Stryktipset Tips 26/2 2022

Publicerad på 25 Feb 2022 - 17:54

Aston

Aston

Jan Wickberg

25 Feb 2022 - 17:54

Finfin helg att vänta med en jackpot på 15 miljoner på stryktipset och 1 miljon på måltipset. Missa inte heller att Tips-SM drar i gång denna lördag. All info om den tävlingen finns att läsa på svenskaspel men lite kort så går det ut på att tippa ett system på 64 rader (dvs sex halvgarderingar) under sex veckor och den som har flesta rätta tecken under dessa veckor kan titulera sig svensk mästare i stryktips. Tyvärr är det bara äran som det tävlas om även denna säsong. Tips-SM är både för enskild spelare och lag men som sagt all info som behövs finns på svenskaspel där man också anmäler sig om man vill delta. Nu till veckans analys och system (som denna vecka är ett 64-raders system med anledning av nämnda Tips-SM).

STRYKTIPSET 2022-02-26 15:59

Match 1
Everton - Manchester City 2
(TTT 0-0-10)

Efter att flera av lagen i botten vaknat och vunnit matcher är Everton i högsta grad inblandad i nedflyttningsstriden. 0-2 senast mot Southampton innebar sjätte förlusten på de åtta senaste. Fick inte iväg ett enda skott på mål och manager Frank Lampard bör känna oro. Dele Alli, Anwar El Ghazi och Salomon Rondon är offensiva alternativ som bör övervägas. Yerry Mina, Fabian Delph, Ben Godfrey och Tom Davies skadade. Abdoulaye Doucoure och Demarai Gray åter i träning efter skador och kanske kan medverka här. 2-3 förlusten mot Tottenham kan bli kännbar för Manchester City som nu har Liverpool bara tre poäng bakom sig. Är lika bra borta som hemma så det spelar mindre roll att matchen spelas i Liverpool. Jack Grealish och Gabriel Jesus stod över senast och ser åter ut att missa. Vi tror inte City går på en till nit nu när Liverpool jagar på bakom.

Match 2
Manchester United - Watford 1
(TTT 10-0-0)

Tabellfyran Manchester United i fin form och även om spelet inte alltid är det skojigaste att se på så förlorar man sällan. En förlust under ordinarie tid på de 19 senaste matcherna (alla turneringar inräknade). Såg ut att åka på en torsk senast mot Atletico Madrid i Champions League men då skickade man in Anthony Elanga som fixade kvittering och nu har man bra läge inför returen i mitten av Mars. Här förväntas manager Ralf Rangnick lufta lite truppspelare och Diogo Dalot, Alex Telles och Nemanja Matic har alla goda chanser att få starta precis som Elanga. Har skada på Edinson Cavani och Scott McTominay dras med sjukdom så duon missar matchen precis som Mason Greenwood som är anhållen för diverse olika brott mot sin ex-flickvän. Watfords segrar är lätträknade, 5 på 25 matcher. En av dessa kom 20/11 förra året då man spelade hemma mot Manchester United. 4-1 landade siffrorna på trots att Ismaila Sarr brände en straff. Efter det har man endast den krampaktiga vinsten mot Aston Villa förrförra omgången att glädjas åt. Åkte senast på en käftis hemma mot Palace (1-4) och laget har fortsatt förtvivlat svårt att göra mål. Sena tester på Juraj Kucka, Peter Etebo och Joao Pedro som alla stod över senast. Tror inte på någon repris från förra mötet lagen mellan. Blixten slår sällan ned på samma ställe och ettan känns trygg här.

Match 3
Brentford - Newcastle X
(TTT 3-1-6)

Brentfords kräftgång fortsätter och man har nu sex förluster på de sju senaste i ligan. Åkte även ut med besked i FA-cupen mot Everton. Manager Thomas Frank måste snart finna lösningen på problemet annars kan han själv få problem att sitta kvar på tränarposten. Bara fyra poäng till godo på nedflyttningstrion och då han man ändå spelat 26 matcher och det är mest i hela serien. Stjärnvärvningen Christian Eriksen lirade i veckan en träningsmatch mot Rangers och stod för två assist och kanske finns han med i matchtruppen här. Även landsmannen Mathias Jörgensen var med mot Rangers och är redo för spel. Anfallaren Ivan Toney har missat de tre senaste och är ett osäkert kort även här. Newcastle har vaknat till liv och är nu utan förlust i sex raka ligamatcher. I skrivande stund över nedflyttningsstrecket om än med en matcher mer spelad än Burnley som närmast jagar. Tyvärr väldigt skadedrabbat och här saknas Ciaran Clark, Federico Fernandez, Kieran Trippier, Matt Ritchie, Isaac Hayden, Jamal Lewis, Allan Saint-Maximin och Callum Wilson. Även Javier Manquillo och Ryan Fraser känner av skador men kanske kan medverka. Nye brassen Bruno Guimaraes har än så länge bara agerat tidsbyte men hoppas på mer speltid här. Kan vara klokt att invänta startelvor innan tecknen trycks in. Gardera sedan efter behag.

Match 4
Brighton - Aston Villa 1
(TTT 6-3-1)

Två lag som slarvat bort värdefulla poäng i de senaste matcherna. Brightons 0-2 mot Manchester United och 0-3 mot Burnley speglar inte matcherna. Får till denna match åter Lewis Dunk efter avstängning och han behövs verkligen i backlinjen, som senast var rena hönsgården senast med Joel Veltman & Shane Duffy som mittbackspar. Blev inte bättre av att Marc Cucurella skulle in i smeten och "hjälpa till". Var mest i vägen och här ska både han och Veltman hålla sig på kanterna och låta Dunk och Adam Webster (som bör vara åter efter lätt skada) sköta mittbacksjobbet. Pascal Gross och Leandro Trossard var bänkade senast men lär start här. Aston Villa kommer med två raka 0-1 matcher i bagaget. Hade mycket boll både mot Newcastle och Watford men vad hjälper det när man bara fick iväg ett skott på mål per match. Ollie Watkins eller Danny Ings på topp verkar göra varken till eller från. I försvaret är Ezri Konsa åter efter avtjänad avstängning. Steven Gerrard bör ändra lite i startelvan och varför inte ge Morgan Sanson, Carney Chukwuemeka och Leon Bailey chansen. Skador på Marvelous Nakamba och Bertrand Traore. Finns potential i båda lagen så även här bör man fundera på garderingar.

Match 5
Crystal Palace - Burnley 2
(TTT 10-0-0)

Palace satte senast stopp för sin svit på sex raka utan seger när Watford kördes över på bortaplan. Efter mål i första halvlek av Conor Gallagher och Jean-Phillipe Mateta satte Wilfried Zaha in knocken med två mål sista fem minuterna i andra halvlek. Så det blir åter lite huvudbry här för manager Patrick Viera angående anfallsplatserna. Christian Benteke dock bänkad i de fyra senaste så han känns en bit från startelvan. Målis Vincente Guaita dras med skada så Jack Butland behåller vantarna. I övrigt bara försvararen Joel Ward som saknas, så truppläget är bra. Burnley sprattlade till mot Brighton och gjorde mål på alla möjliga och omöjliga bollar. Kändes som en sån där match när allt går vägen oavsett vad man själva eller motståndaren gör. Vann sedan av bara farten senast mot Tottenham där målvakten Nick Pope säkert gjorde gott intryck på förbundskapten Gareth Southgate. Framåt har Wout Weghorst varit en injektion och som alla jättar är han svår att komma åt både i luften och på marken. Får förhoppningsvis Maxwel Cornet som lekkamrat här men ivorianen dras med skada och är osäker till spel. Övriga med skadekänningar hos The Clarets är Charlie Taylor, Johann Berg Gudmundsson och Matej Vydra. Inte omöjligt att man skräller även här mot ett ojämnt Palace.

Match 6
Birmingham - Huddersfield 2
(TTT 4-0-6)

På tal om ojämna lag så får vi sortera in Birmingham i det facket. Ligger på 18e plats i The Championship och med sin knappa poängskörd hade man normalt varit indragna i bottenstriden men tack vare minuspoäng på Reading och Derby kan man för tillfället slappna av då avståndet till nedflyttning är hela 16 poäng. Formen är inte speciellt bra och bortsett från 3-0 matchen mot Luton där nyförvärven glänste har man tre kryss och tre förluster på de sju senaste. Tung torsk senast mot bottenkollegan Reading, där man vaknade först när det stod 0-2 på tavlan. Startelvan är ok men svårt att skicka in några vettiga alternativ då skadesituationen är tuff. Matija Sarkic (mv), Marc Roberts, Taylor Richards, Teden Mengi, Adan George, Troy Deeney och Scott Hogan är alla out här. Huddersfield är säsongens smygare så här långt och nu har man nästan helt obemärkt tassat upp till fjärdeplatsen i ligan och är bara två pinnar från direktuppflyttning. Har förvisso fler matcher spelade än de flesta av konkurrenterna men det är mest tack vare den strålande formen med sexton raka utan förlust (inräknat FA-cupen) som man innehar det fina läget. Manager Carlos Corberan har aviserat två ändringar. Levi Colwill och Josh Koroma tar åter plats i startelvan. Ryan Schofield (mv), Pipa, Alex Vallejo, Faustino Anjorin och Rolando Aarons saknas pga skador. Vi ser inte att det ska vara Blues som spräcker Hudds fina svit.

Match 7
Coventry - Preston 2
(TTT 10-0-0)

Coventry har fått fart igen efter en rätt trög avslutning på förra året. Har nu tre vinster på de fyra senaste. Mot Bristol avgjorde Viktor Gyökeres med sitt tolfte mål för säsongen. Annars har det varit backarna Ian Maatsen och Dominic Hyam som oväntat målat på slutet. Något att ha i åtanke om man vill spela målskyttar i matchen. Framåt har Viktor inte jättetuff konkurrens för stunden då Jodi Jones och Matthew Godden är skadade och Martyn Waghorn mest agerar inhoppare. Preston kommer till CBS Arena med gott självförtroende efter tre segrar och ett kryss på de fyra senaste. Keepern Daniel Iversen har spikat igen i samtliga fyra och då räcker det om man petar in en boll eller två framåt. Aston Villa-lånet Cameron Archer har varit tungan på vågen och bildar en farlig duo tillsammans med Emil Riis. Viktigt att de håller sig skadefria då Sean Maguire, Izzy Brown, Tom Barkhuizen och Josh Murphy ej kan medverka. Defensivt är det målis Declan Rudd och försvararna Greg Cunningham och Matthew Olosunde som är skadade. Även Patrick Bauer kan komma att missa matchen men testas sent. Garderingsmatch.

Match 8
Millwall - Sheffield United X
(TTT 2-0-8)

Två formstarka gäng drabbar samman i London. Hemmalaget Millwall har tre raka segrar. Manager Gary Rowett ser äntligen ut att ha funnit den optimala anfallsuppställningen med Mason Bennett som spets flankerad av Jed Wallace och Tyler Burey. Blir intressant att se om han håller fast vid dem när spelare som Sheyi Ojo, Luke Freeman, Oliver Burke, Tom Bradshaw och Benik Afobe så småningom återkommer från skador. Ryan Leonard, Daniel Ballard och Maikel Kieftenbeld också skadade. Sheffield United imponerar också. Utökade i veckan matcher utan insläppt mål till fem genom 1-0 mot Blackburn. Därmed är man på play-off plats och kan fortsätta jakten på Premier League-status nästa säsong. Får här klara sig utan avstängde Charlie Goode men Ben Davies är en fullgod ersättare. Jack O'Connell, Jayden Bogle, Enda Stevens, Ben Osborn, David McGoldrick or Rhian Brewster övriga som ej medverka pga skador. Vi tror på målsnålt och förvånas inte om det blir 0-0.

Match 9
Blackpool - Reading 2
(TTT 7-1-2)

Fyra raka utan vinst för Blackpool. Läget att bli orolig? Nä inte direkt, två av matcherna har slutat 1-1 och förlusterna har kommit med uddamål mot topplagen QPR och Bournemouth som båda avgjorde i slutskedet. Det som möjligen oroar manager Neil Critchley är att det tar tid för de skadade spelarna att komma tillbaka. Målis Chris Maxwell, Luke Garbutt, Richard Keogh, James Husband, Sonny Carey, Keshi Anderson, Matthew Virtue och Grant Ward har alla varit borta länge nu och ser ut att bli kvar hos fysteamet ett tag till. Som tur är så finns det många spelare i truppen som kan ersätta dessa defensiva spelare. Hade nog varit värre om man haft sju-åtta offensiva pjäser borta. Nu har man lirare som Gary Madine, Josh Bowler och Jerry Yates tillgängliga och tack vare det har man mål framåt i de senaste 11 tillställningarna. Reading på 21a plats har skaffat sig lite andrum i botten tack vare vinsterna mot Preston och Birmingham. Åtta poäng till godo nu på lagen under nedflyttningsstrecket. Att Lucas Joao blev skadefri kan vara det som räddar laget kvar i Championship. Han tillsammans med John Swift är lite kasst det enda av värde i truppen. Föga oväntat räckte det dock inte till att rädda kvar Veljko Paunovic på tränarposten. Laget tränas nu (tillfälligt) av spelaren Tom Ince farsa Paul. Till denna match kan han inte ta ut Scott Dann, Femi Azeez, Oviemuno Ejaria, Josh Laurent, Dejan Tetek, Alen Halilovic, Baba Rahman eller Felipe Araruna som samtliga är skadade. Här finns värdet till höger men gardera gärna då Reading är väldigt beroende av enskilda killar.

Match 10
Bournemouth - Stoke 1
(TTT 10-0-0)

Efter pinsamma förlusterna mot Luton och Blackpool hajade The Cherries att det inte funkar att torska mot sämre motstånd om man vill ta direktplatsen bakom Fulham. Vips så har man nu tagit tre raka segrar och är åter på andraplats. Dessutom med 2-3 matcher färre spelade än lagen som jagar bakom. Har dock inte varit några solklara vinster. Både mot Barnsley och Birmingham fick man spelare utvisade och senast mot Blackpool så brände Dominic Solanke straff tidigt i matchen. Räddes av två sena mål av Jamal Lowe och nyförvärvet Siriki Dembele. Lutar såldes åt samma elva här som senast. Har en diger frånvarolista med skador på Adam Smith, Gary Cahill, Ryan Christie, Robbie Brady, Junior Stanislas och Kieffer Moore. Dessutom är Jefferson Lerma avstängd, Ethan Laird ej redo för match efter skada och David Brooks cancerbehandlas. Stoke lite i ingenmansland och ser stundtals ut att ha svårt med motivationen. Efter kryssmatcher mot Nottingham och Birmingham åkte man på förlust hemma mot Luton senast. Har 8-6 i målskillnad på de fyra senaste så det rasslar till både framåt och bakåt. Fansen förväntar sig mer av Josh Maja medan man har mer tålamod med Jaden Philogene-Bidace. Gäller dock att duon levererar för bakom väntar spelare som Steven Fletcher, Jacob Brown och D'Margio Wright-Phillips på sina chanser. Phil Jagielka, Harry Souttar, Romaine Sawyers, Mario Vrancic och Abdallah Sima är de som skadebehandlas hos Potters. Ingen bergetta men man kan inte gardera alla matcher på kupongen, så vi tar ställning.

Match 11
Luton - Derby 1
(TTT 10-0-0)

Luton bland de formstarkaste lagen i ligan med fem vinster på de sju senaste. Visat att knallen mot Birmingham bara var en taskig dag på jobbet. Ser ut att kunna vara med och tampas om play-off plats in i det sista, om det räcker eller ej är svårt att sia om då det är många lag på samma nivå i serien. Har styrka i att truppen är jämnstark utan några stjärnor. Just som vi skrev i förra inlägget så var det bara en tidsfråga innan inlånade keepern Jed Steer skulle lägga beslag på handskarna och nu har han vaktat buren i de två senaste och vi blir förvånade om James Shea tar plats mellan stolparna här. Oförändrat på skadefronten då Sonny Bradley, Luke Berry och Jordan Clark fortsatt befinner sig i sjukstugan. Derby jobbar på i botten men självförtroendet fick sig nog en törn senast när man föll hemma mot Millwall samtidigt som Reading vann mot Birmingham. Avståndet nu uppe i åtta poäng mellan lagen och bakom Derby närmade sig Barnsley. Har blytung avstängning på lagets klart bästa spelare i Tom Lawrence. Skadan på Kamil Jozwiak är också något som stör framåt. Att manager Wayne Rooney redan börjar slussa in nya unga spelare som Eiran Cashin, Malcolm Ebiowei och Bartosz Cybulski är det tecken på att man kastat in handduken eller vill ha back-up när / om det kommer skador låter vi vara osagt. Ettan här känns trygg och vi spikar Hatters.

Match 12
Nottingham - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

Tabelltian Nottingham är fortfarande lite upp och ner. Hade fyra segrar på fem matcher men har nu kryssat i de två senaste. Kul för andrekeepern Ethan Horvath att hålla nollan mot Preston. Amerikanen får inte så många chanser att visa vad han kan så det gäller att ta till vara på tillfällena. Här får han åter vakta målet då Brice Samba är avstängd för andra matchen i rad efter det röda kortet mot Stoke. Annars bra truppläge då bara Loic Mbe Soh och Lewis Grabban saknas pga skador. Dansken Philip Zinckernagel vilades senast men bör vara åter här. Bristol är bra hemma, innan förlusten mot Coventry hade man fyra raka vinster. Nu är det dock bortaplan som gäller och på resande fot är man bland de sämsta i serien. Har bara Swansea och bottentrion bakom sig. Är nästan alltid en kandidat för måltipset då det sällan är under 2,5 mål i Robins matcher. 1-0 mot Derby i början av December förra året var senast laget lirade under 2,5 mål. Efter det 13 raka målfester. Max O'Leary (mv), George Tanner, Nathan Baker, Robert Atkinson, Callum O'Dowda, Matty James och Andy King står över pga skador. Ska vi tro på ännu en 1-2 förlust för Nigel Pearsons manskap.

Match 13
Peterborough - Hull 1
(TTT 6-1-3)

Sämst form i ligan är inget smickrande epitet att få men tyvärr får Peterborough stå ut med det för stunden efter sju förluster på de nio senaste känns League 1 inte långt borta. En som inte kommer hänga på är Darren Ferguson som kastade in handduken efter 0-1 förlusten mot Derby. Så nu är det i princip bara Wayne Rooney som hänger i som manager för ett lag i nedre skiktet av Championship. Lee Bowyer också men det är bara en tidsfråga innan han ersätts. Vem som tagit över i Peterborough, jo ingen mindre än Grant McCann som i sin tur nyligen fick gå från Hull som man här möter. Hängde ni med? Här har McCann Hayden Coulson åter efter avstängning och saknar bara skadade trion Dan Butler, Mark Beevers och Jack Taylor. Hull tre placeringar bättre än Peter har även de en mindre bra form. Två kryss och fyra förluster på de sex senaste. Kommer närmast från pinsamma 0-2 hemma mot jumbon Barnsley. Det är nog bara att konstatera så länge Nathan Baxter saknas kommer man inte vinna. Som salt i såren är även andrekeepern Matt Ingram skadad så pojkspolingen Harvey Cartwright vaktar målet och om sanningen ska fram så såg han senast ut som Bambi på hal is. Känns inte redo för den här nivån. Nu är inte bara målvakterna skadade hos Hull utan även Lewie Coyle, Andy Cannon, Josh Emmanuel, Randall Williams, Mallik Wilks och Allahyar Sayyadmanesh. Ny manager och en minst sagt orutinerad målis hos motståndarna talar för hemmalaget.

STRYKTIPSET (64-Raders)

1. Everton - Manchester City 2
2. Manchester United - Watford 1
3. Brentford - Newcastle X2
4. Brighton - Aston Villa 1 2
5. Crystal Palace - Burnley 1 2
6. Birmingham - Huddersfield X2
7. Coventry - Preston 1 2
8. Millwall - Sheffield United X
9. Blackpool - Reading X2
10. Bournemouth - Stoke 1
11. Luton - Derby 1
12. Nottingham - Bristol City 1
13. Peterborough - Hull 1

MÅLTIPSET (9-Raders)

1. Everton - Manchester City
5. Crystal Palace - Burnley
10. Bournemouth - Stoke
12. Nottingham - Bristol City
13. Peterborough - Hull
21. MK Dons - Bolton
24. Plymouth - Rotherham
27. Wigan - Sunderland
30. Swindon - Salford City

Lycka till med raderna & Tips-SM!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto