Stryktipset Tips 5/11 2022

Publicerad på 4 Nov 2022 - 20:23

Aston

Aston

Jan Wickberg

4 Nov 2022 - 20:23

14 miljoner jackpot på stryktipset som denna vecka innehåller många favoriter som har bra chans att hålla. Om några av de stora elefanterna faller så blir det så klart bra utdelning. Även måltipset (8 miljoner) och fullträff (51,5 miljoner) lockar med feta jackpots. Vi skippar kallpratet och går direkt på analys och systemförslagen. Tänd ett ljus och låt oss vinna!

STRYKTIPSET 2022-11-05 15:59

Match 1
Everton - Leicester 1
(TTT 6-2-2)

Tabelltolvan Everton ser bättre ut nu när Dominic Calvert-Lewin är skadefri och kan starta matcher. Vinst mot Palace och kryss mot Fulham som senaste resultaten. Målis Jordan Pickford börjar hitta VM-formen och har höll nollan i matcherna ovan. Manager Frank Lampard förväntas mönstra samma elva här som mot Fulham. Möjligtvis tar Nathan Patterson plats på högerbacken efter att hoppat in och ersatt Seamus Coleman i andra halvlek. Mason Holgate, Dwight McNeil och Neal Maupay får dock hoppas på inhopp beroende på hur matchen utvecklar sig. Ben Godfrey, Yerry Mina och Andros Townsend skadade för The Toffees. Leicester fortfarande under nedflyttningsstrecket men klart förbättrat. Föll bara med uddamålet senast mot Manchester City och innan dess sju poäng på tre matcher. Keeper Danny Ward varm i kläderna (ett insläppt på de fyra senaste) men tror ändå att man har span på nån mer burväktare som kommer in under vinterfönstret. Förövrigt ska ju även Ward spela VM och då är det fint att formen är på topp. Mittfältaren James Maddison kommer nog ta plats i Englands trupp men Jamie Vardy nja känns som 50/50. Startade mot Man City och hoppas få behålla platsen här, men känner nog hot från Patson Daka och Kelechi Iheanacho. På backsidan skador på Jonny Evans, Ryan Bertrand och Ricardo Pereira men Caglar Soyuncu fick byta fiskpinnar mot starttröja senast. Får nog ej behålla den då man bör ha en mer offensivt tänk här. Frågan är om det kommer löna sig mot ett pånyttfött Everton. Leicester har förlorat 5 av 6 borta!


Match 2
Manchester City - Fulham 1
(TTT 10-0-0)

Hemmalaget går fortfarande bra men det är inga jättesegrar man har på slutet. 0-0 (FCK, CL), 0-1 (Liverpool, PL), 3-1 (Brighton, PL), 0-0 (Dortmund, CL), 1-0 (Leicester, PL) och senast 3-1 mot Sevilla i Champions League. Julian Alvarez 1+2 och hör 50/50 att han får starta då det är sen test på Erling Haaland som missat de två senaste pga skada. Norrsken kommer testas sent här. Manager Pep Guardiola luftade många truppspelare senast men här bör alla ordinarie killar vara åter kanske med undantag för Manuel Akanji som missade Sevilla-matchen pga skada och ska testas sent. Kyle Walker och Kalvin Phillips står över då duon är långtidsskadad. Fulham på sjätteplats är i fin form med två vinster och två kryss på de fyra senaste. Dock inte mött några motståndare som kan mäta sig med City så blir en tuff uppgift här för Marco Silvas manskap. Kenny Tete var åter efter skada senast och hoppade in sista kvarten. Kanske får starta här då Bobby Reid är avstängd. I övrigt få avbräck då bara Layvin Kurzawa och Manor Solomon är skadade. Wales-duon Harry Wilson & Daniel James går en kamp mot klockan att få upp formen till VM. Troligen bekväm hemmavinst här, 3-1?

Tips: Andreas Pereira kort @ 4,75 - Unibet -

Match 3
Leeds - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Få om ens någon såg Leeds vinst borta mot Liverpool komma efter att innan den vinsten lirat åtta raka utan trepoängare. Den som satte segerbollen var Crysencio Summerville som fick starta efter kommit in och tröstmålat mot Fulham matchen innan. Kommer så klart behålla platsen och kanske hade fått starta även om (nu skadade) Luis Sinisterra varit fit. På topp har Rodrigo gjort mål två matcher i rad och håller en mållös Patrick Bamford på bänken. Italienska landslagsmannen Wilfried Gnonto fick göra debut för Leeds senast och hoppas på speltid även här. Archie Gray, Stuart Dallas, Leo Hjelde och Adam Forshaw skadade och tvingas stå över. Bournemouth är precis som Leeds över nedflyttningsstrecket men med liten marginal. Har tre raka nederlag och föll senast mot Tottenham på stopptid. Spelade där med både Dominic Solanke och Kieffer Moore framåt och den sistnämnde stod för två mål så det blir svårt att flytta på walesaren här. Mark Travers behåller vantarna då förstekeeper Neto ser ut att bli borta året ut med skada. Även Lloyd Kelly och David Brooks saknas. Etta blir förstatecknet här men om råd ta med krysset.

Tips: Crysencio Summerville mål @ 5,00 - bet365 -

Match 4
Nottingham - Brentford 1
(TTT 7-1-2)

Om Nottingham ska ha en sportmössa att hänga kvar så är Brentford hemma i Sherwoodskogen en match man ska ta tre poäng i. Skrällde rejält senast man lirade hemma då Liverpool besegrades med 1-0. Kom dock snabbt ned på jorden då man föll med 0-5 borta mot Arsenal. Får hoppas att manager Steven Cooper har snackat med spelarna inför denna kamp och att de lyssnat och insett att bara för att man besegrar ett topplag så är man inte bäst i världen. Cooper ändrar troligen om lite i elvan här och Neco Williams, Joe Worrall och Brennan Johnson är tänkbara alternativ. Även Lewis O'Brien om han känner sig helt frisk efter varit sjuk och missat tre matcher innan han kunde hoppa in sista 10 mot Gunners. Skador på Harry Toffolo, Omar Richards, Jack Colback och Moussa Niakhate. Brentford har inte varit något vidare på bortagräs den här säsongen och har 0-3-3 på sex matcher. Målskillnaden 6-15 är inte heller något att vara stolta över. 1-9 på de två senaste så formkurvan pekar nedåt. Skyttekungen Ivan Toney drog på sig femte gula kortet för säsongen senast och får se den här matchen från läktaren pga avstängning. Behöver dock inte känna sig ensam då han får sällskap av skadade Pontus Jansson, Aaron Hickey, Christian Nörgaard och andrekeeper Thomas Strakhosa. Sen test på Mathias Jensen som klev av med lårkaka senast men manager Thomas Frank tror på tummen upp från landsmannen. Ettan chansspikas, 1-0?

Match 5
Wolverhampton - Brighton 2
(TTT 1-2-7)

Nästjumbon Wolves snittar inte ens ett mål varannan match och då är det så klart rätt svårt att vinna fotbollsmatcher. Bara två gånger så här långt under säsongen har man plockat en trea och båda gångerna är det 1-0 resultat. Daniel Podence satte vinstbollen mot Southampton och mot Nottingham var det Ruben Neves som avgjorde på straff. Denne Neves räddade även poäng senast då man kryssade (1-1) mot Brentford. Diego Costa har inte varit någon hit sedan han kritade på och mot The Bees skämde han ut sig genom att skalla ner en motståndare och är nu avstängd. En avstängning är sällan lämplig men den här är väldigt tung för Wolves då man redan har Pedro Neto, Chiquinho, Sasa Kalajdzic och Raul Jimenez borta pga skador. Hee-Chan Hwang finns att tillgå men han känns iskall, så det blir nog Podence ensam på topp flankerad av Adama Traore & Goncalo Guedes. På backsidan är Toti på väg tillbaka men mittfältaren Matheus Nunes gick sönder mot Brentford och blir borta ett tag. Brighton hade fem raka utan seger då man förra helgen krossade Chelsea med 4-1. Fick förvisso två av målen till skänks av motståndarna men det var ett bra gäng fiskmåsar vi fick se. Leandro Trossard ser oförskämt bra ut och frågan är om Roberto Martinez kan hålla honom utanför Belgiens startelva i VM. Här borde han väl fortsätta på topp även om Danny Welbeck (stod över senast pga sjukdom) är åter. Jakub Moder skadad men kanske är Joel Veltman åter men sent test väntar holländaren. Tvåan först men på bortaplan är Brighton opålitliga.

Tips: Leandro Trossard mål @4,00 - bet365 -

Match 6
Blackpool - Luton 1
(TTT 5-0-5)

The Seasiders innehar sextonde plats och har tre poäng till godo på Wigan närmast under nedflyttningsstrecket. Föll efter sent mål senast mot WBA men innan dess segrar mot Preston och Coventry. Jerry Yates har officiellt inte ännu fått priset som Championship bäste spelare i Oktober men vi räknar med att kommer kamma hem bucklan efter sju baljor på lika många matcher. Yates och Gary Madine känns givna i tremannaanfallet men CJ Hamilton kanske bänkas till förmån av Theodor Corbeanu. Yttern Shayne Lavery också ett alternativ om manager Michael Appleton vill förändra i startelvan. Charlie Patino åter efter ha missat senast pga sjukdom. Skador på Liam Bridcutt, Jordan Gabriel, Kevin Stewart, Keshi Anderson, Lewis Fiorini och Jake Beesley. Luton har tappat lite mark i tabellen efter endast två poäng på de tre senaste. Har dock endast förlorat fyra av arton matcher så någon kris är det inte tal om. Septembers bäste spelare i Championship Carlton Morris fick vila senast men här räknar vi med honom och han får antingen Harry Cornick eller Elijah Adebayo vid sin sida. Har ny skada på Sonny Bradley som blir borta året ut med knätrubbel. Sedan tidigare Reece Burke, Jordan Clark, Henri Lansbury, Cauley Woodrow och målis James Shea out. En som också är frånvarande är Gabriel Osho som sitter av andra av tre matchers avstängning. Här är det bara att ösa på med garderingar då en jämn och oviss match väntar.

Tips: Jerry Yates mål @ 3,40 - bet365 -

Match 7
Middlesbrough - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

Middlesbrough befinner sig i den nedre delen av The Championship men det är ett getingbo så en vinst kan betyda ett stort skutt uppåt i tabellen medan en förlust kan göra att man halkar under nedflyttningsstrecket. På hemmaplan har man tre vinster, fyra kryss och bara två förluster. Kommer närmast från match borta mot Hull. Vid ställningen 1-1 bjöd Hull på två mål och Boro tackade för de tre poängen. Nye managern Michael Carrick lär väl inte ändra om supermycket i elvan men har flera alternativ som Matt Crooks, Paddy McNair, Alex Mowatt och Rodrigo Muniz att tillgå om han önskar ändra. Duncan Watmore skadad och Massimo Luongo kvar i frysboxen. Bristol bara två poäng före Boro så då förstår vi att även The Robins finns på den undre halvan. Har förlorat fyra av de fem senaste på resande fot. Kommer närmast från 0-1 mot Sheffield United. Var det bättre laget men närmare än ribban och stolpen kom man inte och en olycklig bakåtnick avgjorde för motståndarna. På övertid brann det för George Tanner som drog på sig rött kort efter en ful tackling. Avstängd här så man får klara sig utan han och skadade Tomas Kalas, Robert Atkinson, Kane Wilson och Kal Naismith. Ettan först i norr.

Tips: Chuba Akpom mål @ 2,87 - bet365 -

Match 8
Queens Park Rangers - West Bromwich Albion 1
(TTT 6-2-2)

QPR bra med i racet om direktuppflyttning. Föll borta mot Birmingham (0-2) men tog en stark pinne borta mot Norwich senast genom 0-0. På hemmagräs har man varit bra, fem vinster, två kryss och endast en förlust på åtta matcher. Ser här ut att kunna starta Chris Willock efter att Arsenal-produkten hoppat in dryga halvtimmen senast. Hade innan dess missat fem matcher pga skada. Får nu ersätta Tyler Roberts som blir borta till December med skada. Även Jake Clarke-Salter har åkt på skada och får stå över matcherna fram till VM. Jimmy Dunne & Stefan Johansen saknas också pga skador. Nästjumbon West Brom kvar under strecket trots segern senast mot Blackpool. Innan dess tre raka förluster så vi vill se mer innan vi tror på någon vändning från The Baggies. Om Carlos Corberan är rätt man på posten som manager ställer vi oss tveksamma till och tycker man borde lärt sig läxan efter Steve Bruce. Har sen test på Karlan Grant men annars bara Semi Ajayi & Daryl Dike som kör rehab efter skadefrånvaro. Kyle Bartley har tre gula kort på två matcher efter comeback från skada. Ska vi gissa att han plockar en ostskiva även här? Matchen tror vi QPR vinner med ett eller ett par mål.

Tips: Kyle Bartley kort @ 5,50 - Unibet -

Match 9
Rotherham - Norwich 2
(TTT 0-0-10)

En poäng på fyra matcher är anledningen till att Rotherham har halkat ned till 14e plats i The Championship. Inte ens Viktor Johansson har kunnat förhindra att bollarna har börjat ramla in. Tio insläppta på dessa fyra är nästan lika många som man hade på de 14 matcherna innan. Ska nog ändå mycket till innan manager Matt Taylor låter Josh Vickers ta över handskarna. Hade 2-1 mot Burnley med kvarten kvar då Cohen Bramell var lite sen in i en duell och drog på sig sitt andra gula kort (avstängd här) och med en man mindre orkade man inte hålla undan utan släppte in två bollar på stopptid. Tungt värre men nytt topplag väntar här så finns chans till snabb revansch. Får se vem som ersätter Bramell. Peter Kioso och Tolaji Bola är skadade och även Shane Ferguson har missat matcher på slutet så det kan bli Cameron Humphreys om han är åter här (stod över senast). Inga avbräck framåt nu när Chiedozie Ogbene är redo att starta efter skada. Norwich på femte plats har inte varit odödliga på bortaplan. 3-2-4 och 9-10 i målskillnad visar att det främst är på hemmagräs man är bra. Hade en svag Oktobermånad där man bara vann första och sista matchen. Mellan dessa fyra förluster och två "X". Inledde November med 0-0 mot QPR. Backarna Max Aaron & Sam Byram ett kort från avstängningar. Framåt har Teemu Pukki "bara" gjort sex mål på arton matcher och med det är han inte ens bäst i Norwich. Joshua Sargent står på åtta mål trots att han missat de två senaste pga skada. Sen test väntar här för amerikanen Sargent och greken Dimitris Giannoulis. Jakob Sörensen, Jonathan Rowe, Andrew Omobamidele och Adam Idah övriga kanariefåglar som inte kommer flyga högt på lördag. Över 50% på tvåan köper vi inte och tar med krysset och hoppas på en match utan målrassel.

Tips: Max Aarons kort @ 5,00 - Unibet -

Match 10
Stoke - Birmingham 1
(TTT 10-0-0)

Två lag på nedre halvan där vi tror att åtminstone ett av lagen kommer få kämpa hårt för att hänga kvar. Stoke har och har haft bra spelarmaterial flera säsonger i rad men ändå inte lyckats vara med i kampen om uppflyttning. Är nu på sjuttonde plats och har bara Wigan bakom sig gällande hemmaspel. Efter tre raka förluster var det just Wigan man besegrade på bortaplan i veckan när ytterbacken Josh Tymon blev matchvinnare i sin comeback efter åtta matchers skadefrånvaro. På slutet hade Wigan en boll inne men den dömdes bort för offside men ännu en gång visade Josef Bursik sin svaghet i luften på fasta situationer. Måste bli tuffare och mer bestämd på hörnor och frisparkar. Det är ytterst sällan en målvakt får domsluten mot sig vid utboxningar och luftdueller så det är bara in och köra (över både mot och medspelare). Lite ont kan det göra men det är ju trots allt Championship. Offensivt startade Nick Powell senast och förväntas även här ta den släpande anfallsrollen bakom Jacob Brown och Dwight Gayle. Tyvärr ser Tyrese Campbell åter ut att saknas så det blir nog Gayle som tar plats vid Browns sida. Harry Soutter, Gavin Kilkenny & Josh Laurent övriga skadade hos The Potters. Birmingham har 6-6-6 på sina 18 matcher och det räcker till plats 13. Formen är fin med endast två förluster på de elva senaste. 0-0 mot Millwall var rutinerade keepern John Ruddys sjätte nollan på dessa elva. Kan man bara få fart på nån av anfallarna så kan man börja klättra i tabellen. Scott Hogan har gjort sju mål men bakom honom är det backen Auston Trusty som är bäst med tre baljor. Fansen önskar så klart mer av killar som Lukas Jutkiewicz, Troy Deeney och Tahith Chong. Skadade trion Nico Gordon, George Friend och Marc Roberts snart tillbaka men Gary Gardner och Przemyslaw Placheta räknar inte med spel innan VM. Stoke knapp favorit här men det blåa laget har som sagt bara torskat 2 av 11 senaste så säkra upp så mycket som plånboken tillåter.

Tips: Auston Trusty mål @ 19,00 - bet365 -

Match 11
Sunderland - Cardiff 1
(TTT 9-0-1)

6-6-6 the number of The Black Cat? Ja i alla fall för tillfället då det är just dessa nummer som gäller för Sunderland efter att man vann borta mot Huddersfield i veckan. Valde då att spela klassiska 4-4-2 med Leon Dajaku och Amad Diallo som anfallspar. Ellis Simms hoppade in i andra halvlek och bör nu vara redo att starta (på Dajakus bekostnad?). Har dessutom Jack Clarke åter efter avstängning så hastigt och lustigt har manager Tony Mowbray lite huvudbry hur han ska formera sitt lag offensivt. Ross Stewart dock fortfarande skadad och vi räknar inte med honom innan VM. Ajibola Alese, Niall Huggins, Daniel Ballard och Lynden Gooch också skadade. Bortasvaga Cardiff har 2-1-6 på sina nio utanför hemmaarenan. 0-2 i derbyt mot Swansea som senaste resultat på bortaplan. Efter det vinst mot Rotherham (1-0) och förlust mot Watford (1-2) båda på hemmagräs. Har fortfarande Callum Robinson avstängd efter röda kortet mot Swansea, så Mark Harris får nog fortsätta som spets trots måltorka. Jaden Philogene-Bidace är åter i startelvan efter en tid på bänken. Kion Etete kan ta sista kedjeplatsen efter inhopp senast om inte manager Mark Hudson väljer Sheyi Ojo som är mer rutinerad. Skador på Jamilu Collins, Ebou Adams, Rubin Colwill och Isaak Davies. Knapp hemmavinst är vårt tips här.

Match 12
Swansea - Wigan 1
(TTT 10-0-0)

Om Waleslaget i matchen ovan går trögt så går Swansea betydligt bättre och kommer till denna match med fyra raka segrar på hemmaplan. Föll i veckan borta mot Preston efter en dundertavla av försvararen Harry Darling. Hade framåt Joel Piroe åter efter tre matchers avstängning så nu har nederländaren en match i benen och bör således vara varm här. Matt Grimes plockade sitt femte gula kort för säsongen senast och är därmed avstängd. Oliver Cooper ersätter honom. Liam Walsh och Joe Allen medverkar ej pga skador. Jamie Paterson har två inhopp efter skadecomebacken och fightas med Olivier Ntcham och Luke Cundle om en plats. Formsvagast i serien är utan tvekan Wigan som har hemska fem raka förluster och under Oktobermånad torskade man sex av åtta matcher. De två senaste har man åkte på förlustmålet i andra halvlek så det gäller att ha fokus hela vägen men det är väl det som skiljer agnarna från vetet. Anfallsparet Will Keane / Nathan Broadhead känner nog flåset i nacken från Josh Magennis & Charlie Wyke som båda väntar på klartecken från manager Leam Richardson. Callum Lang skadad så han är ej med och konkurrerar om forwardsplats för tillfället. Anthony Scully och Ashley Fletcher i frysen. Förstekeeper Ben Amos har missat de två senaste och oklart om han är åter här. Jamie Jones redo att fortsätta mellan stolparna och Sam Tickle vaktar bänken. Backen Ryan Nyambe långtidsskadad. Ettan streckas hårt men det känns som befogat.

Tips: James McClean kort @ 5,50 - Unibet -

Match 13
Watford - Coventry 1
(TTT 10-0-0)

Watford har fått med sig resultaten på slutet. Om det beror på manager Slaven Bilic eller andra orsaker kan väl diskuteras men fyra vinster på fem matcher snackar man inte bort. Finns gott om dugliga offensiva krafter så om nån har en dålig dag så finns det bra ersättare att kasta in. Keinan Davis har missat de två senaste men Ismaina Sarr, Joao Pedro och Vakoun Bayo har alla fyllt Villa-lånets skor på ett bra sätt och även Ken Sema bidrar lite framåt med nån assist då och då. På mitten får man åter Hamza Choudhury efter avstängning och han förväntas ta tillbaka sin plats bums så Mario Gaspar får nog finna sig i bänkplats här. Craig Cathcart, Jeremy Ngakia, Imran Louza, Tom Cleverley och Rey Manaj är skadade. Coventry som hade trubbel med hemmagräset i inledningen av säsong har nu många (hemma)matcher att ta igen så i de tre senaste matcherna har man spelat hemma. En vinst, en oavgjord och en förlust har dessa tre resulterat i. Hur har man presterat borta då? Jo på de fem senaste har man tre kryss och två vinster så känns inte som att man är särskilt otrygga med att lira matcher utanför hemmaborgen. Viktor Gyökeres har för tillfället inte så mycket konkurrens framåt då Martyn Waghorn och Matthew Godden är skadade. Callum O'Hare är mer komplement som släpande anfallare och inget hot mot svenskens spetsroll. Tyler Walker åter efter skada och har fått två korta inhopp och man skyndar långsamt med honom. Är Watford en favorit i fara, ja lite så känns det nog och man bör täcka upp ettan med minst kryss.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Everton - Leicester 1X2
2. Manchester City - Fulham 1
3. Leeds - Bournemouth 1X
4. Nottingham - Brentford 1
5. Wolverhampton - Brighton 2
6. Blackpool - Luton Town 1X2
7. Middlesbrough - Bristol City 1
8. Queens PR. - West Bromwich 1
9. Rotherham - Norwich City X2
10. Stoke City - Birmingham 1X2
11. Sunderland - Cardiff City 1
12. Swansea - Wigan Athletic 1
13. Watford - Coventry City 1X

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Manchester City - Fulham
7. Middlesbrough - Bristol City
15. Millwall - Hull City
17. Bristol Rovers - Rochdale
18. Barrow - Mansfield
20. Chesterfield - Northampton
21. Crawley Town - Accrington
26. Peterborough - Salford
27. Port Vale - Exeter City

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Everton - Leicester 4 mål
2. Manchester City - Fulham 4 mål
3. Leeds - Bournemouth 2 mål
4. Nottingham - Brentford 1 mål
5. Wolverhampton - Brighton 2 mål
6. Blackpool - Luton Town 1 mål
7. Middlesbrough - Bristol City 4 mål
8. Queens PR. - West Bromwich 2 mål
9. Rotherham - Norwich 0 mål
10. Stoke - Birmingham 1 mål
11. Atalanta - Napoli 3 mål
12. Milan - Spezia 3 mål
13. Barcelona - Almeria 4 mål

Trevlig allhelgona och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto