guidetti som är ökentorr gällande målskytte. Joselu enda vettiga hotet framåt, bakåt styr Newcastle-floppen Florian Lejeune. Backkollegan Ximo Navarro enda avbräcket sedan Matt Miazga är åter efter skada. Sociedad är trots fyra raka förluster före Barcelona i tabellen. Bara fyra poäng upp till bronsplatsen så det är ett bra lag normalt sett. Fick senast i 1-3 förlusten mot Villarreal landslagsanfallaren Mikel Oyarzabal utvisad och i denna match är han avstängd. Cristian Portu eller Alexander Sörloth ersätter och gör Alexander Isak sällskap på topp. Nacho Monreal och Carlos Fernandez skadade och missar också matchen. Vi håller bortalaget klart högre men tränarbyte brukar betyda viss effekt. X2?

Match 12
Getafe - Real Madrid 2
(TTT 0-0-10)

16e placerade Getafe har efter mötet med Villarreal haft lite lättare motstånd och kan nu stoltserad med fem raka i ligan utan förlust. Nollan intakt i fyra av dem. Men framåt händer det inte mycket. Två mål på de fyra senaste och mot Osasuna dröjde det till stopptid innan Dario Poveda kunde punktera matchen. Får till denna match åter Jamie Mata från avstängning men hans plats i skamvrån övertas av Djene Dakonam som tog sitt femte gula senast. Fem spelare står på fyra gula och får passa sig för ostskivor här. Har Vitolo, Jose Maclas och Chema Rodriguez skadade så dom kommer testas sent. Real Madrid leder LaLiga i stor stil. Inte förlorat sedan början av Oktober och bara tappat poäng i 0-0 matcherna mot Osasuna och Cadiz. Har tyvärr drabbats hårt av Covid och just när Andriy Lunin, Marcelo, David Alaba, Marcos Asensio, Rodrygo och Gareth Bale tillfrisknat så kom beskedet att Thibaut Courtois, Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Luka Jovic och Vinicius Junior ej kan medverka pga sjukdomen. Så det blir debut i kassen för Lunin. Brassen Casemiro tillbaka från avstängning och går in i startelvan. Trots virusläge räknar vi med en stark Real-elva och spikar dem i detta derby.

Match 13
Elche - Grenada 2
(TTT 5-2-3)

Elche hängde kvar med minsta marginal förra säsongen och har även nu bottenkänning men är på rätt sida strecket tack vare målskillnad. 2-4-2 på hemmaplan är skapligt. Hade 2-2 mot Barcelona senast med fem minuter kvar men föll med 2-3 och även innan var man bara minuter från poäng mot Valencia så här gäller det att hålla fokus hela matchen. Har många spelare som dras med sjukdom och i värsta fall kan hela 9 spelare missa. Kiko Casilla (mv), Johan Mojica, Gonzalo Verdu, Raul Guti, Ivan Marcone, Dario Benedetto, Lucas Boye, Pere Milla och Lucas Perez ska alla testas sent. Enzo Roco är också Covid-drabbad men kan kurera det i lugn och ro då han är avstängd. Om man inte får bukt med Covid kommer man säkert försöka få matchen uppskjuten. Grenada ligger i mitten och har ungefär lika långt upp till Europaplatser som ned till nedflyttning. Bra form med två kryss och tre vinster på de fem senaste. Är också Covid-drabbat men inte lika hårt som dagens motståndare. Andrekeeper Aaron Escandell, Sergio Escudero, Carlos Neva och Carlos Bacca är namngivna med sjukdomen medan Ruben Rochina, Angelo Montoro, Domingos Duarte, Neyder Lozano och Santiago Arias alla dras med skador. På pluskonto Maxime Gonalons och Quini är åter efter avstängningar. Tvåan känns mest vettig här med tanke på Covid-kaoset i Elche som även utan detta varit lite underdogs.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Crystal Palace 1X2
2. Leicester - Norwich 1
3. Watford - Tottenham 2
4. Blackpool - Hull X2
5. Chelsea - Liverpool 1X2
6. Brentford - Aston Villa 2
7. Everton - Brighton X
8. Leeds - Burnley 1 2
9. Southampton - Newcastle 1
10. Bristol City - Millwall 1X2
11. Alaves - Real Sociedad X2
12. Getafe - Real Madrid 2
13. Elche - Granada 2

Lycka till med raderna / lottbollarna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Gott nytt tipsår önskar Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto