Stryktipset Tips 12/2 2022

Publicerad på 11 Feb 2022 - 21:03

Aston

Aston

Jan Wickberg

11 Feb 2022 - 21:03

Det vankas bra utdelning på stryktipset denna vecka. Dels för att kupongen ser lurig ut och dels för att det är jackpot på 12 miljoner. Måltipset med 1 miljon i jackpot ser alltid lurigt ut och denna vecka inget undantag. Häng på mot 13 och 8 rätt!

STRYKTIPSET 2022-02-12 15:59

Gå med i våra succëlag!
Melkers stora reducerade system! Klicka här för köp! 300 kr/andelen!
Melkers stora klassikersystem! Klicka här för köp! 300 kr/andelen!


Match 1
Norwich - Manchester City 2
(TTT 0-0-10)


Botten mot toppen i Englands högsta liga. Norwich halkade i vecka åter ned under strecket efter 1-1 hemma mot Crystal Palace. Klarade sig dock från förlust och det innebär fyra raka utan nederlag för The Canaries. Angus Gunn som vikarierar i målet då Tim Krul är skadad stod för en bra insats och kommer behöva ha en bra dag på jobbet även här om man ska ha nån chans till poäng. Hoppas kunna spela Lukas Rupp, Ozan Kabak och Joshua Sargent som alla missade veckomatchen. Har Billy Gilmour, Christos Tzolis, Kieran Dowell och Mathias Normann redo om man vill förändra på mitten. Serieledande Man City gör sällan någon plattmatch utan man gör jobbet som senast mot Brentford (2-0). Har endast Gabriel Jesus skadad så man kan rotera på några platser och på så sätt inte riskera trötta spelare. I backlinjen förväntas Kyle Walker ta plats på bekostnad av John Stones. Vi förväntar oss en stabil insats även här från de ljusblå.

Match 2
Everton - Leeds X
(TTT 9-1-0)

Två lag som inte får det att lyfta i nedre skitet av Premier League. Plats 15 (Leeds) och plats 16 (Everton) är bara ett par placeringar från nedflyttningspositioner. Everton med fyra raka förluster hoppas här att nye managern Frank Lampard ska vända denna negativa trend. Stod för en tafatt insats senast uppe i norr när man föll med 1-3 borta mot Newcastle. Fick nya skador på Yerry Mina och Demarai Gray som båda förväntas missa här. Ben Godfrey, Fabian Delph, Abdoulaye Doucoure och Tom Davies missar också pga skador. Dominic Calvert-Lewin bör dock vara åter och inta spetsrollen framåt. Dele Alli ser helt under isen ut men ges tid och får starta här. Leeds har också fått stryk av Newcastle i närtid men senast reste man hem från Birmingham med en pinne i bagaget efter 3-3 mot Aston Villa. Daniel James gjorde två av målen och får här fortsatt förtroende som ensam anfallare i skadade Patrick Bamfords frånvaro. Trion bakom James, Jack Harrison, Raphinha och Rodrigo såg rätt sega ut senast och Jamie Shackleton och Adam Forshaw kan inte vara så långt ifrån att få chansen här. Skador på Junior Firpo, Liam Cooper och Kalvin Phillips stör. Kan åter bli målrikt då man har James framåt och svaga bakåt.

Match 3
Brentford - Crystal Palace X
(TTT 5-2-3)

Kan det gå för ett danskt mittlag att etablera sig som ett stabilt Premier League gäng nja. Nu är väl inte Brentford i grunden ett danskt lag men tränaren och stora delar av truppen är från pölseland och det lär inte hålla i långa loppet. På 14e plats just nu men riskerar snart att vara under strecket om man inte vänder trenden snart. Sex raka förluster och hoppet satt till Christian Eriksen som är långt ifrån match än känns inte som optimala förutsättningar. Saknade senast bäste anfallaren Ivan Toney pga skada och han är osäker till spel här. Yoane Wissa och Bryan Mbeumo inledde senast på bänken då duon varit sjuka men om de är hundra här så kommer de peta Saman Ghoddos och Sergi Canos. Trettondeplacerade Crystal Palace är efter 1-1 mot Norwich uppe i fyra raka utan vinst. Har 1-1-5 på resande fot och på tal om fot så var det Wilfried Zahas vänster som ställde till det när han föste en straff utanför mål mot Norwich. Manager Patrick Viera kunde dock inte skälla ut honom helt då han innan satt ett finfint skott fram till 1-1. Får till denna match åter Cheikhou Kouyate från landslagsuppdrag och då har man i princip hela truppen tillgänglig. Eberechi Eze och Christian Benteke bland dem som hoppas få starta här efter bänken senast. En jämn kamp i London väntas. Inled med krysset och gardera efter behag / plånbok.

Match 4
Watford - Brighton 2
(TTT 1-1-8)

Nästjumbon Watford har fortfarande skrällsegern mot Manchester United (20/11-21) som sin senast vinst. Två kryss och hela åtta förluster (+ uttåg ur FA-cupen) är inga starka papper. Roy Hodgson har inlett sin Hornetssejour med 0-0 Burnley och 0-1 West Ham. Så försvarsmässigt helt okej men man vinner inga fotbollsmatcher om man inte gör mål. Med Ismaila Sarr åter från Afrikanska mästerskapen har man nu alla offensiva pjäser tillgängliga så vi förväntar oss en stark anfallslinje här. Skadorna på Robert Elliott (mv), Nicolas N'Koulou, Peter Etebo och Kwadwo Baah är inget som direkt stör nämnvärt. Inte heller att Danny Rose saknas ser vi som en nackdel. Brighton på nionde plats fortsätter sin kryssningen genom serien. Har efter 1-1 senast mot Leicester spelat oavgjort i 12 av 22 matcher. Kunde inte rå på Tottenham i FA-cupen utan har nu full fokus på ligan. Har Alexis Mac Allister & Leandro Trossard åter efter Covid-sjuka men kan komma att inleda på bänken. Flera spelare åter efter skador så bara Jeremy Sarmiento och Enock Mwepu kvar hos medicinska teamet. Tvåan först men vi lägger på krysset då vi är medvetna om fiskmåsarnas oförmåga att vinna matcher och Hodgsons försvarstänk i Watford.

Match 5
Barnsley - Queens Park Rangers 2
(TTT 0-0-10)

Det börjar bli lite brådis för Barnsley om man vill stanna kvar i The Championship. Åtta poäng upp till Reading närmast över strecket och sedan ytterligare tio poäng till Cardiff så som det ser ut nu är det fyra lag som kommer slåss om en plats. Två segrar på 29 matcher är vad Barnsley åstadkommit. Föll i veckan mot Luton (1-2) efter ha åkt på straff i andra halvlek. Innan dess två raka 0-1 matcher så man har varken kunnande eller marginaler med sig. Skador har man dock gott om i truppen, Jasper Moon, Clarke Odour, Matthew Wolfe, Callum Brittain, Cauley Woodrow och Victor Adeboyejo är alla borta. Queens Park Rangers fortsätter jakten på direktuppflyttning. 2-2 senast mot play-off aspiranten Middlesbrough var godkänt. Har fyra raka segrar på bortagräs, samtliga är 2-1 vinster. David Marshall förväntas vakta målet trots att Timothy Dieng är åter efter Afrikanska mästerskapen. Jordan Archer skadad så Murphy Mahoney är vakta bänken. Hård kamp om anfallsplatserna och spelare som Andre Gray och Charlie Austin kan åter hamna på bänken. Lutar åt knapp men klar bortaseger, 2-1 QPR?

Match 6
Birmingham - Luton 2
(TTT 1-0-9)

Hemmalaget går inte speciellt bra i serien men har ändå en trygg distans till lagen kring nedflyttningsstrecket. Birmingham har inte vunnit på de fyra senaste och släpper in rätt mycket mål. Det fina i kråksången är att laget även gör mål framåt. Fick in bra nyförvärv i Januari-fönstret och Juninho Bacuna, Onel Hernandez och Lyle Taylor har alla varit bra och tagit startplatser. Skador stör på Aden George, George Friend, Taylor Richards, Marcel Oakley och Troy Deeney. Luton är en poäng från play-off efter en fin Januari-månad med fyra vinster på sex matcher. Har haft ganska många skador i truppen men skött det på ett bra sätt och nu är det bara Jordan Clark & Luke Berry som saknas. Förväntas här spela samma elva som senast besegrade Barnsley med 2-1. Börja strecka till höger i Englands näst största stad, men om lädret tillåter gardera friskt.

Match 7
Blackpool - Bournemouth 2
(TTT 1-0-9)

Fin form på mittlaget Blackpool, tre segrar och två kryss på de fem senaste i ligan. Det var viktigt att återfå tidigare skadade anfallaren Gary Madine för att få lite rutin och kraft framåt. Målat i de två senaste och lär starta även här på topp med Jerry Yates. Detta innebär i så fall att Shayne Lavery bänkas för tredje matchen i rad. Skadeläget fortsatt mörkt med Matthew Virtue, Luke Garbutt, Richard Keogh, James Husband, Keshi Anderson, Sonny Carey och målvakten Chris Maxwell som ej medverkar. Tabelltvåan Bournemouth är det ganska svårt att imponeras av. Känns inte som att man kommer att behålla direktuppflyttningen är vår spontana känsla. Har varit på tok för beroende av att enskilda spelare som Philip Billing och Dominic Solanke ska presterar framåt. Agerade dock under deadline day och tog in Nathaniel Phillips (b, Liverpool, lån), Todd Cantwell (m, Norwich, lån), Siriki Dembele (a, Peterborough) och Kieffer Moore (a, Cardiff). Detta kan vara räddningen, som gör att man i alla fall håller sig topp 6. Har till denna match viktige mittfältskuggen Jefferson Lerma avstängd och skador stör på Adam Smith, Ethan Laird, Robbie Brady och Junior Stanislas. Får åter Gary Cahill efter avstängning. Svag favorittvåa.  

Match 8
Nottingham - Stoke 1
(TTT 9-1-0)

Forest har gått som en raket genom serien och från att ha varit i botten är man nu uppe på play-off plats. Om vi räknar in de två vinsterna i FA-cupen så har man sex segrar på de sju senaste. Besegrade senast ligatrean Blackburn med 2-0 borta. Här förväntas manager Steve Cooper spela en mer offensiv elva med Philip Zinckernagel istället för Jack Colback på mitten. På topp har Keinan Davis och Brennan Johnson funnit varandra så varken Lewis Grabban eller Joe Lolley har ens fått plats i matchtruppen på sistone. Nye Sam Surridge har bara fått göra två korta inhopp. Tabellelvan Stoke har 12-6-11 och det är ok men räcker inte riktigt ända fram till målsnöret som i det här fallet är topp 6. Vann senast med 3-0 över Swansea men innan dess ett kryss och två förluster. Även Stoke har ett överflöd av anfallare och tidigare skyttekungen Steven Fletcher har svårt att få speltid när yngre förmågor som Jaden Philogene-Bidace, D'Margio Wright-Phillips och Josh Maja står före i kön. Tyrese Campbell också normalt ett alternativ men han är skadad precis som Abdallah Sima, Romaine Sawyers och Mario Vrancic. Förstekeepern Josef Bursik nu skadefri och vaktat målet mot Wigan i cupen och Swansea i ligan med hållna nollor. Behöver vara på tårna även här. Favoritettan garderas!

Match 9
Hull - Fulham 2
(TTT 0-0-10)

Efter tre raka vinster, kommer tre raka förluster eller? Det mest talar nog för det då Hull nu har förlorat mot Preston och Derby och här ska ta sig an seriens bästa lag. En bidragande orsak till förlusterna är att man saknat målis Nathan Baxter och tyvärr så missar han även detta möte. Matt Ingram är inte superkass men det var ju när Baxter tog över vantarna som det vände för Hull. Lite oklart hur manager Shota Arveladze tänker framåt. Marcus Forss lär ta en av anfallsplatserna men platsen bredvid honom är det flera om budet. Om Allahyar Sayyadmanesh får starta kan Keane Lewis-Potter få flytta ut på kanten. Tom Eaves finns också som ett alternativ. Bara Josh Emmanuel skadad sedan Andy Cannon, Callum Elder och Mallik Wilks åter är i träning. Fulham kom snabbt över miniplumpen (1-1) mot Blackpool och var åter på vinnarspåret mot Millwall (3-0). Ligans giftigaste anfallare Aleksandar Mitrovic satte två nya baljor och är nu tio mål före närmast jagande konkurrent. Få skador i truppen men Kenny Tete och Terence Kongolo står över. Svårt att se att ett Hull utan sin duktige målvakt ska kunna stoppa ett Fulham som har sikte på att säkra Premier League platsen så snart som möjligt.

Match 10
Middlesbrough - Derby 1
(TTT 10-0-0)

Middlesbrough är bara målskillnad från play-off plats och med en match / matcher till godo på närmaste konkurrenterna finns goda chanser att ta sig upp topp 6 inom en snar framtid. Formen är väldigt fin och endast Blackburn har man missat att ta poäng av på de tio senaste. Fixade 2-2 borta mot QPR senast och då hade man en tung FA-cup match mot Manchester Utd i benen. Har förvisso inte fått någon längre vila nu heller men det gäller även motståndarna. Har endast Marc Bola skadad så det finns utrymme för att ändra om i startelvan om manager Chris Wilder så önskar. Nye Riley McGree väntar fortfarande på debut. Martin Payero, Aaron Connolly och Folarin Balogun är andra spelsugna killar som var bänkade senast. Derby tog ett steg närmare överlevnad senast genom segern hemma mot Hull. Har spelat ett par fler matcher men avståndet till säker mark är bara fyra poäng. Skadorna på Kamil Jozwiak och Colin Kazim-Richards trista men Palace-lånet Luke Plange har varit en hit så här långt och gör ett bra jobb framåt. På försvarssidan är Richard Stearman åter efter avstängning. Åkte på rött efter 2 minuter mot Huddersfield och fick stå över senast. Vi tror bortasvaga Derby får svårt mot ett Boro som jagar sjätte raka trean hemma.

Match 11
Millwall - Cardiff 2
(TTT 5-4-1)

Millwall har det rätt kämpigt för stunden och framåt är man tama. I endast en av de fem senaste har laget gjort mål. Forest, Blackpool, Preston och Fulham har alla nollat Londons lejon. Till denna match hoppas manager Gary Rowett kunna starta sin stjärna Jed Wallace som efter skada kunnat hoppa in mot Preston & Fulham. Även nyförvärvet Luke Freeman (m, Sheffield U. lån) kan ta plats i startelvan. Oliver Burke lär vara den som lämnar plats. Ryan Leonard, Sheyi Ojo och Tom Bradshaw är skadade och kan ej medverka. Cardiff har tre raka i ligan och har därmed ett bra gap ned till kvartetten som fightas kring nedflyttningsstrecket. Var säkert många fans som blev oroliga när man släppte anfallsstjärnan Kieffer Moore till Bournemouth. Hade dock bra back-up plan och tog in Jordan Hugill (Norwich) och Uche Ikpeazu (Middlesbrough) på lån och så här långt har det visat sig korrekt. Fyra mål har duon svarat för på de tre senaste i ligan. Skador på nye Alfie Doughty, Sean Morrison, Curtis Nelson och Isaac Vassell. Börja strecka till höger där värdet finns.

Match 12
Peterborough - Preston 2
(TTT 0-0-10)

Peterborough under nedflyttningsstrecket och det är inte så märkligt med tanke på den usla form laget besitter för stunden. Sex raka utan seger och fem av dessa har slutat med noll poäng. Goda råd är kostsamma för manager Darren Fergueson som snart kan vara på väg till arbetsförmedlingen. Borde haft annons ute redan i Januari-fönstret angående nytillskott men fick istället se viktige Siriki Dembele lämna för Bournemouth. "Ersättaren" Callum Morton fick 90 minuter senast men står efter tre matcher fortfarande på noll mål. Inga skador offensivt men Joel Randall, Dan Butler, Nathan Thompson och Mark Beevers saknas i försvaret. Även sena tester på Harrison Burrows och Jack Taylor. Preston spelade senast 0-0 mot Huddersfield och säsongens tolfte kryssmatch var ett faktum. Har endast en förlust på de tio senaste så formen är god hos The Lilywhites. Nyinlånade Cameron Archer har redan tagit en ordinarie tröja och ser ut att trivas på topp med Emil Riis. Skadorna på Josh Murphy, Izzy Brown, Sean Maguire och Tom Barkhuizen har förstås inte försämrat Archers chanser att komma in i startelvan. I försvaret räknar vi inte med Greg Cunningham som klev av skadad senast och bör ersättas av Josh Earl. Målis Declan Rudd långtidsskadad så Daniel Iversen vaktar buren och Connor Ripley håller bänken varm. Visst kan Peter blixtra till hemma då och då men Preston passar laget illa och har dessutom fin form så tvåan först här.

Match 13
Reading - Coventry 2
(TTT 3-0-7)

Om Peterborough vinner sin hängmatch är Reading på nedflyttningsplats. Detta då det bara skiljer två poäng mellan lagen. Reading har sex raka nederlag i ligan och åkte ur cupen mot lilla Kidderminster. Fansen och ledningen vill bli av med Veljko Paunovic men som vi var inne på förra veckan har man inte råd att sparka serbtränaren. Ställde senast Karl Hein i målet men det hjälpte inte, man föll ändå med 1-2 mot Bristol City. Om esten får nytt förtroende här eller om Luke Southwood tar åter vantarna känns hugget som stucket. På mitten fanns en annan debutant i Tom Ince som varken var bättre eller sämre än nån annan Readingspelare och bör få fortsätta. Har fortfarande många skador i truppen, Scott Dann, Dejan Tetek, Ovie Ejaria, Felipe Araruna, Alen Halilovic och Yakou Meite. Coventry på trettonde plats har vinst, förlust, kryss på de tre senaste och när man vann var det med 1-0, när man föll var det med 0-1 och kryssmatchen slutade 1-1 så inte lätt att förutse hur lagets matcher kommer sluta. För svenskt vidkommande kul att se att Viktor Gyökeres återfunnit målsinnet och nätade i cupen mot Southampton och senast i ligan mot Blackpool. Är nu åter före Matthew Godden i forwardsrangordningen. Förväntas således starta här ensam på topp med visst understöd av Callum O'Hare. Testar att spika tvåan i sista matchen mest pga att Royals är i usel form och man vill få bort tränaren på ett eller annat sätt.

STRYKTIPSET 216 Raders

1. Norwich - Manchester City 2
2. Everton - Leeds United 1X2
3. Brentford - Crystal Palace X2
4. Watford - Brighton & Hove X2
5. Barnsley - Queens Park Rangers 2
6. Birmingham - Luton Town 1X2
7. Blackpool - Bournemouth X2
8. Nottingham Forest - Stoke 1X2
9. Hull City - Fulham 2
10. Middlesbrough - Derby 1
11. Millwall - Cardiff City 2
12. Peterborough - Preston 2
13. Reading - Coventry City 2

MÅLTIPSET 9 Raders

1. Norwich - Manchester City
2. Everton - Leeds
6. Birmingham - Luton
8. Nottingham - Stoke
9. Hull - Fulham
14. AFC Wimbledon - Sunderland
21. Oxford - Bolton
26. Bristol Rovers - Mansfield
29. Rochdale - Harrogate

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto