Stryktipset Tips 8/1 2022

Publicerad på 7 Jan 2022 - 22:01

Aston

Aston

Jan Wickberg

7 Jan 2022 - 22:01

FA-cuphelg i England och vi håller tummarna för att alla matcher på kupongen avgörs på den gröna mattan och inte i lottskålen. Få klarafavoriter gör kupongen mycket intressant med stor chans till hög utdelning. Måltipset fyller på med matcher från League 1 och skottska Championship. Inga jackpotar denna vecka men analys och systemförslag i vanlig ordning.

STRYKTIPSET 2022-01-08 15:59

Match 1
Hull - Everton 2
(TTT 0-0-10)

Hull ligger rätt skrynkligt till i Championship och samma visa gäller Everton i Premier League. I nuläget riskerar inget av lagen att åka ur men nog hade de siktat högre än nuvarande positioner. Hull har två kryss och två förluster på de fyra senaste. Har inte direkt någon megatrupp att labba med i dessa typer av matcher men Tom Huddlestone, Tom Eaves och Tyler Smith är tre som hoppas få starta här. Callum Elder och Josh Magennis får nog vila då båda klev av senast med smärtor. Everton har en vinst på de tolv senaste och manager Rafael Benitez måste snart vända skutan annars blir det svårt att sitta kvar. Förlust här och det kan vara adios redan på söndag. Nyförvärven Vitalii Mykolenko (vb, Dinamo Kiev) & Nathan Patterson (hb, Rangers) kan båda få debutera här. Skador på Yerry Mina, Andros Townsend, Fabian Delph, Jarrad Branthwaite och Richarlison. Målet vaktas av rutinerade andrekeepern Asmir Begovic. Tvåan först men gardera efter behag / plånbok.

Match 2
Leicester - Watford 1
(TTT 10-0-0)

Ingen höjdarsäsong för Leicester så här långt men på hemmaplan är man ändå hyfsat pålitliga och har tre raka segrar. Förutom Newcastle och Liverpool är det dagens motståndare Watford man besegrat. Åkte på en smärtsam förlust mot Liverpool i liga-cupen där man först släppte in 3-3 målet på stopptid och sedan åkte ur på straffar. Till denna match kan man ha så många som tretton spelare borta. Daniel Amartey, Wilfred N'Didi och Kelechi Iheanacho är i Kamerun för att spela Afrikanska mästerskapen. Ricardo Pereira, Ryan Bertrand, Wesley Fofana, Justin James, Jonny Evans, Caglar Soyuncu, Patson Daka och Jamie Vardy är skadade. Harvey Barnes och James Maddison dras också med skador och är tveksamma till spel. Efter 0-1 mot Tottenham är Watfords förlustsvit uppe i sex raka och nedflyttning kryper allt närmare. Kommer nog ändå lägga en del krut här då chansen att skrälla är stor med tanke på frånvarosituationen hos motståndarna. Har tre spelare (Adam Masina, William Troost-Ekong och Imran Louza) i de Afrikanska mästerskapen men det kunde varit fler. Emmanuel Dennis var bland de sista att ratas av Nigeria och Peter Etebo (Nigeria) och Ismaila Sarr (Senegal) hade säker varit där om inte skador satt stopp. På tal om afrikaner så har man ny vänsterback i Hassane Kamara (Elfenbenskusten) och han gör nog debut här. Skador på Danny Rose, Kiko Femenia, Christian Kabasele, Ben Foster (mv) och Kwadwo Baah.

Tips: Youri Tielemans mål @ 3,60 - bet365 - Bäste spelaren på plan när frånvaroepidemi råder, bra frisparksskytt!

Match 3
Wigan - Blackburn 2
(TTT 1-1-8)

Två lag som ligger i toppskiktet i sina respektive serier. Wigan är trea i League 1 och siktar så klart på direktuppflyttning. Har hård uppvaktning av lagen under då alla lag på play-off plats är inom två poäng. Har sett bra ut hela säsongen men haft trubbel i tidigare rundorna av FA-cupen. Fick bara 0-0 hemma mot Soilhull Moors och i returen så behövde man övertid för att ta sig vidare. 2-1 i senaste rundan mot Colchester var inte heller någon betongsäker vinst. Jamie Jones har vaktat målet i cupen och bör få stå även här. Joe Bennett, Luke Robinson, Tom Bayliss och Jordan Jones är andra som hoppas få speltid här. Hårdförde James McClean stod över senast men här räknar vi med irländaren. Blackburn har toppat formen och det ger i skrivande stund en biljett till Premier League. Dock nästan halva säsongen kvar så mycket kan hända. Får bara Ben Brereton vara frisk så ser det ljust ut. Här kan man välja att vila chilenaren och låta Daniel Butterworth få chansen på topp. Aynsley Pears (mv), Tayo Edun, Bradley Johnson och Tyrhys Dolan är också heta kandidater att få starta denna cupmatch. Hayden Carter, Tyler Magloire och Joe Rankin-Costello hade också varit aktuella men nu sätter skador stopp för deras medverkan.

Match 4
West Bromwich - Brighton 2
(TTT 0-1-9)

West Brom och Fulham har lämnat över direktuppflyttningsplatserna i Championship till Bournemouth och Blackburn men det är fortfarande mycket jämnt och hård kamp. Har förstås prio på den kampen och den här matchen får komma i andrahand. Det troliga är att man ställer upp med "b-laget" här. Fick senast i ligamatchen mot Cardiff både målis Sam Johnstone och mittfältaren Alex Mowatt utvisade så dom är avstängda här. Skador på Kean Bryan, Dara O'Shea, Robert Snodgrass och Matt Phillips. Några truppspelare som kan få chansen här är Alex Palmer (mv), Semi Ajayi och nyförvärvet Daryl Dike. Brighton lite i ingenmansland i Premier League och kan lägga krut här. Bortaformen är bra med tre kryss och en seger på de fyra senaste. Saknar bara skadade duon Lewis Dunk & Jeremy Sarmiento samt Yves Bissouma som är på Afrikanska mästerskapen. Tror ändå manager Graham Potter vill lufta truppen och Jason Steele (mv), Tariq Lamptey, Adam Webster, Steven Alzate, Taylor Richards och Danny Welbeck är alla tänkbara startspelare här. Om det knyter sig finns då bla Leandro Trossard och Neil Maupay att kasta in. Vi spikar tvåan i match 4.

Match 5
Swansea - Southampton 2
(TTT 0-0-10)

Wales har det tufft i Championship med både Cardiff och Swansea klart närmare League 1 än Premier League. Swansea är bara åtta poäng från nedflyttning och formen pekar nedåt efter tre raka förluster. Har fått de tre senaste matcherna inställda. Behöver lägga fokus på ligan och då det blev en svårt lottning så kommer man troligen att rotera friskt i startelvan här. Steven Benda (mv), Joel Latibeaudiere, Daniel och Rhys Williams är några som vi räknar med får chansen här. Inga skador i truppen. Southampton har tio poäng till godo på Burnley närmast under strecket i Premier League. Mellan dem och Burnley flera sämre lag som Leeds och Watford så att åka ur ska inte Saints behöva oroa sig för. Bara en förlust på de sex senaste så formen är ok (fyra av de sex har slutat oavgjort). Moussa Djenepo och Mohammed Salisu på Afrikanska mästerskapen. Che Adams, Lyanco och Jack Stephens har haft Covid och lär inte riskeras här. Inte heller Alex McCarthy, William Smallbone eller Valentino Livramento som dras med småskador kommer man chansa med. Willy Caballero (mv), Romain Perraud, Dynel Simeu, Yan Valery och Mohamed Elyounoussi är alternativ om manager Ralph Hasenhuttl vill lufta truppen. Här tror vi att spelare som James Ward-Prowse och Armando Broja kommer ha lekstuga och spikar bortalaget.

Tips: Armando Broja mål @ 2,62 - bet365 - Gör ofta mål när han får chansen både i klubb och landslag. Nu "lätt" motstånd.

Match 6
Birmingham - Plymouth 2
(TTT 9-1-0)

Ett formsvagt Birmingham ska försöka starta om maskinen i FA-cupen. Hade troligtvis ställt Neil Etheridge i målet, men nu har man inget val då Matija Sarkic är skadad och blir bort resten av säsongen. Tredjekeeper Connal Trueman hade ett quickspell i Oxford under November men ej lirat sedan dess. Marc Roberts, Jordan Graham och Ivan Sanchez skadade utespelare. Manager Lee Bowyer har inte jättemycket att alternativ att leka med gällande truppspelare så vi räknar med en ganska normal elva här. Plymouth på sjätteplats i League 1 har gått fint under säsongen och bara torskat 5 av 24 matcher i serien. Slagit ut Sheffield W. efter omspel och Rochdale i tidigare rundor av cupen. Tror inte heller The Pilgrims ändrar om allt för mycket i startelvan utan kör på med starkaste laget. Saknar dock Panutchi Camara som är på Afrikanska mästerskapen. Vi testar skrälltvåan först.

Match 7
Queens Park Rangers - Rotherham 1
(TTT 10-0-0)

Queens Park gör överlag en bra säsong och ligger femma i The Championship. Det enda som möjligen oroar manager Mark Warburton inför detta möte är att man förlorat de två senaste på Loftus Road. 0-2 mot Stoke och 0-1 mot Bournemouth. Ska sägas att man efter det vunnit både mot Bristol City och Birmingham på bortaplan så någon större fara med dagsformen bör det ej vara. Saknar här Ilias Chair som är på Afrikanska mästerskapen. Finns dock många spelsugna killar som vill ersätta. George Thomas är ett tänkbart namn. Skador på Sam McCallum & Jordy de Wijs. Rotherham leder League 1 och har bara förlorat 4 av 24 matcher. Har tidigare slagit ut Bromley och Stockport. Om det blir Josh Vickers eller Viktor Johansson mellan stolparna här återstår att se men det lutar åt svensken som man vilade i senast EFL-Trophy matchen mot Crewe. Framåt bra krut i Michael Smith och Will Grigg som bör få chansen här. Är QPR en favorit i fara, nja bör reda ut detta så 1X räcker?

Match 8
Kidderminster - Reading 2
(TTT 0-0-10)

Lilla Kidderminster spelar i National League North, som väl kan jämföras med våran Division 2 Norra. Innehar placeringen 5 och det är bra med tanke på att man spelat tre matcher färre än de flesta av konkurrenterna. På hemmaplan har man fem segrar och två förluster. Kanske har lite feber inför denna "stormatch" då man bara kryssade i senaste ligamatchen mot Curzon Ashton (räddade poäng på stopptid) och sedan föll med hela 1-4 mot Boston United i FA Throphy. Kryllar av förståliga skäl inte av stjärnor i truppen men man har en hyfsat giftig anfallare i Ashley Hemmings. På skadefronten är det bara Cliff Moyo som uppehåller fysteamet så manager Russell Penn har många valmöjligheter i denna match. Reading närmaste lag över nedflyttningsstrecket i The Championship. Även utan minusavdraget hade man varit på nedre halvan. Har ju haft ett horribelt skadeläge och än är inte alla spelare tillbaka. Här förväntas man lufta truppen och spelare som Rafael (mv), Michael Stickland, Ethan Bristow, Claudio Osorio, Kelvin Ehibhatiomhan och Manadi Camara hoppas få starta. Om det knyter sig finns Alen Halilovic, Andy Carroll och George Puscas att skicka in. Svårt att se "Kiddy" som en jättedödare även om Reading kör med b-laget.

Tips: George Puscas sista målskytt @ 5,50 - bet365 - Hoppar in och avgör matchen. Inga mål än men nu lämpligt motstånd.

Match 9
Boreham Wood - Wimbledon 2
(TTT 2-0-8)

Boreham Wood är ett lag som få har järnkoll på och det är inte så konstigt då laget huserar i National League. Där går det bra för trädkramarna. På 19 matcher har man 11 vinster, 6 kryss och bara 2 förluster. Nederlagen har kommit borta så på Meadow Park är man obesegrade. Kan stoltsera med två landslagsmän (James Comley & Adrian Clifton) som representerar Montserrat men den mest kände i truppen är nog ändå Nile Ranger som tyvärr skapat fler rubriker utanför planen än på den. Får till denna match åter Will Evans från avstängning. Evans en av flera starka huvudspelare så fasta situationer kommer bli nyckeln om man ska nå framgång här. Wimbledon finner vi i nedre delen av League 1. Tre poäng till godo på Lincoln närmast under nedflyttningsstrecket. Formen är oklar då man vinner, kryssar och förlorar om vartannat. I tidigare rundor av FA-cupen har man 1-0 mot Guiseley och 4-3 mot Cheltenham. Ollie Palmer tre av målen och Ayoub Assal två baljor, så dessa herrar får Boreham se upp med. Sedan finns Adedapo Paul Oluwaseun Awokoya-Mebude eller "Dapo" som han kallas på lån från Watford. Om bara Wimbledon kommer med rätt inställning till denna kamp ska det vara en smal sak att ta sig vidare.

Match 10
Barnsley - Barrow X
(TTT 10-0-0)

Genomusla Barnsley har blott två vinster på 24 matcher i The Championship. Skulle vara tokjumbo om inte Derby fått 21 minuspoäng. Sedan Poya Asbaghi tog över har man täpp till försvaret och svensken har 3-7 i målskillnad på 6 matcher. Så nu är det fokus på att få fart på offensiven så man kan fixa några trepoängare. Vi räknar därför med en stark startelva här. Obbi Oulare och Cauley Woodrow är skadade så Victor Adeboyejo, Callum Brittain, Devante Cole och Carlton Morris får fightas om platserna framåt. Barrow från League 2 är inget vidare bortalag. 2-3-6 på elva matcher är inte mycket att hänga i julgranen. Har dock tidigare i cupen visat att man både kan vinna som favoriter (4-0 mot Banbury) och slå ur underläge. Kryssade borta mot Ipswich och kunde vinna hemma med 2-0 och hamna i den här rundan. Inga spelare som allmänheten känner till men man har ett par afrikaner i Kgosi Ntlhe (Sydafrika) och Offrande Zanzala (Kongo) som spelat på högre nivå. På mitten smäller det ofta när Ollie Banks bankar på. På 20 matcher har han gjort sju mål men även dragit på sig 10 gula kort så man vet aldrig om han blir hjälte eller syndabock men kämpar det gör han alltid. Skador på Joe Grayson, Robbie Gotts och Josh Gordon.

Tips: Ollie Banks mål @ 6,50 - bet365 - Tror vi kan få se en del mål här från båda hållen och då bör Banks vara aktuell.

Match 11
Newcastle - Cambridge 1
(TTT 10-0-0)

Skatorna från norr spelade senast 1-1 mot Manchester United och det var säsongens åttonde kryss. Då man bara har en vinst så kan de flesta räkna ut att poängskörden är mager och att det behövs nyförvärv för att vända på steken. Så här långt endast ytterbacken Kieran Trippier som presenterats, men många spelar ryktas vara på ingång. Till denna match är ett koppel spelare frånvarande. Karl Darlow (mv), Ciaran Clark, Matt Ritchie och Joe Willock har alla haft Covid och kan vara lite sega. Fabian Schär, Ryan Fraser och Allan Saint-Maximin dras med småskador och lär inte riskeras. Paul Dummett, Isaac Hayden, Federico Fernandez, Jamal Lewis och Callum Wilson borta sedan tidigare med skador av varierande slag. Cambridge som är ett mittlag i League 1 har 3-3-5 på sina 11 bortamatcher. Till denna runda i cupen genom vinst efter omspel mot Northampton och seger mot Exeter. Tungt avbräck på bäste målskytten Sam Smith som tog rött i senaste ligamatchen och är avstängd här. Världens rikaste klubb har så klart inte råd att förlora här. Låter missvisande men ni förstår innebörden. 2-1?

Tips: Harvey Knibbs mål @ 7,00 - bet365 - Redan 2 mål i cupen, hoppar in och tröstmålar här när Joe Ironside tröttnat.

Match 12
Peterborough - Bristol Rovers 1
(TTT 10-0-0)

Peterborough känns för tunna för Championship och ligger för närvarande under nedflyttningsstrecket. Lagen man har närmast före sig är av helt annan kaliber. Reading, Cardiff, Birmingham och Swansea ska man normalt inte kunna mäta sig med. Möjligtvis Hull och Luton men även det blir svårt. Vad vi försöker säga är att denna cupmatch troligen ej har högsta prio då tabelläget är skrynkligt. Har dock tur att det är hemmaplan som gäller för hade det varit bortagräs så kunde man nästan lämna walk over för så svaga är man utanför Weston Homes. Har fått bukt med Covid i truppen så har i princip alla spelare tillgängliga. Ricky-Jade Jones och Jack Marriott dras dock fortsatt med skador men Joel Randall är aktuell för comeback. Bristol Rovers på artonde plats i League 2 har inte så långt upp till övre halvan poängmässigt. Tog senast en viktig seger mot Rochdale efter fyra raka utan vinst. Har rutinerade anfallspjäser i Leon Clarke, Brett Pitman och Alex Rodman. Tyvärr har nog trion passerat zenit för länge sedan och får lämna plats åt yngre förmågor i Sam Nicholson, Anthony Evans och Aaron Collins. Försvarsmässigt finns också rutin i veteranen Glenn Whelan (jo han sparkar fortfarande boll) och Paul Coutts.

Match 13
Port Vale - Brentford 2
(TTT 0-0-10)

League 2-sexan Port Vale har på vägen till denna match slagit ut Accrington (5-1) och Burton (2-1). James Wilson var den avgörande faktorn mot Accrington medan Dennis Politic hoppade in och tog laget vidare senast. Även här får man hoppas på Politic då Wilson, Devante Rodney och bäste anfallaren Jamie Proctor är skadade. Kanske även debut för Ryan Edmundson som man lånat in från Leeds för att stärka upp anfallet. Nyckelbacken Dan Jones är avstängd efter rött kort senast. I målet räknar vi med att Aiden Stone tar plats. Brentford ser tröga ut för dagen och segern i ligan senast mot Aston Villa var långt i från rättvis. Även segermatchen mot Watford satt långt inne och först sex minuter in på stopptid kunde man avgöra. Skador på David Raya (mv), Mathias Jörgensen, Tariqe Fosu-Henry, Rico Henry, Josh Dasilva, Charlie Goode, Mathias Jensen, Sergi Canos och Bryan Mbeumo stör. Även Frank Onyeka saknas då han är på Afrikanska mästerskapen. Här låter man nog Alvaro Fernandez vila så då står det mellan nye Jonas Lössl, Patrik Gunnarsson och Matt Cox vem som ska ta vantarna. Bra anfallspar i Marcus Forss / Yoane Wissa som bör kunna såra Port Vales försvar och skjuta The Bees vidare.

Tips: Marcus Forss 3 mål @ 41,00 - bet365 - Tror på kross här och vi minns Forss fyra mål i EFL mot Oldham 21/9 -21.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Hull - Everton 1X2
2. Leicester - Watford 1
3. Wigan - Blackburn X2
4. West Bromwich - Brighton 2
5. Swansea - Southampton 2
6. Birmingham - Plymouth 1X2
7. Queens PR. - Rotherham 1X
8. Kidderminster - Reading 2
9. Boreham Wood - Wimbledon 2
10. Barnsley - Barrow 1X2
11. Newcastle - Cambridge 1
12. Peterborough - Bristol R. 1X
13. Port Vale - Brentford 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Wigan - Blackburn
6. Birmingham - Plymouth
9. Boreham Wood - Wimbledon
10. Barnsley - Barrow
13. Port Vale - Brentford
16. Cheltenham - Burton
19. Lincoln - Oxford
21. Colchester - Rochdale
23. Northampton - Crawley

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto