Stryktipset Tips 11/6 2022

Publicerad på 10 Jun 2022 - 22:32

Aston

Aston

Jan Wickberg

10 Jun 2022 - 22:32

Fin jackpothelg med 7 miljoner på Stryktipset och 4 miljoner på Måltipset. Den förstnämnda kupongen hämtar nio matcher från Nations League, en från spanska LaLiga 2 och övriga från svenska Division 1. Måltipset fyller på med fler matcher från Nations League, Division 1, Damallsvenskan, Division 2 och det skulle även ha varit en träningsmatch mellan Uruguay och Jamaica med på kupongen men den är inställd. Stryktipsanalys och systemförslag för kupongerna är inte inställt utan återfinns i vanlig ordning nedan.

STRYKTIPSET 2022-06-11 15:59 

Match 1
England - Italien 1
(TTT 10-0-0)

Nations League Liga A Grupp 3 är fortfarande öppen och England ska inte hänga läpp över en poäng på två matcher. Förlusten mot Ungern kom på straff men i 1-1 matchen mot Tyskland var det engelsmännen själva som fick en sen straff tilldömd. Harry Kane känns given på topp men vilka som ska ge understöd är mer ovisst. Jack Grealish, Conor Gallagher och James Ward-Prowse är några som ännu ej fått starta. Troligen blir det åter Jordan Pickford mellan stolparna men det hade varit kul att se Nick Pope eller Aaron Ramsdale få chansen. Sena tester på Fikayo Tomorti, Marc Guehi, Kalvin Phillips och Phil Foden. Italien leder gruppen efter kryss mot Tyskland och vinst mot Ungern. Testar en del nytt framför allt framåt där spelare som Gianluca Scamacca, Matteo Politano, Dqavide Frattesi, Giacomo Raspadori och Wilfried Gnonto fått starta. Kanske får Alessio Zerbin och någon av Hellas-anfallarna Gianluca Caprati / Matteo Cancellieri chansen från start här. Sju av anfallarna som fanns med i truppen som mötte Argentina i "Finalissma" är utanför truppen nu och även Andrea Belotti har lämnat. Kan ett ungt och hungrigt Italien störa ett desperat England på bortaplan? Nja vi singlar ettan. 

Match 2
Ungern - Tyskland 2
(TTT 0-0-10)

Håller oss kvar i samma liga och grupp där de två övriga lagen möts här. Ungern på tre poäng efter vinst mot England och förlust mot Italien. Var knallen mot England en engångsföreteelse eller kan man skrälla en gång till på hemmaplan? I så fall har man faktiskt i Liga A att göra. Truppen är inte märkvärdig och de flesta spelarna håller till i beskedliga klubbar bortsett från Leipzig-trion Peter Gulacsi (mv), Willi Orban (b) och Dominik Szoboszlai (om). Endre Botka, Laszlo Kleinheisler och Mark Tamas har lämnat truppen pga skador. Andras Schäfrar ska man inte bråka med och inte heller Andras Schäfer mittfältare i Ungern men här slipper tyskarna honom då han är avstängd efter två gula kort. Die Mannschaft har två kryss på lika många matcher. Är väl ok med tanke på att man mött England och Italien. Jonas Hoffman och Joshua Kimmich har varit de som stått för poängen. Söker fortsatt efter bästa uppställningen framåt. Thomas Muller verkar ha förtroende men sedan mer ovisst. Timo Werner bör starta och Jamal Musiala var ok senast och kan få fortsätta. Marco Reus har lämnat truppen pga skada. Räcker med X2 här väl?

Match 3
Nederländerna - Polen 1
(TTT 10-0-0)

Det orangea gänget har två fina bortasegrar inför detta möte. Besegrade grannen Belgien med hela 4-1 och sedan Wales av bara farten med 2-1 med "b-laget". Som för den delen inte går av för hackor. Kul ändå att så många som möjligt får chansen och att man inte bara tänker på resultat. Här blir det nog mer rutinerat på planen. Jasper Cillessen (mv), Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Steven Bergwijn och Memphis Depay räknar vi med startar. På backsidan saknas Virgil van Dijk (ledig) och Matthijs de Ligt (skadad). Georginio Wijnaldum och Luuk de Jong finns ej med i truppen. Polen vann första matchen med 2-1 mot Wales och inledde målgörandet mot Belgien men sedan rasade allt i andra halvlek och man föll med hela 1-6. Målis Bartlomiej Dragowski och backarna Robert Gumny & Tymoteusz Puchacz lär inte ha stärkt sina aktier och ersätt nog av Wojceich Szczesny (mv), Matty Cash och Bartosz Bereszynski. Framåt är Robert Lewandowski given och bestämmer själv speltid. Om det blir Adam Buksa eller Karol Swiderski som gör sällskap på topp återstår att se. Arkadiusz Milik och Krzysztof Piatek har inte spelat än. Ettan som u-tecken men tänk på att segern mot Wales satt långt inne (avgjorde på stopptid) och Polen är minst lika bra som Wales trots debaclet senast.

Match 4
Wales - Belgien 2
(TTT 1-0-8)

Wales har inte varit björnbajs men står ändå på noll poäng efter två omgångar. Båda matcherna har man släppt in sena mål som blivit matchavgörande. Mot Polen i 85e och mot Holland i 90+4. Har bytt målvakt i halvtid båda gångerna och även här är det trubbel då Wayne Hennessey känner av skada och Danny Ward har problem med ett knä. Adam Davies kan därmed få starta men tveksamt om man i så fall kastar in debutanten Tom King (från League 2 laget Salford) i halvtid. Aaron Ramsey och Gareth Bale har ännu inte startat någon matchen men kanske vill man ha med stjärnorna från början här. Ethan Ampadu och Joe Allen hoppas också på startplatser. Kieffer Moore och Nathan Broadhurst har lämnat truppen pga skador. Belgien har 7-5 i målskillnad på sina två matcher. Kom snabbt över 1-4 förlusten mot Nederländerna genom 6-1 hemma mot Polen. Har till skillnad från de flesta andra nationer inte ändrat så mycket i startelvan och frågan är om man gör det här. Killar som Arthur Theate, Wout Faes och Charles De Ketelaere vore kul att se. Målis Thibaut Courtois, Jason Denayer, Albert Sambi Lokonga och Jeremy Doku några som ej fått plats i truppen. Romelu Lukaku dras med skada och lär missa matchen. Vi hoppas att Belgien håller målångan uppe och att Wales bjuder till i Cardiff.

Match 5
Irland - Skottland X
(TTT 7-2-1)

Näst på tur ett härligt brunkarmöte mellan två lag som knappast är kända för skönspel men där det lär smälla i närkamperna och inga spelare som viker sig eller ligger och kvider i onödan. Öborna har inlett Nations League med två 0-1 förluster mot tidigare ex-Sovjet staterna Armenien och Ukraina. Båda gångerna dessutom räddats av VAR vid tveksamma offsides. Nä vi ger inte mycket för Stephen Kennys bygge. Brukade förr om åren i alla fall ha merparten av truppen från Premier League men nu håller de flesta till i klubbar som Wigan, Sheffield United och Swansea. Bra rutin bakåt och man håller nere siffrorna men framåt är det tunt värre. Conor Hourihane, Will Keane och Michael Obafemi är alternativ framåt för att få hål på målnollan och varför inte skicka in debutanten Festy Ebosele som är snabb och kanske fixar ett bra frisparksläge eller en elvameterskick. Saknar Matt Doherty, James Collins, Aaron Connolly och Shane Long. Skottland vann mot Armenien och toppar gruppen. Backarna Anthony Ralston och Scott McKenna gjorde målen och sen hade McKenna även en till boll inne men det VAR offisde. Finns klart mer kvalitet i skotska laget med grabbar som Andy Robertson, Scott McTominay, Billy Gilmour och John McGinn. Saknar dock precis som Irland något bra hot framåt speciellt nu när Lyndon Dykes är skadad. Kieran Tierney och Ryan Fraser inte heller med i truppen. X2 bör räcka långt här.

Match 6
Rumänien - Finland 2
(TTT 8-2-0)

Två matcher, två förluster och noll mål framåt är den dystra sanningen Rumänien står inför detta möte. Har mött balkanlagen Montenegro och Bosnien-Herzegovia på bortaplan men givetvis hade man hoppas på poäng och i alla fall på mål. Mannen på bänken Edward Iordanescu har en bra bit upp till farsan Anghel som var lysande både som spelare och tränare. Dagens upplaga av Rumänien känns rätt tamt och man har inga stjärnor a la Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu eller Adrian Mutu. Kanske är Octavian Popescu en coming star men bara en kvart som inhoppare ännu. George Puscas är bara 26 så kanske kan han hitta tillbaka till formen han hade i U21-landslaget på sikt. Ionut Nedelcearu, Dennis Man, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi och Claudiu Keseru några som ej fått plats i truppen. Dorin Rotariu också hemma med Covid. Finland har efter två matcher på hemmaplan fyra poäng. Kryssade som väntat mot Bosnien för att sedan besegra Montenegro. Teemu Pukkis straff gav en pinne men senaste var det Joel Pohjanpalo som målade x 2. Vi räknar med starkaste elvan från start här sen beroende på hur matchen utvecklar sig lär mindre rutinerade killar få chansen. Vi testar tvåan på ett Finland utan press på sig i Bukarest.

Match 7
Montenegro - Bosnien-Herzegovina 1
(TTT 1-3-6)

Hemmalaget har en seger med 2-0 (Rumänien) och en förlust med samma siffror, fast omvänt då så klart (Finland). Stefan Mugosa var bra mot Rumänien men vilade senast (för att vara pigg här?). Sead Haksabanovic också på bänken senast men bör lira här som släpande anfallare om man väljer 4-4-1-1 formationen. Fatos Baciraj också redo att ta anfallsplatsen medan Stevan Jovetic dras med skada och osäker till spel. Stefan Savic, Marko Simic och Uros Djurdjevic skadade. Bosnien har kryss mot Finland och seger över Rumänien på sina två matcher. Stjärnan Edin Dzeko har startat båda matcherna och ser ut att även här ta plats i elvan. Miralem Pjanic vilade lite senast men är säkert med från start här. Anel Ahmedhodzic och Dennis Hadzikadunic bildade mittbackspar mot Finland och kan få chansen igen. Kenan Kodro har lämnat truppen pga skada. Denna match (hel)garderar vi.

Match 8
Färöarna - Litauen X
(TTT 8-1-1)

Ser ut som att det blir en kamp mellan dessa gäng om att inte hamna sist i Liga C grupp 1 och därmed ramla ned till Liga D och jumbodivisionen. Färöarna har på två matcher noll poäng och 0-5 i målskillnad. Håkan Ericson har så klart begränsade möjligheter då antalet fotbollsspelare i örike inte är stort. Inte så bra då att två spelare är avstängda här efter röda kort mot Luxemburg. Rene Johansen och Solvi Vatnhamar är namnen på syndarna. Klaemint Olsen eller Joan Simun Edmundsson på topp känns hugget som stucket. Helsingborgs Viljormur Davidsen tar plats i backlinjen men klubbkompisen Brandur Olsen är skadad och ej med i truppen. Petur Knudsen har lämnat truppen pga skada. Litauen sist i gruppen med 0-8 i målskillnad. Har som synes inte mycket som hotar framåt men lär kämpa på bakåt och inte ge kanotpaddlarna några ytor. Skador på Egidijus Vaitkunas, Gratas Sirgedas och Ovidijus Vwerbickas. Här tror vi inte på målfest och frågan är om det ens bli mål i matchen?

Match 9
Luxemburg - Turkiet 2
(TTT 0-0-10)

Efter två bortamatchen så har Luxemburg maximala sex poäng och i alla fall innan denna kamp med i matchen om uppflyttning till Liga B. Englandsproffset Danel Sinani sänkte Litauen medan Gerson Rodrigues straffade Färöarna. Ingen av Thill-killarna startade senast men kanske får de chansen här även om det är svårt att flytta på Tysklandduon Mathias Olesen och Leandro Barreiro. Även framåt chans på tysktalande då Maurice Deville och Yvandro Borges Sanches båda har tyska klubbadresser. Inga nya skador eller avstängningar som stör. Turkiet ser som väntat ut att springa hem gruppen. 4-0 mot Färöarna följdes upp med 6-0 mot Litauen. Kanske väntar här svåraste uppgiften men det ska ändå vara stor klasskillnad. Dogukan Sinik, Halil Dervisoglu och Serdan Dursun har producerat framåt och vi tror trion fortsätter mål här uppbackade av stjärnduon Hakan Calhanoglu och Cengiz Under. I försvaret finns Caglar Söyuncu och Merih Demiral ja ni hör det finns bra lirare i detta Turkiet. Umut Meras, Ozan Tufan och Kenan Karaman ej med denna gång liksom målis Sinan Bolat. Målkungen Burak Yilmaz har tackat för sig i landslaget. Vi spikar bortalaget som inte vill slarva bort en uppflyttning.

Match 10
Girona - Tenerife X
(TTT 7-3-0)

Få trodde på att dessa två lag skulle ställas mot varandra i slaget om uppflyttning. Eibar var huvudfavorit att ta platsen då man i serien bara var en poäng från direktuppflyttning. Så man kan säga att deras förlust i sista omgången mot jumbon Alcorcon blev minst sagt kostsam men nu ska vi ha fokus på Girona och Tenerife. Hemmalaget gick till play-off tack vare bättre inbördes möten mot Real Oviedo (som hade tagit platsen om man avgjort på målskillnad). Föll sedan hemma mot Girona med 0-1 men vann borta med 1-0 och på övertid klev skyttekungen Cristhian Stuani fram och sköt laget vidare. Bör räcka för att få starta här även om Man City-lånet Nahuel Bustos hoppas få behålla anfallsplatsen. Dario Sarmiento också han på lån från den engelska storklubben är skadad. Borja Garcia ska testas sent efter klivit av i halvtid senast. Tenerife var också nära att bränna play-off då man torskade de tre sista ligamatcherna. Fick dock nya krafter i kvalet och vann både borta och hemma mot ögrannen Las Palmas. Enric Gallego som vi varande för blev matchvinnare med två mål i returen. Kan han sänka Girona här och bädda för uppflyttning? Vi räknar inte bort Luis Ramis manskap och helgarderar tillställningen.

Match 11
Karlstad - Sandviken 1
(TTT 3-1-6)

Hemma i solen har Karlstad 3-1-1 på fem matcher och det har varit idel målrika matcher därav målskillnaden 14-11. Hade på det hela tre raka innan man senast åkte på torsk borta mot Hammarby TFF. Success Chimankpa Nwosu levde inte upp till förnamnet då han satte bollen i egen bur. Framåt hittade ingen rätt men spelare som Oskar Alvers och Isaac Boye brukar vara målfarliga och chans till revansch här. Serieledande Sandviken kommer närmast från kryss i derbyt mot Gefle. Som det sig bör så var det mycket känslor och domaren tvingades vifta med kortleken 11 gånger men ingen spelare fick mer än ett gult kort. John Junior Igbarumah tog sitt kort långt in på stopptid och då det var tredje för säsongen väntar här avstängning. Med sitt elfte målet för säsongen räddade Mohammed Naeem en poäng och det kan bli väl så viktigt när det ska summeras.

Match 12
Falkenberg - Tvååker 1
(TTT 10-0-0)

Falkenberg rör sig i rätt riktning. Efter en dassig inledning på säsongen med fyra förluster på de sex första har man nu tre vinster och två kryss på de fem senaste. Hade inga bekymmer borta mot Åtvidaberg senast och vann med hela 4-0. Oliver Hintsa och Robin Hofsö fanns båda med i målprotokollet och även inhopparen Kwame Kitzo. Alltid skönt för tränarna när anfallarna levererar. I de bakre leden så utgick målvakten Tim Erlandsson med 10 minuter kvar och ersattes av debutkeepern Nadeem Omar. Sen test på Erlandsson här. Tvååker före "Falken" i tabellen tack vare målskillnad. Förlorat tre av de fem senaste så formmässigt inte lika bra som dagens motståndare. Tung torsk mot Torns senast då man föll på stopptid. Ludvig Bergman tog gult i matchen och är avstängd här. Kan ersättas av nyförvärvet Johan Gudmundsson som är son till Niklas och lillebror till Gabriel som debuterade i landslaget mot Serbien. Isak Petersson på bänken senast efter skadefrånvaro, redo för spel här? Derby på västkusten men vi tror storebror visar var skåpet ska stå och Falkenberg får tipset.

Match 13
Ljungskile - Ängelholm 1
(TTT 10-0-0)

Toppmöte i söderettan avslutar kupongen. Ljungskile på tredje plats har 6-4-1 på sina elva matcher och hemma brukar man vara svårslagna. Lämnade senast ostkusten med alla tre poängen när Oskarshamn besegrades med 2-0. Mohamadu Lamin och Otto Ingham som ersatte skadade Linus Tornblad fixade biffen framåt och bakåt höll Oliver Bergman (inte helt obekant för er som hänger här på sidan) nollan. Får till denna match åter Murana Conteh efter avstängning och kanske kan även Tornblad medverka efter bara tagit plats på bänken senast. Ängelholm är seriens näst bästa hemmalag och 14 av 20 poäng inspelade i Rögleland. På bortaplan är det endast jumbon IFK Malmö och nästjumbon Åtvidaberg man tagit poäng mot. 35 år unge Johan Oremo så klart ett orosmoln framåt men i övrigt tunt. Även här tror vi att favoriten står pall och spikar Ljungskile.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. England - Italien 1
2. Ungern - Tyskland X2
3. Nederländerna - Polen 1X
4. Wales - Belgien 2
5. Irland - Skottland X2
6. Rumänien - Finland 2
7. Montenegro - Bosnien 1X2
8. Färöarna - Litauen X
9. Luxemburg - Turkiet 2
10. Girona - Tenerife 1X2
11. Karlstad - Sandviken 1X2
12. Falkenberg - Tvååker 1
13. Ljungskile - Ängelholm 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Ungern - Tyskland
3. Nederländerna - Polen
4. Wales - Belgien
11. Karlstad - Sandviken
18. Georgien - Bulgarien
24. Brommapojkarna - Kristianstad
25. Hammarby - Kalmar
26. Häcken - Vittsjö
27. Haninge - Umeå

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto