Stryktipset Tips 26/12 2022

Publicerad på 25 Dec 2022 - 16:11

Aston

Aston

Jan Wickberg

25 Dec 2022 - 16:11

Julafton och juldagen är inga stora fotbollsdagar så svenskaspel har helt korrekt beslutat att flytta stryktipsomgången denna till en annan dag i dubbel bemärkelse. Omgången ser svår ut och garderingar kommer behövas på många håll. Nu håller vi i tomteluvan och julgranen så kör vi mot jackpotten på 26 miljoner!

STRYKTIPSET 2022-12-26 15:59

Match 1
Arsenal - West Ham 1
(TTT 10-0-0)

Serieledande Arsenal har varit omutliga hemma så här långt. Sex vinster av sex möjliga. Hade innan VM-uppehållet tre raka vinster och 8-0 i målskillnad på dem så det har funkat fint både framåt och bakåt när man snart närmar sig halva säsongen. Träningsspelat en hel del under VM men då medparten av stjärnorna var i Qatar så säger inte resultaten så mycket. Det blir Eddie Nletiah som tar spetsrollen här då varken Emile Smith-Rowe, Reiss Nelson eller Gabriel Jesus kan medverka pga skador. Sena tester på Takehiro Tomiyasu och Oleksandr Zinchenko. West Ham var formsvaga inför VM då man hade fyra förluster på de fem senaste. Det har gjort att man bara har en poäng till nedflyttningsplats. Tre av fyra anfallare dras med skador så i värsta fall kan Jarrod Bowen vara enda alternativet för manager David Moyes gällande spetsrollen. Gianluca Scamacca och Michail Antonio ej helt avskrivna men Maxwel Cornet kommer ej till spel. Kurt Zouma ska operera knät och blir borta minst sex veckor. Fyra av sju borta för Hammers har slutat 0-1, något liknande här?

Match 2
Aston Villa - Liverpool X
(TTT 0-0-10)

Villa ryckte upp sig efter att Unai Emery tagit över rodret och besegrade Manchester United (hemma 3-1) och Brighton (borta 2-1) innan VM-uppehållet. Har fortfarande brasse-duon Diego Carlos och Philippe Coutinho skadade. Keepern Emiliano Martinez starkt bidragande till Argentinas VM-guld har fått ledigt så Robin Olsen får här chansen att visa den nye tränaren att han är värd speltid. Tre spelare (John McGinn, Leon Bailey och Jacob Ramsey) ett gult kort från avstängning. Liverpool sex placeringar bättre än Villa men ändå inte på Europaplats avslutade också första delen av Premier League med två vinster Tottenham (borta 2-1) och Southampton (hemma 3-1). Har redan en match i benen då man spelade EFL-cup mot Manchester City under torsdagen. Föll med 2-3 och är ute ur cupen. Saknar ett koppel spelare i Curtis Jones, Luis Diaz, Arthur Melo, Roberto Firmino och Diogo Jota. Även sena tester på Virgil van Dijk (sjukdom), James Milner (skada) och Trent Alexander-Arnold (sjukdom). Pool kan vara en favorit i fara och den vise tänker till och helgarderar.

Match 3
Crystal Palace - Fulham 1
(TTT 7-3-0)

Londonmöte mellan två lag som kryssat för lite för mycket för att ha någon framskjuten placering i Premier League. Palace hemma är svåra och de har 4-1-2 på sina sju hemmakamper. Tre raka uddamålsvinster innan VM-uppehållet. Mött brasilianskt, turkiskt, italienskt och spanskt motstånd under breaket. Lagets VM-spelare har revansch att kräva då deras lag Danmark (för Joachim Andersen) och Ghana (för Jordan Ayew) floppade. Skador på Sam Johnstone (mv), Nathan Ferguson och James McArthur. För Fulham på nionde plats kom vilan lägligt då man bara hade en poäng på tre senaste. Vunnit två av sju borta, båda gångerna med 3-2 och faktum är att man släpper in i snitt två mål per match borta. Har inte sin bästa del bakåt men offensiven håller stundtals bra klass med spelare som Andreas Pereira, Harry Wilson, Willian och skyttekungen Aleksandar Mitrovic. Skador på Neeskens Kebano och Manor Solomon. 1X bör räcka på Selhurst Park.

Match 4
Everton - Wolverhampton 2
(TTT 7-2-1)

Bottenmöte i Premier League där dessa klassiska klubbar ligger risigt till. Everton balanserar på nedflyttningsstrecket. Det behövs nog inte många fler förluster innan man ger manager Frank Lampard foten. Många trodde nog på en uppryckning när Dominic Calvert-Lewin kom tillbaka efter skada men han hann bara medverka i sex matcher innan ny skada och nu ser det åter mörkt ut. Avslutade uselt innan VM-uppehållet med tre mållösa matcher i ligan och 1-4 mot Bournemouth i cupen. Slog WSW med 5-1 i en träningsmatch för en månad sedan men frågan är vad det hjälper här. Anthony Gordon lär lämna skeppet i januari-fönstret, men medverkar fram tills dess? Skador på Mason Holgate, Andros Townsend och James Garner förutom redan nämnde DCL. Wolves sist i serien och har bara vunnit 2 av 15 matcher. Åtta mål på dessa är så klart en stor anledning till kräftgången. Är inte kända för att ösa in mål men brukar vara täta bakåt men har släppt in 24 mål så väl värda jumbopositionen. Om det ska bli någon ändring är upp till nye managern Julen Lopetegui som man valt som ny boss på bänken. 2-0 i spanjorens debut då lilla Gillingham besegrades med 2-0 i cupen. Raul Jimenez var åter och målade på straff. Även om mexikanen är åter så finns det gott om jobb för medicinska personalen. Jonny, Pedro Neto, Chiquinho och Sasa Kalajdzic är under behandling. Även Boubacar Traore tittas till innan match. Diego Costa avstängd. Jämn match att vänta och då finner vi först och främst värdet åt höger nu när Jimenez är tillgänglig för målproduktionen.

Match 5
Leicester - Newcastle 2
(TTT 5-2-3)

Efter att man fått fart på väckarklockan så har Leicester växlat upp och tog 12 av sina totalt 17 poäng på de fem senaste innan vilan. Även bra start efter VM med 3-0 borta mot MK Dons i cupen. Hade normalt vilat större delen av ordinarie elvan i cupen men då man är skadedrabbade bakåt så blir det troligen samma backlinje här som då. Ricardo Pereira, Ryan Bertrand, Caglar Söyuncu, Justin James och Jonny Evans ser alla ut att stå över och då får Luke Thomas, Wout Faes, Daniel Amartey och Timothy Castagne förtroende igen. Framåt kan man ändra om man så vill. James Maddison, Patson Daka och Kiernan Dewsbury-Hall är några som vilade i cupen men kan komma att starta här. Newcastle på tredje plats har bara en förlust på kontot. Avslutade innan vilan med fem raka segrar i ligan. Vidare i cupen (mot Bournemouth) tack vare ett motståndarsjälvmål i veckan så segertåget fortsätter. Svenskarna Emil Krafth och Alexander Isak skadade tillsammans med Paul Dummett och Matt Ritchie men inget som stör nämnvärt som synes på resultaten. Oviss match!

Match 6
Southampton - Brighton X
(TTT 1-3-6)

Southampton har gått rätt knackigt och befinner sig under nedflyttningsstrecket. En poäng på de fyra senaste matcherna och om vi blickar längre tillbaka så har man endast en vinst på de 10 senaste, huga. Nye managern Nathan Jones har en hel del att jobba med men kan i alla fall glädja sig åt att han fick tillträda innan januari-fönstret öppnade och att man vann i EFL-cup mot Lincoln med 2-1 för en veckan sedan. Che Adams har gjort lagets tre senaste mål och blir så klart den man hoppas på även här. Theo Walcott och Romeo Lavia dras med småskador och kommer testas sent. Valentino Livramento och Juan Larios borta sedan tidigare. Brighton kommer till detta derby med en sjätteplats i sikte. Har bara en pinne upp till topp 6 men kan lika gärna rasa tre / fyra placeringar vid en förlust. Åkte under veckan ur EFL-cup efter straffar mot League One motstånd i form av Charlton. Saknar flera viktiga pjäser här som Adam Webster, Jakub Moder och Danny Welbeck som är skadade samt Alexis Mac Allister som har spelledigt efter Argentinas VM-final guld. Krysset först men om råd garderar efter behag.

Match 7
Bristol City - West Bromwich 2
(TTT 1-0-9)

Hemmalaget på 18e plats är farligt nära nedflyttningsplats då det bara skiljer tre poäng till laget som är närmast under. Har vinst mot Rotherham och förlust mot Stoke efter omstarten. Skadeläget är inte så farligt längre för The Robins och Tomas Kalas är åter i träning men troligen ej redo för match här. Kane Wilson och Ayman Benarous har lite längre kvar innan dom är aktuella för spel. Både Andreas Weimann och Antonie Semenyo ett kort från avstängning efter ostskivor mot Stoke och får hålla sig i skinnet här. Bara två lag i serien har gjort fler mål än Bristol så det är bakåt man måste förbättra. WBA har varit seriens raket fram till att man senast gick på pumpen mot Coventry. Innan dess fem raka segrar. Här är det stor chans att vi får se stjärnanfallaren Daryl Dike från start efter ha gjort fyra inhopp efter comeback från skada. Har fina passningsfötter bakom sig i John Swift, Grady Diangana & Jed Wallace. Bara backen Kyle Bartley skadad. Spikar tvåan!

Match 8
Cardiff - Queens Park Rangers 2
(TTT 4-1-5)

Cardiff har två kryss efter VM-vilan och står därmed kvar på endast sju vinster (nu på 23 matcher). Det gör att man surrar runt i bikupan precis ovanför nedflyttningsstrecket. Truppen håller rätt svag klass och i början av säsongen räddade keeper Ryan Allsop en del poäng men framåt måste man få in förstärkning under 2023. Callum Robinson är duglig men behöver backning. Hade senast Villa-lånet Jaden Philogene-Bidace åter efter skada så nu är det endast truppspelarna Ebou Adams, Jamilu Collins och Isaak Davies som saknas. QPR gjorde det bra fram till Novembermånad då blev det ett stort mörker och man tog endast en poäng på fyra matcher. Föll även i omstarten mot Burnley med 0-3. Kunde dock resa hem med en trepoängare från mötet med Preston och det hoppas man vara vändningen på den dystra trenden. Inget ppat om att truppen håller bättre klass än dagens motståndare och man har vunnit fem av tolv bortamatcher. Ännu ej klart om man kommer spela Ilias Chair som var med i VM men fick magert med speltid för Marocko. Tyler Roberts, Leon Balogun och Stefan Johansen dras med skador och kan behöva mer tid för att bli redo för spel. Tvåan först men garderar om råd!

Match 9
Hull - Blackpool 1
(TTT 9-1-0)

Ångestmatch mellan laget närmast ovanför (Hull) och nedanför (Blackpool) nedflyttningsstrecket. Båda lagen har två kryss sedan omstarten. Hull träningsspelade mot Basaksehir (1-1) och Trabzonspor (1-1) så om vi räknar in dessa kamper så har man fyra raka oavgjorda matcher. Borde dock tagit en trea senast när man ställdes mot Sunderland. Oscar Estupinan drog en straff utanför målet och motståndarna fick en gubbe utvisad i en kollision en liten bit in i andra halvlek. Ändå dröjde det till 84e minuten innan inhopparen Ozan Tufan kunde kvittera till 1-1. Alfie Jones stod över senast pga sjukdom men har kryat på sig och är fit här. Saknar skadade kvartetten Vaughn Covil, Dimitrios Peklas, Adama Traore, Josh Emmanuel, Benjamin Tetteh och Allahyar Sayyadmanesh som även var tvungen att tacka nej till VM pga sin skada. Även skickat tillbaka lånet Salah-Eddine Oulad M'Hand till ägarklubben Arsenal för skadebehandling, så ingen debut än för han. Blackpool har två poäng på sex matcher men det fina i kråksången är att dessa pinnar kommit i de två senaste så formen är månne lite på väg upp. Det ska nog rätt mycket till om Blackpool ska hänga kvar men så länge det finns hopp så kommer man kämpa. Kämpa gör man även med skadesituationen som har varit och är tuff. Nu är även förstekeeper Chris Maxwell hos med-teamet som redan jobbar med Jordan Thorniley, Jordan Gabriel, Liam Bridcutt, Lewis Fiorini, Kevin Stewart, Keshi Anderson och Theo Corbeanu. Lite ljus i Decembermörkret, Marvin Ekpiteta är åter efter sin avstängning. Knapp ettan på Bloomfield Road.

Match 10
Middlesbrough - Wigan 1
(TTT 10-0-0)

Det är jämnt i The Championships mittskikt så Boros 14e plats ser kanske inte mycket ut för världen men en seger kan ta dem upp på åttonde plats och vips så är man med och nosar på play-off. Formen är det inget fel på. Fyra vinster på de sex senaste och senast en acceptable förlust då det var Burnley som stod för motståndet. Chuba Akpom slog en svag straff i slutet av matchen med även om han satt den så hade det inte räckt till poäng. Normalt duktige keepern Zach Steffen hade ingen bra eftermiddag och behöver steppa upp flera steg framöver. På topp känns det hugget som stucket mellan Marcus Forss och Duncan Watmore. Sen test på Matt Crooks som ej kunde medverka senast. Marc Bola och Matt Clarke borta året ut. Wigan med Kolo Toure som manager har en poäng på två matcher och det är väl en godkänd start med tanke på att man mötte Sheffield United senast och Millwall borta innan dess. Behöver få in lite nytt material under transfer-fönstret då det är flera spelare som kört fast och inte levererar. Backtrion Tom Pearce, Jack Whatmough och Jason Kerr ser alla ut att missa matchen och det är så klart dåliga nyheter för ett lag som släppt in 34 mål. Ettan given.

Match 11
Preston - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Preston föll ur topp 6 efter 0-1 senast mot QPR som tog sig förbi men båda lagen på samma poäng. Hade många spelare borta pga skador senast och framåt så var det i princip bara Ched Evans som kunde medverka. Här ser i alla fall Ali McCann och Sean Maguire ut att kunna medverka framåt. Även backarna Andrew Hughes och Alan Browne verkar ge ok för match. Robbie Brady också i träning men behöver nog ett par dagar till innan match. Det samma gäller Emil Riis och Troy Parrott som båda har sikte på bollsparkande i Januari. Manager Ryan Lowe hoppas kunna låna in Cameron Archer från Aston Villa under transfer-fönstret och det känns väl inte som helt orimligt. Huddersfield var ett självmål från Premier League förra säsong och nu ligger man sist i Championship. Vågar inte ens tänka på hur illa det sett ut om man tagit steget upp och mött lag som Arsenal, Liverpool och Manchester City i stället för lag som Bristol City, Reading och Wigan. Mött tufft motstånd efter uppehållet i form av Sheffield United och Watford och föga förvånande har det slutat med två torsk. Oliver Turton, Yuta Nakayama, Matty Pearson, Faustino Anjorin och Patrick Jones står över pga skador. Sen test på David Kasumu som missade Watford matchen. 1-0 / 2-0 känns rimligt här.

Match 12
Rotherham - Stoke 2
(TTT 1-2-7)

Känns som att Rotherham snart är under nedflyttningsstrecket. Inledde säsongen bra men om vi ska vara ärliga så var det målis Viktor Johansson som storspelade och räddade laget många gånger. Nu är både Viktor och Rotherham i sämre form. Skrällen mot Sheffield United är den enda vinsten på nio senaste. Sex av dessa nio har slutat med nollpoängare. Efter uppehållet 1-3 Bristol City och 0-3 WBA. Lär inte kunna förstärka nämnvärt under Januari och det känns mer troligt att något lag hostar upp ett par pund för Chiendozie Ogbene som är lagets bäste målskytt. Peter Kioso, Grant Hall och Georgie Kelly har tagit semester resten av 2022 pga skador. Stoke hoppas kunna haka på WBA uppåt i tabellen för man har spelarmaterial för att inneha en betydligt högre position än plats 17. Fyra poäng på två matcher efter återstarten är ok. Manchester City-lånet Liam Delap mål både mot Cardiff och Bristol City och lär behålla starttröjan, vilket i så fall innebär att Nick Powell åter bänkas. Josh Laurent & Sam Clucas får se matchen från läktaren då duon är indisponibla. Vi spikar Stoke upp till 50%

Match 13
Sheffield United - Coventry 2
(TTT 10-0-0)

Tabelltvåan kommer till denna match med tre raka uddamålsvinster i bagaget. Har totalt vunnit sex av de sju senaste och det är starka siffror. Gör dock oftast inte mer än nödvändigt utan vinner med 1-0 eller 2-1. Truppen är bred och håller bra klass det märks då man kan vinna matcher även när det är fullt hus hos medicinska teamet. För närvarande heter patienterna Rhys Norrington-Davies, Jack O'Connell, Jack Robinson, John Fleck, Daniel Jebbison och Rhian Brewster. Åldermannen Billy Sharp (36) ser åter ut att gå före tio år yngre Oliver McBurnie gällande anfallsplatsen. Åttan Coventry tog en tung seger senast när man besegrade WBA med 1-0. Viktor Gyökeres bäst på plan och fick också avgöra i slutet på straff. Lär inte bli lätt för The Sky Blues att behålla Viktor nästa år. Hoppas bara att han hamnar i en bra klubb där han får spela permanent. Skador stör på Kyle McFadzean, Tyler Walker och Matthew Godden. Kan nåt lag sätta käppar i hjulet för Sheffield så känns det som att Coventry är ett sånt lag och till nästan 70% vore det idioti att spika The Blades.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Arsenal - West Ham 1
2. Aston Villa - Liverpool 1X2
3. Crystal Palace - Fulham 1X
4. Everton - Wolverhampton 2
5. Leicester - Newcastle 1X2
6. Southampton - Brighton X
7. Bristol City - West Brom 2
8. Cardiff - Queens PR. X2
9. Hull - Blackpool 1X
10. Middlesbrough - Wigan 1
11. Preston - Huddersfield 1
12. Rotherham - Stoke 2
13. Sheffield U. - Coventry 1X2

MÃ…LTIPSET (9 Raders)

2. Aston Villa - Liverpool
5. Leicester - Newcastle
8. Cardiff - Queens PR.
13. Sheffield U. - Coventry
19. Charlton - Peterborough
21. Fleetwood - Sheffield W.
26. Carlisle - Bradford
27. Mansfield - Northampton
28. Salford - Barrow

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Arsenal - West Ham 1 mål
2. Aston Villa - Liverpool 4 mål
3. Crystal Palace - Fulham 2 mål
4. Everton - Wolverhampton 1 mål
5. Leicester - Newcastle 5 mål
6. Southampton - Brighton 2 mål
7. Bristol City - West Brom 2 mål
8. Cardiff - Queens PR. 4 mål
9. Hull - Blackpool 1 mål
10. Middlesbrough - Wigan 3 mål
11. Preston - Huddersfield 2 mål
12. Rotherham - Stoke 2 mål
13. Sheffield U. - Coventry 5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto