Stryktipset Tips 9/10 2021

Publicerad på 8 Okt 2021 - 22:27

Aston

Aston

Jan Wickberg

8 Okt 2021 - 22:27

Förra veckan var det inte mycket som stämde men så blir det ibland. Nya tag nu med en stryktipskupong som till stor del är fylld med VM-kval matcher. Svenska Division 1 och Damallsvenskan tar också plats. Måltipset med en jackpot på 1 miljon innehåller EM-kval matcher, svenska matcher från olika serier samt Spanska LaLiga2. Nu till analys!

STRYKTIPSET 2021-10-09 15:59

Match 1
Sverige - Kosovo 1
(TTT 10-0-0)

Tre segrar och en förlust ger Sverige en andraplats i grupp B. Har dock spelat två matcher mindre gruppledande Spanien. Besegrade Kosovo med 3-0 på bortaplan. Saknar Filip Helander, Mattias Johansson, Isaac Kiese Thelin, Jordan Larsson och Zlatan Ibrahimovic, men Albin Ekdal är åter efter avstängning. Vi räknar inte med några överraskningar i startelvan men kanske inhopp av tex Viktor Gyökeres vore kul. Kosovo har 1-1-3 på sina fem matcher. Målet att inte komma sist i gruppen än så länge uppfyllt då man har Georgien bakom sig. Saknar viktiga pjäser som Valon Berisha, Bernard Berisha, Arber Zeneli och dessutom har inhemska klubben Prishtina stoppat sina spelare från att delta. Får dock åter Lirim Kastrati (Legia) och Besar Halimi från avstängning. Toni Domgjoni och Astrit Selmani hoppas på debuter. Ettan känns given trots hård streckning.

Match 2
Georgien - Grekland X
(TTT 0-0-10)

Grupp B-jumbon Georgien har endast en pinne på fyra matcher. Är ändå inte någon slagpåse. Målskillnaden är 2-9 och då ska vi veta att man släppte in fyra av dessa bollar borta mot Spanien. Så fem insläppta på övriga fyra matcherna. Fixade kryss borta mot Grekland. Saknar avstängda duon Guram Kashia och Grigol Chabradze samt Valeri Qazaisvili, Khvicha Kvaratskhelia, Nika Kacharava, Otar Kiteishvili och Giorgi Kvilitaia. Grekland har varken imponerat eller fallerat. Tre 1-1 matcher innan man senast vann med 2-1 över Sverige. Har tung skada på mittfältsgeneralen Jose Zeca som ser ut att missa resten av säsongen. Vi räknar med en jämn kamp i Batumi så kryss är ett bra utgångstips här. Jobba för 0-0 Crusaders!

Match 3
Finland - Ukraina X
(TTT 0-2-8)

Två lag som fightas om andraplatsen bakom Frankrike i grupp D. Finland har gjort det ok så här långt. "Bara" 0-2 borta mot Frankrike. Knapp seger hemma mot Kazakstan samt kryssmatcher mot Bosnien (hemma) och Ukraina (borta). Varit stabila bakåt men inte uträttat så mycket framåt. Teemu Pukki har gjort tre av fyra mål men senaste målskytten är Joel Pohjanpalo. Dessa killar räknar vi med på topp här. Saknar Daniel O'Shaughnessy, Jere Uronen, Kaan Kairinen, Tim Sparv och Marcus Forss. Dessutom är Rasmus Schuller avstängd. Precis som Finland har Ukraina fem poäng men har tagit dessa genom fem oavgjorda matcher. Frankrike borta eller Kazakstan hemma har inte spelat någon roll. Målis Andriy Pyatov hoppas här bli femte genom historien att nå 100 landskamper för Ukraina. Skador på Vitaly Mykolenko, Vitaliy Buyalskyi, Oleksandr Zinchenko och Artem Besyedin. Dessutom är Ruslan Malinovskyi petad då han är oense med tränare Oleksandr Petrakov.

Match 4
Skottland - Israel X
(TTT 10-0-0)

Grupp F och möte mellan de två lag som i skrivande stund ligger bäst till att knipa andraplatsen bakom omöjliga Danmark. Anfallaren Lyndon Dykes har avgjort både mot Moldavien och senast Österrike. Får så klart även här en nyckelroll tillsammans med rutinerade målvakten Craig Gordon. Inga skador som stör men backen Grant Hanley är avstängd. Israel har gjort det bra om vi bortser från matcherna mot Danmark där man har 0-7 i målskillnad. Finns bra kraft framåt i Munas Dabbur och Manor Solomon utöver skyttekungen Eran Zahavi ofta öser in mål mot svaga motstånd. Hatem Abd Elhamed avstängd. Skador på Orel Dgani, Eitan Tibi, Taleb Tawatha, Mohammed Abu Fani, Neta Lavi, Eyal Golasa och Ilay Elmkies. 1X2 precis som senast lagen möttes är att rekommendera.

Tips: Lyndon Dykes mål @ 3,20 - bet365 -

Match 5
Azerbajdzjan - Irland 1
(TTT 2-1-7)

Två lag som ännu står på noll segrar efter fem spelade matcher i grupp A. 1-1 i Dublin när lagen möttes på ön. Azerbajdzjan kommer närmast från 0-3 borta mot Portugal och där var målet att hålla nere siffrorna. Hade då Anton Kryvotsiuk avstängd men han är åter här. Inte helt oväntat om han påbörjar ny kortsamling här. Bara Badavi Huseynov som saknas pga skada. Irland inledde med tre förluster (Serbien, Luxemburg och Portugal) men har nu två kryss (Azerbadjdzjan och Serbien) som senaste resultat. Kvitterade i 87e minuten i båda matcherna så det är inga stabila poäng inspelade direkt. Ska också lägga till att båda poängmatcherna var hemma på den gröna ön. Unge Gavin Bazunu förväntas fortsätta mellan stolparna då Darren Randolph fortfarande är skadad. Seamus Coleman, Dara O'Shea, Kevin Long och Callum O'Dowda är också skadade. Duon Alan Browne & Jayson Molumby är avstängda medan Shane Long är i karantän med Covid. De som är kvar i truppen håller ingen toppklass och ettan är en tänkbar spik i Baku.

Tips: Emin Mahmudov mål @ 7,00 - bet365 -

Match 6
Luxemburg - Serbien 2
(TTT 0-0-10)

Lilla Luxemburg har två vinster och två förluster och ska försöka hålla Irland och Azerbajdzjan bakom sig i grupp A. Lär inte kunna rubba toppduon Portugal / Serbien. Föll senast med 1-4 borta mot just Serbien och fick då stjärnan Gerson Rodrigues utvisad på övertid och han är avstängd här precis som mittfältaren Christopher Martins. Saknas gör även Lars Krogh Gerson, Kevin Malget, Marvin da Garcia, Chris Philipps, Vincent Thill och veterananfallarna Daniel de Mota och Stefano Bensi. Serbien är obesegrade efter fem matcher. Krysset mot Portugal kan man köpa men senaste poängtappet mot Irland kändes onödigt. Har flera duktiga spelare framåt så det fanns ej plats för MFFs Veljko Birmancevic denna gång. Bra form på Fulhams Aleksandar Mitrovic och Fiorentinas Dusan Vlahovic som kan fälla avgörandet här. Vi väljer att spika balkanlandet.

Match 7
Schweiz - Nordirland 1
(TTT 10-0-0)

Grupp C där Schweiz vid en första anblick ser ut att släppt Italien för långt före sig i kampen om förstaplatsen. Så är dock ej fallet då man har två matcher färre spelade och om man vinner dessa står man på samma poäng som sin sydliga granne. Schweiz inledde med planenliga vinster mot Bulgarien och Litauen men har sedan kryssat mot Italien och Nordirland. Det som oroar förbundskapten Murat Yakin lite är att man inte gjorde mål i någon av September-matcherna. Fick straff mot sig mot Italien och straff med sig mot Nordirland, båda brändes. Skador på Gregor Kobel, Loris Benito och Granit Xhaka. Även anfallarna Haris Seferovic och Mario Gavranovic dras med skador men är med i truppen. Nordirland har bara slagit Litauen men krysset senast mot Schweiz får ses som en framgång. Har inte mycket av värde framåt så rejäl otur att Blackpools Shayne Lavery (tre mål på de tre senaste) gick sönder mot Blackburn och ej kan medverka. Trevor Carson, Gavin Whyte, Alistair McCann, Michael Smith och Corry Evans saknas också. Jonny Evans och Josh Magennis dras med skador men är med i truppen. Paddy McNair tillbaka efter avstängning. Blir nog spel mot ett mål här och troligen håller inte muren, så etta.

Match 8
Ungern - Albanien 1
(TTT 10-0-0)

Grupp I är ganska tydligt uppdelad. England leder och lär med all sannolikhet behålla förstaplatsen kvalet igenom. Andorra och San Marino krigar i botten om att inte sluta som jumbo. Mellan dessa skikt finner vi Albanien, Polen och Ungern som alla vill lägga beslag på andraplatsen. Ungern har besegrat slagpåsarna i botten, torskat stort mot England och kryssat mot Polen. När man mötte Albanien borta föll man med 0-1 efter sent mål. Så har här revansch att utkräva. Dras med skador på viktiga grabbar som Gergö Lovrencsics, David Siger, Zsolt Kalmar, Kevin Varga och kapten Adam Szalai. Kan ändå mönstra en bra elva där Leipzig-duon Peter Gulacsi och Willi Orban är åter. Albanien lite överraskande tvåa efter sex omgångar. Har förlorat mot Polen (borta) och England (hemma) men vunnit resten. Förbundskapten Edoardo Reja har få avbräck men Amir Abrashi (skada) och Eriot Hoxhallari (Covid) saknas. Armando Broja får sällan börja matcher i Southampton eller landslaget men här förväntas han få chans från start efter målat som inhoppare både mot Ungern och San Marino. Fixar poäng?

Tips: Armando Broja mål @ 4,75 - bet365 -

Match 9
KIF Örebro - Djurgården 1
(TTT 8-1-1)

Närketjejerna på nionde plats i Damallsvenskan. Räcker inte riktigt till mot topplagen men har på senare tid besegrat Växjö, Linköping, AIK och fick senast en pinne mot Kristianstad borta efter kvittering på stopptid av Jenna Hellstrom. Kanadensiskan funkar bra på topp med amerikanskan Jessie Scarpa och duon har tillsammans svarat för sju mål. Djurgården placeringen före KIF. På hemmagräs är man bra med 5-2-2 men på resande fot är det värre. Sju förluster på nio matcher och endast en vinst. Tog senast ledningen mot Eskilstuna men föll med 1-3. Har backen Julia Walentowicz avstängd efter tre gula kort. Vi förväntar oss en jämn match med viss dragning åt vänster. Svag etta.

Match 10
Hudiksvall - Haninge 2
(TTT 4-2-4)

Hemmalaget kämpar med näbbar och klor för att hänga kvar. Har 21 poäng efter 23 matcher men bakom jagar flera lag och jumbon Hammarby TFF är bara tre poäng bakom. Senast Hudik vann en fotbollsmatch var 3/7, efter det nio raka utan vinst. Dock kryssat i de tre senaste så kanske är det en vändning på väg. Många spelare i laget som drar på sig kort men till denna match har man ingen avstängning. Haninge är både bättre tabellmässigt som form. Två segrar, ett kryss och senast förlust på stopptid i en match där domaren inte hade sin bästa dag på jobbet. Saknade senast förstekeepern Andre Bernardini efter röda kortet mot Täby. Linus Norrgård ersättare då precis som nu. Adam Kasa var också avstängd senast men åter här. Saknar skadade Rickson Mansiamina och han är troligen ej med här heller. Vi tar ställning här och singelstreckar till höger.

Match 11
Sylvia - Karlstad 1
(TTT 2-2-6)

Oavgjorda matcher är inget Sylvia samlar på. Framför allt hemma i Norrköping är kryss bannat. Sex vinster och fem förluster på elva matcher. Föll knappt mot Dalkurd men innan dess fyra raka och när det stämmer så stämmer det rejält. Fråga bara Haninge (5-0) Assyriska (4-0) eller Hudiksvall (8-0). Senast borta mot Sandviken blev det dock 0-0 så bara för det blir det väl målfest här. Saknade senast Jonathan Tesfay som var avstängd men åter här. Karlstad är inte heller något krysslag. Hemma har man 8-0-4 och på bortaplan 5-2-4. Har två raka utan mål framåt. 0-0 mot Hudiksvall följdes upp med 0-3 mot tabellettan BP. Finns bra anfallare även i Karlstad så tror inte måltorkan består speciellt länge. Sällan vi kör 1 - 2 men här passar det!

Match 12
Torns - Ljungskile 1
(TTT 6-0-4)

Bra form på Torns och det behövs då serien är jämn och en förlust kan betyda nedflyttningsplats hastigt och olustigt. Plats 11 och 28 poäng innehar man för närvarande men utöver avsågade Linköping så har lagen omkring Torns + - 4 poäng från plats 7 till 15. Besegrade senast topplaget Trollhättan borta med 2-1. Segern var dock lite kostsam då man drog på sig tre gula kort sista fem minuterna. Ett av korten drabbade målis Lamin Sarr som därmed är avstängd här. Således får unge Rasmus Norlander vakta målet här. På mitten återfår man Felix Konstandeliasz efter avstängning. Ljungskile vann senast man spelade borta men brukar vara bättre hemma. Det stämde dock inte mot Österlen som vann med 2-1 på Skarsjövallen. Hade då keepern Oliver Bergman avstängd, han är åter här och Franko Skugor får åter ta plats i skuggan på bänken. Anfallaren Murana Conteh också tillbaka efter avstängning och ersätter i sin tur avstängde Samuel Ohlsson i truppen. Under fredagen blev det klart att tränaren Erik Lund lämnar klubben med omedelbar verkan och ersätts av Daniel Janackovic. Aldrig bra med strul så tät inpå match så vi helgarderar här.

Match 13
Åtvidaberg - Utsikten 2
(TTT 1-1-8)

Två formstarka lag som drabbar samman i skrivmaskinsstaden. Åtvidaberg har lämnat absoluta bottenskitet efter fyra vinster på de fem senaste. Besegrade senast serieledande Oskarshamn borta. Innan dess hade kärnkraftlaget elva raka segrar på hemmaplan så då förstår vi vilken bedrift det var. Fick förvisso spela en man mer i 70 minuter men ändå bra prestation. Engelsmannen Josh Bragg kan skryta med mål tre matcher i rad från 11 meter. Får till denna match åter Erik Grandelius efter avstängning. Utsikten har direktuppflyttning i kikaren efter fyra raka vinster. Är nu bara två pinnar bakom Oskarshamn. Får här åter Karl Bohm som bommade senast pga avstängning. Har anfallaren Paulo Marcelo i bra form (två mål senast). 1X2.

STRYKTIPSET 216 Raders

1. Sverige - Kosovo 1
2. Georgien - Grekland X
3. Finland - Ukraina X2
4. Skottland - Israel 1X2
5. Azerbajdzjan - Irland 1
6. Luxemburg - Serbien 2
7. Schweiz - Nordirland 1
8. Ungern - Albanien 1X
9. KIF Örebro - Djurgården 1
10. Hudiksvall - Haninge 2
11. Sylvia - Karlstad 1 2
12. Torns - Ljungskile 1X2
13. Åtvidaberg - Utsikten 1X2

MÅLTIPSET 1 Rad

6. Luxemburg - Serbien
11. Sylvia - Karlstad
14. Täby - Dalkurd
15. Arlanda - Lidingö
17. Almeria - Las Palmas
20. Mirandes - Eibar
26. Assyriska - Trollhättan
28. Oddevold - Stenungsund

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto