Stryktipset Tips 16/7 2022

Publicerad på 15 Jul 2022 - 21:02

Aston

Aston

Jan Wickberg

15 Jul 2022 - 21:02

En nordisk Stryktipskupong kryddad med ett par matcher från Dam-VM är det som gäller denna helg. Måltipset med en jackpot på hela 5 miljoner kronor tar även med matcher från MLS där det då och då blixtrar till med målrika matcher. Vilka som får plats på våran kupong och mycket annat matnyttigt följer nedan där vi även benar ut vilka favoriter som pallar trycket och vart vi kan förvänta oss skrällar. Häng på mot 13 respektive 8 rätt.

STRYKTIPSET 2022-07-16 15:59

Match 1
Djurgården - Värnamo 1
(TTT 10-0-0)

Tabelltvåan Djurgården är seriens bästa hemmalag med sex vinster och ett kryss på de sju på Tele2. På det hela taget har man fyra raka vinster så det är bra form på blåränderna. Victor Edvardsen och Gustav Wikheim börjar växa in i Djurgårdsdressen och inte oväntat var det duon som sänkte Helsingborg senast. Fortsatt bara skadade Elliot Käck som saknas i truppen. Värnamo på 13e plats med 13 poäng på 13 matcher. Bara en poäng efter uppehållet och den kom senast i 1-1 matchen mot Sundsvall. Har plockat in Örgrytes giftige anfallare Ajdin Zeljkovic som var trea i Superettans skytteliga trots att ÖIS är nästjumbo. Återstår att se hur han kommer passa ihop med Marcus Antonsson som så här långt gjort det mesta framåt själv i Värnamo. Skador på Oscar Johansson, Francis De Vries, Evaldo Netinho och Nils Wallenberg. Klar etta här!

Tips: Att göra mål i matchen Gustav Wikheim @ 3,20 - Unibet -

Match 2
Östersund - Öster 2
(TTT 0-0-10)

Efter 0-1 mot Jönköping är Östersund upp i fyra raka förluster och cementerade i botten av Superettan. Ett mål framåt på de fyra senaste och bara åtta mål totalt är riktigt svagt. Har haft tre skott på mål i de tre senaste och då är det så klart svårt att vinna matcher. Försöker att hitta något positivt men det är svårt. Får i alla fall åter Ludvig Fritzon & Sebastian Karlsson Grach från avstängning men Ziad Ghanoum, Kevin Jablinski och Jordan Kadiri är i sin tur avstängda. Edvin Werme uppflyttad från u-laget och kanske får debutera här. Tabellsjuan Öster är seriens näst bästa bortalag med 4-2-1 på sina sju resor. Har klarat 1-1 mot både BP och Kiken på sistone. Målis Mathias Nilsson fortfarande avstängd men ersättaren Victor Stulic gjorde inte bort sig senaste. Ingen av de spelare som står på två kort tog gult senast så alla (utespelare) tillgängliga här. Anfallstrion Adam Bergmark-Wiberg, Jesper Westermark och Isak Magnusson har tillsammans gjort fler mål än hela ÖFK och vi litar på att de även sänker sjöodjuret här.

Match 3
Danmark - Spanien 2
(TTT 0-0-10)

Kamp i grupp B om vilket lag som ska hänga på Tyskland till kvartsfinal. Båda lagen har torskat mot tyskorna och slagit Finland. Lite bättre målskillnad för spanskorna då man bara föll med 0-2 mot gruppledarna. Har ett lag för minst kvartsfinal så det vore ett stort fiasko om man skulle ryka redan i gruppspelet. Har tex 45-0 i målskillnad i pågående VM-kval förvisso mot betydligt enklare motstånd men ändå. Mariona Caldentey och Amaiur Sarriegi tänkbara målskyttar här. Danmark blev rejält överkörda av den tyska maskinen (0-4) och vann sen knappt mot Finland (1-0) efter mål av storstjärnan Pernille Harder. Häckenduon Mille Gejl & Stine Larsen har ännu inte fått starta nån match men i alla fall Larsen bör ha en ok chans att få inleda på plan här. Kathrine Kuhl hade inget kul inhopp mot Tyskland då hon tog två gula och var avstängd mot Finland. Här är nittonåringen åter, men får nog åter hoppas på inhopp. Spanien (för) stora favoriter här men gardera gärna med krysset.

Tips: Att göra mål i matchen Amaiur Sarriegi @ 2,30 - Unibet -  

Match 4
Finland - Tyskland 2
(TTT 1-0-9)

Betydelselös match i B-gruppen. Tyskland redan klara för kvartsfinal dit Finland ej kan nå även om man skulle vinna här. Tyskorna ser bra ut och har 6-0 i målskillnad efter två matcher. Visade klass när man slog Spanien med 2-0 och säkrade avancemang. Lär vila nyckelspelare här och då får säkert spelare som Laura Freigang, Tabea Wassmuth och Sophia Kleinherne starta. Tror dock att Merle Frohms fortsätter mellan stolparna, är så pass kort turnering att förstekeepern behöver hålla ångan uppe. Har Lena Oberdorf avstängd avstängd. Finland var rankade sist i denna grupp och har så här långt inte kunnat skrälla. 0-1 mot Danmark visade dock att man inte är någon slagpåse. Kan om man vill precis som Tyskland rotera i elvan och låta några som ännu ej fått speltid få chansen. Jutta Rantala, Anna Auvinen och Juliette Kemppi håller säkert med oss och önskar i alla fall få hoppa in. Senast var Natalia Kiukka åter men Tuija Hyyrynen (Covid), Tinja-Riikka Korpela (Covid), Anna Westerlund (Covid) och Hammarbys Adelina Engman (skada) saknas. Bergtvåa!?

Tips: Att göra mål i matchen Alexandra Popp @ 1,66 - Unibet -

Match 5
Jerv - Sandefjord 2
(TTT 5-1-4)

Nästjumbon Jerv kunde senast lägga till ännu en "hedersam förlust" till samlingen då man föll med 2-3 mot Rosenborg. Blev bjudna på 1-0 och en straff men kunde inte försvara sig på hörnor och släppte in tre mål från samma Rosenborgback. Borde väl lärt sig vem de skulle ha koll på efter både ett och två mål. Innan dess tursam poäng borta mot Molde där serieledarna missade straff. Framåt handlar det nästan uteslutande om Felix Schröter. Tysken har gjort mål fyra matcher i rad och tagit en startplats. Har fortfarande Erik Naesbak Brenden och Leandro Fernandes skadade. Sandefjord bara två poäng före på plats 12. På bortagräs har man fyra vinster och tre förluster. Kommer närmast från 3-4 mot Sarpsborg. Är så klart besvikna över utebliven poäng speciellt med tanke på att man spelade 11 mot 10 i över en halvlek. Bra anfall med Devver Vega, Alexander Ruud Tveter och Mohamed Ofkir men bakåt läcker det. Tung skadesituation med Mats Haakenstad, Sander Foss Moen, Amer Ordagic och Sander Mörk som alla dras med skavanker. Senast klev även Keanin Ayer Boya av och ska testas sent. Garderingsmatch!

Tips: Att göra mål i matchen Felix Schröter @ 2,87 - bet365 -

Match 6
Ham-Kam - Bodö/Glimt X
(TTT 0-1-9)

Hamarkameratene på 10e plats har tre segrar och bara två förluster på 13 matcher. Då kan vi snabbt räkna ut att det är ett lag som kryssar ganska ofta. Tillsammans med Tromsö är man det lag som spelat flest oavgjorda matcher i Eliteserien. Som vi ofta nämner här i bloggen är det svårt att ta stora steg (uppåt) i tabellen när det radas upp enpoängare. Formen hos Ham-Kam är helt ok med två vinster och två kryss på de fyra senaste. Får till denna match åter viktige Aleksander Melgalvis som var avstängd senast. Julian Dunn, Hasan Kurucay, Amin Nouri och Morten Björlo skadade, så lite huvudbry för tränare Jakob Michelsen ändå. Bodö/Glimt är tabellfyra i Eliteserien. Åtta pinnar upp till ledande Molde som har en match mer spelad. På bortaplan 3-0-3. Kommer senast från 4-1 i ligan mot Sarpsborg och hade Klaksvik i veckan i Champions League kval. Efter 3-0 hemma trodde man det var klart men det blev svettigt på Färöarna och man kom undan med blotta förskräckelsen efter 1-3 i blåsten. Fick straff som Victor Boniface rullade in men i övrigt inga direkta farligheter. Amahl Pellegrino har stått över de två senaste och om han även missar här är det ett rejält avbräck. Således väntar den vise in laguppställningarna innan tecknen petas ned.

Match 7
HJK Helsingfors - VPS Vasa 2
(TTT 10-0-0)

Tabelltvåan HJK i rätt dassig form med endast två inspelade poäng på de fyra senaste matcherna. Var också på gnällen att ryka i Champions League kvalet mot Rigas FS. Räddades av bra straffskytte och att en Riga-spelare brände sin straff. Ska nu möta Plzen och det lär bli tufft. Har Perparim Hetemaj tillgänglig efter skadefrånvaro men Valtteri Moren, Riku & Roope Riski saknas fortfarande. Joona Toivio har missat de fyra senaste och är ett osäkert kort här. Föga oväntat har man skeppat iväg brassen Jair som nu finns i Petrolul. Ersatt honom med Malik Abubakari från MFF (lån). Bortastarka VPS har vunnit fem av sju matcher utanför Vasa. Tyvärr inte lika bra hemma så totalt har man bara fått ihop 16 poäng som räcker till en åttonde plats. Föll senast (hemma) mot bottenlaget Mariehamn med 1-3. Innan dess 6-0 borta mot topplaget Oulu. Senast saknades försvararna Kareem Moses, Juhani Pikkarainen och Tyler Reid. Även mittfältarna Samuel Lindeman och Sebastian Strandvall stod över men Joonas Vahtera kunde hoppa in och få lite speltid. Fyra spelare i laget står på fem gjorda mål så vi hoppas på många baljor även här. HJK klart en favorit i fara!

Tips: Att göra mål i matchen Aleksi Pahkasalo @ 5,00 - Unibet -

Match 8
IFK Mariehamn - HIFK 1
(TTT 10-0-0)

Spännande bottenmöte i Veikkausliiga där IFK från Åland ställs mot IFK från huvudstaden. Mariehamn har spelat upp sig och har nu sju poäng på de tre senaste och närmar sig mästerskapsslutspelsplats. Fyra poäng upp till Ilves som är på sjätte och sista plats gällande vidarespel om bucklan. John Owoeri betydelse för uppryckning går inte att bortse från. Två mål och tre assist på de tre senaste är fina siffror. På mitten får man åter Yanga Baliso som var avstängd i vinstmatchen mot VPS. Timi Lahti, Mikko Sumusalo, Robin Sid, Eero Tamminen och Oscar Wiklöf stod över senast men några av dem kanske åter här. Jumbon HIFK har en pinne på hemmaplan men på resande tass har det gått lite bättre på slutet och man har tagit fem poäng i de tre senaste bortamatcherna. Hade senast målis Beto avstängd och valde då att kalla hem utlånade brasse-keepern Ramilson Almeida från NJS men det hjälpte föga då man föll med 0-2. Även försvararen Sakari Mattila var avstängd senast. Till denna match får man klara sig utan Jani Backman som är borta pga avstängning. Mosawer Ahadi spelade inte heller mot Hakagänget och risken är att han missar även här. Ettan först på Åland.

Tips: Att göra mål i matchen John Owoeri @ 2,06 - Unibet -

Match 9
AIK - Kalmar FF 2
(TTT 10-0-0)

Ett formsvagt AIK tar emot Kalmar på Friends. Två kryss och en förlust har Gnaget efter den lilla sommarvilan. Senast mot Elfsborg så blev Nicolas Stefanelli tvåmålsskytt, tyvärr för argentinaren så var ett av målen i egen bur. Ska dock sägas att det inte var något dundermisstag han stod för då det var kamp om bollen vid hörnspark. AIKs "riktiga" andra mål var en rejäl blunder av Boråskeepern som bokstavligt talat gav bort bollen. Annars var det som vanligt mest Sebastian Larsson som var aktiv. Hoppas här få lite bättre uppbackning när Nabil Bahoui är tillbaka efter skada och John Guidetti är spelklar. Fick 45 minuter i träningsmatch mot Västerås 12/7 men närmare än ett bortkastat friläge kom inte "Deshi". Åldermannen Per Karlsson fortfarande skadad. Kalmar har en vinst och två kryss efter uppehållet. Har på dessa tre skapat 43 målchanser men endast 9 av dem har träffar mål därav 3-2 i målskillnad på dem. Måste så klart bli mer effektiva och göra mål på de chanser som skapas. Tänk om man tex haft Marcus Antonsson eller Anthony van der Hurk i laget. Kanske ska man försöka snuva Peking på Kalle Holmberg? Inga nya skador eller avstängningar stör. Vi förväntar oss ingen målfest i Solna denna eftermiddag. Finns värde åt höger här.

Match 10
Hammarby - Elfsborg 1
(TTT 10-0-0)

Bajen är obesegrade på hemmaplan då man har fyra vinster och tre oavgjorda på sju matcher. Hade inga som helst problem att besegra IFK Göteborg senast. Tre mål på 24 chanser är helt ok. Reservkeepern Davor Blazevic hade en lugn afton i kassen. Fortfarande oklart om han ska stå här också eller om Oliver Dovin blivit kvitt sin skada. Vår gissning är att Blazevic behåller vantarna. På truppfronten så har Björn Paulsen och Abbe Khalili lämnat men man har fått in Pavle Vagic, Shaquille Pinas, David Concha och Abdelrahman Saidi. Har dessutom duon Loret Sadiku och Edvin Kurtulus tillbaka efter avstängning. Skador stör på Richard Magyar och Dennis Collander. Sjundeplacerade Elfsborg har fyra poäng upp till dagens motståndare och ytterligare fyra till serieledande Häcken. Har kryssat i de två senaste bortamatcherna och även hemma blev det senast delad pott när AIK var på besök. Målis Tim Rönning stod för årets bjudning som ledde fram till 2-1 för Solnalaget. Tur för Tim att det i alla fall blev en pinne när man kvitterade på hörna. Ser inom kort ut att sälja Oliver Zanden men man har redan klart med en ersättare i Sebastian Holmen. Bara Emmanuel Boateng som finns på skadelistan hos Boråsarna. Vi chansspikar ettan här.

Match 11
IFK Göteborg - Mjällby 2
(TTT 9-1-0)

Göteborg stod för en riktig plattmatch senast då man gästade Tele2 och man skapade i princip bara en enda målchans värd att skriva hem om. Kändes som att Hammarby var närmare 4-0 än Blåvitt 1-3. Tränare Mikael Stahre visade också missnöje med att göra ett trippelbyte bara 10 minuter in i andra halvlek. Vi får se vilka av de utbytta spelarna (Simon Thern, Hosam Aiesh och Kevin Yakob) som får starta här. Anfallsesset Marcus Berg plockade sitt tredje gula för säsongen och är därmed avstängd här. Med Erik Sorga skadad kan det bli unge Linus Carlstrand (17 år) som starter tillsammans med Gustaf Norlin. Placeringen bakom Blåvitt finner vi Mjällby som är i bra form. Visst föll man senast men det var mot serieledande Häcken som inte alls var så mycket bättre än sydkustlaget. Innan dess 1-0 borta mot AIK. Ska nu ha Jacob Bergström åter efter skada och det förstärker offensiven ytterligare. Hoppas även inom kort kunna låna in Amir Al-Ammari från just IFK Göteborg. Noah Eile ensam skadad spelare i MAIF. För stunden är inte Mjällby sämre än ett Göteborg som saknar Berg. Värdetvåa!

Tips: Att göra mål i matchen Silas Nwankwo @ 4,00 - Unibet -

Match 12
Sirius - Degerfors 1
(TTT 10-0-0)

Tio poäng skiljer dessa båda lag åt till Sirius fördel. Faktum är att Sirius hemmaspel allena inbringat mer poäng än Degens total. Har under transferfönstret redan tappat Laorent Shabani och Moustafa Zeidan och om det vill sig illa kanske även tränare Daniel Bäckström är på väg bort. Nu är inte allt mörker för Sirius som värvat Jakob Voelkerling Persson, Daniel Stensson och Oli Valur Omarsson. Den som har koll på dessa killar vet att det är defensivt lagda så det blir lite ombalans i laget nu, men det behöver inte vara fel att stärka försvaret. Degerfors har inte vunnit på fem matcher men mötte AIK och Norrköping i rätt tid och fick med sig två poäng från de matcherna. Poängräddaren senast, Justin Salmon, fick betala ett högt pris för målet och blir borta ett tag nu pga huvudskada. Sålde bort allsvenska statusen i och med Abdelrahman Saidi-affären med Hammarby? Skada på Ronald Mukiibi men Christos Gravius är åter efter avstängning. Svag spiketta i Uppsala.

Match 13
Västerås - Landskrona 2
(TTT 4-2-4)

Västerås precis ovanför nedflyttningsstrecket i Superettan. Har förlorat de två senaste då både Brage och Norrby blev för svåra. Har varit svaga både på hemma och bortaplan så känns inte som någon jättefördel att man spelar hemma här. Får här åter mållösa brasseanfallaren Pedro Ribeiro som var avstängd och ej fick medverka mot Elfsborgs lillebror. Även Daniel Ask kan nu medverka efter sitt röda kort mot Halmstad. Viktor Granath har stått för nästan hälften av lagets mål och viktigt att han håller sig frisk och skadefri. Oklart om sjuktrion Herman Magnusson, Alex Lindelöf och David Engström kan medverka här. Landskrona på niondeplats på väg uppåt i tabellen efter tre raka segrar är man bara sex poäng från serieledande Halmstad. Senast var det just HBK man spöade hemma med 2-1. Har Ousmane Diawara i bra form med mål tre matcher i rad. Får här åter Philip Andersson som var avstängd senast. Skador på Alexander Tkacz och Linus Olsson. Profilvärvningen Nikola Ladan har lämnat BOIS och säker nu ny klubb. X2 känns som ett bra lås i denna match.

Tips: Att göra mål i matchen Ousmane Diawara @ 3,30 - Unibet

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Djurgården - Värnamo 1
2. Östersund - Öster 2
3. Danmark - Spanien X2
4. Finland - Tyskland 2
5. FK Jerv - Sandefjord 1 2
6. Ham-Kam - Bodö/Glimt 1X2
7. HJK Helsingfors - VPS 1X2
8. IFK Mariehamn - HIFK 1
9. AIK - Kalmar FF 1X2
10. Hammarby - Elfsborg 1
11. IFK Göteborg - Mjällby
12. Sirius - Degerfors 1
13. Västerås - Landskrona X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

5. FK Jerv - Sandefjord
8. IFK Mariehamn - VPS
16. Colorado - LA Galaxy
19. Minnesota - DC United
21. Philadelphia - New England
25. Molde - Haugesund
27. Sarpsborg - Vålerenga
29. Viking - Kristiansund
20. Ålesund - Rosenborg

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Aston -  16 Jul - 14:46
Tackar Bettingking, hu hoppas vi den ger frukt :)
Bettingking -  16 Jul - 12:53
Grym analys Aston