Stryktipset Tips 30/11

Publicerad på 30 Nov 2019 - 01:58

Aston

Aston

Jan Wickberg

30 Nov 2019 - 01:58

Svenska Spel firar denna helg att det var 50 år sedan Tipsextra hade premiär på TV. För er som är unga så var Tipsextra, lite som "Veckans match". Då fanns det inte 100 kanaler som sände fotboll dygnet runt utan man fick snällt se en match i veckan och den var inte valbar. Först ut i Tipsextra var Wolves - Sunderland, en match som vargarna vann med 1-0. 25 miljoner var inte publiksiffran på Molineux, men det är den summan Svenska Spel skjuter till som jackpot på lördagens stryktipskupong. Måltipset har ingen jackpot denna vecka trots att ingen prickade in åtta rätt förra helgen. Nu till genomgången av stryktipset och systemförslag för båda kupongerna.

STRYKTIPSET

Match 1
Chelsea - West Ham 1

(TTT 10-0-0)

Tabellfyran Chelsea har tre raka hemma. 5-0 i målskillnad på dem vittnar om stabilt försvar och tålamod framåt. Var i veckan nere i Spanien och kryssade mot Valencia i Champions League. Bra läge inför sista omgången då man möter avhängda Lille hemma. Antonio Rudiger, Ross Barkley, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek och Tammy Abraham dras med skador och bör få vila. West Ham på sjuttonde plats har svagast form i ligan. Två poäng på de sju senaste matcherna är inget manager Manuel Pellegrini kan vara annat än grinig över. Har inte direkt varit nära poäng på sistone och man vaknar ofta för sent i matcherna. Saknar viktiga pjäser som Lukasz Fabianski, Jack Wilshere och Manuel Lanzini som alla är skadade samt Issa Diop som är avstängd. Michail Antonio (målskytt senast i combacken efter skada) är redo att starta. Ettan är given!
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.30 - 6.20 - 10.50
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365


Match 2
Liverpool - Brighton 1

(TTT 10-0-0)

Ligaledande Liverpool har sett bra ut men även haft en hel del stolpe in i flertal matcher. Avgjorde på straff mot Tottenham och Leicester. Vände sista fem minuterna mot Villa och senast mot Palace så avgjorde Roberto Firmino med fem minuter kvar av matchen. Kryssade i veckan mot Napoli i Champions League och därmed inte helt klar för vidarespel. Salzburg borta är ingen promenadseger. Joel Matip, Nathaniel Clyne och troligen Fabinho missar fiskmåsmötet pga skador. Brighton gillar inte att spela borta det vet vi och här väntar säsongens tuffaste match. Har efter denna match Arsenal (med ny manager) även det på bortagräs så i värsta fall kan man efter dessa bortamatcher ha fyra matcher i rad utan poäng. Kunde senast inte spela Aaron Connolly pga skada men irländaren har tränat under veckan och bör vara åter här. Bernard och Jose Izquierdo ej aktuella för spel. Lewis Dunk åter efter avstängning och går direkt in i startelvan. Ettan känns stark här, även om det kan vara lite slitna ben på sina håll i Pool.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 1.20 - 7.25 - 19.00
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Match 3
Tottenham - Bournemouth 1

(TTT 10-0-0)

Tottenham är det lag av förväntade topplag som gått sämst så här långt. Manager Mauricio Pochettino fick sota för det och är ersatt med ingen mindre än "The Special One" Jose Mourinho. Portugisen har inlett med 3-2 West Ham (borta) och 4-2 mot Olympiacos hemma i London när man säkrade avancemang i Champions League. Manchester United borta väntar till veckan och vi får se om det blir bu eller bä från Red Devils-fansen. Målisarna Hugo Lloris & Michel Vorm är skadade så argentinaren Pablo Gazzaniga fortsätter vakta målet och ynglingen Alfie Whiteman får vakta bänken. Ben Davies och Erik Lamela är också hos med-teamet för behandling. Bournemouth placeringen bakom Tottenham har ingen vidare form. Har anfallare med torka som endast gjort ett mål på de senaste sex matcherna. Tufft schema väntar kommande tiden och det vill till att man snart får åter några av de skadade spelarna. Till denna match saknas Charlie Daniels, Andrew Surman, Lloyd Kelly, David Brooks, Junior Stanislas, Dominic Solanke och Joshua King. Dessutom har man Simon Francis och Philip Billing avstängda. Även här är favoritettan befogad.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 1.40 - 5.57 - 7.60
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 4
Burnley - Crystal Palace X

(TTT 8-2-0)

Burnleys tre matcher under November-månad har slutat 0-3 Sheffield United, 3-0 West Ham och senast 3-0 Watford. Hemma på Turf Moor har man vunnit fyra av sex matcher och det är mycket tack vare det man ligger på sjunde plats i tabellen. Får här klara sig utan avstängde Ashley Westwood. Förhoppningsvis är det bara västra skogen som saknas för The Clarets. Danny Drinkwater är åter (kanske till och med får starta) medan Johann Berg Gudmundsson och Matej Vydra ska testas innan match. Om man ser på Crystal Palace resultat på slutet kan man tro att laget är i jättekass form. Har förvisso bara tagit en poäng på de fem senaste men då ska man veta att laget har mött följande lag. Manchester City, Arsenal, Leicester, Chelsea och Liverpool. Det är fyra lag som ligger i topp av tabellen plus Arsenal borta som aldrig är en lätt match. Här väntar tabellsjuan men Burnley är inte på samma nivå som topp 4 lagen. Saknar bara försvararen Joel Ward. Finns bra ersättare i Martin Kelly. Två lag som så när kan mönstra sina bästa elvor. Delar på poängen?
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.30 - 3.30 - 3.45
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365


Match 5
Southampton - Watford 1

(TTT 9-0-1)

Två lag som inte har det lätt. Southampton är ligans sämsta hemmalag och har förlorat fem av sex matcher på St Mary's. Är betydligt bättre borta och var sekunder från att besegra Arsenal på Emirates senast. Släppte in 2-2 målet långt in på stopptid. Flera av spelarna som fick bära hundhuvud efter 0-9 förlusten mot Leicester är fortfarande ute i kylan. Här kommer manager Ralph Hasenhuttl i största mån spela med de som senaste startade. Sena tester på Stuart Armstrong och Sofiane Boufal. Watford är jumbo och kunde inte rida vidare på framgången mot Norwich. Föll med 0-3 mot Burnley. Försökte i andra halvlek få fart på anfallet genom byten men ingen effekt. Inte lika lätt för Quique Sanchez Flores att ta ut sin elva. Christian Kabasele tillbaka efter avstängning lär i alla fall ingå i den. Troy Deeney hoppas också få starta efter fått dryga halvtimmen senast. Ej klart skadeläge men Sebastian Prödl, Daryl Janmaat, Craig Dawson, Tom Cleverley, Domingos Quina, Roberto Pereyra och Danny Welbeck är dem som är / har varit skadade. Svårt att lita på något av dessa lag, men ska Saints ta nån trea hemma så är det här och nu.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 2.15 - 3.60 - 2.55
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Match 6
Derby - Queens Park Rangers 1

(TTT 9-0-1)

Hemma på Pride Park uppträder Derby som ett topplag, och försvaret är ramstarkt. Fem raka vinster och nollan intakt i de fyra senaste. På bortaplan är man i k(l)ass med bottenlagen. Fyra raka förluster och noll mål framåt. Föll senast med 0-3 mot Fulham. Detta beteende har resulterat i, att man inför denna match har, den diaboliska raden 6-6-6 på de 18 spelade matcherna. Skador stör på Matthew Clarke, Graeme Shinnie, Tom Huddlestone, Ikechi Anya och Mason Bennett. Queens Park Rangers innehar plats sexton. Kommer till Pride Park med usel form. Fyra förluster och två kryss på de sex senaste. Lät det rinna iväg rejält senast då man mötte Nottingham. Fick Lee Wallace utvisad i början av andra halvlek, ställningen 0-1. Släppte in tre bollar sista tio minuterna. Skada på målvakten Liam Kelly och backen Yoann Barbet. Hemmalaget favoriter och får förtroendet.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 2.45 - 3.50 - 2.90
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!
Unibet/11/"> Unibet livestreamar matchen


Match 7
Birmingham - Millwall 1

(TTT 8-1-1)

Birmingham är normalt ett starkt hemmalag, även om man föll senast det begav sig. Fulham blev den gången för svåra. Har efter det kryssat borta mot Huddersfield och Sheffield Wednesday. Formen känns därmed inte superdålig. Har signat den angolanske fransmannen Jeremie Bela på fri transfer (senast i Albacete) och då har Kerim Mrabti ramlat ur både startelvan och matchtruppen. Fortsatt hårt skadedrabbat med namn som David Stockdale, Gary Gardner, Maikel Kiefenbeld, Jonathan Grounds och Cheick Keita. På plussidan är att kapten Harlee Dean är åter efter avstängning. Millwall kommer med fin form och gott om självförtroende till denna match. Tre segrar på de fem senaste där bortavinsten mot Swansea var höjdpunkten. Lite smolk i bägaren att bara få kryss senast mot Wigan. Manager Gary Rowett funderar över vem han ska spela med på topp. Tom Bradshaw eller Matt Smith. Islänningen Jon Dadi Bödvarsson finns också som alternativ men knappast som ensam spets. Skador på Frank Fielding, Ryan Leonard och Jason McCarthy. Ingen stark ettan och vi garderar omgående.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.08 - 3.34 - 4.10
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365

Tips: Att göra mål i matchen Jed Wallace @ 4,50 - bet365 -


Match 8
Stoke - Blackburn 2

(TTT 9-0-1)

Tolv förluster på arton matcher gör att Stoke är det lag som förlorat flest matcher i hela Championship. Hemma på bet365 har man torskat sex av nio matcher. Föll senast borta mot Cardiff med 0-1. Har ett mittfält med Peter Etebo, Joe Allen och James McClean (tillbaka från avstängning) som gör ont att möta. Särskilt konstruktiva är de dock inte, vill nog till att offensiva yttrarna Tom Ince & Sam Clucas gör jobbet framåt. Sam Vokes, Scott Hogan och Lee Gregory fightas om striker-rollen. Inga skador eller avstängningar som stör. Blackburn kommer från två hemmavinster. Barnsley 3-2 och Brentford 1-0. Värre är det när man ska spela borta, då blir det sällan poäng. Fyra raka förluster utanför Ewood Park. Manager Tony Mowbray hoppas att hans stjärna Bradley Dack nu äntligen har hittat formen. Satte två mot Barnsley och avgjorde mot Brentford. Ser här ut att få gamle radarpartnern Danny Graham framför sig i anfallet. Sam Gallagher är skadad och Adam Armstrong utflyttad till kanten. Irländska backparet Greg Cunningham och Derrick Williams övriga som ej kan medverka för Rovers pga skador. Har varit nära att ta poäng borta mot topplagen Leeds & Preston. Betydligt lättare motstånd här och vi ger dem hyfsad chans till poäng.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 2.10 - 3.25 - 3.90
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!

Tips: Att göra mål i matchen Bradley Dack @ 3,60 - bet365 -


Match 9
Nottingham - Cardiff 1

(TTT 9-0-1)

Forest går starkt i ligan och är upp på fjärdeplats efter en fin Novembermånad med tre vinster och ett kryss så här långt. Vann senast med 4-0 borta mot QPR. Kunde spela ut, med en man mer, i andra halvlek och när det finns ytor är spelare som Joao Carvalho som allra bäst. Matchen innan fick man själva spela större delen av andra halvlek en man kort efter att Ryan Yates hoppat in med dubbarna före i en motståndare. Att man ändå klarade 0-0 tyder på medvind i Sherwoodskogen. Yates var avstängd senast och är det även här. Alfa Semedo var tillbaka senast. Vi får se om någon av Yohan Benalouane, Michael Hefele, Carl Jenkinson eller Tendayi Darikwa kan medverka den här gången. Michael Dawson har suttit på bänken i de två senaste, så han kan spela om det behövs. Cardiff står fortfarande utan seger på bortaplan. Fem kryss och fyra förluster. Har bytt Neil på bänken. Ut med Warnock och in med Harris. Till denna match får Harris åter Danny Ward som förstärker anfallet. Jazz Richards, Matt Connolly, Sol Bamba, Gavin Whyte, Joe Ralls, Isaac Vassell och Robert-Nesta Glatzel är alla skadade och missar matchen. Här känns ettan stark.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 2.45 - 3.25 - 3.10
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 10
Leeds - Middlesbrough 1

(TTT 10-0-0)

Toppen mot botten i stora drag. Leeds nosar serieledande WBA i baken och är bara två pinnar bakom. Formen är strålande med fyra raka vinster. Kanske inte de mest övertygande segrarna men man gör jobbet, har tålamod och skapar chanser. Mot Reading hade Stuart Dallas flertal chanser att göra mål men ett ribbskott var det närmaste han kom den gången. Bättre lycka här? Målis Kiko Casilla har tillåtelse att spela fram till att FA kallar till förhör angående spanjorens eventuella rasistiska språk mot Charltons Jonathan Leko. Skador på Adam Forshaw, Tyler Roberts och Eddie Nketiah. Senast var Egzijan Alioski tillbaka och lutar åt startplats här. Även Jamie Shackleton fick hoppa in senast efter sin skadefrånvaro, men är knappast aktuell för någon startplats. Middlesbrough tog senast sin första seger på över två månader. Ashley Fletcher blev matchvinnare när man hade jumbon Barnsley på besök. Riverside Stadium gjorde verkligen skäl för namnet och man hade med fördel kunnat spela matchen med en badboll. Segern ska inte överskattas och även denna gång har man en lång frånvarolista. George Friend, Ryan Shotton, Marcus Browne, Anfernee Dijksteel och Rudy Gestede är alla skadade medan Marvin Johnson är avstängd. Johnson byter plats med George Saville som avtjänat sin avstängning. Ettan först men gardera och hoppas på en knall som rensar fint bland systemen.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.32 - 5.40 - 13.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365

Tips: Att göra mål i matchen Stuart Dallas @ 4,33 - bet365 -


Match 11
Brentford - Luton 1

(TTT 10-0-0)

Två lag som hade helt olika formkurvor fram till senaste matchen. Brentford hade finfin form med sex vinster på de sju senast innan 0-1 förlusten senast mot Blackburn. Försökte och skapade en hel del i jakten på kvittering men öppnade samtidigt upp för kontringar. Said Benrahma kom närmast mål för The Bees men fick se bollen ta i virket. Saknar fortsatt avstängde Julian Jeanvier och skadade kvaretten Josh Clarke, Joel Valencia, Sergi Canos och Nikos Karelis. Luton hade fem raka förluster innan man senast vann mot Charlton med 2-1. Chelsea-lånet Izzy Brown har inte varit någon hit så här långt men målet senast kanske var nyckeln till framgång i The Hatters. Trotjänaren Pelly Ruddock Mpanzu var det som öppnade målskyttet. Bara Danny Hylton hos medicinska teamet för behandling. Inga förändringar i startelvan att förvänta. Får nog svårt här.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 1.50 - 4.35 - 7.00
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Match 12
Bristol City - Huddersfield X

(TTT 10-0-0)

The Robins är ligans mest kryssglada lag. Har nästan spelat oavgjort i hälften av matcherna. Senast var man dock inte nära att få med sig poäng borta mot WBA. Det hjälpte inte ens att man kastade in Niclas Eliasson och skyttekungen Famara Diedhiou efter paus. 1-4 blev det för WBA mot ett för dagen slarvigt City. Räknar med att manager Lee Johnson ändrar om lite i startelvan och spelare som Tommy Rowe, Niclas Eliasson, Marley Watkins och Famara Diedhiou bör vara aktuella för startplatser. Jay Dasilva, Jack Hunt och Benik Afobe hade i allra högsta grad varit aktuella för spel men är skadade och kan ej medverka. Huddersfield håller vi inte speciellt högt men efter en katastrofal inledning har man ryckt upp sig och är ovanför strecket med lite marginal. Fyra vinster, fem kryss och bara en förlust på de tio senaste att jämföra med sju förluster och ett kryss på de inledande åtta matcherna är som alla förstår en klar förbättring. Går dock fortfarande sällan över ett mål per match. Karlan Grant har gjort hälften av lagets mål och den som främst hotar av The Terriers spelare. Saknar här tre backar pga skada. Tommy Elphick, Jaden Bowen och Danny Simpson. Dessutom är Trevoh Chalobah avstängd. Blir lite pusslande för manager Danny Cowley att komponera en backlinje. Framåt är det bara Collin Quaner som saknas pga skada. Vi kör vidare på 1X även här då båda lagen gillar kryss. Rent truppmässigt är så klart Bristol bättre så ettan ska med!
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 2.15 - 3.30 - 3.70
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 13
Wigan - Reading 1

(TTT 4-1-5)

Wigan kvar under strecket och kommer att få kämpa för att inte åka ur, det är en sak som är säker. Är riktigt kass borta och då är det hemma man ska ta tillräckligt med poäng för att hänga kvar. Har slagit Cardiff, Charlton, Birmingham och Forest. Samtliga på hemmaplan (någon förvånad?). Kommer närmast från 2-2 borta mot Millwall och då såg det inte så illa ut. Anthony Pilkington startade och gjorde mål så borde få förnyat förtroende här. Anfallaren Joe Garner väntar fortfarande på sitt första mål för säsongen och det borde komma snart då han får gott om speltid. Skador på Joe Williams, Tom Pearce och Lee Evans. Reading kommer lite slokörade till denna kamp då man har två 0-1 förluster färskt i minne. Brentford och Leeds är två svåra lag att vinna över men ändå surt att förlora med uddamålet. Har anfallarna Sam Baldock och Lucas Joao tveksamma till spel. Charlie Adam och Jordan Obita är skadade och kommer ej medverka. Ingen nackdel direkt i våra ögon. Reading är det bättre laget men Wigan tar sina poäng hemma, om möjligt läge att helgardera kupongens sista match?
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.70 - 3.30 - 2.85
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365


STRYKTIPSET (64-Raders)

1. Chelsea - West Ham 1
2. Liverpool - Brighton 1
3. Tottenham - Bournemouth 1
4. Burnley - Crystal Palace 1X
5. Southampton - Watford 1
6. Derby - Queens Park Rangers 1
7. Birmingham - Millwall 1X
8. Stoke - Blackburn X2
9. Nottingham - Cardiff 1
10. Leeds - Middlesbrough 1X
11. Brentford - Luton 1
12. Bristol City - Huddersfield 1X
13. Wigan - Reading 1X

MÅLTIPSET (enkelrad)

1. Chelsea - West Ham
4. Burnley - Crystal Palace
9. Nottingham - Cardiff
13. Wigan - Reading
18. Peterborough - Dove
20. Eastleigh - Crewe
21. Aberdeen - St Mirren
30. Airdrie - East Fife

Lycka till med raderna och Tips-SM!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto