Stryktipset Tips 15/1 2022

Publicerad på 14 Jan 2022 - 21:01

Aston

Aston

Jan Wickberg

14 Jan 2022 - 21:01

12 miljoner i jackpot denna vecka på stryktipset. Detta tack vare att FA-cupen förra helgen visade sig från sin bästa sida med flera fina skrällar. Bland annat så tog sig småklubbarna Boreham Wood och Kidderminster vidare men största bedriften stod nog ändå Cambridge för som slog ut storsatsande Newcastle på bortaplan. Fem av de målrikaste matcherna på måltipset hämtades från stryktipskupongen där 4-4 matchen mellan Barnsley - Barrow stack ut. Av matchtipsen så fick vi bla in Youri Tielemans och Ollie Banks till fina odds. Tyvärr så satsade vi på fel gubbe hos Brentford, då det var Bryan Mbeumo som stod för hattricket. Nog om förra veckan nu till denna helgs kuponger som innehåller intressanta matcher från Englands fyra högsta divisioner. Denna vecka slår vi ihop måltipset och specialspelen och ser hur pass väl det faller ut.

TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!


STRYKTIPSET 2022-01-15 16:00

Match 1
Aston Villa - Manchester United 1
(TTT 4-1-5)

Två lag som möttes förra helgen, då i FA-cupen. Manchester United vann med 1-0 men Villa var minst lika bra och hade både en boll i ribban och en boll i nät som dömdes bort för ruff efter VAR-granskning. Kommer här troligen att spela nyförvärven Lucas Digne (vb, Everton) och Philippe Coutinho (om, Barcelona lån). Saknar skadade duon Marvelous Nakamba och Leon Bailey, avstängde John McGinn samt Trezeguet & Bertrand Traore som båda är på Afrikanska mästerskapen. Manchester U. föll i senaste ligaomgången mot Wolves (0-1). Har många frågetecken på spelare med skadekänningar. Harry Maguire, Phil Jones, Diogo Dalot, Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo är alla osäkra till spel. Avstängda duon Luke Shaw och Scott McTominay (som båda var bra senast i cupen), skadade fransmännen Paul Pogba & Anthony Martial och Afrikanska mästerskapsspelande Eric Bailly kommer ej medverka. Revansch för Villa, samma resultat som i cupen eller delad pott. Svårt att bestämma så det blir 1X2.

Match 2
Burnley - Leicester
(TTT 2-2-6)

Lottas med procentfördelningen 33-28-39

Match 3
Wolverhampton - Southampton X
(TTT 9-1-0)

Wolves på åttonde plats är fortsatt målsnåla både framåt och bakåt. Endast Manchester City har släppt in färre mål medan det bara är Norwich som har sämre offensiv. Så det är sällan man plockar med laget på måltipskupongen. 3-0 viktorian mot Sheffield United i cupen senast, var tionde matchen i rad som båda lagen inte gör mål när vargarna är en av parterna. Här bör Daniel Podence få fortsatt förtroende efter målen mot Blades och med Hwang Hee-Chan på skadelistan. Även Jonny, Yerson Mosquera och Pedro Neto finner vi där. Willy Boly och Romain Saiss hittas på Afrikanska kontinenten för landslagsspel. Southampton på elfte plats är i bra form. Vidare i cupen efter förlängning. Fick spela 10 mot 11 i över timmen sedan Yan Valery fått rött efter halvtimmen spelad. Fransmannen stod över senast i 4-1 krossen mot Brentford men är åter här. På topp troligen Che Adams / Adam Armstrong då Armando Broja dras med skada. Moussa Djenepo ej tillgänglig då han är på Afrikanska mästerskapen. Få mål att vänta om några alls.

Match 4
Newcastle - Watford 1
(TTT 10-0-0)

Två av ligans sämsta lag och båda visade det i FA-cupen. Newcastle åkte ut hemma mot Cambridge och Watford gjorde en slät figur borta mot Leicester som knappt fick ihop en startelva. Här chans till revansch för båda lagen. Newcastle fick senast i ligan 1-1 mot Manchester United och det får ses som en framgång. Har börjat shoppa loss lite smått och plockat in Kieran Trippier (hb, Atletico Madrid) och Chris Wood (a, Burnley). Båda finns säkert med här om de är friska och skadefria. Skador finns på Jamal Lewis, Federico Fernandez, Isaac Hayden och Callum Wilson. Bör dock har målis Karl Darlow och Ciaran Clark redo efter Covid. Javier Manquillo avstängd. Watford har bara två poäng till godo på skatorna och kommer vi en torsk här att vara på nedflyttningsplats. Mycket talar för nederlag då man inte såg bra ut senast och dessutom saknar många spelare. Adam Masina, William Troost-Ekong, Imran Louza och Ismaila Sarr är på Afrikanska mästerskapen. Kwadwo Baah, Nicolas N'Koulou och Peter Etebo är skadade. Målis Ben Foster, Kiko Femenia, Christian Kabasele och Emmanuel Dennis har alla nyss blivit skadefria och är osäkra till spel här. Har nya spelare i Hassane Kamara (vb, Nice), Samir (b, Udinese) och Edo Kayembe (m, Eupen). Ställningskrig att vänta och vi får nog se flera tuffa tag. 1X räcker?

Match 5
Norwich - Everton 2
(TTT 0-0-10)

Det ser inte ljust ut för kanariefåglarna som på 20 matcher endast lyckats göra 8 mål. Bakåt har det rasslat till 44 gånger så om det mot förmodan skulle handla om målskillnad när det ska avgöras så är det inte i Norwichs favör. Har i ligan sex raka utan mål framåt men lyckades toffla sig vidare i cupen genom 1-0 borta mot Charlton. Inga nyförvärv så här långt men Dean Smiths önskelista måste vara kilometerlång då det behövs förstärkning på de flesta positioner i laget om man ska ha minsta chans att hänga kvar. Saknade senast Joshua Sargent (blev pappa) och Todd Cantwell (mådde inte well) men här hoppas man ha duon åter. Skador på Andrew Omobamidele, Christoph Zimmermann, Mathias Normann, Billy Gilmour och Lukas Rapp. Everton är bara nio poäng före Norwich så då förstår vi att inte heller dom gör någon vidare säsong så här långt. Har bara vunnit en bortamatch men fick 1-1 senast mot Chelsea trots endast 20% bollinnehav. Har Alex Iwobi på Afrikanska mästerskapen och Tom Davies skadad men man hoppas Yerry Mina, Fabian Delph, Richarlison och Jarrad Branthwaite ska kunna medverka efter ha tränat under senare delen av veckan. Har sålt vb Lucas Digne till Aston Villa. Ersättaren hämtade man från Dynamo Kiev och han lyssnar till Vitaliy Mykolenko. Även lånat in offensive Anwar El Ghazi från Aston Villa och köpt högerbacken Nathan Patterson från Glasgow Rangers. Här tror vi ett utvilat Everton (spelade b-laget i cupvinsten mot Hull) är numret för stort för Norwich.

Match 6
Huddersfield - Swansea 1
(TTT 9-1-0)

Huddersfields fina form (3 vinster och 3 kryss på de senaste 6 matcherna) har tagit laget upp på play-off plats. Vann även av bara farten mot Burnley i cupen. Vände 0-1 till 2-1 sista kvarten. Inhopparen Sorba Thomas stor del i vändningen med sina två assist och lär starta här. Det tidigare ansträngda skadeläget är nu näst intill bortblåst då endast Alex Vallejo och Rolando Aarons saknas. Både Pipa och Jonathan Hogg fick speltid i cupen och aktuella även här. Framåt så skyndar man sakta med forne skyttekungen Jordan Rhodes som fortfarande väntar på första baljan för säsongen. Swansea på 17e plats har tre raka förluster i ligan och åkte även ur cupen, mot Saints, trots 11 mot 10 i en hel timme. Har möblerat om på målvaktssidan. Ut med Steven Benda (Petersborough, lån) och in med Andy Fisher (MK Dons). Lär väl ändå bli Ben Hamer som vaktar målet här. Även fyllt upp luckan som Manchester United-lånet Ethan Laird lämnade efter sig vid flytten till Bournemouth med erfarne Cyrus Christie från Fulham. Gör säkert debut här. Framåt bra kraft i Olivier Ntcham, Jamie Paterson och Joel Piroe. Kan ett skadefritt Swansea störa? Nja ettan i första hand.

Match 7
Derby - Sheffield United 2
(TTT 2-1-7)

Vi måste ändå ge Derby cred för att dom inte ger upp och tänker att det är kört efter fått 21 minuspoäng. Står nu på (plus) 11 och har "bara" 11 poäng upp till säker mark. Vunnit tre av de fyra senaste i ligan och det var nog ingen nackdel att åka ur FA-cupen för nu kan man ha full fokus på att hänga kvar i Championship. Unge Luke Plange och nästan dubbelt så gamle Colin Kazim-Richards verkar funka bra tillsammans på topp och har tillsammans gjort fem mål på de fyra senaste ligamatcherna. Skador på Lee Buchanan och Krystian Bielik. Korttidskontrakterade duon Phil Jagielka och Sam Baldock får ej förlänga med Rams. Sheffield United på väg uppåt i tabellen efter fyra raka vinster. Målis Wes Foderingham har hållit nollan i 4 av de 5 senaste ligamatcherna och skadade Robin Olsen har nog gjort sitt i The Blades. Flera andra spelare osäkra till spel här då de dras med skador. Ben Davies, John Fleck och Rhian Brewster stod alla över cupmatchen mot Wolves för att kurera sig till denna match. Jack O'Connell, Adlene Guedioura och Lys Mousset står över liksom Wolves-lånet Morgan Gibbs-White som är tillbaka i ägarklubben för skadebehandling. Utgå från höger men gardera gärna.

Match 8
Middlesbrough - Reading 1
(TTT 10-0-0)

Boro i finfin form med fem vinster på de sex senaste och nollan intakt i fyra av dem. Fortfarande lite svaga framåt men det blir oftast tre poäng om man petar in en boll. Luftade truppen i cupen och hade lite flyt att man tog sig vidare efter att Mansfield gjort självmål på stopptid. Lånat in två anfallare i Folarin Balogun (Arsenal) och Aaron Connolly (Brighton). Vi räknar med att i alla fall Connolly startar här på topp med Andraz Sporar. Truppspelaren James Lea Siliki på Afrikanska mästerskapen. Marcus Browne och Marc Bola står också över då duon är skadad. Reading sista lag ovanför nedflyttningsstrecket. Har svag hemmaform men på resande fot har man vunnit två av de tre senaste. Det var dock i November så vi ska inte lägga allt för stor vikt vid det. Då mer intressant att redovisa senaste matchens resultat som var 0-7 hemma mot Fulham. Innan dess 1-2 i cupen mot Kidderminster så dagsformen är mindre bra. Ghana-spelarna Andy Yiadom och Baba Rahman på Afrikanska mästerskapen så dom saknas tillsammans med skadade Scott Dann, Michael Morrison, Tom McIntyre, Felipe Araruna, Alen Halilovic, Yakou Meite och Lucas Joao. Trots hög streckning så spikar vi hemmalaget.

Match 9
Millwall - Nottingham X
(TTT 8-2-0)

Två lag som siktar på play-off. Forest har sex pinnar upp medan Millwall (med en match mindre spelad) har sju poäng till topp sex. På hemmaplan är Millwall giftiga och har 5-4-2 i lejongropen. Stod även upp bra mot lokalrivalen Crystal Palace i cupen men får lägga 1-2 torsken till samlingen hedersamma förluster. Har blytung skada på playmakern Jed Wallace som är lite av nyckeln framåt. Då enklare att ersätta Ryan Leonard, Danny Ballard och Connor Mahoney som också finns på skadelistan. Nottingham är fjärde bästa bortalaget i serien. Hade fin form under stora delar av vintern men avslutade 2021 med två förluster. Inledde 2022 med att besegra Arsenal i FA-cupen och det får ses som en fjäder i mössan. Förstärkt med Richie Laryea som är en defensiv kanadensare från Toronto FC och Steve Cook från Bournemouth som även han är försvarare. Framåt har man lånat in Keinan Davis från Aston Villa som fick starta senast i cupen men gjorde inget större intryck. Skador på Max Lowe, Alex Mighten och Loic Mbe Soh stör inte nämnvärt. Utan Wallace kan det bli tufft för Millwall så vi utgår från X.

Match 10
Fulham - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

När Fulham är på spelhumör så är man det bästa laget i serien. Fråga bara Reading och Blackburn som man besegrat borta med 7-0. Blackburn är till viss del ursäktat då man fick rött kort efter 30 minuter. Reading som man mötte senast har dock inget att skylla på mer än att man helt enkelt mötte ett för bra lag. Harry Wilson och Aleksandar Mitrovic hade så klart platsat i alla lag på nedre halvan av Premier League. Spelare som Domingos Quina och Anthony Knockaert får sällan ens plats på bänken. Saknar till denna match endast skadade Ivan Cavaleiro och Jean-Michael Seri som är på Afrikanska mästerskapet. Bristol City på 15e plats avslutade 2021 på ett svagt sätt gällande bortaplan. Fyra förluster på de fem senaste utanför Ashton Gate är inga muntra siffror. Har Andreas Weimann i gott slag och bakom sig har han talangen Ayman Benarous som kan peta Chris Martin här. Gällande skador saknas Nathan Baker, Joe Williams och George Tanner. Det här ska vara en munsbit för Fulham om man inte bara ställer ut skorna. Är även "förvarnade" efter 1-1 när lagen möttes i cupen där b-laget till slut kunde vinna på övertid.

Match 11
Peterborough - Coventry 1
(TTT 4-0-6)

Peter kvar under nedflyttningsstrecken men som vi redan varit inne på i tidigare blogginlägg är det främst pga den usla bortastatistiken. Vann senast i ligan när man spelade hemma och avancerade även i cupen efter 2-1 hemma mot Bristol Rovers. Lånat in trion Steven Benda (mv, Swansea), Bali Mumba (b, Norwich) och Callum Morton (a, West Bromwich). Om någon av dem startar här återstår att se. Vilade anfallaren Jonson Clarke-Harris i FA-cupen så han lär i alla fall starta här. Skador på Dan Butler, Joel Randall och Jack Marriott. Saknar även Idris Kanu som är på Afrikanska mästerskapet. Coventry har tappat play-off platsen efter en svag senvinter med fyra kryss och två förluster. Vidare med viss möda i FA-cupen mot Derby. Viktor Gyökeres har tappat sin startplats och bara spelat 23 minuter i de tre senaste matcherna. Får se om han får chansen här eller om det blir Tyler Walker / Martyn Waghorn som gör Matthew Godden sällskap på topp. Kyle McFadzean och Liam Kelly åter efter Covid men ska testas sent. Chelsea-lånet Ian Maatsen tillbaka i ägarklubben för skadebehandling.

Match 12
Preston - Birmingham 1
(TTT 9-1-0)

Preston hade två vinstmatcher i ligan och kändes på gång då man föll på övertid i cupen mot Cardiff. Om det påverkar här eller ej blir intressant att se. Har bara spelat 23 matcher i ligan och det innebär att man har matcher till godo på de flesta av konkurrenterna. Vinner man dem så har man plötsligt häng på topp 6 och play-off plats. Bör därmed vara taggade här för en bra insats. Inte varit aktiva på transfermarknaden än. Manager Ryan Lowe lär väl dock vilja få in lite nya spelare för att sätta sin prägel på klubben. Skador på Matt Olosunde, Izzy Brown, Josh Murphy och Tom Barkhuizen. Även Connor Wickham är skadad men inte hos The Lilywhites längre då man rivit hans (korttids)kontrakt. Birmingham på 18e plats går dåligt både på hemma och bortaplan så det kan bli tufft om man inte vänder den negativa trenden snart. Tre förluster på fyra senaste i ligan och utslagna ur FA-cupen hemma mot Plymouth är inget vidare för Lee Bowyer som får vara glad om han överlever ett år på posten som Blues-manager. Nyförvärven Teden Mengi (b, Manchester United, lån) och Taylor Richards (m, Brighton, lån) aktuella för ligadebuter. Har George Friend avstängd och skador på Marcel Oakley, Aden George, Jordan Graham, Gary Gardner och Troy Deeney. Även Marc Roberts, Harlee Dean och Ivan Sanchez förväntas missa matchen så vi spikar ettan.

Match 13
Queens Park Rangers - West Bromwich X
(TTT 5-0-5)

Ett toppmöte i Championship avslutar kupongen när tabellfyran WBA gästar seriefemman QPR. Hemma i London är Mark Warburtons gäng starka och har 6-3-3 på tolv matcher. Två av dessa tre förluster har kommit i de senaste matcherna, men det var förra året. 2022 är man obesegrade efter 2-1 mot Birmingham i ligan och vinst efter straffar i cupen mot Rotherham. Har plockat in rutinerade keepern David Marshall gratis från Derby, och har kan vakta buren redan här då Timothy Dieng är på Afrikanska mästerskapet tillsammans med Osman Kakay och Ilias Chair. Tur då att skadeläget är milt med endast Jordy de Wijs och Sam McCallum borta. West Brom obesegrade hemma men på bortagräs har man förlorat 5 av 13 matcher. Senast blev det 0-1 mot jumbon Derby. I matchen efter 1-1 hemma mot Cardiff där man skapade tillräckligt för vinst. Ute ur cupen efter 1-2 (övertid) mot Brighton. Har dragit på sig tre röda kort i de två senaste matcherna så gäller att hålla skallarna kalla här. Målis Sam Johnstone och mittfältsbrunkaren Alex Mowatt åter efter sina avstängningar men Cedric Kipre sitter av sin denna match. Skador på Dara O'Shea, Kean Bryan, Robert Snodgrass & Kenneth Zohore. Saknar även landskampande Semi Ajayi. Nye anfallaren Daryl Dike (som var lysande i Barnsley förra säsongen) som man köpt loss från Orlando förväntas starta här, succe direkt?

STRYKTIPSET 216 Raders

1. Aston Villa - Manchester United 1X2
2. Burnley - Leicester 1 2
3. Wolves - Southampton X
4. Newcastle - Watford 1X
5. Norwich - Everton 2
6. Huddersfield - Swansea 1
7. Derby - Sheffield United 1X2
8. Middlesbrough - Reading 1
9. Millwall - Nottingham 1X
10. Fulham - Bristol City 1
11. Peterborough - Coventry 1
12. Preston - Birmingham 1
13. QPR - West Bromwich 1X2

MÅLTIPSET 9 Raders

4. Newcastle - Watford (Tips: Chris Wood mål @ 2,30 - bet365 -)
10. Fulham - Bristol City (Tips: Harry Wilson mål @ 2,30 - bet365 -)
13. QPR - West Bromwich (Tips: Daryl Dike mål @ 2,30 - Unibet -)
15. Wimbledon - Morecambe (Tips: Cole Stockton mål @ 2,50 - bet365 -)
16. Accrington - Sunderland (Tips: Ross Stewart mål @ 2,37 - bet365 -)
20. Doncaster - Wigan (Tips: Will Keane mål @ 2,30 - bet365 -)
21. Fleetwood - Rotherham (Tips: Michael Smith mål @ 2,10 - bet365 -)
26. Wycombe - Oxford (Tips: Matty Taylor mål @ 2,60 - bet365 - )
29. Port Vale - Swindon (Tips: Ben Garrity mål @ 3,00 - bet365 - / Harry McKirdy mål @ 3,40 - bet365 -)

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto