Stryktipset Tips 18/6 2022

Publicerad på 17 Jun 2022 - 22:52

Aston

Aston

Jan Wickberg

17 Jun 2022 - 22:52

En nordisk stryktipskupong kan det vara något? Ja det blev så denna gång och ärligt talat så fanns det inte mycket annat att välja på så här i sommartider. Utbudet är minst sagt magert när Nations League-matcherna är över för den här gången, de stora ligorna precis som allsvenskan är på semester då får vi nöja oss med norska Eliteserien, finska Veikkausliiga och matcher från serierna under Allsvenskan. Måltipset fyller på med matcher från amerikanska MLS. 4 Miljoner i jackpot på måltipset är mumma!

STRYKTIPSET 2022-06-18 15:59

Match 1
GAIS - Vänersborgs IF 2
(TTT 10-0-0)

Serieettan GAIS har finfina 17 poäng på 7 hemmamatcher. Axel Henriksson räddade sen poäng mot Olympic och senast vad det samma Henriksson som sköt hem alla poängen i bortamötet mot jumbon IFK Malmö. Dessvärre drog han även på sig gult kort och det var tredje för säsongen så nu väntar avstängning här. Behöver dock inte känna sig ensam på läktaren då även Niclas Andersen, Jonas Lindberg och Richard Friday också är avstängda. Känns ju nästan som att det var taktik bakom korten då man har toppmötet mot Ljungskile i matchen efter denna och då vill ingen riskera att vara avstängd. Skador på Joackim Åberg och Donat Zejnullahu som båda blir borta ett tag till. Vänersborg har 1-3-1 på sin 5 bortamatcher. Ljungskile och Olympic bland dem man tagit poäng mot. På det hela taget tre segrar på de fyra senaste så formen är bra. Har backen Hani Shurrab tillbaka efter avstängning. Bäste målskytten Hugo Engström klev av efter dryga halvtimmen senast och oklart om han kan medverka här. Värdet till höger då matchen dessutom spelas på Häckens hemmaplan då Ullevis matta fixas.

Match 2
IK Oddevold - Torns IF 1
(TTT 10-0-0)

Trots två raka 0-1 förluster så är Oddevold fortfarande topp 3 i Söderettan. Har förlorat mot "fel lag" då det är Ängelholm och Trollhättan man åkt på torsk mot. Dessa lag är de som jagar närmast underifrån och vänder inte Uddevallagänget negativa trenden snart är de förbi. Vill det sig illa kan man drabbas av poängavdrag då det kastades in en sko under derbyt mot Trollhättan. Har en kortsamlare av rang i Kenan Mehovic som dragit på sig sju kort på de sex senaste matcherna och är föga förvånande avstängd här. Torns IF på tionde plats kommer till västkusten med två raka vinster i bagaget. Har haft det motigt på bortagräs men senast kom första bortatrean mot Tvååker. Satt dock långt inne då Noah Christoffersson avgjorde först på stopptid. Noah punkterade även matchen senast hemma mot Oskarshamn så bra form på Christoffersson. Bakom honom är det försvararen Ludvig Bergman som varit näst målfarligast så bra boost här att Bergman är åter efter avstängning. HIF-lånet Amin Al-Hamawi har varit på asiatiska u-23 mästerskapet men då Irak rök på straffar mot Uzbekistan bör han vara åter här. Även här känns det som underdogen kan överraska så vi tar med krysset.

Match 3
FC Trollhättan - BK Olympic 1
(TTT 10-0-0)

Femman mot sexan i Division 1 Södra där båda lagen har häng på toppduon GAIS / Ljungskile. Man kan väl säga att lagen har prioriterat lite olika. Trollhättan har 12-6 i målskillnad och det är framför allt borta man spelat tillknäppt och minimerat målchanser både framåt och bakåt. På hemmagräs 8-3 så lite bättre fart framåt. Dock är det ju framför allt poäng som räknas och 12 pinnar på de fyra senaste är max utdelning. Skön derbyseger borta mot Oddevold senast. Lagkapten Alen Kasumovic fick dock lite ont i skallen då det var han som träffades av en inkastad doja. Dock ingen större fysisk skada skedde. Johan Andersson missade matchen pga skada och ska testas sent här. BK Olympic från Malmö var obesegrade (fem segrar och sex kryss) innan man senast föll med 0-1 mot Ängelholm. Brukar annars vara målrikt när Olympic lirar. Tre av sex oavgjorda matcher har tex slutat 2-2. Vem är det då som gör alla målen, svaret stavas Filip Bohman som snittar ett per match. Tolv mål på tolv matcher är bra siffror och det lär väl andra Skåneklubbar som Landskrona och Helsingborg också lagt på minnet. 1X räcker?

Match 4
Åtvidaberg - Lindome GIF 1
(TTT 10-0-0)

Håller oss kvar i samma serie men nu är det andra delen av tabellen där dessa båda lag håller till. Åtvidaberg på femtonde plats med blott sju poäng. På hemmaplan är man usla och har fyra raka förluster och bara mäktat med tre mål på sex försök. Får försöka bygga vidare på bortapoängen senast mot Olympic där Albin Bergström och Gustav Rydberg gjorde sina första mål för säsongen. Filston Mawana var avstängd men tillbaka nu. Kanske ändå får börja på bänken. På målvaktssidan har man förstärkt med Värnamo-lånet Hampus Gustafsson som debuterade senast. Ger förhoppningsvis lite mer trygghet bakåt. Nathan Mills, Carl Thulin och Edvin Crona dras med skador. Lindome har förlorat nio av tolv matcher och det känns som att laget även denna säsong kommer få kämpa hårt för att inte åka ur. Får här klara sig utan avstängda duon Teo Heden & Teodor Wålemark, men inga nya skador stör. Ett hemmasvagt gäng mot en bortausel motståndare. Vi tar dock ställning och spikar östgötarna som har lite bättre klass på spelarmaterialet.

Match 5
Ängelholms FF - Oskarshamn 1
(TTT 9-0-1)

Fjärdeplacerade Ängelholm går starkt på hemmaplan. Fyra vinster och två kryss på sex matcher är bra siffror. Kommer närmast från bortavinst mot Olympic som fram till dess var obesegrade så formen är god lergökstillverkarna. Att plocka in åldermannen Johan Oremo har så här långt varit ett genidrag då 35-åringen pangat in sju mål på elva matcher. I denna match får Oremo klara sig utan anfallskompisen Henrik Johansson som är avstängd. Saknade Marcus Eriksson senast, om han är tillbaka här återstår att se. Klart i alla fall att Emil Hellman och Robin Nilsson ej kommer til spel. Oskarshamn närmare nedflyttning än uppflyttning som det ser ut nu. Formen är urkass då man endast besegrat jumbon IFK Malmö på de sju senaste, resten förluster. 2-15 i målskillnad på dem är inte smickrande. Har dock agerat och gett tränare Agim Hashani dojan och ersatt honom med Emin Nouri på lån från Kalmar FF. Om detta kan ge laget en (kärn)reaktion återstår att se. Måns Söderqvist är spelaren att hålla koll på för Ängelholms försvaret. På sikt kan säkert Nouri lyfta laget lite men här kammar man noll.

Match 6
BK Forward - Sandviken 2
(TTT 0-0-10)

Match från Norrettan där det bottenlaget Forward tar emot serieledande Sandviken. Hemma i Örebro har Forward endast tagit en poäng på fem matcher. Har gått bättre på resande tass där man har tre segrar och fyra förluster på sju matcher. Hade senast Johan Chamoun och Josef Ibrahim avstängda. Till denna match är Chamoun åter men inte Ibrahim. Stort minus då han är viktig kugge framåt. Sandviken föll i sin första matchen men sedan har man ångat på med åtta vinster och tre kryss. Besegrade senast Karlstad på bortaplan med klara 3-0 och då ska vi veta att värmlänningarna är bra mycket bättre än BK Forward. Här får man dessutom tillbaka anfallaren John Junior Igbarumah som var avstängd senast. Skyttekungen Mohammed Naeem mål tre matcher i rad och är totalt uppe i tolv mål på lika många matcher. Ständige inhopparen Jabir Ali har också gjort ett par viktiga strutar och är alltid ett bra val för sista målskytt i matchen. Vi låter tvåan stå allena.

Match 7
FC Stockholm Internazionale - Karlstad X
(TTT 6-0-4)

Huvudstadslaget brottas med svag form och har endast en poäng på de fyra senaste matcherna. Dominerade Division 2 Norra Svealand förra säsongen och inledde Norrettan äventyret på bra sätt med tre vinster på de fem första matcherna men nu går det trögare. Känns som att man mattas i slutet av matcherna och släpper in sena mål som blir kostsamma. Har en avstängning på Eyasu Alemayehu som drog på sig tredje gula för säsongen senast. Försvararen Viktor Strand saknades senast och kanske står över igen. Karlstad på sjätte plats har nu två raka förluster då man följde upp 0-1 mot Hammarby TFF med 0-3 senast mot Sandviken. Ska ändå inte vara något jättefara med formen då förlusten mot B-Bajen var via självmål och mot Bandyboysen fick man bla straff mot sig. Finns bra hot framåt i Oskar Alvars och Isaac Boye. Även rutinerade pjäserna Andreas Bellander och David Johannesson kan blixtra till då och då. Jämn match att vänta, helst 1X2.

Match 8
Vasalund - Gefle 1
(TTT 9-1-0)

Möte högt upp i serien mellan lagen bakom toppduon. Vasalund på fjärde plats men har bara spelat 11 matcher. På dessa en förlust, fem kryss och fem vinster. Senast blev det kryss mot FC Stockholm men innan dess fyra raka segrar så formen på topp hos "lill-gnaget". Skulle behöva låna in en giftig anfallare för att på allvar vara med i kampen om uppflyttning. Henry Meja får ju inte så mycket grästid i AIK så slå en pling till storebror. Tills vidare är Elias Durmaz och backen Ludvig Öhman bästa målgörare. Gefle på tredje plats har fin hemmaform med tre vinster och ett kryss men på bortaplan mer lätta att tas med. En pinne på de tre senaste matcherna och det var i derbyt mot Sandviken där man taggade till lite extra. Anfallaren Leo Englund i bra slag men frågan är om han får hål på Vasalundskeepern Orestis Menka. Sen test på Jacob Hjelte som innan ha fick skadekänningar målade fyra matcher i rad. Bara spelat dryga 1 ½ halvlek fördelat på 10 matcher sedan dess pga skada. Ettan känns stark så länge man har koll på nämnde Leo Englund.

Match 9
Sarpsborg - Strömsgodset 2
(TTT 6-2-2)

Båda dessa lag på övre halvan av norska Eliteserien. Sarpsborgs säsong har varit lite upp och ned så här långt. Hade tre raka förluster innan man krossade nykomlingen Jerv med 5-0 borta. Det säger dock mer om Jerv än Sarpsborg. Åkte i veckan på 1-4 mot Häcken i en träningsmatch så känslan är att varken vi, fansen eller spelarna själv riktigt vet vart laget står. Anton Saletros och Guillermo Molins finns i truppen och även en del andra spelare som tidigare varit i allsvenskan. Skador på backarna Eirik Wichne och Joachim Thomassen. Strömsgodset på fjärdeplats har fin form med sex raka i ligan utan torsk. Har bra fart på målskyttet. Lars Salvesen och Johan Hove är båda i bra slag. Tobias Gulliksen och Ole Kristian Enersen är två andra unga spelare som får mycket speltid. Skada på Kreshnik Krasniqi men i övrigt inga problem. Tror mer på bortalaget här.

Match 10
Kristiansund BK - Bodö/Glimt 2
(TTT 0-0-10)

Eliteserien är en haltande tabell men vi kan ändå konstatera att Kristiansund är jumbo och bara lyckats spela in en ynka poäng på sju matcher. Den kom hemma mot ligans kryssgladaste lag Ham-Kam. Har inte åkt på någon rejäl käftis än men tex senast mot Molde så tröstmålade man i 90+4 så inte heller varit supernära att vinna någon match. Tanken med veckans träningsmatch mot IL Stjördals-Blink var att få upp självförtroendet och panga in lite mål. Resultatet blev det omvända med 0-1 i baken och dessutom en gubbe utvisad. Saknar här Aliou Coly, Amin Askar, Dan Peter Ulvestad och Andreas Hopmark som är skadade. Tabellåttan Bodö/Glimt har kryssat hemma och spelat varannan seger/förlust borta. Precis som befarat försvann många spelare efter succesäsongen och dessa ska ersättas. Dras även med skador på viktiga spelare. Sondre Fet, Ola Solbakken och Anders Konradsen. Ska trots det vara favoriter och till under 60% spikar vi nordmännen.

Match 11
HJK Helsingfors - AC Oulu 1
(TTT 9-0-1)

Helsingin Jalkapalloklubi är Finlands mest kända och framgångsrikaste klubb. Det brukar vara få lag som kan matcha dem i Veikkausliiga. Har så här långt denna säsong fått bra motstånd av KuPS som faktiskt leder serien på målskillnad. Det blev senast 0-0 när HJK mötte dem på bortaplan. Det var säsongens andra kryss för HJK som även hunnit med en förlust på de 11 spelade matcherna. Behövde i veckan straffar för att slå ut VPS ur cupen. Svenske U-21 keepern Jakob Tannander vaktade då målet men här blir det åter Conor Hazard som tar vantarna. Pyry Soiri, Valtteri Moren, Perparim Hetemaj och Riku & Roope Riski dras alla med skador. På fjärdeplats finner vi Oulu som har 4-3-3 på sina tio matcher. På bortaplan inget vidare och i segern mot Lahti kom första målet efter 5 minuter och först i 90+7 kunde man sätta spiken i kistan. Rök i veckans cupomgång mot JaPS som är ett mittlag i andraligan. Har precis som HJK brittiskt mellan stolparna. Calum Ward är en duglig keeper och på topp huserar argentinaren Michael Lopez. I försvaret håller fortfarande ex-HJK brassen Rafinha som blir 40 bast senare denna månad. Knapp men klar etta?

Match 12
Ilves - FC Lathi X
(TTT 10-0-0)

Hemma i Tammerfors är Ilves svåra att tas med. Bara serieledande KuPS har lämnat Tampereen stadion med tre poäng. VPS, SJK och Mariehamn har alla fått lämna tomhänta. Behövde inte förtas sig i veckan då man tidigare åkt ur cupen mot sitt egna b-lag som är ett bottenlag i Kakkonen B. Rätt pinsamt men som sagt pigga ben här. Truppen känns mycket kvantitet och lite kvalitet. Trots mängder av importer så är det HJK-lånet Kai Meriluoto (19 år) som är bäste målskytt. Mittfältaren Tuure Siira har missat de två senaste och ser ut att ej komma till spel här heller. Lathi på tionde plats av tolv totalt. Har varit bedrövliga hemma (en poäng på fem matcher och 1-11 i målskillnad) men bättre borta. Två vinster, två kryss och en 2-3 förlust mot HJK där man gjorde självmål i 89e minuten. 4-2 mot Atlantis i cupen där Charles Geoffrey Chinedu hann med två mål på sin halvlek. Lär vara tillräckligt för att få starta här. Eduards Emsis har landslagsspelat med Lettland men är tillbaka nu. Pyry Lampinen är skadad men i övrigt inga avbräck. Får Lathi bara stopp på Meriluoto så kan det bli poäng här.

Match 13
Seinajoen JK - Inter Åbo 2
(TTT 1-2-7)

SJK på nionde plats med 3-1-6 som facit efter tio omgångar. Åtta mål framåt är bland det sämsta i ligan. Bara botteduon HIFK och Mariehamn är sämre men dom har en match till godo. Försvann ur cupen i veckan efter straffdrama mot laget man här ställs mot. Jake Jervis var ensam om att inte sätta straff och fick bära hundhuvudet. Har ett hårdfört innermittfält med spelare som Alfie Bates och Jake Dunwoody som båda står på tre gula kort. Framåt har Denys Olijnyk två mål på tre matcher men dessa mål har kommit i cupen så nu väntar man på att det ska lossna för ukrainaren i ligan också. Inter på femte plats är svårlästa då man har 2-2-2 på hemmabanan. På bortagräs 2-0-2 så totalt fyra vinster, två kryss och fyra förluster. Bör ha fått en boost av vinsten (på straffar) i cupen mot SJK. Innan dess krossade man b-laget (Inter Åbo 2) med hela 10-0 i cupen. Har lite klass i laget med namn som Ruxi, Rick Ketting, Petteri Forsell och Benjamin Källman. Även ex-Giffarna anfallaren David Haro finns nu mera i Åbo. Vi chansspikar bortalaget och hoppas man löser vinst på ordinarie tid denna gång.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. GAIS - Vänersborg 1X2
2. Oddevold - Torn 1X
3. Trollhättan - Olympic 1X
4. Åtvidaberg - Lindome 1
5. Ängelholm - Oskarshamn 1
6. Forward - Sandviken 2
7. FC Sthlm - Karlstad 1X2
8. Vasalund - Gefle 1
9. Sarpsborg - Strömsgodset X2
10. Kristiansund - Bodö/Glimt 2
11. HJK - Oulu 1
12. Ilves - Lathi 1X2
13. SJK - Inter Åbo 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Trollhättan - Olympic
6. Forward - Sandviken
7. FC Sthlm - Karlstad
9. Sarpsborg - Strömsgodset
16. IFK Östersund - Sandvik
18. Österåker - Järfälla
22. Varbergs - Onsala
23. Eslöv - Räppe
27. LA Galaxy - Portland

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto