Stryktipset Tips 26/12 2020

Publicerad på 25 Dec 2020 - 20:26

Aston

Aston

Jan Wickberg

25 Dec 2020 - 20:26

Annandagen eller Boxing Day som den heter i England bjuder på en riktig knock-out kupong med 25 miljoner i potten! Det vore mumma att avsluta året med 13 rätt! Nedan följer analys av kupongen som ska guida er på vägen mot kassavalvet.

STRYKTIPSET TIPS 26/12 kl 15:59

Match 1
Arsenal - Chelsea 2
(TTT 0-1-9)

Vi inleder i London där det vankas derby på Emirates. Krisande Arsenal går tungt och manager Mikel Arteta hänger minst sagt löst. Laget har dragit på sig röda kort i de två senaste hemmamatcherna i ligan men ingen avstängd till detta möte. Anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang är fortfarande ett frågetecken och det gäller även Gabriel som gick sönder mot City i EFL-cup.

Chelsea vann senast hemma mot West Ham med bekväma 3-0 men innan dess två förluster på bortaplan. Tammy Abraham två mål senast och kan åter få chansen här och peta Olivier Giroud. Skadade Hakim Ziyech står över men chans finns att Reece James, Ben Chilwell och Callum Hudson-Odoi ingår i truppen. Sena tester väntar trion. Tvåan först.

Match 2
Manchester City - Newcastle 1
(TTT 10-0-0)

City på väg upp i ligan men har vissa problem att göra mål. 19 mål på 13 matcher är klart sämst av de förväntade topplagen. Har nu anfallaren Sergio Aguero tillbaka efter skada och då hoppas man att han ska bättre på målskillnaden. Phil Foden och Riyad Mahrez gjorde båda mål mot Arsenal i EFL-cup men om duon får chansen från start här är mer tveksamt. Bara backen Eric Garcia skadad.

Newcastle har 2-2-2 på sina sex bortamatcher. Formen är ganska svag och i veckan åkte man ur EFL-cup mot Brentford trots en nästan ordinarie elva. Känns som att laget är slitet och det är ett dåligt tecken inför denna hektiska period. Har fortfarande flera spelare borta pga Covid-karantän. Jamal Lascelles, Fabian Schär, Javier Manquillo och Allan Saint-Maximin är namngivna. Framåt är det i princip bara Callum Wilson som kan hota och det räcker inte. Spikar ettan!

Match 3
Aston Villa - Crystal Palace 1
(TTT 8-1-1)

Villa i fin defensiv form med tre raka nollor för keeper Emiliano Martinez. Framåt handlar det mesta i vanlig ordning om Jack Grealish som gör det mesta rätt för dagen. Har dock fått fart på Anwar El-Ghazi som satt tre mål på de tre senaste. Väntar nu bara på att Ollie Watkins ska ha marginalerna / VAR med sig och hamna i målprotokollet. Skador på Ezri Konza, Trezeguet, Ross Barkley och Wesley.

Palace är svårlästa. 5-1 mot WBA, 1-1 mot Tottenham och West Ham för att sedan rasa ihop helt och hållet mot Liverpool (0-7). Frågan är om man hämtat sig från Pool-smockan. Får här åter ex-Villa anfallaren Christian Benteke efter avstängning. Skador på Wayne Hennessey, Nathan Ferguson, Martin Kelly, Gary Cahill, Mamadou Sakho och Connor Wickham. Ettan först men dessa lag är inga pålitliga gäng och den vise garderar tillställningen på Villa Park.

Match 4
Fulham - Southampton 2
(TTT 2-2-6)

Fulham under nedflyttningsstrecket har tre raka kryssmatcher och det ger svag poängutdelning. Har faktiskt bara vunnit två av fjorton matcher under säsongen. Blev senast dubbelt felaktigt bestraffade då Joachim Andersen fick rött kort och straff mot sig trots att förseelsen skedde utanför straffområdet. Man har överklagat och fått rätt så Andersen är tillgänglig här. Straffen och poängtappet består dock så klart. En spelare man ej kan använda här är Mario Lemina som är på lån från Southampton och inte får möta ägarklubben. Skador på Kenny Tete, Terence Kongolo och Ivan Cavaleiro.

Saints skapade inte jättemycket senast mot Manchester City men höll nere siffrorna och man får räkna in matchen till hedersamma förluster (0-1). Ska inte vara någon fara med formen men skador på Jannik Vestergaard, Nathan Redmond och Danny Ings oroar. Sena tester är att vänta och återstår att se hur allvarliga skadorna är. Oriol Romeu ej tillgänglig då spanjoren är avstängd. Med dessa avbräck kan vi inte spika Saints utan garderar.

Match 5
Sheffield United - Everton 2
(TTT 0-0-10)

The Blades är redan hela tio poäng efter närmaste lag ovanför nedflyttningsstrecket. Måste snart börja plocka (många) poäng om man inte ska bli helt avhakade. Var senast (borta mot Brighton 1-1) närmast vinst trots John Lundstrams röda kort i slutet av första halvlek. Försvarade sig heroiskt och tog ledningen på ett av få uppstick men åkte på kvittering i slutskedet. Saknar här avstängde Lundstram samt skadade Jack O'Connell, Kean Bryan och Sander Berge. Troligen även Oliver McBurnie som missat de två senaste.

Everton är med i den absoluta toppen och har haft en finfin vintermånad. Att man inte tog sig vidare i EFL-cup är inget man gråter över, om man vid säsongsavslutningen har en Champions League plats. Har till denna match frågetecken för James Rodriguez & Richarlison som båda ska testas sent före match. Lucas Digne, Jean-Philippe Gbamin, Allan och Fabian Delph ej aktuella för spel pga skador. Tvåan först trots skadorna men gardera gärna för snart måste United börja plocka poäng.

Match 6
Watford - Norwich 2
(TTT 5-4-1)

Watford har bara tagit en poäng på de två senaste matcherna och är nu farligt nära att ramla ur topp 6 i The Championship. Ledningen verkar också ha anat fara och gav manager Vladimir Ivic foten efter förlusten mot Huddersfield. Ny röst på bänken är Xisco som bara tidigare tränar Dinamo Tbilisi som huvudtränare. Rätt eller fel att göra sig av med Ivic återstår att se. Xisco lär köra med en ensam striker så blir hård kamp om spetsrollen. Andre Gray, Troy Deeney, Glenn Murray och Stipe Perica finns alla att tillgå. Snart ska även Joao Pedro vara tillbaka efter skada och då hårdnar konkurrensen ytterligare. Skador stör på Craig Cathcart, Tom Dele-Bashiru, Will Hughes, Domingos Quina och Isaac Success.

Norwich ser mer och mer ut som ett av lagen som tar plats i Premier League nästa säsong. 4 x 2-1 + 2-0 är ingen matteformel utan The Canaries senaste fem matcher. Så man gör inte mer än vad som behövs för att vinna fotbollsmatcher. Har formstarka spelare i Emiliano Buendia och Teemu Pukki som ofta spelar en avgörande roll i matcherna. Inga nya skador men sedan tidigare Tim Krul, Sam Byram, Xavi Quintilla, Ben Gibson, Bali Mumba, Przemyslaw Placheta, Onel Hernandez och Adam Idah. Svårt att gå emot ett formtoppat Norwich men Watford har ny manager och är grymma hemma. Lösningen stavas garderingar.

Match 7
Cardiff - Brentford 2
(TTT 1-1-8)

Ytterligare två lag som har siktet inställt på Premier League, i alla fall var målsättningen det innan säsongen drog i gång. Cardiff är på tionde plats och har fyra poäng upp till play-off. Har på slutet visat varför man rankas som ett av ligans bästa hemmalag. Vinster mot Luton, Huddersfield och Birmingham. Dock givetvis surt att torska derbyt mot Swansea men får väl skylla på Joe Ralls röda kort där. Dras med jobbig skada på anfallaren Kieffer Moore som är väldigt viktig för offensiven. Även Isaac Vassell och Lee Tomlin saknas framåt så upp till Mark Harris och Robert-Nesta Glatzel att näta här. Josh Murphy ej redo då han fortfarande är sjuk.

Brentford på fjärdeplats har utökat sin förlustfria svit till 13 matcher och även vidare i EFL-cup efter 1-0 mot Newcastle i veckan. Vilade ett par spelare och luftade bland annat Saman Ghoddos och andrekeepern Luke Daniels. Samma skadeläge som senast med Mads Roerslev Rasmussen, Pontus Jansson, Shandon Baptiste och Christian Nörgaard. Har dock mittbacken Ethan Pinnock åter efter avstängning. Börja strecka från höger men om lädret tillåter, gadda.

Match 8
Barnsley - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Mittmöte mellan två lag på 28 poäng efter 20 spelade omgångar. Båda lagen är ganska hemmaberoende. Barnsley hade tre raka kryss i Oktobermånad men sedan dess åtta vinster, fem förluster och noll oavgjorda. Föll senast borta mot Swansea men innan dess tre raka vinster. Får åter yttern Callum Styles efter avstängning men fortfarande skador på Jordan Williams, Ben Williams, Aapo Halme, Mike-Steven Bähre och Elliot Simoes.

Huddersfield förstärkte i veckan sin fina hemmasvit genom att besegra Watford med 2-0. På resande fot går det inte lika bra då man inte vunnit utanför Kirkless Stadium sedan Oktober. Tuffa skadesituationen består med flera viktiga kuggar borta. Ben Hamer, Christopher Schindler, Tommy Elphick, Richard Stearman, Matty Dale, Josh Koroma och Danny Ward. Trolig etta på Oakwell.

Match 9
Derby - Preston 2
(TTT 9-0-1)

The Rams kvar under nedflyttningsstrecket trots två vinster och fyra kryss på de sex senaste. Dock är det endast målskillnad som skiljer till säker mark. Fick vila förra helgen då matchen mot Rotherham ställdes in. Målis David Marshall upp i fyra raka nollor nu. Framåt fortfarande tunt men rutinerade anfallaren Colin Kazim-Richards har gett lite hopp sedan ankomsten från Mexiko. Behöver dock förstärka i januari-fönstret för att kunna vara säkra på nytt kontrakt. Wayne Rooney har nu full fokus på coachandet och inte spelat på sex matcher. Skador på Curtis Davies och Tom Lawrence.

Preston är nu mer balanserade om man så kan säga. Vunnit de två senaste hemma och förlorat fyra av de fem senaste borta. Det sjuka facit med att bara vinna borta och förlora hemma kunde ju inte pågå för evigt. Skador på Ben Pearson, Patrick Bauer, Louis Moult och Billy Bodin. Även Ryan Ledson och Brad Potts är småskadade och riskerar att missa matchen. Till omkring 50% köper vi inte Derby som favoriter. Tror Preston kan få matchen dit man vill med snabba kontringar då Derby lär äga mest boll. Värdet finner vi till höger.

Match 10
Queens Park Rangers - Swansea 2
(TTT 2-0-8)

QPR känns svaga för dagen. Tre kryss och fyra förluster på de sju senaste är inget att klä granen med direkt. Fyra mål framåt på dessa matcher visar att man måste förstärka framåt inom kort annars kan det bli bottenstrid på allvar för den anrika Londonklubben. Vi vidhåller att det är slöseri att bara spela med en anfallare då man har Lyndon Dykes och Macaulay Bonne att tillgå. Känns lite som att det är bra att spara så man har när det behövs senare för att till slut inse att det är för sent. Få skador men Lee Wallace, Osman Kakay och Luke Amos står över.

Swansea på tredje plats är ojämna på bortaplan men har ändå vunnit fyra av tio. Bara gjort tio mål utanför hemmaborgen och det är det som oroar lite. Få utöver anfallarna Jamal Lowe och Andre Ayew som hamnar i målprotokollet. Har nästintill en skadefri trupp. Endast Morgan Gibbs-White och George Byers som saknas. Tvåan först men risk för en trist och tillknäppt 0-0 historia så vi lägger på krysset.

Match 11
Reading - Luton 1
(TTT 9-1-0)

Inte alls förvånande att Reading har förlorat de två senaste matcherna. Hade säkert kunnat störa Brentford senast om man haft en skadefri trupp. Nu var så inte fallet då man hade inte mindre än sju spelare borta där ibland viktiga Omar Richards och Lucas Joao. Förväntas ingen ljusning på skadefronten till denna match. Omar Richards, Andy Yiadom, Lewis Gibson, Felipe Araruna, John Swift, Yakou Meite, George Puscas och Lucas Joao ser även denna gång ut att missa matchen.

Luton är svaga borta och har bara mäktat med fyra mål på tio bortakamper, sämst av alla lag tillsammans med Watford och Forest. På tal om mål så är man mållösa i fyra av de fem senaste. Anfallaren James Collins satte hattrick mot Preston men hade varit bättre om han spritt ut målen över fler matcher. Får åter backen Glen Rea efter avstängning men det hjälper föga framåt. Skador på James Bree och Eunan O'Kane. Trots alla skador får Reading förtroende här då Luton är iskalla borta & framåt.

Match 12
Nottingham - Birmingham 1
(TTT 9-1-0)

Forest knapp över strecket men har i alla fall (tillfälligt) stoppat blödningen. Fast senast i 1-1 matchen mot Millwall så borde man fått en straff mot sig då Loic Mbe Soh knappast hade armen i naturlig position då han förhindrade ett Lions-mål. Här lär fransmannen bli ersatt av Tobias Figueiredo som brukar spela mittback. Anthony Knockaert, Harry Arter, Joe Lolley och Lyle Taylor hoppas också få starta matchen här. Som synes finns det bra material i Nottingham, gäller bara att man får ut max på planen också. Skador på Tyler Blackett, Scott McKenna, Fouad Bachirou, Jack Colback och Luke Freeman.

Birmingham är inte i bästa slag efter tre raka förluster. Senast utklassade hemma av Middlesbrough trots att man tog en tidig ledning. Målis Neil Etheridge hade en usel dag på jobbet och fumlade in både en och två bollar. Ny chans här eller vilas till förmån av Andres Prieto? Hur som helst kan manager Aitor Karanka välja precis vem han vill i truppen då man är helt skadefria i Blues.

Match 13
Coventry - Stoke X
(TTT 1-3-6)

Coventry i bra form. Föll senast helt orättvist mot Wednesday som knapp skapade en målchans förutom målet man gjorde på en fast situation. Innan torsken mot ugglorna hade man åtta raka utan nederlag. Får till denna match åter Gustavo Hamer efter avtjänad avstängning. Fick senast anfallaren Taylor Walker skadad men tur i oturen är att man har Matthew Godden redo efter skada. Marko Marosi, Jodi Jones, Michael Rose och Liam Kelly jobbar på med rehab för att komma tillbaka snart.

Stoke har smygit sig upp mot toppen och är nu bara målskillnad från play-off plats. Brukar spela tight på bortaplan och 0-0 är ett resultat man ofta är nöjda med. Laget fyra senaste på bortagräs har slutat 0-0, 1-0, 0-0 och 0-0. Josef Bursik fortsätter att agera stabilt i målet men man har ändå plockat in rutinerade burväktare i Niki Mäenpää (35) och Andy Lonergan (37) för att täcka skadorna på Adam Davies och Angus Gunn. Övriga som befinner sig hos rehabteamet är Joe Allen, John Obi Mikel, Sam Clucas, Lee Gregory och Tyrese Campbell. Krysset är givet som u-tecken i kupongens sista kamp.

STRYKTIPSET (192-Raders)
1. Arsenal - Chelsea 2
2. Manchester C. - Newcastle 1
3. Aston Villa - Crystal Palace 1X
4. Fulham - Southampton X2
5. Sheffield U. - Everton X2
6. Watford - Norwich 1X2
7. Cardiff - Brentford X2
8. Barnsley - Huddersfield 1
9. Derby - Preston X2
10. Queens PR. - Swansea X2
11. Reading - Luton 1
12. Nottingham - Birmingham 1
13. Coventry - Stoke X

MÅLTIPSET (Enkelrad)
3. Aston Villa - Crystal Palace
8. Barnsley - Huddersfield
16. Blackpool - Rochdale
17. Charlton - Plymouth
22. Oxford - Wimbledon
26. Salford City - Walsall
27. Crawley - Newport
30. Oldham - Harrogate

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto