Stryktipset Tips 17/9 2022

Publicerad på 16 Sep 2022 - 21:50

Aston

Aston

Jan Wickberg

16 Sep 2022 - 21:50

Förra veckan var det hemmalagen som till största del gjorde jobbet på Stryktipskupongen. Bara tre lag misslyckades att vinna hemma. Cadiz föll väntat mot Barcelona och även Sampdoria fick det jobbigt med Milan. Degerfors fick inte hål på Mjällby. I övrigt 10 hemmasegrar så inte helt oväntat blev det sparsamt med utdelning. 13 Rätt gav dryga 1200 spänn och för 12 rätt fick man en trisslott. 11 och 10 rätt ingen utdelning alls. Därmed har vi en fet jackpot på 10 mille denna vecka! Måltipset var helt och hållet lotto förra helgen, då samtliga matcher på kupongen ställdes in. Ingen rad med åtta rätt gick att finna så jackpoten där är nu uppe i 6,5 Miljoner. Hur ser då kupongerna ut denna vecka. Stryktipskupongen har elva matcher från Championship men den inleds med två fighter från Premier League. Måltipset fyller på med matcher från League 1 och League 2. Klurigt värre men vi ska nedan försöka bena ut matcherna, håll i paraplyet så lyfter vi!

STRYKTIPSET 2022-09-17 15:59

Match 1
Tottenham - Leicester 1
(TTT 10-0-0)

Tottenham är tillsammans med Manchester City de enda lagen i Premier League som fortfarande är obesegrade efter sex omgångar. Fyra vinster och två oavgjorda matcher har det blivit för Spurs. I Champions League har det blivit en vinst och en förlust. Gruppen är rätt tuff med lagen Sporting, Marseille och Frankfurt. Trots skada på Lucas Moura har Dejan Kulusevski det tufft och ser ut att ha tappat sin startplats till Richarlison som startat båda Champions League matcherna. Det som talar lite för Dejan här är att man föll mot Sporting och manager Antonio Conte kanske vill ändra om lite i elvan. Clement Lenglet och Yves Bissouma är två andra tänkbara alternativ för Conte. Leicester o sin sida är tillsammans med Everton de enda lagen i serien som ännu ej vunnit någon match på sex försök. En ynka pinne har rävarna hämtat in den här säsongen och det var i premiären mot Brentford. Gjorde ett svagt transfer-fönster och att man inte tog in en bra keeper då Kasper Schmiechel lämnade är för oss en gåta. Varken Danny Ward eller Alex Smithies håller på den här nivån. Daniel Iversen är ett osäkert kort men väl värt att pröva snart. Varför inte redan här Mr Rodgers. Skador på Ryan Bertrand & Ricardo Pereira stör inte mycket. Jamie Vardy bänkad senast och vi tror både Patson Daka och Kelechi Iheanacho behåller sin anfallsplatser. Ettan singlas!

Match 2
Newcastle - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som står på sju poäng efter sex matcher. Newcastle har 1-4-1 medan Bournemouth har 2-1-3. Målskillnaden för The Cherries är 5-18 medan skatorna från norr har 7-6. Newcastle kommer närmast från 0-0 mot Crystal Palace men har trots det tagit en ny keeper i Loris Karius. Lär dock inte peta Nick Pope här utan får mer ses som back up nu när Karl Darlow är borta pga skada. Manager Eddie Howe hoppas att extravilan man fick då matcherna förra helgen ställdes in har räckt för att Bruno Guimaraes och Allan Saint-Maxinim ska kunna medverka efter skador. Emil Krafth, Jonjo Shelvey och Callum Wilson dock kvar hos medteamet för skadebehandling. Alexander Isak får fortsatt förtroende på topp, men kanske tar Jacob Murphy ena vingen på bekostnad av Miguel Almiron. Bournemouths tillfällige manager Gary O'Neil har på sina två matcher en vinst och ett kryss. Såg ut att åter bli nollade mot Forest men dansk dynamit i form av Philip Billing och slarv i Sherwoodskogen förvandlade 0-2 (i halvtid) till 3-2 (fulltid) och tre poäng in på kontot. Junior Stanislas ska testas sent medan Joe Rothwell och Ben Pearson inte väntas kunna medverka denna helg. Hemmaplansfördelen kan vara avgörande faktor här. Ettan spikas!

Match 3
Birmingham - Coventry 1
(TTT 6-1-3)

"Wake me up when September begins" verkar ha varit Birminghams melodi då man hade en bedrövlig Augusti månad. Har startat höstmånaden med två raka bortavinster. Maxime Colin sänkte Preston och senast var det Scott Hogan som med sitt hattrick sköt hem alla poängen mot West Bromwich. Kostade på sig att ta ett gult kort på slutet men det kan säkert manager John Eustace acceptera. Blir säkert samma elva som får starta här, såvida Krystian Bielik kan medverka. Om polacken ej kommer till spel så finns både Jordan James och Hannibal Mejbri som fullgoda ersättare. Harlee Dean, Nico Gordon, Gary Gardner, George Friend och Przemyslaw Placheta finns alla hos fysteamet för skadebehandling. Emmanuel Longelo bygger matchform och tills dess är han utanför matchtruppen. Coventry är jumbo och även om man hade vunnit sina uppskjutna matcher hade man endast tagit sig förbi Huddersfield. Med andra ord har man starta säsongen svagt och endast tagit två poäng på sex matcher. Har dock att se fram mot många hemmamatcher när man väl fått ordning på mattan på Ricoh Arena. Fick senast med sig en pinne från matchen mot Luton och det var ett kliv framåt efter torskat fyra raka innan. Ben Wilson ser ut att tagit handskarna permanent från Simon Moore som får supporta från bänken. Backen Michael Rose gick sönder mot Luton och ersätts här av Jonathan Panzo. I övrigt inga ändringar att vänta vilket innebär att Matthew Godden och Viktor Gyökeres bildar anfallspar framåt. Vi räknar med både mål och tuffa närkamper i detta derby som med fördel garderas.

Match 4
Burnley - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som samlat ihop 14 poäng var. Burnley har bara förlorat en match (Watford borta) men kryssat i fem av nio matcher. Hemma på Turf Moor en vinst och tre kryss. Josh Brownhill, Nathan Tella och Jay Rodriguez har tillsammans svarat för elva av femton mål. Nu ser Tella ut att missa matchen. Dessvärre är han inte ensam om att dras med skada hos The Clarets. Kevin Long, Scott Twine, Johann Berg Gudmundsson, Darko Churlinov, Charlie Taylor och Ashley Westwood ser alla ut att stå över här. Målis Arijanet Muric var dock tillbaka mellan stolparna senast och Bailey Peacock-Farrell får då återgå till att vakta bänken. Bristol City spelar ofta lite raggarfotboll och målskillnaden 18-14 är ett bra tecken på det. Mot Sunderland, Blackburn och Norwich blev det fem mål i matchen och mot Blackpool hela sex mål. Manager Nigel Pearson kan således vara nöjd med offensiven då samtliga anfallare levererar. Nahki Wells 4 mål, Antonie Semenyo 3 mål, Andreas Weimann 3 mål och Tommy Conway 5 mål. Chris Martin stå på ett mål men har agerar mest inhoppare nu för tiden. Behöver dock få stopp på läckaget bakåt innan man kan börja tala om uppflyttning. Har lite skador i truppen men inget som påverkar nämnvärt. Stefan Bajic (mv), Tomas Kalas, Timm Klose och Ayman Benarous kan ersättas utan större problem. Första tanken var att spika hemmalaget men efter skadesmällen mot Preston är vi inte lika säkra och om råd gardera favoriten.

Match 5
Huddersfield - Cardiff X
(TTT 4-2-4)

Huddersfield fortsätter att gå knackigt. 1-2 mot Wigan var säsongen sjätte förlust och då har vi bara spelat åtta omgångar. I vanlig ordning blev det managern som fick bära hundhuvudet och Danny Schofield basar inte längre över The Terriers. Paul Harsley och Narcis Pelach kommer leda laget här. Rätt bra läge att vända skutan och få en bra start då man inte ställs mot något toppmotstånd direkt. Både David Kasumu och Manchester City-lånet Luke Mbete startade senast efter blivit kvitt sina skador. Nu bara Matty Pearson och Tyreece Simpson (som ännu ej kunna debutera efter ankomsten från Ipswich). Kaine Kesler-Hayden, Josh Ruffles, Patrick Jones och Faustino Anjorin är några som kan komma att få starta här. Cardiff tog tre viktiga poäng senast borta mot Middlesbrough. Innan dess fem raka utan seger. Om det var vändningen eller en lyckomatch återstår att se. Framåt såg Mark Harris bra ut och lär behålla sin plats. Keeper Ryan Allsop hade ingen bra dag på jobbet och höll på att kosta laget segern men har i tidigare matcher varit bra så ingen fara att han blir av med vantarna här. Ebou Adams, Jamilu Collins, Kion Etete, Joe Ralls och Isaak Davies är alla skadade. Oviss match som helt klart bör garderas.

Tips: Mark Harris mål @ 3,90 - Unibet -

Match 6
Luton - Blackburn 2
(TTT 8-2-0)

Blackburn har fler förluster än Luton men ligger ändå fem poäng före. Förklaringen är att Rovers har vunnit fem matcher och förlorat fyra medan Luton har 2-4-3 på sina nio. Ibland är trepoängssystemet guld värt. Hemma på Kenilworth Road har inte Luton gått bra. Förlorat mot Wigan och Preston. Sedan har Birmingham, Sheffield United och Coventry alla lämnat med en poäng i resväskan. Klart oroande att det endast är Carlton Morris av anfallarna som nätat. Harry Cornick lite ursäktad då han varit skadad och endast kunnat medverka i fyra matcher. Elijah Adebayo, Cameron Jerome och Cauley Woodrow har dock inget att skylla på. Så här räknar vi med att det blir Cornick & Morris framåt. James Shea (mv), Alfie Doughty och Pelly Ruddock missar matchen pga skador. Blackburn har vunnit två och förlorat två på resande tass. Känns väldigt mycket som det är dagsformen som avgör. Besegrade i vecka svårslagna Watford med 2-0. Dominic Hyam och Ryan Hedges var väl inte de mest väntade målskyttarna men skönt för Ben Brereton att några andra kan kliva fram ibland. Hade senast Scott Wharton tillbaka efter skadefrånvaro och han inte bara startade utan spelade hela matchen. Nu bara Sammie Szmodics, Callum Brittain, Samuel Barnes och Sam Gallagher som ej kan medverka. Inte ofta vi kör 1 - 2 i matcherna men här känns det som ett bra val då Rovers har väldigt höga toppar och djupa dalar samtidigt som Luton inte har råd att fortsätta kryssa sig fram.

Match 7
Millwall - Blackpool X
(TTT 10-0-0)

Lejonen har inte rutit särskilt högt så här i inledningen av säsongen. Förlorat fyra av de fem senaste och manager Gary Rowett lär inte sova speciellt gott på nätterna. Ett par förluster till så kan det vara god natt på riktigt. Senast mot QPR var man nästan utspelade stora delar av matchen. Stod och sov vid en hörna som gav 0-2 i baken. Vaknade till lite i slutet av matchen men då var ribban i vägen. Vi var oroliga att tappet av Jed Wallace skulle bli ödesdigert precis som för det andra lejonlaget (Aston Villa) när de blev av med Jack Grealish. Även om det är tidigt på säsongen ser vi lite likheter då det inte riktigt finns någon ledare på laget i detta Millwall. Att Shaun Hutchinson är skadad märktes tydligt i derbyt och han behöver snart vara tillbaka annars blir det nog åter hönsgård. Ryan Leonard, Isaac Olaofe och Mason Bennett övriga som ej kan medverka här. Blackpool ojämna men när det stämmer kan laget en hel del. Har tex besegrat QPR och kryssat borta mot Burnley. Senast mot Rotherham stämde dock inte mycket och man fick vända hem med 0-3 i trunken. Siffrorna rann iväg lite på slutet och vi tror inte laget är helt nedslagna i dojorna efter förlusten. Har nu Charlie Patino, Sonny Carey och Ian Poveda skadefria. Även nye Callum Wright (Blackburn) fick några minuter senast. Helt skadefri är tyvärr inte truppen då Kevin Stewart, Jake Beesley, Keshi Anderson, Lewis Fiorini och Gary Madine fortsatt dras med trubbel. Tänkbart spikkryss i Londons hamnkvarter.

Match 8
Norwich - West Bromwich 1
(TTT 9-1-0)

Två jojogäng som brukar åka hiss mellan Championship och Premier League. Norwich verkar redan ha tryckt på knappen för takvåningen medan WBA står kvar i källaren. Skillnaden mellan lagen är att Norwich vunnit sex matcher medan West Brom har kryssat i sex matcher. Även när det gäller form stor skillnad. WBA har tre poäng på de fyra senaste medan Norwich har sex raka segrar. Teemu Pukki (två mål senast mot Bristol) vet vi är grym framåt men den här säsongen har även amerikanen Joshua Sargent visat framfötterna och står på sex mål på nio matcher. Villa-lånet Aaron Ramsey har också på kort tid blivit en viktig kugge och stod för två assist senast. Lång skadelista med namn som Liam Gibbs, Dimitris Giannoulis, Grant Hanley, Jacob Sörensen, Sam McCallum, Isaac Hayden, Adam Idah och Jonathan Rowe. WBA har tre kryss och en förlust borta. Föll senast rättvist i derby mot Birmingham. Hade det funnits VAR i Championship hade man troligen fått straff mot sig och inte med sig som man nu fick. Kunde alltså trots det inte få med sig någon poäng då man ej hade koll på Scott Hogan. Hur ska man då kunna ha koll på firman Pukki / Sargent. Få alternativ framåt då Daryl Dike är skadad. Kanske får Salford-förvärvet Brandon Thomas-Asante chansen på bekostnad av Karlan Grant. I övrigt bara Darnell Furlong och Semi Ajayi som saknas. Har värvat Erik Pieters (Burnley) och Tom Rogic (Celtic) som båda kom på fri transfer. Stark ettan i match 8.

Tips: Joshua Sargent mål @ 2,80 - Unibet -

Match 9
Preston - Sheffield United X
(TTT 0-1-9)

Sex matcher tog det innan Prestons keeper Freddie Woodman fick kapitulera och släppa en boll förbi sig. Då man inte gjorde nåt mål framåt kom även första förlusten för säsongen som ett brev på posten. Woodman släppte även en boll förbi sig mot Burnley men Jordan Storey kunde kvittera och fixa en pinne till The Lilywhites som nu har målskillnaden 3-2 på nio kamper. Precis som mot Burnley får manager Ryan Lowe se matchen från läktaren då han är avstängd. Paul Gallagher & Mike Marsh leder från bänken. Trots den klena utdelning offensivt så lär det bli Emil Riis och Troy Parrott som bildar anfallspar. Finns få alternativ då Ben Woodburn är skadad och Ched Evans behöver vi väl knappt nämna. Möjligtvis skulle man kunna flytta fram Daniel Johnson ett hack men vi tror inte det är aktuellt. Sheffield United leder serien och har gått rent hemma på Bramall Lane men borta har det gått lite trögare med 2-2-1. Den enda förlusten kom i premiären borta mot Watford så formen är på topp. Målis Wes Foderingham har spikat igen i de tre senaste tillsammans med sin backlinje. Har nästan en hel startelva skadad. Adam Davies (mv), Ciaran Clark, Enda Stevens, Jack Robinson, Jayden Bogle, Jack O'Connell, Ben Osborn, John Fleck, Max Lowe och Billy Sharp. Så bänken blir till största del tagen av killar från u-23 laget. Luktar inte direkt målkalas. Den djärve spikar krysset och håller tummarna för 0-0.

Match 10
Queens Park Rangers - Stoke 1
(TTT 10-0-0)

QPR spelar ofta en attraktiv fotboll som är skoj att se på. Lirare som Ilias Chair och Chris Willock gör ofta livet surt för det andra lagets försvarare. Senast fick även Villa-lånet Tim Iroegbunam starta och kan mycket väl få förnyat förtroende här bredvid Stefan Johansen på innermittfältet. Om Tyler Roberts eller Lyndon Dykes tar spetsrollen framåt är skrivet i stjärnorna men om vi ska gissa så behåller Roberts tröjan. Finns goda ersättare till skadade trion Robert Dickie, Jake Salter-Clarke och Tyler Richards, så vi tror inte manager Michael Beale behöver känna någon oro eller skynda på dem i rehablokalen. Stoke har två segrar och tre förluster på sina fem bortamatcher. 3-0 segern senast mot Hull ska inte överskattas då två av målen kom på fasta situationer. I själva spelet var motståndarna minst lika bra. Alex Neil fortsätter att växla på målvaktsposten och senast fick Josef Bursik chansen och tog den så han bör behålla platsen. Framåt så börjar Nick Powell närma sig startplats efter sin skadefrånvaro. Men fram till dess så känns Lewis Baker som största hotet offensivt. Tyrese Campbell missade mot Hull och är osäker till spel även här. Får troligen se matchen från läktaren tillsammans med Harry Souttar, Harry Clarke, Sam Clucas, Dujon Sterling, Gavin Kilkenny och Josh Laurent som också dras med skadekänningar. Ettan spikas runt 50%

Tips: Chris Willock mål @ 3,90 - Unibet -

Match 11
Watford - Sunderland 2
(TTT 10-0-0)

Här möts taktisk defensivtänk och frejdig offensivlusta. Tabelltian Watford har målskillnaden 9-9 på nio matcher och då har man en 2-3 förlust mot QPR inräknat. Då kan vi snabbt räkna ut att övriga matcher inte varit några målfester. Börjar kännas som att övriga lag i serien genomskådat Watfords taktik och kan bemästra den nu. En seger på de sex senaste att jämföra med nio poäng på de fem första matcherna. Kommer närmast från 0-2 mot Blackburn. Manager Rob Edwards skyller säkert en del av motgången på skador och det stämmer att laget har haft och fortfarande är hårt skadedrabbat men frågan är hur länge ledningen har tålamod. Till denna match saknar man Jeremy Ngakia, Samuel Kalu, Imran Louza, Tom Cleverley, Tom Dele-Bashiru, Rey Manaj och Ismaila Sarr. Troligen hinner inte heller Hassane Kamara och Kortney Hause bli kvitt sina åkommor i tid för denna kamp. Sunderland har 4-2-3 på sina nio matcher. Har precis som Watford släppt in nio baljor men framåt nästan gjort dubbelt så många mål (14). Ross Stewart är tillsammans med Ilias Chair i QPR och Oscar Estupinan i Hull poängbäst i serien med åtta poäng. Dessvärre är han skadad men lagom till hans frånvaro så blev Leon Dajaku redo efter sin skada. Bakom sig har Dajaku en bra vänsterkant med Jack Clarke och Patrick Roberts. Sen test på Ellis Simms som har problem med en tå. Kanske funkar att lira med smärtstillande? Dan Ballard och Dennis Cirkin också indisponibla för The Black Cats. Vi finner värdet till höger här och ger Sunderland bra chans att skrälla.

Tips: Mario Gaspar kort @ 4,50 - Unibet -

Match 12
Wigan - Reading 1
(TTT 9-1-0)

Nykomlingen Wigan trivs som fisken i vattnet på bortaplan, tre vinster och ett kryss men när man ska spela hemma så låser det sig. Med tre kryss och en förlust är det bara Coventry som är sämre och den jämförelsen är rätt missvisande då The Sky Blues bara lirat en hemmamatch. Det känns dock som att Wigan snart kommer plocka en vinst hemma för formen är god efter dubbla 2-1 vinster på bortaplan mot Luton och Huddersfield. Två lag som är på Readings nivå. Förstekeeper Ben Amos dras med ryggproblem och är osäker till spel. Kunde inte medverka senast och om så blir fallet även här så är Jamie Jones redo att behålla vantarna. Huddersfield-lånet Rarmani Edmonds-Green redo att göra debut efter fått upp matchform och varit utanför truppen senast då man mötte hans ägarklubb. Jordan Cousins, Tendayi Darikwa och Gwion Edwards skadade. När det gäller Reading så kör man på samma (vinnande) koncept som Blackburn. Vinst eller förlust och skippar kryssmatcherna. Fem vinster och fyra förluster ger i skrivande stund en playoff-plats. Har åkt på två rejäla käftisar under inledningen (0-4 i baken både mot Rotherham och Sheffield United) så målskillnaden är på minus. Även senast mot Sunderland blev det rätt stora siffror (0-3). Manager Paul Ince förväntas ändra om i startelvan och spelare som Baba Rahman, Yakou Meite och Shane Long (sjuk senast) kan få chansen. Skador stör på Scott Dann, Naby Sarr, Liam Moore, Femi Azeez, Ovie Ejaria och Dejan Tetek. Håller Wigan bara koll på Lucas Joao så bör man kunna räkna in säsongens första trepoängare här.

Tips: Baba Rahman kort @ 4,50 - Unibet -

Match 13
Middlesbrough - Rotherham 2
(TTT 10-0-0)

Middlesbrough känns inte så märkvärdiga denna säsong. Kändes mer spännande förra säsongen med Folarin Balogun, Aaron Connolly och Andraz Sporar. Blev ju till slut en sjundeplats men den här säsongen har man inte inlett speciellt bra och ligger och såsar på 21a plats med nio poäng på lika många matcher. Hemma är det väl ändå godkänt med 2-2-1. Föll dock senast med 2-3 mot Cardiff som är kända för att vara svaga borta. Såg väldigt lojt ut vid ett par av målen och tex Matt Clarke kan inte vara säker på att få starta här. Anfernee Dijksteel och Marc Bola är två som gärna ersätter. Även framåt finns det alternativ i form av Marcus Forss och Duncan Watmore. Australiensaren Riley McGree har fått en landsman i truppen då Massimo Luongo kritat på efter lämnat Sheffield Wednesday på fri transfer. Skador är aldrig bra för ett lag men det är extra tungt när nyckelspelare drabbas och så är fallet för Boro just nu. Förstekeeper Zach Steffen, viktige pjäsen bakåt Darren Lenihan och bäste anfallaren Chuba Akpom är de som ej kan medverka pga skador. Rotherham är en positiv överraskning. Ligger nia med en match mindre spelad och skulle man vinna den så är man uppe på tredje plats. Åkt på storstryk av Sunderland men i övrigt tre vinster och fyra kryss. Viktor Johansson i kassen har bara släppt in sex mål att jämföra med Andreas Linde (som fick plats i landslagstruppen) i Greuther Furth som ligger sist i Bundesliga 2 och har släppt in sexton baljor. The Millers kommer närmast från 3-0 hemma mot Blackpool. Får i denna match klara sig utan skadade trion Shane Ferguson, Lee Peltier och Tom Eaves. Även lånet Grant Hall måste stå över då han inte får medverka mot sin ägarklubb. Värdetvåan först här, Kämpa Viktor!

Tips: Chiedozie Ogbene mål @ 4,30 - Unibet -

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Tottenham - Leicester 1
2. Newcastle - Bournemouth 1
3. Birmingham - Coventry 1X2
4. Burnley - Bristol City 1X2
5. Huddersfield - Cardiff 1X2
6. Luton - Blackburn Rovers 1 2
7. Millwall - Blackpool X
8. Norwich - West Bromwich 1
9. Preston - Sheffield Uinted X2
10. Queens Park Rangers - Stoke 1
11. Watford - Sunderland 1 2
12. Wigan Athletic - Reading 1
13. Middlesbrough - Rotherham 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Tottenham - Leicester
3. Birmingham - Coventry
4. Burnley - Bristol City
10. Queens Park Rangers - Stoke
15. Bolton - Peterborough
17. Cambridge - Barnsley
19. Exeter - Burton Albion
21. Forest Green - Morecambe
30. Salford - Tranmere

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto