Stryktipset Tips 7/5 2022

Publicerad på 6 Maj 2022 - 22:32

Aston

Aston

Jan Wickberg

6 Maj 2022 - 22:32

Förra veckan var det många som tippade bra och därmed blev det ingen utdelning varken på 10 eller 11 rätt. Ynka 74 spänn för 12 rätt och knappt 6 lakan för alla rätt på stryktipskupongen. Men det innebär i sin tur att jackpoten denna vecka är uppe i 14 miljoner kronor. Även måltipset kan stoltsera med en fin jackpot på 3 miljoner slantar om vi pratar enkronor. Då det är tidig avspark för Championship så blir det lite blandat på kupongerna. Merparten från England men även Italien, Spanien, Sverige och Frankrike har med matcher på stryktipskupongen. Skottland och Norge kompletterar måltipskupongen.

STRYKTIPSET 2022-05-07 15:59

Match 1
Liverpool - Tottenham 1
(TTT 10-0-0)

Liverpool slåss om ligatiteln medan Tottenham vill upp på Champions League-plats. Båda lagen har kvar fyra matcher att spela. Hemmalaget är grymma i sin borg och kommer till denna match med gott självförtroende efter avancemang i Champions League där Real Madrid nu väntar i finalen. Har bara frågetecken för Roberto Firmino som stått över fem matcher pga skada. Joel Matip, Jordan Henderson och Luis Diaz var på bänken i veckan men bör starta nu. Tottenham har två poäng upp till Arsenal på fjärdeplats. Vann senast mot Leicester (3-1) efter endast en poäng på de två matcherna innan. Lucas Moura fick chansen på Dejan Kulusevskis bekostnad men lär knappast behålla startplatsen då svensken hoppade in och assisterade till två mål under sin dryga halvtimme. Skador på Matt Doherty, Japhet Tanganga, Sergio Reguilon och Oliver Skipp. Given u-etta som spikas på små system. Båda lagen att göra mål är ett tänkbart sidospel i denna match.

Tips: Etta + båda lagen gör mål @ 2,80 - bet365 -  

Match 2
Chelsea - Wolverhampton 1
(TTT 10-0-0)

Tabelltrean Chelsea föll senast mot Everton men det kändes lite som katten mot råttan. Tyvärr för Chelsea så var de Tom och Everton Jerry denna gång så trots 78% bollinnehav och 17 målchanser så fick man återvända till huvudstaden poänglösa. Bör ändå kunna behålla Champions League-platsen då man på pappret har lätt program kvar. Finns viss oro att man redan börjat glutta på kommande FA-cup final. Kanske tränare Thomas Tuchel bör överväga att spela lite truppspelare här. Hakim Zayech, Mateo Kovacic, Saul Niguez och Romelu Lukaku är alternativ om han vill lufta bänken. Hoppas ha N'Golo Kante och Jorginho redo till denna match. Andreas Christensen och Ross Barkley kan också vara aktuella efter sjukdom. Ben Chilwell och Callum Hudson-Odoi kvar hos fysteamet. Wolves på åttonde plats är topp 3 i ligan gällande dålig form och har förlorat fyra av de fem senaste. Kan nog i bästa fall ta över West Hams Europa Conference League-plats men det blir svårt då man har kvar att möta Manchester City och Liverpool efter denna match. Nelson Semedo fick 1½ match innan skadan var framme igen och nu kan han missa resten av säsongen. Inte heller säkert att Max Kilman eller Daniel Podence sparkar mer boll innan hösten. Här tror vi inte på målrikt och ettan får sällskap av krysset då det är risk att varggropen är stängd i 90 minuter.

Tips: Under 2,5 mål @ 1.90 - bet365 -   

Match 3
Brighton - Manchester United 2
(TTT 1-2-7)

Brighton är lite en gåta denna säsong. Klart bättre borta än hemma. Vunnit tre av de fyra senaste på resande fot men hemma på AmEx segerlösa under 2022. Senast 3-0 borta mot Wolves trots att Alexis Mac Allister behövde en straff för att skjuta in sig. Brände första men satte andra. Tidigare bänkvärmare under säsongen som Solly March, Moises Caicedo och Danny Welbeck är nu startspelare och gör det bra. Saknar skadade trion Enock Mwepu, Jeremy Sarmiento och Jakub Moder. Manchester United har spelat bra hemma men nu är det färdiglirat på Old Trafford för säsongen då endast två bortamatcher återstår. Ska först här mot Brighton försöka vända den negativa bortaformen som är uppe i fyra raka torsk. 2-12 i målskillnad på dem är inga siffror ledningen eller fansen är nöjda med. Ändå har man en av seriens bästa keepers. Luke Shaw, Harry Maguire, Paul Pogba och Jadon Sancho ser ut att missar här men Aaron Wan-Bissaka troligen åter. Svag u-tvåa.

Match 4
Burnley - Aston Villa X
(TTT 8-1-1)

Ett tacksamt spelschema i kombination med tränarbyte satte fart på Burnley och efter tre raka segrar är man på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Har förvisso en match mer spelad än Everton men även om Liverpoollaget vinner sin hängmatch och tar sig förbi så har man Leeds bakom sig pga målskillnad. Vände senast 0-1 till 2-1 sista 10 minuterna mot Watford på bortaplan. Tillfällige managern Mike Jackson håller tummarna för att Erik Pieters och Maxwel Cornet ska hinna bli kvitt sina skador i tid till match. Ben Mee, Johann Berg Gudmundsson, Jay Rodriguez och ex-Villa spelaren Ashley Westwood är alla borta pga skador. Aston Villa har egentligen inte mycket att spela för men efter segern senast mot Norwich så har man bara fyra poäng till niondeplatsen och att sluta nia ser bra mycket bättre ut än att inkassera en femtonde plats. Senast fick Tom Iroegbunam chansen från start och gjorde inte bort sig men troligen tar Douglas Luiz tillbaka tröjan här. Ezri Konsa också bänkad senast och det känns 50-50 mellan honom och Calum Chambers om platsen bredvid Tyrone Mings i mittförsvaret. Skador på Kortney Hause, Morgan Sanson och Leon Bailey stör föga, då ingen av dem hade startat här. Öppen match!

Match 5
Brentford - Southampton X
(TTT 9-0-1)

Betydelselöst möte mellan två lag som båda har spelat ihop 40 poäng på 35 matcher. Brentfords Eriksen-effekt börjar så sakta klinga av och en poäng på de två senaste kan vara tecken på att man nu inväntar nästa säsong och nästa busslast danskar som ska in i truppen. Måste också säkra upp Ivan Toney så man inte tappar en stjärnanfallare varje säsong. På det hela taget är så klart Brentford nöjda med säsongen och varken ledningen eller fansen bryr sig speciellt hur det går i de tre sista matcherna. Ska dock möta både Leeds och Everton som kämpar om nytt kontrakt så blir ändå spännande matcher. Skador på Mathias Jörgensen, Saman Ghoddos och Frank Onyeka. Även Ethan Pinnock och Sergi Canos dras med skador. Southampton spelade in många poäng i Februari men sedan har det mesta gått snett. Förutom segern mot Arsenal har man två poäng på de åtta senaste. Kastade bort alla poängen senast i andra halvlek mot Palace. Målis Alex McCarthy tillbaka i träning och hoppas kunna medverka innan säsongen avslutas. I övrigt bara Valentino Livramento borta pga skada. Känns lite hugget som stucket gällande startplatser och manager Ralph Hasenhuttl känner nog samma sak och kanske bara kör vidare med de vanliga killarna säsongen ut. Hade annars varit läge att lufta lite truppspelare. Vi chansspikar krysset och hoppas att Saints denna gång spelar tills domaren blåser av matchen (släppte in förlustbollen på stopptid mot Palace).

Match 6
Crystal Palace - Watford 1
(TTT 10-0-0)

Inte det mest sexiga Londonderbyt under säsongen men ändå charmigt då det känns mer Championship än Premier League när dessa båda klubbar stöter på varandra. Palace är ett okej hemmalag och har fler vinster än förluster på Selhurst Park denna säsong. Kommer närmast från 2-1 borta mot Southampton. Manager Patrick Viera gav Eberechi Eze chansen från start på bekostnad av storstjärnan Wilfried Zaha. Med facit i hand ett lyckat drag då Eze satte kvitteringen och sedan hoppade Zaha in och avgjorde. Här kan det bli omvända roller då alla förväntar sig att Zaha startar. Många av de offensiva pjäserna som vill ha speltid och det bör övervägas utlåningar nästa säsong för tex Christian Benteke och Odsonne Edouard. Sen test på Luka Milivojevic medan Nathan Ferguson kommer missa här. Watford har en mikroskopisk chans att hänga kvar men den blev inte större efter att man tappat 1-0 till 1-2 på tre minuter senast mot Burnley. Har nu fem raka förluster och det är bara en tidsfråga innan man blir klara för nedflyttning. Skadorna på Kiko Femenia och Juraj Kucka visade sig vara lindriga och båda fanns med senast. Till denna match är det sena tester på Craig Cathcart, Francisco Sierralta och Tom Cleverley. Trion Nicolas N'Koulou, Kwadwo Baah och Cucho Hernandez räknar vi ej med denna gång. Trolig etta men lite överstreckad.

Match 7
Exeter - Port Vale 2
(TTT 9-0-1)

Hemmalaget redan klara för uppflyttning till League 1. Leder League 2 med en poäng före Forest Green (som också är klara) och även om det inte spelar någon större roll så vill man så klart avsluta snyggt och vinna serien. Har 14-6-2 hemma på St James Park och även här finns en morot för om man vinner dagens match så går man om Tranmere gällande hemmaspel. Kan ändå vara lite motigt att finna motivation när man redan har nått säsongsmålet. Inga skador i truppen som gör att någon hungrig bänknötare får chansen. Port Vale darrar verkligen på manschetten och kommer till södra England med tre raka förluster i bagen. Kan således missa play-off vid förlust samtidigt som 7an Swindon och 8an Sutton gör jobbet. Nu har Port Vale varit bra på bortaplan under säsongen och hade fyra raka segrar innan förlusten mot Walsall senast. Har normalt ett bra anfallspar i Jamie Proctor / James Wilson och det vill att duon kliver fram här. Inga nya skador i Port Vales trupp heller. Helst alla tecken och jobba in högersidan.

Match 8
Mansfield - Forest Green 1
(TTT 9-0-1)

Lite samma scenario som matchen ovan. Ett lag klart för League 1 (Forest Green) och ett lag som vill behålla sin play-off plats. Mansfield har dock lite bättre läge än Port Vale (i match 7) då man har en poäng mer inspelad och därmed har två play-off platser bakom sig. Kan vid en storseger här bli bästa hemmalag i serien då man bara är tre poäng från Tranmere gällande den kampen. Inga nya skador men rutinerade Stephen Quinn har missat de två senaste och kommer testas sent. Forest Green har varit klara ett tag och då är det lätt att motivationen tryter. En poäng på de tre senaste vittnar om att man haft lite svårt att ladda om. Precis som Mansfield finns det fint anfallspar hos Gröna Skogen. Matty Stevens och Jamille Matt har tillsammans smällt in 42 baljor. Tyvärr är Stevens skadad här så mycket ansvar på jamaicanen Matt som bör få Josh March att kampera med på topp. Det mesta talar för Mansfield här. Hemmaplan, motivation, truppläge och form. Tänkbar spik.

Match 9
Malmö FF - Mjällby 2
(TTT 10-0-0)

Toppmöte i allsvenska där tabelltvåan Mjällby tar den korta resan till Skåne för att gästa serietrean Malmö. Tre vinster och tre kryss har de ljusblåa laget startat säsongen med. Det enda man kan gnälla lite på är målgörandet. Tre av sex mål kom mot AIK, då förstår vi att det varit rätt tunt med nätkänning i de övriga matcherna. Defensivt nästintill klockrent då man endast låtit en boll passera egna mållinjen. 30+arna som Johan Dahlin, Lasse Nielsen, Martin Olsson och Ola Toivonen ser ut att hålla ett tag till. Dock inte alla i truppen som är redo denna match. Niklas Moisander, Jonas Knudsen, David Edvardsson, Sören Rieks, Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Adi Nalic och Isaac Kiese Thelin missar alla matchen pga skador. Dessutom är Erdal Rakip avstängd efter tre gula kort på sex matcher. Ett plus är att Veljko Birmancevic är tillbaka efter att ha missat senast. Mjällby har 4-1-1 på sina sex matcher. Talangen Silas Nwankwo avgjorde sent senast mot Helsingborg i 2-1 matchen och är tillsammans med David Löfquist och Mamudo Moro bästa målgörare i MAIF. Förväntade målkungen Rasmus Wiedesheim-Paul står fortfarande på noll mål. Nu kanske det kommer här för både Silas och Moro är tveksamma till spel pga skador. Även backen Noah Eile ska testas sent. Den vise inväntar startelvorna här men redan nu kan vi konstatera att värdet finns åt höger!

Match 10
Lazio - Sampdoria 1
(TTT 10-0-0)

Tre matcher kvar i Serie A. Lazio och lokalkonkurrenten Roma kommer inte nå Champions League platser men kampen om att bli bäst i huvudstaden går vidare (båda lagen på 59 poäng) och vill även behålla Europa League platserna. Lazio är bra hemma där man vunnit nio av sjutton matcher. Är nog lite uppretade till denna match då man först föll mot Milan hemma med 1-2 och sedan släppte in tre bollar mot Spezia senast. Som tur var gjorde man själva fyra så tre poäng in på kontot men här vill man nog ta en bekväm och bra seger för att visa fansen sin storhet. Jobbar också för att Ciro Immobile ska ta hem skytteligan som han i skrivande stund leder med 27 mål. Fyra fler än Juves Dusan Vlahovic. Bara Pedro och Cabral skadade. Sampdoria lite halvt om halvt inblandade i bottenstriden men det finns fem lag som ligger risigare till. Tog en superviktig seger senast i derbyt mot Genoa. Hade innan dess en vinst på åtta matcher så det är långt mellan trepoängarna för Albin Ekdal & co. Hoppas här att Sebastian Giovinco ska kunna ta plats på bänken efter skada. Stefano Sensi ska testas sent medan Manolo Gabbiadini är långtidsskadad. Mittfältaren Tomas Rincon åter efter avstängning men lär inte peta Albin. Tre svåra matcher kvar för Il Doria som nog får förlita sig på att övriga bottenlag inte finner magisk form inför avslutningen. Bra etta här!

Match 11
Real Betis - Barcelona 2
(TTT 0-1-9)

LaLiga-femman Betis har bara tre poäng upp till Champions League plats med fyra matcher kvar att spela. Tyvärr verkar formen vara på väg nedåt. Tre raka utan mål framåt men ändå två poäng tack vare målvakterna Rui Silva / Claudio Bravo. Så manager Manuel Pellegrini är så klart nöjd med defensiven men kanske ändrar om i offensiven. Juanmi, Willian Jose och Rodri är alternativ. Skadekänning på Hector Bellerin, Martin Montoya och Victor Camarasa. Tabelltvåan Barcelona så klart lite putt över att ärkerivalen Real Madrid redan säkrat guldet, men nu gäller det att hålla fast vid andraplatsen och inte tappa bort Champions League platsen. Vann senast med 2-1 mot Mallorca men har gått på några riktigt tunga minor på slutet som 0-1 mot Cadiz och samma siffror mot Vallecano. Känns nästan som att man hellre spelar borta och slipper pressen och lag som backar hem med hela elvan och lite till. Fem raka på bortagräs däribland 4-0 mot Real Madrid. Hoppas här att målvakten Marc-Andre Ter Stegen är åter efter skada. Brassen Neto redo att behålla vantarna om MATS ej kan medverka. Sergino Dest, Sergi Roberto, Nico Gonzalez, Pedri, Moussa Wague och Gerard Pique är skadedrabbade. Oscar Mingueza, Ansu Fati och Martin Braithwaute ska testas sent men bör kunna medverka. Om tvåan håller sig runt 50% är det en ok spik på Barca.

Match 12
Cadiz - Elche 1
(TTT 10-0-0)

Från toppmöte till bottenmöte i samma serie. Cadiz balanserar inte bara på gränsen till Atlanten utan även på det hotande nedflyttningsstrecket. En poäng till godo på Granada och ytterligare några till Alaves och Levante. Kommer från ett starkt kryss borta mot Sevilla och har även i nutid vunnit borta mot Barcelona. Den som klivit fram och målat tre matcher i rad är Lucas Perez som innan dessa tre matcher var mållös. Snacka om att skaka på ketchupflaskan i rätt tid. Choco Lozano och Alvaro Negredo får således nöja sig med bänkplatser för Ruben Sobrino gör Perez sällskap på topp. Skador på Varazdat Haroyan, Ruben Alcaraz och Florin Andone. Elche är åtta poäng från nedflyttning och det bör räcka med fyra matcher kvar av säsongen. Har vunnit två av de tre senaste borta men sett under hela säsongen så är man svaga borta. Förlorat 10 av 17 matcher utanför Estadio Manuel Martinez Valero. Får till denna match klara sig utan avstängde Enzo Roco. Sena tester på Pedro Bigas, Raul Guti, Gonzalo Verdu och Lucas Boye. Så i värsta fall fem man borta för de grön-vita. Motivationsetta.

Tips: Lucas Perez målskytt @ 2,50 - bet365 -  

Match 13
Nice - Nantes 1
(TTT 8-2-0)

Kupongen avslutas i Frankrike där det ska sparkas boll i huvudstaden. Nice och Nantes gör upp om cupbucklan. Nice får ses som favoriter då man slagit ut storheter som Marseille och PSG på vägen. Fick möta skrällen Versailles i semin och vann med 2-0. Polacken Marcin Bulka har var cupmålis och det vore taskigt att inte låta honom stå i finalen. I övrigt kan vi räkna med starkaste laget bortsett från skadade duon Youcef Atal och Alexis Claude-Maurice som är skadade. Manager Christophe Gaultier inväntar besked från Morgan Schneiderlin som varit skadad och ska testas sent. Lutar dock åt bänkplats för honom. Framåt är det kamp om platserna mellan Kasper Dolberg, Amine Gouiri och Andy Delort. Troligen blir det dansk skalle som tar plats på bänken. Nantes till finalen efter straffavgörande mot Monaco. Annars rätt lätt väg med möten mot svagare lag. Är inför detta möte i målform både gällande framåt och bakåt. 9-8 i målskillnad på de tre senaste matcherna. Så det blir lite Nice defensiv mot Nantes offensiv här. Hade Andrei Girotto, Fabio da Silva och Ludovic Blas avstängda i senaste ligamatchen med här är trion åter. Trist nog har man redan sagt att cupmålis Remy Descamps inte får stå i finalen utan förstekeeper Alban Lafont vaktar buren. Saknar backarna Charles Traore (skada) och Jean-Charles Castelletto (sjukdom) men i övrigt alla redo. 1X räcker?

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Liverpool - Tottenham 1
2. Chelsea - Wolves 1X
3. Brighton - Manchester United 1X2
4. Burnley - Aston Villa 1X2
5. Brentford - Southampton X
6. Crystal Palace - Watford 1
7. Exeter - Port Vale X2
8. Mansfield - Forest Green 1
9. Malmö FF - Mjällby 1X2
10. Lazio - Sampdoria 1
11. Real Betis - Barcelona 2
12. Cadiz - Elche 1
13. Nice - Nantes 1X

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Liverpool - Tottenham
8. Mansfield - Forest Green
13. Nice - Nantes
14. Barrow - Northampton
15. Bradford - Carlisle
17. Harrogate - Sutton
20. Newport - Rochdale
22. Stevenage - Salford
30. Sarpsborg - Odds BK

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto