Stryktipset Tips 26/12 2021

Publicerad på 25 Dec 2021 - 13:48

Aston

Aston

Jan Wickberg

25 Dec 2021 - 13:48

Förra helgen blev det inget stryktips då för många matcher var inställda och skulle ha lottats. Men det var då nu är det en annan dag och vi hoppas att det kommer sparkas boll på flera håll. En del matcher dock redan inställda så minst tre matcher kommer att lottas. Vi håller tummarna för att det stannar vi tre. 26 är inte bara datumet matcherna spelas på, utan även summan i den feta jackpoten innehåller. Analys och systemförslag nedan. Håll i tomteluvan, nu kör vi!

STRYKTIPSET 26/12 2021 15:59

Match 1
Brighton - Brentford X
(TTT 9-1-0)

B-möte i mitten av tabellen mellan två lag som haft det rätt motigt på slutet. Brighton har åtta kryss på de elva senaste och de övriga tre är förluster så vi får gå tillbaka ända till 19e September för att hitta en trepoängare. Bortsett från mötena med stora elefanterna Manchester City och Liverpool har det handlat om målsnåla matcher med max två mål. Dras fortfarande med Covid i truppen men nyckelspelare som Pascal Gross och Neil Maupay är friska. Skador på Adam Webster, Lewis Dunk och Jeremy Sarmiento medan spindeln på mitten Yves Bissouma är avstängd. Brentford är bättre placerad endast tack vare lite bättre målskillnad än värdarna. Kommer från kryss (Leeds) och vinst (Watford) i ligan men föll i cupen mot Chelsea efter en olycklig sista 10 minutare med självmål och straff. Har ont om folk bakåt då Kristoffer Ajer, Charlie Goode, Josh Dasilva, Tariqe Fosu-Henry, Rico Henry och Mathias Jörgensen alla dras med skador och lär missa matchen. Dessutom är målis David Raya borta med knätrassel. Så anfall blir bästa försvar här. Delad poäng på AmEx blir vårt första val.

Match 2
Aston Villa - Chelsea X
(TTT 1-0-9)

Två poäng före lagen i match 1 finner vi Aston Villa som gått bra under nye managern Steven Gerrard. Fyra segrar och två förluster är facit. Precis som många andra klubbar på ön har man haft Covid i truppen och Jed Steer, Morgan Sanson och Keinan Davies lär inte finnas med i matchtruppen pga detta. Marvelous Nakamba, Leon Bailey och Bertrand Traore kommer ej till spel pga skador. Därmed lutar det år samma startelva som inledde mot Norwich senast i 2-0 segern. Chelsea på plats 3 i serien har försvarsmässigt blivit bättre om vi räknar från 2-3 förlusten mot West Ham 4/12. Efter Hammers-matchen, 3-2 mot Leeds, 1-1 mot Everton och sedan två hållna nollor mot Wolves i ligan och Brentford i cupen. Har flera spelare osäkra till spel däribland Ben Chilwell, Callum Hudson-Odoi, Kai Havertz, Timo Werner, Hakim Ziyech och Romelu Lukaku. Inga dussinkillar direkt. Om möjligt invänta startelvan för att se vilka som kommer till spel. Även här kan delad pott vara u-vägen att starta från.

Match 3
Manchester City - Leicester 1
(TTT 10-0-0)

Hemmalaget ser näst intill ostoppbara ut för dagen. Åtta raka i ligan och man vinner oavsett om man spelare bra eller dåligt. I de två sista har det mesta stämt och målskillnaden 11-0 talar för sig själv. Ej beroende av någon enskild spelare utan målen kommer från backar som John Stones och Ruben Dias till mer offensiva pjäser som Raheem Sterling och Riyad Mahrez. Har knappt några avbräck i truppen då endast Kyle Walker och Ferran Torres ser ut att missa. Leicester kommer närmast från en näslig förlust i cupen mot Liverpool där man föll efter straffar. I ligan 1-1-1 på de tre senaste. Covid har härjat i truppen men inga nyckelspelare är för stunden drabbade. Daniel Amartey, Filip Benkovic och Hamza Choudhury kvar i karantän. Ricardo Pereira, Caglar Söyuncu, Jonny Evans, Timothy Castagne, Harvey Barnes och Jamie Vardy bland dem som är osäkra till spel här. Ska nog mycket till om rävarna ska kunna skrälla här. Ettan får stå allena.

Match 4
Norwich - Arsenal 2
(TTT 0-0-10)

Jumbon Norwich kämpar på men räcker sällan till och vi ser ingen ljusning trots tränarbytet med Daniel Farke ut och Dean Smith in. Varken Franke eller Smith är trollkarlar och om truppen inte håller tillräckligt hög klass så är det inte lätt att vinna matcher. Ett mål på fyra matcher vittnar om måltorka och fortfarande bara fyra spelare i hela truppen som haft nätkänning. Av dessa är tre skadade inför detta möte. Lukas Rupp, Joshua Sargent, Pierre Lees-Melou och Christos Tzolis har tillfrisknat från Covid och chans finns till speltid. Grant Hanley, Christopher Zimmermann, Andrew Omobamidele, Mathias Norrman och Milot Rashica skadade. Arsenal i fin form och det har resulterat i ett skutt upp på Champions League-plats. Tre raka i ligan och i cupen övade man målskytte mot Sunderland i 5-1 vinsten. Edward Nketiah tre mål och viss chans till startplats här om manager Mikel Arteta vill vila Alexandre Lacazette till kommande bataljer. Pablo Mari och Calum Chambers friska från Covid. Vi väljer även här att spika storlaget så tvåan får stå ogarderad trots hög streckning.

Match 5
Tottenham - Crystal Palace X
(TTT 9-1-0)

Londonderby i match 5. Tottenham i fin form gällande ligan. Klarade senast av kryss mot Liverpool och innan dess vinster mot lag man "ska" vinna mot (Norwich, Brentford och Leeds). Även vidare i cupen efter 2-1 mot West Ham ett par dagar innan jul. Verkar ha slut med Covidfall i truppen så manager Antonio Conte kan glädjas över att bara ha Ryan Sessegnon och Cristian Romero otillgängliga pga skada. Tanguy Ndombele eller Harry Winks hoppas få chansen på bekostnad av Oliver Skipp. Plats elva gäller för Crystal Palace som kommit över den lilla svackan man drabbades av i slutet av November. Vinst mot Everton och kryss mot Saints gör att fansen har visst hopp om poäng här. Precis som dagens motståndare är frånvaroläget bra i Palace. Nathan Ferguson är förhoppningsvis manager Patrick Vieras enda avbräck om James McArthur hinner bli spelklar. Två lag som kan spela offensivt och vi hoppas på en målrik historia i London. Inte fel att gardera favoriten här.

Match 6
West Ham - Southampton 1
(TTT 10-0-0)

Julskinkor i all ära men här är det två andra "ham" som ställs mot varandra i London. West Ham på femte plats trots sviktande form med bara en vinst på de fem senaste. Åkte dessutom ur cupen i derbyt mot Tottenham. Behöver en vinst här för att inte se drömmen om Champions League försvinna bort i Decembernatten. Har helt okej skadeläge om Michail Antonio hinner bli frisk från Covid i tid. Då är det bara Kurt Zouma, Aaron Cresswell och Angelo Ogbonna som saknas. Vladimir Coufal åter efter avstängning. Southampton har varit en besvikelse så här långt. Tre vinster på sjutton matcher är för dåligt med den trupp man besitter. Har fortfarande förste (Alex McCarthy) och andre (Fraser Foster) keepers borta så det blir åter åldermannen Willy Caballero som vaktar buren. Fem insläppta på två matcher är argentinarens insatser så här långt. Sena tester på Che Adams och Stuart Armstrong som båda missat de senaste matcherna. Adam Armstrong missade senast och vi räknar ej med honom här heller. Armando Broja tänkbar målskytt men de räcker troligen ej för poäng.

Match 7
Burnley - Everton 2
(TTT 5-2-3)

Lottas med procentfördelningen 35-30-35

Match 8
Huddersfield - Blackpool 1
(TTT 10-0-0)

Mittmöte i The Championship mellan två lag som inte har några mil upp till play-off plats. Huddersfield bara två pinnar till kval. Obesegrade i de tre senaste och mot Bristol fick man även fart på målskyttet. Trots att Danny Ward brände straff så satte man tre bollar i nät. Dock oroväckande att man släppt in stopptidsmål både mot Coventry och Bristol. Måste hålla fokus ända tills domaren ger order om duschande. Har Pipa åter efter skada men Alex Vallejo, Rolando Aarons och Jonathan Hogg kvar hos fysteamet för skadebehandling. Blackpool på 13e plats, har haft en jobbig vinter med fyra förluster och tre kryss men tog senast säsongens åttonde vinst när nedflyttningsplacerade Peterborough besegrades med 3-1. Fortfarande kännbart skadeläge med Chris Maxwell (mv), Matthew Virtue, Kevin Stewart och Grant Ward. Senast var dock Gary Madine åter och här hoppas man på Luke Garbutt och Richard Keogh ska kunna medverka. Framåt bör Jerry Yates vara aktuell för startplats efter fint inhopp med mål senast. Svag etta som bör garderas.

Match 9
Hull - Blackburn 2
(TTT 0-1-9)

Trots förlusten senast mot Nottingham (1-2) ser Hull fortfarande fina ut och spelare som George Honeyman och Keane Lewis-Potter kan bli svåra att behålla i Januari-fönstret. Möter nu ett annat topplag med formen på topp så kan bli svårt att ta poäng även här. Skadeläget samma som tidigare med Alfie Jones, Joshua Emmanuel, Brandon Fleming och Lewie Coyle. Samma startelva som mot Forest är att vänta. Cliff Byrne leder laget denna match då manager Grant McCann har fått Covid. Blackburn bäst av alla lag i ligan gällande form och avståndet upp till direktavancemang är nu bara en poäng. Tre upp till förstaplatsen. Fem raka vinster och nollan intakt i samtliga. Förstekeeper Thomas Kaminski var åter senast och förpassade Aynsley Pears till bänken trots ett bra jobb av andremålisen i de matcher Kaminski var frånvarande. Har snart Bradley Dack tillbaka efter långvarig skada men man skyndar ej. Ian Poveda sällskapar Dack i rehab-gymmet. U-tvåan given här men vill höja en varningsflagg för Tigrarna som också är i bra form.

Lottas med procentfördelningen 34-28-38 

Match 10
Luton - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

Luton är kanske tillsammans med Huddersfield det mest svårlästa laget i serien. Blandar högt och lågt från vecka till vecka. Senast kryss mot serieledande Fulham. Innan dess kross mot Blackpool borta som snabb replik på hemmatorsken mot Cardiff. Att vara Hatters-fan måste vara spännande och ovisst. Här ställs man mot liknande motstånd som Cardiff. Inga nya skador eller Covid-fall gör att manager Nathan Jones kan mönstra samma elva som kryssade mot Fulham på planen. Harry Cornick dock åter så efter skada så han kan komma att peta Admiral Muskwe som ännu är mållös i Lutondressen. Bristol City inte heller ligans mest pålitliga lag men sällan laget vinner borta. Kvitterade sent mot Hull men innan dess fyra raka torsk. Bra anfll med Chris Martin & Andreas Weimann men försvaret läcker. Skador på Joe Williams, Nathan Baker, Tommy Conway och Andy King en del av förklaringen till svängdörren bakåt. Öppen match som vi hoppas blir sevärd och målrik.

Lottas med procentfördelningen 53-26-21
 

Match 11
Middlesbrough - Nottingham X
(TTT 7-2-1)

Två klassiska Premier League-klubbar som nu håller till i Championship sedan flera säsonger. Drömmen om comeback till fin rummet inte allt för långt borta då Forest innehar sjunde platsen och Boro är nia. Formen fin hos båda gängen. Hemmalaget har tre vinster på de fyra senaste. 2-1, 1-0, 0-0 och 1-0 vittnar och stabilt försvar men att det behövs mer krut framåt. Senast vann man på en straff. Det fina i kråksången är att det är bra spridning på de 25 målen man åstadkommit. Två spelare på 4 mål och tre spelare på 3 mål. Andraz Sporar känns given på topp och får här troligen Duncan Watmore vid sin sida. Skador på Marc Bola, Marcus Browne, Lee Peltier och Darnell Fisher har gjort att Neil Taylor som kritade på kontrakt redan i somras har fått göra debut på vänsterbacken. Nottingham bland de formstarkaste i serien. Efter 2-1 mot Hull är man uppe i tre raka segrar. På det hela taget endast en förlust på de sexton senaste. Med facit i hand kanske man borde tagit det lite lugnt med Jordi Osei-Tutu som efter långtidsskada kastades in i hetluften direkt. Klarade matchen mot Swansea men mot Hull senast klev han av efter 40 minuter och är nu åter osäker till spel. Loic Mbe Soh, Max Lowe och Alex Mighten dras också med skador. Känns inte fel att garderar denna kamp i norr.

Match 12
Millwall - Swansea 1
(TTT 9-1-0)

Lottas med procentfördelningen 41-27-32

Match 13
Preston - Sheffield United 2
(TTT 1-0-9)

Lottas med procentfördelningen 32-28-40

TV: Veckans bästa drag på Stryktipset!



STRYKTIPSET (216-Raders)

1. Brighton - Brentford 1X
2. Aston Villa - Chelsea 1X2
3. Manchester City - Leicester 1
4. Norwich - Arsenal 2
5. Tottenham - Crystal Palace 1X2
6. West Ham - Southampton 1
7. Burnley - Everton 2
8. Huddersfield - Blackpool 1X
9. Hull - Blackburn X2
10. Luton - Bristol City 1
11. Middlesbrough - Nottingham 1X2
12. Millwall - Swansea 1
13. Preston - Sheffield United 2

Lycka till med raderna / lottbollarna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ God fortsättning önskar Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto