Stryktipset Tips 13/11 2021

Publicerad på 12 Nov 2021 - 20:30

Aston

Aston

Jan Wickberg

12 Nov 2021 - 20:30

En lurig helg har vi framför oss med matcher från Europas VM-kval, Spanska LaLiga 2 och en match från Division 1 Norra. Så ser stryktipskupongen ut. Tyvärr uppdelad på två dagar men så fick det bli den här gången. Måltipset har med matcher från England och Skottland så vi inte får brunkarfotbollsabstinens. Inga jackpotar denna gång på varken mål eller stryktipset.

Gå med i vårt succélag – köp in dig i vårt system!
150 kr/andelen – Melkers vinnarsystem! – KLICKA HÄR för köp!
200 kr/andelen – TV-systemet! KLICKA HÄR för köp!
300 kr/andelen i ett toppsystem! KLICKA HÄR för köp!


STRYKTIPSET 2021-11-13 15:59

Match 1
Montenegro - Nederländerna 2
(TTT 0-0-10)

Vi och Montenegro visste på förhand att det skulle bli svårt att kvalificera sig till VM då det fanns flera starkare lag i gruppen. Har två hemmamatcher kvar men det mot de tuffaste lagen så man kommer inte att avancera. Kan vara sista matcherna med gänget för Marko Simic, Fatos Beciraj och Stevan Jovetic som alla passerat 30 och kanske vill lämna plats för yngre förmågor. Marko Vesovic är avstängd efter röda kortet senast i förlustmatchen mot Norge. Sead Haksabanovic given men Dino Islamovic ej med. Nederländerna leder gruppen två pinnar före Norge och ytterligare två före Turkiet. Har således allt i egna fötter. Har inte varit klockrena borta och 1-0 mot Lettland imponerade föga. Doldisarna Arnaut Danjuma och Noa Lang hoppas få chansen framåt tillsammans med stjärnan Memphis Depay. Skador på Jurrien Timber och Steven Berghuis. Tvåa!

Match 2
Norge - Lettland 1
(TTT 10-0-0)

Våra grannar i väst är två poäng bakom Nederländerna med två omgångar kvar. Två poäng bakom lurar Turkiet i vassen. Så det gäller att göra jobbet här, för i sista omgången väntar Oranje borta. Har lite avbräck då Kristoffer Ajer, Jonas Svensson och Patrick Berg saknas pga skador men det största tappet är förstås målmaskinen Erling Braut Haaland som också är skadad. Stian Gregersen är avstängd men han hade nog ändå inte startat. Lettland har gjort ett skapligt kval trots endast fem inspelade poäng. Målskillnaden 8-13 visar dock att man inte åkt på några käftsmällar och visade i Istanbul att man även kan skrälla då och då. Har nästan hela truppen intakt så när på Kristers Tobers & Daniels Ontuzans som står över pga skador. Blir nog ingen överkörning men nog ska baggarna vinna med ett par bollar.

Match 3
Wales - Belarus 1
(TTT 10-0-0)

Grupp E där Wales hoppas kunna nå kvalplatsen bakom Belgien. Fightas med Tjeckien (som har en match mer spelad) och är i skrivande stund på samma poäng. Kan bli en målskillnadsaffär i sista omgången där Wales möter Belgien medan Tjeckien tar sig an Estland. Manager Rob Page hoppas kunna spara (en halvskadad) Gareth Bale till Belgienmatchen och här låta snabba yttrarna Harry Wilson & Daniel James sköta det offensiva jobbet i avstängde Kieffer Moores frånvaro. Kapten Aaron Ramsey har knappt rört en boll på en månad (skadad / bänkad) men förväntas starta här. Belarus vann premiären mot Estland (hemma) där man avgjorde på slutet när esterna var en man mindre men har torskat resten. Dock hållit nere siffrorna i alla matcher utom Belgien borta, men hur lätt är det. Åtta av sexton insläppta kom i den matchen. Har Artem Bykov borta pga avstängning. Skador på Soligorsk-trion Syarhey Palitsevich, Alyaksandr Sachywka och Nikita Korzun. Svag etta i Cardiff, men troligen ännu en hedersam förlust för Lukashenkos manskap.

Tips: Harry Wilson mål @ 2,05 - bet365 -

Match 4
Sandviken - Karlstad 2
(TTT 7-0-3)

Från kvaldrama i Wales till toppmatch i Division 1 Norra där båda dessa gäng hoppas kunna nå ifatt Dalkurd som kvalplatsen i nuläget. Sandviken är sex poäng efter och även om man skulle vinna de två återstående matcherna så är det inte säkert att målskillnaden räcker. Formen är tveksam med två förluster (Täby & BP) på de tre senaste. Även hemma har man tappat onödiga poäng på slutet mot Haninge och Hammarby så man får vara glad att man slipper huvudstaden i de avslutande omgångarna. Har tappat tränaren Martin Falk till AIK så from nu är Thomas Gabrielsson ensam huvudansvarig i Sandviken. Har ett jätteavbräck i avstängde Mohammed Naeem (17 mål på 25 matcher) så det blir upp till Ahmed Bonnah att hitta på nåt.
Karlstad är fyra poäng bakom Dalkurd och har efter fyra segrar på de fem senast gett sig chansen att kämpa ända in på målsnöret. Möter ett troligen kontraktklart Luleå i sista omgången. Anfallsduon Chovanie Amatkaryo & Isaac Boye i bra slag sedan finns David Johannesson att skicka in om det krisar. Andreas Bellander ännu mållös men kanske sparar till säsongens viktigaste match. Känns som att en helgardering är på sin plats här.

Match 5
Valladolid - Fuenlabrada 1
(TTT 10-0-0)

Hemmastarka Valladolid är i bra slag och bortsett från bottennappet mot Amorebieta så har man vunnit åtta av de nio senaste. Får här klara sig utan bäste anfallaren Shon Weissman som ska landskampa med Israel. Där försvinner en tredjedel av målen man gjort, så mycket ansvar framåt här för Sergio Leon. Har rutinerad sista utpost i Roberto Jimenez som bla varit i Benfica, Olympiakos och West Ham. Skador på Pablo Hervias, Ruben Alcaraz, Roque Mesa, Hugo Vallejo och Moctar El Hacen. Lilla Madrid-laget Fuenlabrada kommer till Kastilien med svag form. Tre kryss och tre förluster på de sex senaste. Drar på sig många kort och har på dessa sex matcher förutom en hög gula även tre röda kort. Till denna match är Adrian Dieguez avstängd. Spetsanfallaren Roman Zozulya ej uttagen i Ukrainas VM-kval trupp och det är så klart tränare Jose-Luis Oltra tacksam för då skadelistan är lång med namn som Brahim Konte, Alejandro Sotillos, Cheick Timite, Alejandro Mula, Alejandro Velasco och Aboubakary Kante. Ettan först men gadda då Weissman saknas.

Match 6
Eibar - Alcorcon 1
(TTT 10-0-0)

Hemma på Estadio Municipal de Ipurua är Eibar urstarka för dagen. Fem raka vinster där rävsvansen i mössan var 1-0 mot serieledande Almeria. Yttern Stoichkov är bäste målgörare med sju baljor men nu var det ett tag sedan han nätade. Sol Fran och Francisco Feuillassier är skadade så kanske får gamle Fernando Llorente göra en sällsynt start då varken Quique eller Gustavo Blanco imponerat i de senaste matcherna. Alcorcon är sist i hela serien och har på bortagräs förlorat sex av sju matcher. Räddade poäng långt in på stopptid senast mot nästjumbon Amorebieta. Har ännu inte fått någon vidare boost av tränarbytet och svårt att se Fran Fernandez ta sin första seger här trots att endast Xisco saknas. Vi spika hemmalaget.

Match 7
Mirandes - Huesca X
(TTT 5-1-4)

Två lag som har klart närmare till nedflyttning än avancemang till högsta ligan. Mirandes brukar vara inblandad i målrika matcher men tyvärr ej så ofta man går vinnande ur striden. 23 mål framåt är näst bäst medan 26 mål i baken är näst sämst så 1-3 senast mot Valladolid var rätt talande siffror. Manager Lolo Escobar har få skador i truppen men Simon Moreno är borta. Inigo Vicente fick börja på bänken senast efter varit åter efter avstängning men här räknar vi med att han startar. Sergio Carreira och Sergio Camello lirar U-21 med Spanien så ej med här. Huesca har en ganska huemsk form med endast en viktoria på de åtta senaste. Stora bekymmer med målgörandet och i de fem senaste har man endast haft nätkänning tre gånger och då två via straff och självmål. Joaquin Munoz skada är så klart en del av förklaringen bakom måltorkan. Marc Mateu var avstängd senast efter röda kortet mot Ponferradina. Saknar Andrei Ratiu som landskampar med Rumänien. Öppen match med tanke på frånvaroläget och tabellplaceringarna.

Match 8
Las Palmas - Real Zaragoza X
(TTT 8-2-0)

Kanariehundarna kämpar i toppen mot bland annat ö-rivalerna Tenerife om uppflyttning till finrummet. Hemma på Gran Canaria stadion är man obesegrade och har vunnit sex av åtta matcher. Har troligen seriens bästa anfallare i Jese som har representerat storheter som Sporting, Real Madrid, Stoke (nåja) och PSG. Armando Sadiku ex-Albansk landslagsman och skadedrabbade venezulanen Adelberto Penaranda finns också i truppen. Förutom Penaranda saknar man Omenuke Mfulu och Jonathan Viera (som hade bra form innan skadan) samt avstängda backduon Alvaro Lemos och Eric de la Fe Curbelo. Zaragoza på tolfte plats har spelat femton matcher och kryssat i tio av dem. Tre vinster och endast två förluster. Tre 0-0 och sju 1-1 historier gör att målskillnaden landar på 12-11. Det fina i kråksången är att man vunnit de två senaste och hållit nollan så kanske är man på gång att klättra i tabellen. Tunga avstängningar på serben Radosav Petrovic och anfallaren Nano Mesa. Sena tester på Valentin Vada & James Igbekeme medan Carlos Vigaray, Dani Lasure och Juan Narvaez är långtidsskadade. Dessutom är Alejandro Frances & Francho Serrano borta pga landskamper. Krysset kompliteras med ettan.

Tips: Jese mål @ 3,25 - bet365 -

Match 9
Spanien - Sverige 1
(TTT 10-0-0)

Spanien toppar grupp B efter segern borta mot Grekland. Pablo Sarabias straff räckte för att vinna matchen. Raul de Tomas fick starta och spelade 57 minuter i debuten. Kommer nog ändå få stå lämna plats åt Dani Olmo här. Cesar Azpilicueta och Sergio Busquets var två andra som "vilade" från start senast men bör ingå i startelvan nu. Skador på Eric Garcia, Perdi, Ansu Fati och Ferran Torres. Sverige klantade bort försprånget i Batumi genom 0-2 mot Georgien. Skapade tillräckligt för att vinna matchen men bollen ville inte in. Tyvärr så var flera spelare drabbade av Zlatanism och fanns även ett par skallar som redan hade Spanien i tankarna. Får nu åter Albin Ekdal och ingen spelare behöver hålla igen för att riskera kort och avstängning. Att Sverige ska vinna i Sevilla är nog endast en synvilla. Ettan spikas och blå-gult får ta nya tag i kvalet.

Match 10
Grekland - Kosovo X
(TTT 10-0-0)

Frågan är hur motiverat Grekland är här efter att missat chansen till play-off. Kommer sluta trea i gruppen oavsett resultat här. Förbundskapten John van't Schip får ju skit oavsett vad han gör så kan ju lika gärna skicka in lite nytt blod och hoppas på att nån kan överraska positivt. Christos Tzolis och Tasos Douvikas är offensiva framtidsnamn så varför inte ge dem speltid. Troligen inga ändringar bakåt även om det vore skoj om keepern Giorgos Athanasiadis fick debutera. Brassen Zeca skadad, men man får åter Pantelis Chatzidiakos från avstängning. Kosovo har inget att förlora. Kan vid en (stor)vinst ta sig förbi Georgien och undvika jumboplatsen. Fixade 1-1 i hemmamötet genom sen kvittering av fyrtornet Vedat Muriqi som målar i varannan landskamp. Föll i träningslandskampen mot Jordanien. Ex-Elfsborgarna Ibrahim Dresevic (avstängd) och Arber Zaneli (skadad) saknas. Florent Hadergjonaj är både avstängd och skadad medan Bersant Celina, Bernard Berisha och Elbasan Rashani endast går under det senare epitetet. Åter kryssläge?

Tips: Vedat Muriqi mål @ 3,50 - bet365 -

Match 11
Portugal - Serbien X
(TTT 10-0-0)

Spännande möte i Lissabon där båda lagen står på 17 poäng efter sju matcher. Atlantkustgänget har bättre målskillnad så för dem räcker det med kryss för att behålla förstaplatsen medan balkangrabbarna måste gå för tre poäng. Portugal gjorde en slät figur senast mot Irland och gröngölingarna var värda minst en pinne. Pepe viftade ut sig med knappa tio kvar och missar här pga avstängning. Finns dock en hyfsad ersättare i Ruben Dias. Förbundskapten Fernando Santos har gott om alternativ om han vill förnya startelvan. Jose Fonte, Joao Cancelo, William Carvalho, Diogo Jota och Joao Felix är alla redo. Bernardo Silva dock tveksam. Serbien vilade i veckan men hade ändå träningsmatch mot Qatar som man enkelt vann med 4-0. Precis som Portugal finns det fina offensiva krafter i Serbien med namn som Dusan Tadic, Luka Jovic, Aleksandar Mitrovic och Dusan Vlahovic. Skador på Marko Petkovic, Darko Lazovic, Matija Nastasic och Filip Djuricic stör. Serbien måste framåt och det kommer öppna för kontringar. 1X räcker?

Match 12
Kroatien - Ryssland X
(TTT 9-1-0)

Toppmöte i grupp H där vinnaren går till VM. I skrivande stund leder Ryssland gruppen på 22 poäng med Kroatien bakom sig på 20 poäng. Kroatien krossade senast Malta med 7-1 men innan dess dyrbart poängtapp hemma mot Slovakien (2-2). Kan visa sig vara skillnaden mellan direktbiljett och jobbig mellanlandning i kvalträsket. Veteranbackarna Domagoj Vida och Dejan Lovren hoppas få starta här men det kan bli svårt att flytta på Duje Caleta-Car och tonåringen Josip Gvardiol som imponerar. Ytterbacken Borna Barisic åter efter avstängning men kämpar med skada. Framåt hoppas Lovro Majer behålla startplatsen efter målen mot Malta. Skador på Josip Brekalo och Ante Budimir gör att Malmös Antonio Colak är inkallad till truppen. Fem raka segrar har tagit Ryssland till toppen i gruppen och trots 6-0 mot Cypern är det framför allt defensiven som är grunden till framgången. Endast ett insläppt mål på dessa fem är grymt. Förbundskapten Valeri Karpin lär knappast ändra om nåt i elvan om han inte behöver. Dalar Kuzyayev, Denis Cheryshev, Aleksandr Sobolev o Artem Dzyuba utanför truppen. 1X tillräckligt?

Tips: Aleksandr Erokhin mål @ 8,50 - bet365 -

Match 13
Nordmakedonien - Island 1
(TTT 10-0-0)

Lilla före detta Jugoslavien-republiken Nordmakedonien har stått för ett finfint kval och är nu nästan i mål. För målet måste ha varit andraplatsen bakom den tyska maskinen... som man förövrigt besegrade på bortaplan. Den hade inte många sett komma. Blev förvisso rejält överkörda hemma av Die Mannschaft men det var blott andra förlusten under kvalet. Rumänien borta blev för svår men likväl är man före dem i tabellen. Har åter kapten Stefan Ristovski efter avstängning. Inga större skadeavbräck men Boban Nikolov, Erdal Rakip och Arijan Ademi saknas. Island har tappat mycket glöd från tidigare kval. Hade tidigare varit het kandidat på andraplatsen men ligger nu femma med endast slagpåsen Liechtenstein bakom sig. 0-0 senast mot Rumänien var inget mer än en hjälpande hand till dagens motståndare. Sista matchen för Ari Skulason som ska avsluta landslagskarriären för att nästa säsong ha full fokus på att vinna SM-guld med Norrköping. Förutom ett par åldermän är truppen ung och man bygger nytt med spelare som Brynjar Bjarnason, Jon Thorsteinsson, Isak Bergman Johannesson och Albert Gudmundsson i främsta led. Här åter risk att man blir nollade och vi spikar ett mer motiverat Nordmakedonien.

Tips: Ezgjan Alioski mål @ 3,50 - bet365 -

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Montenegro - Nederländerna 2
2. Norge - Lettland 1
3. Wales - Belarus 1
4. Sandviken - Karlstad 1X2
5. Valladolid - Fuenlabrada 1X2
6. Eibar - Alcorcon 1
7. Mirandes - Huesca 1X2
8. Las Palmas - Zaragoza 1X
9. Spanien - Sverige 1
10. Grekland - Kosovo X
11. Portugal - Serbien 1X
12. Kroatien - Ryssland 1X
13. Nordmakedonien - Iceland 1

MÅLTIPSET (Enkelrad)

1. Montenegro - Nederländerna
4. Sandviken - Karlstad
14. Täby - Gefle
18. King Lynn - Wrexham
19. Maidenhead - Dag & Red
22. Stockport - Bromley
23. Torquay - Dover
30. Inverness - Dunfermline

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto