Stryktipset Tips 2/4 2022

Publicerad på 1 Apr 2022 - 18:43

Aston

Aston

Jan Wickberg

1 Apr 2022 - 18:43

Sista omgången av Tips-SM, jackpot på 14 miljoner kronor och allsvenska är tillbaka på kupongen. Fint sa Bull, vårfeeling sa Bill. Måltipset har en jackpot på 2 miljoner riksdaler så inte heller där något bull. Nu till analys och systemförslag. Häng med!

STRYKTIPSET 2/4 2022 15:59

Match 1
Manchester United - Leicester X
(TTT 10-0-0)

Sjätteplacerade Manchester United vill så klart upp ett par hack i tabellen för att knipa Champions League-plats. Viktig seger senast mot Tottenham som nu bara är en pinne före. Har haft många spelare i väg på landslagsuppdrag men senaste matchen i ligan spelade man 12/3. Tung förlust i årets Champions League där man åkte ur mot Atletico Madrid. Bruno Fernandes, Diogo Dalot och Cristiano Ronaldo var alla med och besegrade Nordmakedonien och säkrade en VM-biljett. Tyvärr var inte Victor Lindelöf och Anthony Elanga lika lyckosamma mot Polen och får se mästerskapet på TV. Leicester har inte någon lyckad säsong gällande bortaspel. 3-3-7 i ligan och uttåg ur FA-cupen mot Nottingham. I Europa är man kvar men mest tack vare hemmaspelet. Bör ha Wesley Fofana redo att starta här efter skada. Kanske även Jamie Vardy får speltid. Danny Ward (mv), Ryan Bertrand och Wilfred N'Didi ej aktuella för spel pga skador. Jämn match att vänta, så krysset först!

Match 2
Chelsea - Brentford 1
(TTT 10-0-0)

Chelsea hade fin form innan uppehållet. Matchades hårt med ligan, FA-cupen och Champions League men har nu fått "vila". Störs så klart av Roman Abramovich-affären men utåt sett inga orostecken och det är ju gubbarna på gröna mattan som ska sköta det sportsliga. Andreas Christensen, Reece James och Callum Hudson-Odoi kan vara åter här efter skador. Ser värre ut för Ben Chilwell som får chilla ett tag till i rehabrummet. Brentford inget vidare på bortagräs och endast vunnit 3 av 15. Föll senast mot Leicester. Innan dess två tursamma segrar så vi tror inte laget tar poäng här trots att Christian Eriksen är i fint slag. Saman Ghoddos tveksam då han nyss haft Covid. Hemmalaget bättre på 10 av 11 positioner och spikas (tyvärr till hög procent).

Match 3
Burnley - Manchester City 2
(TTT 0-0-10)

Nästjumbon Burnley hade innan breaket tre raka förluster med 0-8 i målskillnad. Bara vunnit tre ynka matcher under hela säsongen och hade Sean Dyche hetat något annat hade han varit borta från managerposten för länge sen. Får se om han överlever säsongen ut. Vi tror att ett managerbyte är det som kan rädda klubbens Premier League status. Truppen är minst lika bra som tex Leeds, Brentford och Brighton. Målis Nick Pope fick 90 minuter mot Elfenbenskusten och höll nollan. Således inga mål för klubbkamraten Maxwel Cornet som också startade landskampen. Sena tester på Ben Mee, Erik Pieters och Matej Vydra medan Johann Berg Gudmundsson (skada) och Nathan Collins (avstängd) saknas. Manchester City såg ut att storma mot ligatiteln men är nu under hot nedifrån av Liverpool som bara är en poäng bakom. Har därför inte råd med många fler poängtapp som senast i 0-0 matchen mot Crystal Palace. Målis Ederson har varit sjuk men bör vara kry här. John Stones och Raheem Sterling dras med småskador men kan troligen medverka. U-tvåan är given på många sätt men med jackpot i bakhuvudet så kan rensarkrysset ta plats om råd.

Match 4
Leeds - Southampton 2
(TTT 10-0-0)

Leeds gjorde sig av med plasthinksittande managern Marcelo Bielsa efter 0-4 mot Tottenham i slutet av Februari. Amerikanen med det passande namnet Jesse Marsch tog över i årets tredje månad och inledde med två nederlag men hade marginaler med sig både mot Norwich (2-1, avgjorde 90+4) och Wolves (3-2, avgjorde 90+1). Kan man rida vidare på framgångsvågen här eller inte? Har frågetecken för målvakten Illian Meslier som klev av mot Wolves. Norske U-21 keepern Kristoffer Klaesson redo att ta vantarna. Liam Cooper och Kalvin Phillips redo efter skador men Leo Hjelde, Junior Firpo, Jamie Shackleton, Tyler Roberts och stackars Patrick Bamford är alla skadade och ser ut att missa matchen. Raphinha också tveksam till spel. För Southamptons del är det rätt omotiverat för stunden. Ligger på elfte plats och ska i princip bara spela av säsongen. Formen är rutten med tre raka förluster och krossat av Man City i FA-cupen. Endast målis Alex McCarthy och backen Lyanco skadade så manager Ralph Hasenhuttl kan förändra näst intill välja fritt ur truppen. Här bör man fundera över helgardering och safea.

Match 5
Wolverhampton - Aston Villa 2
(TTT 6-2-2)

Tabellåttan Wolves har trots torsken senast mot Leeds (2-3) fortfarande häng på lagen på Europaplats. Får i denna match klara sig utan storstjärnan Raul Jimenez som åkte på rött kort senast. Hwang Hee-Chan är ingen tokig ersättare men frågan är hur han klara sig utan Jimenez på planen. Portugistrion Nelson Semedo, Ruben Neves och Pedro Neto ser också ut att missa matchen. Endast en placering bakom Wolves är Aston Villa. Dock skiljer det tio poäng mellan lagen så Villa får sikta på att behålla nuvarande position och bli bäst av lagen som inte fightas om Europaplatser. Åkte på två tunga förluster innan vilan men har nu laddat om. Landslagsmännen Tyrone Mings & Ollie Wakins fanns med i målprotokollet mot Elfenbenskusten och även John McGinn (Skottland) och Leon Bailey (Jamaica) målade för sina respektive landslag. Lucas Digne åter efter skada men Kortney Hause och Marvelous Nakamba får vänta ett tag till innan de är redo för match. Ser ut att bli samma fördelning av tecknen här som i matchen ovan så invänta gärna matchdag och se vart värdet finns. Den otålige helgarderar och somnar om.

Match 6
Brighton - Norwich X
(TTT 10-0-0)

Ligans två formsvagaste gäng möts på den engelska sydkusten. Brighton på 13e plats har sex raka förluster och på dessa matcher har man endast mäktat med ett mål framåt. Som tur är så var man inte så här usla i början av säsongen och har därför 11 poäng till godo på närmaste lag under nedflyttningsstrecket. Tariq Lamptey och Moises Caicedo dras med sjukdom och är osäkra till spel. Skadade duon Adam Webster och Adam Lallana står över. För Norwichs del ser det mörkt ut. Har också sex förluster i rad. Skillnaden är att man inte var speciellt framgångsrika innan och därmed inte har någon poängskörd att falla tillbaka på. Åtta poäng upp till säker mark. Grant Hanley, Sam Byram och Christopher Zimmermann förväntas vara åter efter skador och Covid men Brandon Williams, Max Aarons, Andrew Omobamidele, Ozan Kabak och Adam Idah ser alla ut att missa matchen. Målsnålt att vänta och kanske får vi vänta förgäves på att något av lagen gör mål.

Match 7
Stoke - Sheffield United 2
(TTT 1-1-8)

Stoke ska som vi varit inne på de senaste veckorna bara spela av säsongen. Vann senast mot Millwall med 2-0. Bra jobbat men ett mål var självmål och så passade keepern Jack Bonham på att fånga en straff. Bör således få fortsätta mellan stolparna även om Josef Bursik stod Englands båda U21-matcher mot Andorra & Albanien. Återlämnat Liam Moore till ägarklubben (Reading) i ett ospelbart skick. Även Harry Souttar, Nick Powell och Jaden Philogene-Bidace behandlas för skador. Den i Stoke att hålla koll på är Lewis Baker som på de fyra senaste har 3+1. Sheffield United kämpar för att behålla play-off plats. Avståndet upp till direktuppflyttning är ganska stort (åtta poäng) så det är nog play-off man får inrikta sig på. Varit svaga på bortaplan under våren med två kryss och två förluster. Endast ett mål på dessa fyra. Nyheter på skadefronten, Enda Stevens, Ben Davies, George Baldock och John Fleck är åter i truppen. Chris Basham, Jack O'Connell, Charlie Goode, Jayden Bogle, Rhian Brewster och David McGoldrick kvar hos fysteamet. Billy Sharp står och velar mellan spel och skada så sent test väntar skyttekungen. Målis Wes Foderingham håller ofta nollan och nog bör Blades peta in en boll framåt.

Match 8
Coventry - Blackburn 1
(TTT 9-0-1)

Coventry är i grunden bra men lite väl ojämna för att kännas som ett lag som tar en play-off plats. Är i skrivande stund sex poäng från topp 6. Resultaten från de tre senaste matcherna är 4-1 Sheffield United (h), 0-2 Hull (h) och 1-1 Derby (b). Här hoppas vi att manager Mark Robins vågar köra offensivt med Matthew Godden, Callum O'Hara och Viktor Gyökeres som var den lyckade trion som sänkte Blades. Liam Kelly, Josh Eccles och Jodi Jones skadade men det stör ej så mycket. Blackburns fyspersonal kämpar på för att få Ben Brereton i speldugligt skick för utan honom är snart play-off platsen ett minne blott. Två segrar på de elva senaste är dyster läsning för manager Tony Mowbray. Förutom Brereton saknar man Darragh Lenihan, Jan Paul van Hecke, Deyovaisio Zeefuik, Ryan Nyambe, Daniel Ayala, Tayo Edun, Reda Khadra, Dilan Markanday och Ian Poveda. Kanske kan van Hecke och Brereton ta plats på bänken men man lär inte chansa med dem i detta skede av säsongen. Spännande spiketta till 50%

Match 9
Queens Park Rangers - Fulham X
(TTT 0-0-10)

QPR i formsvacka precis när man ej vill vara där. Hoppet om Premier League lever dock trots att man förlorat fyra av de fem senaste matcherna är avståndet upp till play-off bara två poäng. Manager Mark Warburton hoppas att landslagsuppehållet och att det är derby mot toppkonkurrenten ska tända laget. Har båda sina ordinarie målvakter (David Marshall och Timothy Seny) skadade så gamle Kieran Westwood får snöra på sig handskarna här. Gick inget vidare i debuten mot Peterborough men ska väl inte lastas för de tre målen. Lee Wallace och Chris Willock saknas också men Stefan Johansen och Lyndon Dykes bör vara åter och det är bra nyheter för The Hoops. Fulham har inte säkrat Premier League status nästa säsong än men det ska mycket till om man ska tappa biljetten. 14 poängs marginal till trean Luton som dessutom har spelat en match mer. Hade innan breaket en minisvacka med kryss mot Barnsley och förlust mot West Brom. Aleksandar Mitrovic och Jean-Michael Seri kanske lite slitna efter landskamper men både Neco Williams och Harry Wilson fick chilla på bänken när deras landslag (Wales) lirade i tisdags. Inga skador att tala om i truppen. Över 60% på Fulham, då garderar vi och hoppas på en knall i huvudstaden.

Match 10
Barnsley - Reading 2
(TTT 10-0-0)

Två lag som vaknat till och hoppas kunna förnya sina kontrakt. Barnsley var uträknat men Poya Asbaghi har så sakta satt sin prägel på laget som nu har tagit 14 poäng på de 9 senaste matcherna och bara är fem poäng bakom dagens motståndare. Snacka om sexpoängsmatch! Nyförvärven Amine Bassi och Domingos Quina helt ok på den här nivån och har gett laget ett bättre passningsspel och kreativitet. Tyvärr är både Victor Adeboyejo och Cauley Woodrow skadade men de är på väg tillbaka så snart än mer fart framåt. Callum Styles har gjort en "Matty Cash" och spelar nu landslagsfotboll för Ungern. Vem blir näste man att hitta nåt släktband till Östeuropa och på så sätt få chansen att lira mästerskap trots mil från Englands dito. Reading hade tre raka förluster innan man tog fyra poäng i matcherna mot topplagen Bournemouth och Blackburn. Norske keepern Örjan Nyland kunde knappast fått en bättre start i sin nya klubb. Höll även nollan i landskampen mot Slovakien. Tog under vilan in Terell Thomas på korttidskontrakt så kanske debut här för den reslige backen. Skador på Femi Azeez, Alen Halilovic, Dejan Tetak, Andy Rinomhota, Felipe Araruna och Yakou Meite. Här öser vi på med garderingar, 1X2.

Match 11
Cardiff - Swansea 1
(TTT 8-2-0)

Två lag som ska spela av säsongen men som också går en kamp om "best in Wales" och det är så klart prestige i det. För stunden är det Swansea som är på 16e plats med 48 poäng på 37 matcher. Cardiff något sämre med 46 poäng på 38 matcher. Formen är bra hos värdlaget då man vunnit tre av de fyra senaste. Många inklusive undertecknad trodde att det skulle gå helt åt skogen när man släppte Kieffer Moore till Bournemouth men Jordan Hugill har ersatt på ett finfint sätt. Boro-lånet Uche Ikpeazu får nöja sig med inhopp allt som oftast. Sean Morrison, Curtis Nelson och Max Watters på skadelistan. Swansea fyra poäng på de två innan landslagsuppehållet. Föll i de två innan dess så det är lite upp och ner med formen. Jamie Paterson blir nog kvar även nästa säsong men Michael Obafemi och Joel Piroe lär ha ögon på sig från större klubbar. Ryan Manning är fortfarande avstängd och namnen Ryan Bennett är skadad. Räknar med tuffa tag i Wales och vi blir inte förvånade om domaren halar upp ett rött kort. Hannes Wolf i Swansea och Mark McGuinness i Cardiff är två tänkbara offer. Även Jordan Hugill spelar ofta på gränsen men är väl tillräckligt rutinerad för att hitta på några dumheter. Ettan först men om råd gardera.

Match 12
Luton - Millwall X
(TTT 9-0-1)

Att Luton skulle vara det lag som närmast jagar toppduon Fulham / Bournemouth var det nog inte många som hade tippat innan säsongen startade. På pappret har man ju inte en bättre trupp än tex Barnsley men manager Nathan Jones har fått alla pusselbitar på plats denna säsong och drömmen om Premier League lever i högsta grad. Har några spelare som dras med skador så det blir sen test på Sonny Bradley, Reece Burke, Gabriel Osho, Peter Kioso, Kal Naismith och Alex Palmer. Den enda som med säkerhet missar matchen är låne-keepern Jed Steer som är tillbaka i Aston Villa för skadebehandling. Inte heller Millwall är långt från play-off (fyra poäng) men torsken senast mot Stoke kan bli kostsam. Jed Wallace grämer sig säkert än för straffmissen med kvarten kvar. Fick inte använda formstarke anfallaren Benik Afobe senast men här är Stoke-lånet åter. Skador på Shaun Hutchinson och Luke Freeman. Duon Ryan Leonard och Oliver Burke tillbaka i träning. Delad pott i jakten på uppflyttning?

Match 13
Häcken - AIK X
(TTT 1-3-6)

Så där ja, Allsvenskan tillbaka på stryket! Det är ett bra vårtecken. Här blir det gulsvart mot gulsvart när AIK åker till Göteborg för match mot Häcken. Under försäsongen har Häcken varit målglada. 13-0 mot Ytterhogdal, 5-0 mot Falkenberg och 0-4 mot Hammarby i cupen. 4-3 Utsikten, 1-2 Odd och 3-3 i genrepet mot Vålerenga. En spelare som kan få genombrott denna säsong är Oscar Uddenäs som man hämtat från talangfabriken Värnamo. Hoppas fortfarande på att kunna signa Blair Turgott från Östersund och det lär behövas då det inte kryllar av renodlade anfallare i truppen. Skador på Ali Youssef och Benie Traore. Även Erik Friberg och Franklin Tebo står över pga sjukdom. AIK tog sig vidare från gruppspelet i cupen utan att imponera. Föll sedan i kvartsfinalen mot Malmö. Vann genrepet mot J-Södra med 2-1. Värvat Jesper Ceesay och Axel Björnström men nästan allt krut lades på att försöka få hem John Guidetti något som man till slut ej lyckades med. Panikvärvade då istället Benjamin Mbunga Kimpioka som senaste säsongerna harvat i Sunderlands b-lag. Flipp eller flopp återstår att se. En som "flippat" under försäsongen är Nabil Bahoui som gjorde 6 mål i cupen. Det gäller att han och Sebastian Larsson håller sig skadefria. Till denna match sena tester på Bilal Hussein och Nabil Bahoui. Känns som en typisk kryssmatch så vi chansspikar Xet. 

STRYKTIPSET (64 Raders)

1. Manchester United - Leicester 1X
2. Chelsea - Brentford 1
3. Burnley - Manchester City X2
4. Leeds - Southampton X2
5. Wolves - Aston Villa 2
6. Brighton - Norwich X
7. Stoke - Sheffield United 2
8. Coventry - Blackburn 1
9. Queens PR. - Fulham X2
10. Barnsley - Reading 1 2
11. Cardiff - Swansea 1X
12. Luton - Millwall X
13. Häcken - AIK X

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Manchester United - Leicester
2. Chelsea - Brentford
5. Wolves - Aston Villa
9. Queens PR. - Fulham
17. Accrington - Cheltenham
22. Morecambe - Burton
24. Sheffield W. - AFC Wimbledon
29. Hartlepool - Salford
30. Mansfield - Northampton

Lycka till med raderna & Tips-SM!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto