Stryktipset Tips 26/11 2022

Publicerad på 26 Nov 2022 - 00:19

Aston

Aston

Jan Wickberg

26 Nov 2022 - 00:19

Fotbolls-VM är i full gång nere i Qatars ökensand. Fyra matcher per dag avverkas och vi har redan fått se några riktiga storskrällar där Saudi Arabiens 2-1 mot Argentina så klart smäller högst. Japan som besegrade Tyskland med samma siffror är så klart också en praktsensation. Det som gör dem än mer intressanta är att både Argentina och Tyskland tog ledningen i matcherna (på straff) så alltså har både Saudi och Japan vunnit efter underläge. Om det blir några stora elefanter som faller på veckans stryktipskupong som förutom VM matcher innehåller FA-cupmatcher från England ska vi bena ut nedan. Ingen jackpot på stryket denna vecka men både måltipset och fullträff lockar med många miljoner för dem som lyckas pricka alla rätt på kupongerna. Håll i spade och hink för nu ska vi bygga sandslott och inte luftslott.

STRYKTIPSET 2022-11-26 15:59

Match 1
Frankrike - Danmark X
(TTT 9-0-1)

Frankrike inledde VM med 4-1 mot Australien. Hamnade tidigt i underläge då man släppte in 0-1 redan efter tio minuter. Var dock snabba med att jobba sig in i matchen och hade 2-1 i paus. Kunde sedan göra två mål till innan domare blåste av matchen. Fick en skada på Lucas Hernandez som då precis som nu lär ersättas av brorsan Theo Hernandez. Har inte med Lucas Digne, Presnel Kimpembe, Boubacar Kamara, N'Golo Kante, Paul Pogba eller Karim Benzema i truppen pga skador. Tror inte coach Didier Deschamps ändrar om i startelvan här men Raphael Varane bör vara spelklar och redo att ta plats i mittlåset inom kort. Även kollegan William Saliba har haft en fin säsong i klubblaget (Arsenal) och vill ha speltid. Danmark har satt sig i en lite knivig situation då man bara fick 0-0 i sin premiärmatch mot Tunisien. Andreas Cornelius är nog den som grämer sig mest efter matchen då han brände ett jätteläge. Kanske ändå får starta då anfallsparet Andreas Skov Olsen / Kasper Dolberg inte glänste. Mikkel Damsgaard, Jesper Lindström och Yussuf Poulsen bör också hålla sig varma då coach Kasper Hjulmand behöver mål för att nå sitt mål, avancemang från gruppen. Thomas Delaney skadad i första matchen och får se resten av turneringen på TV eller läktarplats. Noterbart är att Danmark besegrade Frankrike både hemma och borta i UEFA Nations League - Liga A tidigare i år. Vi har redan sett många skrällar i turneringen och här räknar vi inte bort våra grannar i syd.

Match 2
Argentina - Mexiko 1
(TTT 10-0-0)

Vi vågar påstå att Argentina stod för historiens största fiasko när man fick stryk av Saudi Arabien i premiären. Tog ledningen genom ett straffmål av Leo Messi men sedan blev det bara pannkaka för favoriten. Släppte in två mål i början av andra halvlek och kunde sedan inte utnyttja det stora bollinnehavet man gavs (74%) och skrällförlusten var ett faktum. Nu ska vi inte räkna bort laget än för det är inga jättemotståndare man har (kvar) i gruppen. Lisandro Martinez kanske får ersätta Cristian Romero i mittförsvaret och framåt finns namn som Alexis Mac Allister, Paulo Dybala och Julian Alvarez att tillgå. Mexiko står på en poäng efter kryssat mot Polen i första matchen. Superrutinerade keepern Guillermo Ochoa (37) blev poängräddare då han knep en straff från Robert Lewandoswski i andra halvlek. Framåt var man rätt tama och hade behövt en Raul Jimenez i bra slag. Tveksamt om han får chansen från start här eller om coach Gerardo Martino behåller trion Alexis Vega, Hirving Lozano och Henry Martin. På mitten hoppas Uriel Antuna, Andres Guardado och Erick Gutierrez få chansen men det mesta lutar väl åt att man i alla fall startar med samma manskap som i premiären. Här tror vi inte att Argentina gör en till plattmatch medan Mexiko lär gå för 0-0 och hoppas kunna besegra Saudi i sista matchen. Messi & co räddar hedern och vinner matchen. Historiskt har La Albiceleste haft lätt för tequilagossarna.

Match 3
Hartlepool - Harrogate 2
(TTT 7-0-3)

FA-cup möte mellan två bottenlag från League 2. Hartlepool på jumbopositionen har förlorat 11 av 19 matcher och släppt in hela 34 mål. Hemma på Victoria Park är man ändå skapliga och slog senast Grimsby med 2-1. Plockat in lite offensiv kraft under höst / vintern. Theo Robinson ännu mållös, Chris Maguire har inte debuterat än men senast fick Christopher Missilou göra sin första match för Pools och näta direkt, men det hjälpte inte till poäng den gången då man släppte in tre Barrowbollar. I FA-cupen tog man sig vidare genom straffar i omspelet mot Soilhull Moors. David Ferguson den ende hos Hartlepool som inte satte sin straff. Här är Ferguson osäker till spel inte pga straffmissen utan för att han dras med skada. Harrogate ovanför nedflyttningsstrecket med två poäng. Har 1-1-7 på resande fot så det var lite skräll att man vann i förra rundan av FA-cupen borta mot Bradford. Matty Dale satte segerbollen tidigt i matchen sedan höll man undan och kunde avancera. Har förutom Dale, Luke Armstrong och Alexander Pattison i skaplig målform. På mitten är George Thomson redo att starta efter inhopp senast, första matchen på en månad pga skada. Känns lite som att fel favorit målas upp och vi går emot genom att finna värdet till höger.

Match 4
Oxford - Exeter X
(TTT 9-1-0)

Vi håller oss kvar i FA-cupen men hoppar upp ett snäpp i ligasystemet då både dessa lag hör hemma i League 1. Oxford på 13e plats har bra form då man inte förlorat på sju matcher. Då räknar vi även i FA-cup segern över Woking. Kommer nog här lufta lite truppspelare som tex andrekeeper Eddie McGinty, Steve Seddon och Gatlin O'Donkor. Skador på Yanic Wildschut, Kyle Joseph och Josh Murphy gör att man troligen kommer lira ett stark anfall som man normalt hade kunnat vila. Tabellelvan Exeter krånglade sig vidare till denna omgång i FA-cupen efter 3-2 borta mot Port Vale. Vann även hemma i ligan mot Peterborough men senast blev det torsk när man gästades av Ipswich. Har bra namn framåt i Jevani Brown, Sam Nombe och Jay Stansfield. Alla tre startade mot Port Vale så verkar som tar cupen på allvar, då även målis Jamal Blackman vaktade kassen. Får se om man går lika hårt in i denna runda. Här utgår vi från krysset, gardera om råd.

Match 5
Portsmouth - MK Dons 1
(TTT 10-0-0)

Fyra raka kryssmatcher har Portsmouth i ligan. Behövde även straffar för att slå ut Wimbledon ur EFL Trophy. Kunde dock avgöra under ordinarie tid mot Ipswich i samma turnering och mot Hereford i förra rundan av FA-cupen blev det 3-1 vilket leder fram till den här matchen. Har många spelare som kan avgöra en sån här tillställning och om startspelare som Josh Koroma, Dane Scarlett eller Colby Bishop inte har dagen finns killar som Ronan Curtis och Joe Pigott att skicka in. Har walesarna Louis Thompson och Joe Morrell borta då den förstnämnde är skadad och den senare spelar VM i Qatar. MK Dons är på nedflyttningsplats i League 1 och har en poäng på de tre senaste. Till denna runda genom 6-0 mot Taunton. Vann senast i EFL Trophy mot Newport men 3-1. En av målskyttarna var Will Grigg som troligen får starta här efter två inhopp på slutet. Åldermannen Dean Lewington stod över senast men är åter här precis som Bradley Johnson. 1X räcker?

Match 6
Sheffield Wednesday - Mansfield 1
(TTT 10-0-0)

Sheffield tre poäng från förstaplatsen i League 1. Har fin form med tre raka i ligan och hade inte heller några större problem att ta sig till denna rundan i FA-cup genom 2-0 mot Morecambe. Manager Darren Moore vilade då några nycklar som Liam Palmer, Barry Bannan och Lee Gregory och det kan bli samma visa här för så pass bred är truppen att man har råd att ställa över ett par tre pjäser. Framåt lutar det åt att både Mallik Wilks & Alex Mighten får starta tillsammans med Michael Smith. Skadorna på Ben Heneghan, Akin Famewo och Dennis Adeniran består så inga nyheter på den fronten. Mansfield jagar play-off plats i League 2. En pinne bakom sjundeplacerade Swindon i skrivande stund. Formen är inget vidare då man har fyra förluster på de sex senaste i ligan. Knapp vinst mot Barrow i FA-cupens förra runda. Will Swan (på lån från Nottingham) är hotet framåt och bör väljas framför mer statiske Lucas Akins som inte nätat sedan 17/9. För vi tror inte att manager Nigel Clough kommer spela med två anfallare här. Taktiken lär vara att ligga lågt och hoppas på någon kontring alternativt fast situation. Blir hur som helst svårt att rubba ugglorna från stålstaden och vi spika ettan rakt av!

Match 7
Shrewsbury - Peterborough 2
(TTT 3-0-7)

Här har League 1 gängen Peterborough och Shrewsbury lottats mot varandra i FA-cupen. The Shrews finner vi på 16e plats med dalande form. Har bara fått ihop två pinnar på de sex senaste och även i FA-cupens förra runda hade man problem att ta sig förbi York men vann med 2-1. Backen Luke Leahy satte straff som visade sig bli avgörande. Framåt få som gör fansen glada och man väntar fortsatt på att Daniel Udoh och Aiden O'Brien ska bli kvitt sina skador. Kanske får unge Tom Bloxham chansen här. Även Joshua Bailey och Charlie Caton är ungtuppar som hoppas på speltid här. P-Boro ligger på fjärdeplats i ligan men det är enbart tack vare hemmaspelet. 7-1-1 (21-4) att jämföra med 3-0-7 (13-19) borta. Vann borta mot Salford i förra rundan av FA-cupen men i övrigt inga bra siffror på slutet. Förluster i ligan mot Exeter och Bristol Rovers och även torsk i EFL Trophy mot Chelseas U21 lag. Så vi sätter stort frågetecken för Peters form. Kanske borde vila keeper Lucas Bergström och låta Harvey Cartwright eller Will Blackmore vakta buren. Jack Marriott avgjorde nästan på egen hand mot Salford och bör få chansen även denna runda. På backsidan är Ronnie Edwards avstängd. Vi håller bortalaget som klart bättre men spikar ändå tvåan med tvekan.

Match 8
Walsall - Carlisle X
(TTT 7-2-1)

Det skiljer bara fem poäng mellan dessa League 2 lag i serien så en jämn match att vänta i detta FA-cup möte. Walsall på elfte plats är i fint slag och har fem raka segrar på hemmaplan. Tog även en fin vinst när man besegrade League 1 laget Wycombe borta i förra rundan av FA-cupen. Har ett par fina lirare framåt i Isaac Hutchinson och Danny Johnson. Även lite sparkapital i Tom Knowles som man väntar på ska börjar producera. Backen Liam Kinsella stod över näst senast men var på bänken mot Crawley och kan vara aktuell för spel här. Jack Earing trolig startman här efter två inhopp sedan han blev kvitt sin skada. Carlisle på sjätteplats och har bara förlorat tre av nitton matcher. Har gjort sju mål på de två senaste borta. 2-1 mot Tranmere i förra FA-cup rundan. Har en bra målskytt i Kristian Dennis som dock stod över förra rundan. Skador på Morgan Feeney och Fin Back gör att manager Paul Simpson måste ändra om i startelvan. Kan mycket väl bli kryss i denna kamp men den som inte vågar spika oavgjort garderar på friskt.

Match 9
AFC Wimbledon - Chesterfield 1
(TTT 9-0-1)

I mitten av League 2 finner vi Wimbledon som har 7-5-7 på sina 19 matcher. Är i bra slag då man inte förlorat sedan mitten av Oktober. Föll förvisso i EFL Trophy mot Portsmouth men det var efter straffar så den räknar vi som "kryss". Tog sig ändå vidare till slutspelet och där har man besegrat Sutton. I FA-cupen hade man trassel med Weymouth men vann efter omspel och får nu möta ännu ett på pappret svagare lag. Har en del avbräck inför denna match. Chris Gunter spelar VM för Wales medan Lee Brown, William Nightingale och Paul Osew är skadade så det blir åter ungt och orutinerat bakåt. Framåt hoppas man kunna spela Nathan Young-Coombes (på lån från Brentford) om hans knä håller. Varit borta sedan 13/9 pga skada. Ethan Chislett satte två mot Weymouth och är en bra kandidat till att göra mål här speciellt då målskytten Josh Davison mer varit assistkung på slutet. Chesterfield topp 3 i National League (femteligan). Har 12-4-3 på 19 matcher. Vunnit sju av de åtta senaste om vi räknar in FA-cup segrarna mot Anesty Nomads och Northampton. Ser ut att få åter giftige anfallaren Akwasi Asante till denna match men brasse-keepern Lucas Covolan är fortfarande borta så Ross Fitzsimons fortsätter mellan stolparna. Kabongo Tshimanga har inte fått så mycket speltid på slutet men normalt en bra anfallare och kan vara ett hot framåt när han kommer in i slutet av matchen? Manny Oyeleke skadad men Ollie Banks har kunnat träna under veckan och ligger före tidsschemat. Om det funkar att lira match oklart men med i truppen är han än.

Match 10
Japan - Costa Rica 1
(TTT 10-0-0)

Saudis seger mot Argentina var turneringens superknall men Japans vinst mot Tyskland är god tvåa på den listan så här långt. Precis som Saudi hamnade Japan i underläge pga straff men vände på steken i andra halvlek då man kvitterade i 75e minuten och avgjorde åtta minuter senare. Hade bara 26% bollinnehav men lyckades alltså ändå göra två baljor. Flera av inhopparna såg bra ut och spelare som Takehiro Tomiyasu, Ritsu Doan, Kaoru Mitoma och Takuma Asano nosar alla på startplatser här. Sen test på Hiroki Sakai som åkte på skada med kvarten kvar mot tyskarna. Sedan tidigare saknas Yuta Nakayama, Yoshinori Muto och skyttekungen Yuya Osako pga skador och är ej med i truppen. Costa Rica såg svaga ut i sin premiär. Inte bara för att man släppte in sju bollar men även i själva spelet såg det trögt och långsamt ut. Har tidigare levt mycket på målis Keylor Navas storhet men även Navas börjar bli till åren och har knappt rört en boll i klubblaget, PSG sen Juli och är så klart lite ringrostig inför detta mästerskap. Majoritet av spelarna i trupp från inhemska ligan och den håller ju knappast världsklass. Är inne i en generationsväxling så mästerskapet kommer lite olämpligt om man säger så. Gissningsvis så kommer flera spelare lägga landslagsdojorna på hyllan efter VM. Jewison Bennette bland dem som då ska ta steget men i här känns han rätt ensam om att ha hög standard. Vi litar på japanerna här som tar ett stor steg mot avancemang vid vinst.

Match 11
Belgien - Marocko 1
(TTT 8-1-1)

Ok att Belgien gjorde en rätt slätstruken insats mot Kanada men dom vann i alla fall, tog en trea och ett steg närmare slutspel. Thibaut Courtois (som närmar sig magiska 100 landskamper) räddade straff och såg i övrigt stabil ut. Rutinerade backparet Toby Alderweireld / Jan Vertonghen gör sannolikt sista mästerskapet och har väl inte kvar snabbheten men är bra på huvudet och det var ju Alderweireld som slog passen till Michy Batshuayi segermål. På mitten väntar vi oss mycket mer av spelare som Youri Tielemans, Kevin De Bruyne och Yannick Carrasco som alla var bleka. Skulle vara kul att se Milans Charles De Ketelaere och Brightons Leandro Trossard. Men det känns mer troligt i sista matchen om Belgien tar en seger här och redan är klara att gå vidare när man möter Kroatien. Romelu Lukaku fortfarande skadad så Batshuayi springer vidare på topp. Marocko spelade 0-0 mot Kroatien i en match som kändes som att båda lagen var mer rädda för att förlora än att satsa på att vinna. Chelseastjärnan Hakim Ziyech har nu en match i benen och kanske kan hitta på nåt framåt. Annars ganska uddlösa med Youssef En-Nesyri som lätt kan bli isolerad längst fram. Skador på Abdelhamid Sabiri och Abdessamad Ezzalzouli. Troligen missar även Noussair Mazraoui matchen då han tog båren av planen senast. Även sen test på Achraf Hakimi. Här tror vi belgarna skärper till sig och fixar avancemang. 2-0, kanske ett mål från 11 meter.

Match 12
Kroatien - Kanada 2
(TTT 9-0-1)

En försvarsmässigt stabil insats av Kroatien i första matchen mot Marocko men framåt mer att önska. Tycker inte att Andrej Kramaric borde gå före Bruno Petkovic gällande strikerrollen. Med fyrtornet Petkovic får man en bra uppspelspunkt som sedan kan fördela bollar till rappa kantspelarna Ivan Perisic och Nikola Vlasic. Personligen föredragit Mislav Orsic / Mario Pasalic i stället för Vlasic som var svag senast. Får se om coach Zlatko Dalic har samma tankar som vi eller om han ger startelvan mot Marocko en andra chans. Kanada var frejdiga att se mot Belgien och det var bara pricken över "i" som saknades dvs mål. Alphonso Davies fick chansen från straffpunkten men fick vänta en evighet innan domaren var nöjd och då snurrade för många tankar i skallen på Bayern Munchen liraren som drog en svag straff som keepern räddade. Laget ska absolut inte räknas bort här då förhoppningsvis nervositeten släppt och lite bättre skärpa framför mål så kan det bli en bra afton för lönnlöven som anförs av svenskbekante 39 åringen Atiba Hutchinson. Vi målar över hela och hoppas på skräll.

Match 13
Spanien - Tyskland 1
(TTT 4-3-3)

Skilda världar för dessa båda gäng i premiären. Spanien krossade Costa Rica med 7-0 och om vi ska vara ärliga så var det närmare 10-0 än 7-1. På frågan om det var Spanien som var bra eller Costa Rica som var kass är svaren ja på båda. Spanien såg fina ut och spelare som Gavi och Pedro ägde mitten medan framför allt Dani Olmo stod för en finfin insats framåt. Nico Williams, Carlos Soler och Alvaro Morata gjorde bra inhopp men får nog ändå inte starta här, för inte ändrar coach Luis Enrique på ett vinnande koncept. Tyskland o sin sida fick en mardrömsstart på VM då man lyckades förlora mot Japan. Tog ledningen på straff genom Ilkay Gundogan och såg ut att ha matchen i hamn när man tillät japanerna att både kvittera och ta ledningen sista kvarten. Så rätt mycket en måstematch här för tyskarna. Torsk här och det lär vara tid att boka hemresan. Tror inte man kommer ändra om så mycket i startelvan men om Leroy Sane är redo efter stått över första matchen så är han ett bra alternativ för coach Hans-Dieter Flick. Ettan först men gardera gärna.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Frankrike - Danmark 1X2
2. Argentina - Mexiko 1
3. Hartlepool - Harrogate 2
4. Oxford - Exeter 1X
5. Portsmouth - MK Dons 1X
6. Sheffield W. - Mansfield 1
7. Shrewsbury - Peterborough 2
8. Walsall - Carlisle 1X2
9. Wimbledon - Chesterfield 1
10. Japan - Costa Rica 1
11. Belgien - Marocko 1
12. Kroatien - Kanada 1X2
13. Spanien - Tyskland 1X

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Argentina - Mexiko
7. Shrewsbury - Peterborough
9. Wimbledon - Chesterfield
14. Accrington - Barnet
17. Cambridge - Grimsby
18. Dagenham - Gillingham
19. Ebbsfleet - Fleetwood
20. Bristol R. - Boreham
21. Newport - Derby

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Frankrike - Danmark 2 mål
2. Argentina - Mexiko 5 mål
3. Japan - Costa Rica 2 mål
4. Belgien - Marocko 2 mål
5. Kroatien - Kanada 3 mål
6. Spanien - Tyskland 1 mål
7. Kamerun - Serbien 4 mål
8. Sydkorea - Ghana 0 mål
9. Brasilien - Schweiz 2 mål
10. Portugal - Uruguay 1 mål
11. Leganes - Granada 0 mål
12. Lugo - Levante 2 mål
13. Cartagena - Eibar 1 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]


TV: Lyssna på våra Stryktipset tips på Youtube!


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto