Stryktipset Tips 22/5 2022

Publicerad på 20 Maj 2022 - 22:24

Aston

Aston

Jan Wickberg

20 Maj 2022 - 22:24

Denna vecka är Stryktipset och Måltipset framflyttat till söndag. Detta då det är full Premier League omgång på söndag och vem vill missa det? Hela 10 matcher från Englands högsta serie tar plats på kupongen sedan följer två matcher från Allsvenskan och kupongen avslutas med ett möte i Serie A. Måltipset tar även med matcher från Spanien, Norge och Danmark. Om vi ska vara ärliga tror vi inte på någon vidare utdelning på stryket. Det är många storfavoriter som troligen kommer stå pall. Så lite allt eller inget feeling. Om favoriterna misslyckas så blir det stora slantar men som sagt vi är rädd för det förstnämnda. Analysen nedan!

STRYKTIPSET 2022-05-22 16:59 (Observera stopptiden)

Match 1
Liverpool - Wolverhampton 1
(TTT 10-0-0)

Liverpool måste vinna för att ha chansen till ligaguld. Är en poäng bakom Manchester City och dessutom lite sämre målskillnad. Har inte direkt övertygat på slutet men ändå lyckats få med sig poängen i uddamålsvinster som mot Newcastle, Aston Villa och senast Southampton. Rätt oväntad målgörare i Joel Matip som fixat poäng i de två senaste. Kan få fortsätta i mittförsvaret här då Virgil van Dijk dras med skada. Även Fabinho och Mohamed Salah stod över senast och ska testas sent. Wolverhampton har sedan ett bra tag gått på sommarvila. Fyra förluster och två kryss på de sex senaste och chansen att spela i Europa kommande säsong är borta med vinden. Med backarna Max Kilman, Romain Saiss och Nelson Semedo på skadelistan kan det rinna iväg här som det gjorde när man mötte Manchester City (1-5). Ett omotiverat Wolves ska inte ha en suck på Anfiled och ettan får stå allena.

Match 2
Manchester City - Aston Villa 1
(TTT 10-0-0)

En poäng till godo plus bättre målskillnad är alltså förutsättningarna för Manchester City inför slutomgången i Premier League denna säsong. Efter fem raka vinster darrade man till lite senast då det "bara" blev 2-2 borta mot West Ham. Bränner man guldet här så lär inte Riyad Mahrez sova gott då han bommade straff mot Hammers. Ersätts troligen av Raheem Sterling här. I övrigt räknar vi med samma elva som sist. Backtrion Ruben Dias, Kyle Walker och John Stones dras med skador. Aston Villa och framför allt manager Steven Gerrard lär så klart vilja sätta käppar i hjulet för tabellettan men det blir svårt. Ganska svag form och även om man skapade mycket chanser senast mot Burnley så fick man endast med sig en poäng. Anfallaren Carney Chukwuemeka fick chansen från start senast men här räknar vi med Danny Ings på topp. Calum Chambers fortsätter i mittförsvaret då Ezri Konsa (och Kortney Hause) är skadade. Även här känns ettan rätt klar.

Match 3
Arsenal - Everton 1
(TTT 10-0-0)

Två raka förluster till trots har Arsenal fortfarande chansen att nå Champions League nästa säsong. Då krävs vinst här plus att ärkerivalen Tottenham förlorar sin match. Omöjligt men kan gå om man säger så. Finns så klart risk att man tappar lite sug om man ser att Hot Spurs gör sitt jobb och loppet känns kört, men vi räknar med att man i alla fall till en början kämpar och gör det man ska. Får här åter Rob Holding efter avstängning. Ersätter Takehiro Tomiyasu som gick sönder senast och missar matchen. Kieran Tierney och Thomas Partey saknas sedan tidigare. Alexandre Lacazette eller Eddie Nketiah på topp känns hugget som stucket. Everton tog sig samman i andra halvlek mot Crystal Palace och vände 0-2 till 3-2 vinst och därmed är kontraktet i hamn. Anfallaren Dominic Calvert-Lewin har haft en skräpsäsong full av skador och trassel men nu målskytt i två raka och siktar här på att sänka Gunners. Demarai Gray kanske ersätter unge Anthony Gordon men Richarlison flyttar han inte på. Skador på Nathan Patterson, Yerry Mina, Fabian Delph och Andros Townsend. Även Salomon Rondon saknas då han är avstängd. Ben Godfrey och Donny van de Beek var åter från skador senast men det blev ingen speltid då. Rider The Toffees vidare på euforin från i torsdags eller sitter baksmällan i? Om råd kan ettan gott och väl garderas då luften kan gå ur hemmalaget vid Tottenhamkross.

Match 4
Brentford - Leeds 1
(TTT 5-0-5)

Efter en trist och grå vinter har Brentford hittat en fin vårform och vinner man här så blir det åttonde segern på de elva senaste. Hade inga hängmatcher så endast två matcher senaste två veckorna gör att man kunnat träna och ladda på ett bra sätt. Skyttekungen Ivan Toney har måltorka men anfallspartnern Yoane Wissa har målat i de två senaste så manager Thomas Frank är inte orolig. Det heldanska mittfältet med Christian Nörgaard, Mathias Jensen och Christian Eriksen gör det bra och lär förbli intakt här. Ethan Pinnock, Saman Ghoddos och Frank Onyeka dras med skador och man lär knappast chansa med någon av dem här. Leeds har kniven mot strupen men Pascal Struijks stopptidsmål senast mot Brighton kan visa sig vara värd miljoner. Är förvisso under strecket men på samma poäng som Burnley så allt avgörs i denna sista omgången. Läget i truppen är inte optimalt då Luke Ayling och Daniel James är avstängda. Adam Forshaw, Crysencio Summerville, Stuart Dallas och Tyler Roberts är skadade och Patrick Bamford är inte heller kurant men då det är sista för säsongen och väldigt mycket står på spel kanske man chansar med honom, i alla fall på bänken. Här är vi tveksamma om motivation slår klass. Måla på!

Match 5
Chelsea - Watford 1
(TTT 10-0-0)

Londonderby där det är lite toppen mot botten. Chelsea kommer att sluta trea i Premier League denna säsong. Har tre poäng till godo på Tottenham och bra mycket bättre målskillnad. Upp till toppduon skiljer det dock nästan 20 poäng och det kan man inte vara nöjda med. Haft mycket matcher på slutet (ligan, cupen och Champions League) och på vissa håll känns det lite slitna kroppar. Bara en seger på de sex senaste matcherna och säkert många som vill ta sommarledigt. Bör dock först kunna avfärda Watford hemma på Stamford Bridge. Lutar åt att denna match är den sista med gänget för Cesar Azpilicueta, Romelu Lukaku och Antonio Rudiger. Skador på Andreas Christensen, Ben Chilwell, Mateo Kovacic, Callum Hudson-Odoi och Timo Werner. Watford får efter 26 förluster på 37 matcher (kan bli 27 på 38) ta nya tag i The Championship nästa säsong. Behöver rensa i truppen rejält och skeppa iväg alla fripassagerare. Kommer närmast från 1-5 i baken mot Leicester och det kan bli nåt liknande här om det vill sig illa. Känns som att det är upp till Chelsea hur pass illa man vill skada Roy Hodgsons manskap. På tal om skador så är det i vanlig ordning fullt hus i sjukstugan. Nicolas Nkoulou, Tom Cleverley, Juraj Kucka, Imran Louza, Cucho Hernandez, Samir, Ismaila Sarr och Emmanuel Dennis missade senast pga skador och Kiko Femenia & Joshua King var sjuka. Ser ut att bli lika illa här så Roy får använda vad han kan och det innebär bland annat Ken Sema som startat de två senaste. Känns som att den stora frågan här är hur mycket hemmalaget vinner med?

Match 6
Norwich - Tottenham 2
(TTT 0-0-10)

Norwich räckte inte till den här gången heller och ska åter nu byta plats med Fulham nästa säsong. Dessa lag känns för bra för Championship men för dåliga för Premier League. Frågan är hur de skulle stå sig i skottska ligan? Norwich form är svag men efter fem raka nederlag tog man senast en pinne borta mot Wolves. Teemu Pukki vem annars satte sitt elfte för säsongen. Han börjar bli till åren och frågan är om han vill harva en säsong till i Championship eller styr kosan mot annat håll? Malmö FF kanske kan vara något innan han lägger skorna på hyllan. Har en ganska diger skadelista med namn som Ozan Kabak, Andrew Omobamidele, Christoph Zimmermann, Kenny McLean, Adam Idah och Joshua Sargent. Chelsea-lånet Billy Gilmour har varit hos ägarklubben i veckan för skadebehandling men det finns fortfarande chans att han spelar här. Tottenham har Champions League-platsen i egna ben inför slutomgången. Två poäng till godo på Arsenal och målskillnaden är också i Spurs favör. Bara två förluster under våren så formmässigt ser det fint ut. Kommer från två vinstmatcher utan mål bakåt. Harry Kane har målat på straff i båda dessa tillställningar. Dejan Kulusevski bänkad senast (pga dålig kista?) men här bör han kunna peta Lucas Moura. Skadorna på Matt Doherty, Cristian Romero, Sergio Reguilon, Oliver Skipp och Japhet Tanganga stör till viss del men man bör ändå klara av att gå vinnande ur denna strid.

Match 7
Brighton - West Ham 2
(TTT 7-1-2)

Om Brighton får med sig resultaten i sista omgången kan man sluta så bra som åtta denna säsong. Har fin form inför sista omgången. Såg senast mot Leeds ut att gå mot tredje raka vinstmatchen utan insläppt mål men fick se en boll i nätmaskorna på stopptid och fick nöja sig med 1-1. Senast det var hemmamatch krossade man Man U med hela 4-0. Leandro Trossard var kreatören bakom segern med 1+2. Vi förväntar oss inga ändringar i startelvan här. Sen test på Enock Mwepu som missat de två senaste. Jeremy Sarmiento och Jakub Moder inväntar nästa säsong innan de drar på sig matchtröjan ingen. Neil Maupay har tappat sin startplats till Danny Welbeck och då man endast spelar med en striker så är det ont om utrymme på plan. Opolerade yrvädret Marc Cucurella ryktas till Manchester City men det måste väl ändå tas med en näve salt. West Ham har gjort en bra säsong och kan fortfarande ta sig in topp sex. Två poäng efter Manchester United i skrivande stund. Bättre målskillnad kan bli avgörande faktor. Kommer från 2-2 mot Manchester City och innan dess 4-0 mot Norwich så formen är god. Anfallaren Jarrod Bowen har 2+2 i de två senaste och hoppas här få sällskap av Said Benrahma som missade senast pga skada. Fansen hoppas få se Declan Rice i Hammersdressen även nästa säsong, men flera klubbar står på kö för hans namnteckning. Vi väljer att helgardera denna match som ser ut att bli jämnstreckad.

Match 8
Burnley - Newcastle 1
(TTT 6-2-2)

Precis som Leeds är det vinna eller försvinna som gäller för Burnley i sista omgången. Endast målskillnad skiljer lagen åt när sista omgången ska spelas. Kommer närmast från 1-1 borta mot Aston Villa där målis Nick Pope visade varför han är med i Gareth Southgates landslagstrupp. Framåt såg det darrigt ut och Ashley Barnes straff var inte den säkraste man sett men den satt och det var huvudsaken. Får se om Barnes behåller platsen bredvid Maxwel Cornet eller om jätten Wout Weghorst tar tröjan. Matej Vydra och Jay Rodriguez dras med skador och lär ej vara aktuella starters. Ben Mee och Erik Pieters ska man testa sent medan Johann Berg Gudmundsson (skada), Ashley Westwood (skada) och Matthew Lowton (avstängning) missar matchen. Newcastle på tolfte plats kan ta ett par placeringar om det vill sig väl men vi tror mest att man vill avsluta säsongen för att börja bygga inför nästa. Lär rensa i truppen och spelare som Federico Fernandez, Paul Dummett, Isaac Hayden och Dwight Gayle kan nog redan på måndag börja söka nya klubbar. Har till denna match Kieran Trippier åter efter skada men frågan är om han petar Emil Krafth. Både Fabian Schär och Callum Wilson åkte på rejäla smällar mot Arsenal men bör kunna medverka här, fast det avgörs på matchdagen. Jamal Lewis, Ciaran Clark, Isaac Hayden, Jonjo Shelvey och Joe Willock hos fysteamet för skadebehandling. Pallar The Clarets pressen? Vi är lite frågande och garderar matchen.

Match 9
Crystal Palace - Manchester United 2
(TTT 3-2-5)

Kristallpalatset kommer med lite sloköron efter att tappat 2-0 till 2-3 i andra halvleken senast mot Everton. Låt gå att man inte hade något mer än hedern att spela för men ändå. En som inte gillade nederlaget var Palace manager Patrick Viera som efter ha hånats och filmats av inrusande Evertonsupporter valde att klappa till och kicka på grabbhalvan. Utredning pågår men som det verkar så får Viera leda laget här. Innan förlusten hade man två kryss och två vinster så helt okej form. Som vanligt lite huvudbry vilka som ska få chansen framåt men det lutar åt Jordan Ayew, Wilfried Zaha och Jean-Philippe Mateta. Chelsea-lånet Conor Gallagher har gjort en fin säsong med Palace och belönats med landslagsplats. Kommer bilda bra par på Stamford Bridge nästa säsong med Mason Mount. Skador på James Tomkins, Marc Guehi, Nathan Ferguson, James McArthur och Michael Olise. Manchester United känns som att de redan är i nästa säsong då nye managern Erik ten Hag är i England och ska se matchen på Selhurst Park. Nuvarande tränaren Ralf Rangnick ska ta över Österrikes landslag när matchen är över. Sista uppgiften här blir att säkra så man behåller sjätteplatsen. Föll senast med 0-4 borta mot Brighton men det var två veckor sedan så haft lång tid att slicka såren. Luke Shaw, Phil Jones, Eric Bailly och Paul Pogba dras med skador och är tveksamma. Marcus Rashford & Jadon Sancho var sjuka tidigare i veckan men har tränat under andra hälften och bör kunna medverka. Motivations tvåan garderas omedelbums!

Match 10
Leicester - Southampton 1
(TTT 10-0-0)

Ni som kan er Premier League har redan listat ut att Leicester och Southampton möts i sista matchen ut från serien. Fanns inga andra lag kvar att välja. Leicester hade nog hoppas vara med i kampen om Europaplatser inför sista omgången men nu får man nöja sig med att bli som bäst åtta. En liten besvikelse att man inte kommer före West Ham och ett risigt Man United denna säsong. Framåt har man varit bra men nästan 60 insläppta mål är på tok för mycket för att vara ett topplag. Känns som att Kasper Schmeichel behöver konkurrens på målvaktsposten till nästa säsong. Nick Pope kanske om Burnley ryker? Tog ju in Patson Daka framåt inför denna säsong och det har inte Jamie Vardy mått dåligt av direkt. Saknade Youri Tielemans senast och även här är han osäker till spel. Ryan Bertrand, Hamza Choudhury och Wilfred Ndidi övriga med skadeproblem. Southampton på femtonde plats har sju förluster på de tio senaste så formen är helt åt skogen. Får se om James Ward-Prowse stannar eller går vidare i karriären nästa säsong. Liverpool har ju dammsugit sydkustklubben tidigare. Lagom till att Alex McCarthy blev kvitt sin skada så åkte Fraser Foster på en ryggskada och lämnade därmed över vantarna till McCarthy. Backparet Romain Perraud och Valentino Livramento ser sista matchen för säsongen från läktaren pga skador. Ettan först!

Match 11
Kalmar FF - Djurgården X
(TTT 1-1-8)

KFF har ännu ej kryssat i årets allsvenskan. Fyra vinster och fyra förluster. Två av varje hemma respektive borta så att man är så här långt lika bra på resande fot som i kalkonmagen. Kommer närmast från 1-3 borta mot Häcken men i omgången innan besegrade man ett annat Stockholmslag då Hammarby fick vända åter till huvudstaden poänglösa. Skador på Lukas Rhöse, Axel Lindahl, Filip Sachpekidis, Simon Skrabb, Nahom Netabay och Kevin Jensen snackas inte bort i ett nafs. Hemma är Djurgården verkligen hemma då man har fyra segrar och en oavgjord på Tele 2 men på bortaplan har man endast tagit två poäng på fyra matcher. Ska man vända trenden här eller fortsätta på samma spår? Bör i alla fall komma med gott självförtroende efter 4-0 senast mot Malmö. Hjalmar Ekdal nybliven landslagsman har sett strålande ut i försvaret och framåt håller Magnus Eriksson fortfarande men vill gärna in i målprotokollet snart. Truppläget bra då man endast saknar Elliot Käck.

Match 12
Malmö FF - Häcken 2
(TTT 9-0-1)

Toppmöte mellan seriefemman Malmö och tredjeplanterade Häcken. Hemmalaget kommer från en misslyckad roadtrip i 08-land. 0-2 mot AIK följdes upp med 0-4 mot Djurgården. Man klarade av att besegra Mjällby hemma trots tungt skadeläge men borta mot topplag som AIK och Djurgården blev det för tufft. Förlusterna var de första för säsongen. Inför denna match har man följande truppläge. Johan Dahlin, Niklas Moisander, David Edvardsson, Peter Gwargis, Anders Christiansen och Adi Nalic är skadade och kan ej medverka. Sena tester på Lasse Nielsen (sjuk), Oscar Lewicki (skada) och Veljko Birmancevic (sjuk). Sören Rieks och Isaac Kiese Thelin är fit for fight. Häcken har 5-2-1 på sina åtta matcher. Är än så länge obesegrade på bortagräs. Bara bommat att göra mål i en match och då blev det förlust (IFK Göteborg, 0-2). Så gör man bara mål så tar man poäng om trenden ska hålla i sig. Alexander Jeremejeff åtta mål på sju matcher och leder föga förvånande skytteligan. Har nu även fått in Blair Turgott ex-Östersund, ni vet han som var med i Green Street Hooligans med Elijah Wood. Lär få bra med speltid då Filip Trpcevski gått sönder och kan bli borta året ut. Ibrahim Sadiq, Lars Larsen, Samir Maarouf och Benie Traore övriga som fysgänget skadebehandlar. Ali Youssef åter i träning men ej matchredo än. Fräck spiktvåa i Skåneland.

Match 13
Sassuolo - Milan 2
(TTT 0-0-10)

Sist ut på kupongen är Serie A där sista omgången är uppdelad på tre olika dagar knasigt nog. Milan har i alla fall chans att säkra guldet här då man har två poäng till godo på lokalkonkurrenten Inter. Kryss räcker dock trots mycket sämre målskillnad då det är inbördesmöten som gäller i Serie A och hemma mot Inter blev det 1-1 och borta 2-1. Nu vill man så klart vinna matchen och hålla vinstraden intakt. Kommer nämligen med fem raka segrar i bagaget. Simon Kjaer, Daniel Maldini och Zlatan Ibrahimovic dras med skador och ska testas sent. Sassuolo i ingenmansland, på plats 11. Kan vid vinst klättra ett par placeringar men det är mest av akademiskt intresse. Bortaslog Bologna senast men innan dess tre torsk och ett kryss. Så det är sommarlov spelarna ser fram mot nu. Har en bra offensiv trio i Domenico Berardi (15 mål) , Gianluca Scamacca (16 mål) och Giacomo Raspadori (10 mål) men möter nu ligans bästa försvar. Skador på Jeremy Toljan och Abdou Harroui.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Liverpool - Wolverhampton 1
2. Manchester City - Aston Villa 1
3. Arsenal - Everton 1 2
4. Brentford - Leeds 1X2
5. Chelsea - Watford 1
6. Norwich - Tottenham 2
7. Brighton - West Ham 1X2
8. Burnley - Newcastle 1 2
9. Crystal Palace - Manchester United 1X2
10. Leicester - Southampton 1
11. Kalmar - Djurgården X2
12. Malmö FF - Häcken 2
13. Sassuolo - Milan 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Manchester City - Aston Villa
5. Chelsea - Watford
6. Norwich - Tottenham
9. Crystal Palace - Manchester United
19. Granada - Espanyol
23. Jerv - Odd
24. Haugesund - Bodö/Glimt
27. Tromsö - Viking
29. FCK - AAB

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto