Stryktipset Tips 19/3 2022

Publicerad på 18 Mar 2022 - 17:48

Aston

Aston

Jan Wickberg

18 Mar 2022 - 17:48

Även denna fjärde Tips-SM vecka är det Championship om som dominerar stryktipskupongen. League 1 bidrog med två matcher förra veckan men får den här helgen med hela fem matcher på kupongen. Som ett litet vårtecken så är det svensk fotboll i match 13 där Hammarby tar emot Elfsborg i svenska cupen. Måltipset var vi bra med på förra veckan men varken vi eller någon annan prickade in alla åtta matcherna och därmed består jackpotten åter av 1,5 miljoner.

STRYKTIPSET 2022-03-19 15:59

Match 1
Middlesbrough - Chelsea X
(TTT 0-0-10)

Ingen ide att underskatta Boro här då laget redan slagit ut Mansfield, Manchester United och Tottenham. Någon spikrak väg har man dock inte tagit då man mot Mansfield vann med 3-2 efter självmål på stopptid, straffläggning mot United och efter förlängning mot Tottenham. I Championship är Boro inblandad i kampen om play-off plats och har sett ruggigt starka ut hemma. Martin Payero, Riley McGree, James Lea-Siliki och Andraz Sporar kommer testas sent. Chelsea är också i fint slag och har vunnit 10 av de 11 senaste alla turneringar inräknade. Kepa Arrizabalaga förväntas vakta målet men undra om han blir utbytt om det går till straffar. Chesterfield, Plymouth (efter förlängning) och Luton har man tidigare slagit ut. Ben Chilwell, Andreas Christensen, Reece James och Callum Hudson-Odoi dras med skador och lär ej riskeras här. Inte omöjligt att Boro kan ta matchen till förlängning.

Match 2
Bristol City - West Bromwich 1
(TTT 0-0-10)

The Robins skrällde som vi hade hoppats på mot Blackburn då Andreas Weimann prickade in matchen enda mål på stopptid. Kom dock snabbt ner på jorden då man i veckan föll mot nedflyttningshotade Barnsley med 0-2. Weimann fick en opassade roll i den matchen och här förväntar vi oss en mer offensiv österrikare. Joe Williams är nyskadad och gör George Tanner, Tomas Kalas, Callum O'Dowda och Andy King sällskap i sjukstugan. WBA är fortfarande inte att lita på även om man ser ut att ha återfunnit formen. Besegrade senast Fulham hemma med 1-0 och även bortabesegrat Hull i nutid. Brukar dock inte vara speciellt bra borta och innan vinsten mot Hull hade man fyra raka förluster. Skyndar långsamt med skadade Daryl Dike som ska spela U-23 match innan comeback i A-laget. Kean Bryan och Matt Philips långtidsskadade. Skrälläge på Ashton?

Match 3
Huddersfield - Bournemouth X
(TTT 5-1-4)

Helgens toppmatch i The Championship när tabelltvåan Bournemouth gästar serietrean Huddersfield. Skiljer bara tre poäng mellan lagen men Hudds har spelat tre matcher fler. Föll senast mot Millwall där man hade sig själv att skylla. Ställde upp för kryss och lämnade offensiva pjäser som Daniel Sinani, Josh Koroma och Jordan Rhodes på bänken. Här bör i alla fall Sinani få starta och kanske kan även Koroma och Carel Eiting som missade senast vara aktuella för starttröjor. Inga skador som stör direkt. Bournemouth gör det ok men har på sistone åkt på ett par minor. 1-1 hemma mot både Peterborough och Reading samt bortaförluster mot Luton och Preston kan visa sig kostsamma. Adam Smith och Philip Billing åter efter avstängningar. Skador på Leif Davis, David Brooks, Robbie Brady, Junior Stanislas och Kieffer Moore är så klart kännbara. Nöjda med "X"?

Match 4
Hull - Luton 1
(TTT 1-0-9)

Underskattade Hull på väg upp i tabellen efter på allvar lämnat bottensträsket en gång för alla? Har två vinster och ett kryss på de fyra senaste. Hoppas snart ha keeper Nathan Baxter åter efter skada men här vaktar åter Matt Ingram buren. Lewie Coyle, Josh Emmanuel, Andy Cannon och Randall Williams också skadade, så vi förväntar oss samma startelva som senast. Luton på femteplats har 7-4-7 på sina 18 bortamatcher. Så klart bättre hemma där man senast snabbt tog revansch för 1-2 förlusten mot QPR genom att mosa Preston med 4-0. Trista skador på Jed Steer, Gabriel Osho, Sonny Bradley, Reece Burke, Kai Naismith, Tom Lockyer och Pelly Ruddock. Om vi kollar spelare för spelare skiljer det inte så mycket mellan lagen. Givet har Luton mer att spela för men om Hull vaknar på rätt sida blir det tufft. Gardera efter plånboken.

Match 5
Reading - Blackburn 1
(TTT 3-0-7)

En poäng på de fyra senaste matcherna gör att Reading nu bara har 2 poäng till godo på Barnsley närmast under strecket. Bör ha fått en boost av 1-1 senast borta mot topplaget Bournemouth och bra debut av norske målisen Örjan Nyland. Behåller så klart vantarna. Stjärnmittfältaren John Swift har missat de två senaste matcherna och ska testas sent här. Lutar åt att han ger klartecken till spel men den vise inväntar besked. Lagets andra stjärna Lucas Joao har inte nätat på tre matcher men vi vet att när det stämmer så kan han vara tungan på vågen. Skadesituationen har lättat men Baba Rahman, Femi Azeez, Dejan Tetak, Alen Halilovic och Felipe Araruna missar matchen pga skador. Blackburn utan Ben Brereton är klart beskedliga. Föll näst senast hemma mot bottengänget Bristol City men förra matchen kunde man i alla fall vinna hemma över ett annat lag från träsket (Derby) och får nu för tredje matchen i rad spela mot ett lag som kämpar för överlevnad. Själva ligger man på fjärdeplats och jagas av ett koppel lag som vill lägga beslag på play-off platsen. Förutom Brereton är Deyovaisio Zeefulk, Ryan Nyambe, Daniel Ayala, Tayo Edun, Bradley Dack, Ian Poveda och Dilan Markanday. Här finner vi värdet i Reading och om Swift medverkar kan man till och med överväga att spika hemmagänget.

Match 6
Stoke - Millwall 2
(TTT 4-4-2)

Tabelltian Millwall håller drömmen om uppflyttning via play-off vid liv då man bara är två poäng från topp 6. Stoke får nog sikta in sig på nästa säsong då man varit en stor besvikelse och endast fått ihop 46 poäng på 37 matcher. Fyra kryss och fyra förluster på de åtta senaste talar sitt tydliga språk. Den enda som håller fanan högt är Lewis Baker som verkligen fått fart på målskyttet och gjort sex mål på de nio senaste. I övrigt är det klent både med energi och målskyttar i Stoke. Har sen test på Tom Smith men Harry Souttar, Liam Moore, Phil Jagielka, Sam Clucas, Nick Powell och Abdallah Sima ser alla ut att missa matchen pga skador. Millwall har lagom till det viktiga slutskedet av säsongen funnit bra form med 20 inspelade poäng på de 8 senaste matcherna. Besegrade förra omgången topplaget Huddersfield efter två mål av Benik Afobe som därmed kan vara säker på att behålla forwardsplatsen. Sheyi Ojo var åter senast och här kommer Tom Bradshaw att ta plats i matchtruppen. Ryan Leonard, Shaun Hutchinson, Maikel Kieftenbeld, Luke Freeman och Oliver Burke får vänta lite till innan det kan bli tal om spel för deras del. Millwall har allt att spela för medan Stoke mest knallar runt och väntar på att säsongen ska ta slut.

Match 7
Swansea - Birmingham 1
(TTT 10-0-0)

Ytterligare två lag som inväntar säsongsavslutning. Swansea har inget med upp eller nedflyttning att göra men kommer så klart att spela för hemmafansen här. Skönt med vinst senast efter käftsmällen mot Fulham och torsken mot Blackpool som utnyttjade att man låg ned. Ska ju bara vinna mot jumbon Peterborough men det dröjde till stopptid innan Joel Piroe kunde skjuta hem tre poäng till Wales. Ryan Manning fortsatt avstängd men Nathaniel Ogbeta är skadefri och kan ta vänsterbacken. Hannes Wolf själv nyss tillbaka från skada såg inte helt bekväm ut i den rollen senast. Birmingham sämst av lagen som mer eller mindre redan säkrat kontraktet. Två segrar på de elva senaste är inget som varken fansen eller manager Lee Bowyer blir glad över. Känns som att laget står och stampar på samma ställe säsong efter säsong. Gällande skador så har Teden Mengi ersatt Maxime Colin hos fysteamet. Kristian Pedersen som såg rött senast får se matchen från läktaren. Vi anser att Swansea är en befogad favorit här och ger dem förtroendet fullt ut.

Match 8
Oxford - Ipswich 2
(TTT 9-1-0)

Topplaget Oxford är bland de formstarkaste i League 1. Fem segrar på de sex senaste gör att man i nuläget har en play-off plats. Fick in bra nyförvärv i Januari-fönstret med Marcus Browne och Sam Baldock. Tyvärr är duon skadade här och missar matchen. Räddades mot Shrewsbury av straff men på sikt kommer man känna av framför allt att Baldock saknas. Ipswich på nionde plats har sex pinnar upp till play-off. Är obesegrade i de nio senaste. Fem vinster och fyra kryss är fint facit. Fick inte hål på Portsmouth senast trots 14 målchanser. Chansade med Sam Morsy men han fixade bara 20 minuter innan han klev av. Får se om han gör ett nytt försök här eller om Tom Carroll får starta. George Edmundson, Kyle Edwards och Lee Evans missade senast och åtminstone de sistnämnda står över även här. Känns som att svenska folket mest går på tabell här. Vi går emot mycket pga skadorna i hemmalaget.

Match 9
Lincoln - Sunderland 2
(TTT 0-0-10)

Fjolårets succegäng Lincoln som var ett mål från att via play-off ta sig upp i Championship har inte alls varit i närheten av den formen den här säsongen och ligger för närvarande på 18e plats med hela 25 poäng upp till topp 6. "One hit wonder" om man ska tala i musiktermer. Har bara en kryssmatcher under 2022, i övrigt sex segrar och åtta förluster. Bra vecka för Arsenal-lånet Brooke Norton-Cuffy som dels fick sin avstängning hävd och dels blev uttagen i Englands U-19 landslag. Tyvärr så kan inte allt vara gröna skogar för Lincoln föll mot Rotherham (1-2). Anfallaren Chris Maguire bänkad då men lär vara åter här då hans förra arbetsgivare står som motståndare. Sunderland i bra form med tre vinster på de fyra senaste matcherna. Alex Neil har i landsmannen skotten Ross Stewart en giftig målskytt som smällt in 22 baljor och toppar skytteligan. Nu mållös i tre raka så dags igen att näta här? Åldermannen Jermain Defoe kan få ge sin plats till förfogande. Skador på Niall Huggins, Aiden McGeady och Alex Pritchard. Tvåan först men lägger även på ettan då Lincoln vann på Stadium of Light i vintras. Gissa vem som gjorde hattrick då.

Match 10
Cambridge - Milton Keynes 2
(TTT 0-0-10)

Cambridge befinner sig i ingenmansland och har svårt med motivationen. En poäng på de fyra senaste matcherna. Ska dock sägas att man fortfarande gör det bra hemma på Abbey Stadium där man har fyra vinster och ett kryss på de fem senaste. På dessa bara ett insläppt mål. Ska därför bli intressant hur man reagerar på 0-6 smällen mot Sheffield Wednesday förra helgen. Manager Mark Bonner lär knappast köra med samma elva här. Jubril Okedina, Liam O'Neil och Harvey Knibbs är tänkbara starters. Skador på Greg Taylor och Jack Iredale. Tabelltrean MK Dons segertåg tog ett powerbreak senast då man kryssade mot serietvåan Wigan. Harry Darling blev fansens älskling efter sitt sena kvitteringsmål. Backen är nu uppe på lika många (5) mål som anfallaren Troy Parrott så den som säger att försvarare inte kan göra mål snackar goja. Inga avstängningar eller skador gör att manager Liam Manning troligen håller fast vid sin startelva. Mohamed Eisa blir avgörande faktorn här?

Match 11
Portsmouth - Wycombe X
(TTT 9-1-0)

Efter 0-1 mot Plymouth ser det lite halvkört ut för Portsmouth. Åtta poäng upp till play-off och tre fyra lag som ska passeras kan bli väl tufft. Är annars i bra form med sex vinster på de nio senaste, så om inte luften gick ur helt så bygger man vidare på den fina hemmasviten här. Fyra segrar och ett kryss är publikfriande siffror. Får till denna match åter bäste målskytten Marcus Harness efter tre matchers avstängning. Kan han ge den boost man behöver för att komma in på vinnarspåret igen. Finns också förhoppning om att Michael Jacobs snart är tillbaka efter skada. Shaun Williams, Kieron Freeman och Reeco Hackett-Fairchild står över pga skador. Wycombe ännu ett League 1 lag i bra form. En pinne från play-off tack vare 10 poäng på de fyra senaste. 7-1 i målskillnad på dem visar att det funkar bra både framåt och bakåt. Målis David Stockdale still going strong och offensivt gör spelare som Anis Mehmeti och rutinerade anfallsduon Garath McCleary / Sam Vokes jobbet. Sen test på Jordan Obita men i övrigt få problem. Utgå från krysset och gardera efter behag och pengakista.

Match 12
Charlton - Burton 2
(TTT 9-1-0)

Mittmöte mellan lagen ovanför och nedanför Cambridge. Burton på 47 poäng efter 38 spelade matcher. Charlton har fyra poäng förre men en match till godo. Senast tog Charlton död på en hemsk rad på sju matcher (varav sex förluster) lång vinstfri svit. Alex Gilbey blev matchvinnare med sitt mål. mot nedflyttningsplacerade Gillingham. För tidigt att säga om detta var vändningen eller bara en flytväst bland torskarna. Truppen känns rätt svag med alldagliga namn kryddat med floppar som inte platsat i andra klubbar. Pape Souare och Jonathan Leko är två lysande exempel på detta. Skador på Ryan Inniss, Jake Forster-Caskey och Chucks Anuke stör då dessa är dugliga pjäser i detta Addicks. Burton lite i samma sits. Hade fem raka utan vinst innan man senast vann över Fleetwood med 3-2. Oumar Niasse var den som fick störst lördagsgodispåse efter sina två mål. På den här nivån är ex-Everton anfallaren fortfarande en stjärna. Kanske inte i klass med vad managern Jimmy Floyd Hasselbaink var men håller ändå bra stil i League 1. Louis Moult var senast åter efter skada och även han hann med att måla på sitt korta inhopp och kanske redo för mer speltid här. Värdet år höger och vi chansspikar tvåan.

Match 13
Hammarby - Elfsborg 1
(TTT 10-0-0)

Bajen har sett bra ut på försäsongen och tog hem sin cupgrupp på ett övertygande sätt. Hade "måstematch" i sista rundan mot Häcken och gav styrkebesked genom 4-0. Kunde därefter med viss möda besegra Norrköping i kvartsfinalen med 3-2. Keepern Oliver Dovin bjöd Totte Nyman på två mål men räddades av ex Bajen-spelaren Jean Carlos de Britos klumpighet som gav straff och avancemang för Hammarby. Har inför säsongen förstärkt truppen med Sebastian Sellin (mv, VSK), Joel Nilsson (m, Mjällby), Loret Sadiku (m, Kasimpasa), Edvin Kurtulus (b, HBK), Dennis Collander (m, ÖSK) och Nahir Besara (m, ÖSK). Förväntas här ha Gustav Ludwigson åter efter sjukdom. Elfsborg hade en enkel resa genom gruppspelet. 8-1 mot Skiljebo, 5-1 mot Degerfors och 3-2 mot Giffarna. Lite tuffare i kvarten där man besegrade Göteborg med 1-0. Nyförvärv i truppen är Gustav Henriksson (b, Wolfsberger), Maudo Jarjue (b, Austria Wien), Oscar Aga (a, Grorud) och Michael Baidoo (m, Sandnes). Hade flera spelare borta mot Blåvitt men dessa ska enligt uppgift nu vara redo, även Simon Strand. Knapp hemmavinst?

STRYKTIPSET (64 Raders)

1. Middlesbrough - Chelsea X2
2. Bristol City - West Brom 1
3. Huddersfield - Bournemouth 1X
4. Hull - Luton 1 2
5. Reading - Blackburn 1
6. Stoke - Millwall 2
7. Swansea - Birmingham 1
8. Oxford - Ipswich X2
9. Lincoln - Sunderland 1 2
10. Cambridge - MK Dons 2
11. Portsmouth - Wycombe 1X
12. Charlton - Burton 2
13. Hammarby - Elfsborg 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Huddersfield - Bournemouth
9. Lincoln - Sunderland
11. Portsmouth - Wycombe
18. Plymouth - Accrington
20. Wigan - Morecambe
22. Bradford - Port Vale
23. Crawley - Swindon
26. Mansfield - Stevenage
30. Sutton - Tranmere

Lycka till med raderna & Tips-SM!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto