Stryktipset Tips 9/4 2022

Publicerad på 8 Apr 2022 - 18:24

Aston

Aston

Jan Wickberg

8 Apr 2022 - 18:24

Fyra matcher från Premier League, en från Allsvenskan och resterande från Championship på Stryktipset! Två mille i jackpot på Måltipset! 

STRYKTIPSET 2022-04-09 15:59

Match 1
Aston Villa - Tottenham 2
(TTT 0-0-10)

Villa kommer med tre raka uddamålsförluster till denna kamp. Var stundtals bra i derby mot Wolves men tog ej till vara på sina chanser men till denna match har man Danny Ings tillbaka efter haft spelledigt senast. På mitten bör Douglas Luiz ersätta Morgan Sanson som fick chansen senast. Backarna Kortney Hause och Lucas Digne tveksamma till spel. Tottenham i bra slag med fem vinster på de sex senaste. Har i nuläget Champions League plats men det är en hård kamp om dem. Till skillnad från Villa har man inga problem att göra mål och 21 baljor framåt på de sex senaste är ett tydligt tecken på att målskyttet funkar! Har skador på Ryan Sessegnon, Japhet Tanganga, Oliver Skipp och även Sergio Reguilon är osäker till spel. Tvåan först men gardera gärna.

Match 2
Arsenal - Brighton 1
(TTT 10-0-0)

Arsenal kommer från 0-3 i baken mot Crystal Palace men det var på bortagräs. Hemma på Emirates har man vunnit 10 av 15 matcher och är tredje bäst i serien på det. Manager Mikel Arteta har lite huvudbry gällande vänsterbacken då Kieran Tierney är skadad och Takehiro Tomiyasu också dras med skada. Nuno Tavares hade det minst sagt jobbigt på positionen mot Palace och tveksamt om han får ny chans här. Thomas Partey (skada) och Nicolas Pepe (sjukdom) ska testas sent. Brighton usla form håller i sig och man är nu uppe i sju raka utan seger. Kryssade senast mot Norwich och inte ens från straffpunkten gjorde man mål. Ett mål på sju matcher är genomruttet. Har "bara" 10 poäng till nedflyttning och med nuvarande form kan det gå snabbt för lagen under att komma ikapp fiskmåsarna. Skadorna på Adam Webster o kreativa Jakub Moder är kännbara. Ettan ser ut att bli hårt streckad men det finns fog för det. Viss risk för 0-0 så om råd ta med rensarkrysset och hoppas på X.

Match 3
Southampton - Chelsea 1
(TTT 0-0-10)

Precis som sydkustkollegan Brighton så har Southampton tappat all vad form heter. Hade tre raka nederlag innan man senast i alla fall fick med sig en pinne mot Leeds. Bra läge här för dyrköpte Adam Armstrong att visa att han ska ha en startplats då Chelsea-lånet Armando Broja ej får möta sin ägarklubb. Che Adams är ju rätt given på topp och Shane Long är skadad så krävs inga genidrag av manager Ralph Hasenhuttl för att plita dit vilka som ska lira i anfallet denna match. Målis Alex McCarthy snart tillbaka efter skada men troligen ej här. Försvararen Lyanco missar också pga skada. Chelsea ute efter revansch för det svidande nederlaget senast då man föll hemma mot beskedliga Brentford med 1-4. Hade 1-0 i halvtid och det gör hela saken än mer anmärkningsvärt. Följde upp fiaskot med 1-3 i Champions League mot Real Madrid så kanske är det en formsvacka på gång. Få skador (bara Ben Chilwell & Callum Hudson-Odoi) gör att manager Thomas Tuchel har goda förutsättningar att mönstra en stark elva trots att returen mot Real Madrid är redan på tisdag. Vi rekommenderar så många tecken som möjligt här och jobba in hemmaskrällen.

Match 4
Watford - Leeds X
(TTT 2-2-6)

Viktig match i Premier Leagues nedre region. Watford under nedflyttningsstrecket med 22 poäng. Kan vid vinst ta sig upp på rätt sida strecket, om man får med sig resultaten i andra matcher. Föll senast borta mot Liverpool men det är inte i såna matcher man ska rädda kontraktet. Det ska räddas i matcher som denna, Leeds hemma. Har också kvar att möta Burnley, Everton och Brentford hemma, tre matcher man mycket väl kan ta nio poäng i. Har timat skadeläget bra då man nu endast har Kwadwo Baah borta (åter i träning men ej matchredo). Leeds på 16e plats har sexpoängs marginal till nedflyttning. Avslutade Mars bra med två vinster men fick bara 1-1 hemma mot Saints senast. Saknar alltjämt stjärnanfallaren Patrick Bamford pga skada. Liam Cooper och Kalvin Phillips dock åter senast och vi räknar med att båda startar här. Junior Firpo och Leo Hjelte också på väg tillbaka och kanske hinner bli fit i tid. Jamie Shackleton och Tyler Roberts ej aktuella för spel. Spikkryss?

Match 5
Blackburn - Blackpool X
(TTT 10-0-0)

Det oundvikliga blev efter 2-2 mot Coventry ett faktum. Blackburn har nu tappat sin play-off plats och ligger åtta. Ser här ut att kunna starta med stjärnforwarden Ben Brereton som varit borta sju matcher (hoppade in i halvtid senast). Även om Brereton är lite rostig så lär det höja övriga spelare att han är på planen. Även Bradley Dack är skadefri och sugen på en startplats. Daniel Ayala, Tayo Edun, Deyovaisio Zeefuik, Reda Khadra, Ian Poveda och Dilan Markanday är skadade och kan ej medverka. Även sen test på Darragh Lenihan. Blackpool i mitten av tabellen har som flera andra lag i ingenmansland lite svårt med motivationen. Åkte på storstryk mot Forest och föll senast med 0-1 mot Preston. Fick målis Daniel Grimshaw skadad men tur i oturen att Chris Maxwell precis kommit tillbaka från skada och kan ta över vantarna. Även Matthew Virtue fick några minuter senast efter gått skadad i över ett år. Dujon Sterling, Grant Ward, Sonny Carey och Jordan Gabriel kvar hos fysteamet. Luke Garbutt står med ena foten utanför men ska testas sent innan dom släpper ut honom på grönbetet. Vi litar inte på Rovers än och utgår från krysset.

Match 6
Reading - Cardiff 1
(TTT 9-0-1)

Reading har ryckt upp sig efter tränarbytet och Paul Ince börjar få ordning på saker och ting. Två kryss och två vinster på de fyra senaste gör att avståndet till lagen på nedflyttningsplats ökat. Örjan Nyland ger trygghet bakåt och framåt skapar Lucas Joao oreda även om han själv inte gör mål för stunden. Inte heller John Swift har nätat på ett tag. Josh Laurent har istället klivit fram och målat i två av de tre senaste. Får här åter använda Tom Ince som ej fick spela mot ägarklubben (Stoke) senast. Skador på Andy Rinomhota, Dejan Tetek, Alen Halilovic, Felipe Araruna och Yakou Meite. Cardiff kommer med svansen mellan benen efter 0-4 hemma i derbyt mot Swansea. En oturlig 0-1 torsk kan fansen köpa men 0-4 och nu åtta poäng bakom rivalen svider så klart. Hade innan derbyt tre vinster och ett kryss så vi får se om man hamnat i svacka eller åter in på rätt spår här. Bör hur som helst bli förändringar i startelvan här. Will Vaulks, Rubin Colwill, Alfie Doughty, Isaak Davies och Uche Ikpeanzu är alla tänkbara namn. Skador på Sean Morrison, Isaac Vassell och Max Watters. Ettan kritas dit först här.

Match 7
West Bromwich - Stoke 1
(TTT 10-0-0)

En av förhandsfavoriterna att ta steget upp till Premier League var West Brom. När detta skrivs ligger laget på elfte plats, sju poäng ifrån topp 6. Hemmaspelet kan man matcha det bästa i serien men bortaspelet lämnar mycket mer att önska. Har i de två senaste hemma besegrat (och hållit nollan) Fulham & Bournemouth som båda innehar direktuppflyttningsplatser. Det visar på bra hemmastyrka hos WBA. Har några tunga offensiva avbräck till detta möte. Matt Phillips, Karlan Grant, Daryl Dike och Kenneth Zohore saknas. Därmed i princip bara Callum Robinson och Andy Carroll kvar att välja på för manager Steve Bruce. Stoke har fortsatt svag bortaform och föll senast mot Reading. På hemmaplan finns motivation kvar men på bortaplan går det tyngre. Har inget att spela för mer än äran då play-off / nedflyttning känns långt borta. Fick Jordan Thompson skadad senast och hans ansluter till Liam Moore, Harry Souttar, Nick Powell, Abdallah Sima och Jaden Philogene-Bidace som sedan tidigare gästar sjukstugan. Romaine Sawyers och Tyrese Campbell ligger närmast om Michael O'Neill förändrar i startelvan. Ettan given och till runt 60% är det en fin spik.

Match 8
Preston - Queens Park Rangers X
(TTT 5-2-3)

Plats 13 och säkert avstånd till bottentrion för Preston som närmast kommer från 1-0 mot Blackpool. Villa-lånet Cameron Archer matchvinnare med sitt stopptidsmål i första halvlek. Innan dess två bortaförluster så det är på hemmaplan som man trivs bäst. Archer och Emil Riis är ett helt okej anfallspar i serien och håller Ched Evans, Sean Maguire och Scott Sinclair utanför startelvan. Tom Barkhuizen & Izzy Brown skadade tillsammans med mittfältaren Ryan Ledson. Backen Liam Lindsay åkte ut efter en halvtimme mot Preston och stod över senast och får även se den här matchen från läktaren. Bambo Diaby som är åter efter sjukdom kan komma att ersätta skotten. QPR såg ut att ha en play-off plats i en liten ask men fyra raka förluster har gjort att man trillat ur topp 6. Har fortfarande FYRA målvakter skadade så panikvärvade Kieran Westwood fortsätter mellan stolparna. Framåt saknas kreative yttern Chris Willock men både Moses Odubajo (spelledigt) och Stefan Johansen (skada) bör vara åter här. Lutar åt en målsnål historia och krysset är bäst att utgå från.

Match 9
Bristol City - Peterborough 2
(TTT 10-0-0)

Bottenmöte mellan jumbon Peterborough och Bristol City som är på 19e plats. Lagen har snarlika formkurvor och blandar friskt mellan segrar, kryss och förluster. Bristol hade ett par matcher med få mål men är nu åter i målform både när det gäller att göra och släppa in baljor. 2-2 mot WBA följdes upp med 2-3 mot Bournemouth. Andreas Weimann lär inte vinna skytteligan men är nu bara en strut från topp 3. Har hunnit bli 30 år så kanske inte superhet bland Premier League-klubbarna men om tex Everton trillar ur högsta ligan så varför inte en flytt till Liverpool. Manager Nigel Pearson hoppas här ha Andy King, Callum O'Dowda och Antonie Semenyo åter efter skador. George Tanner, Joe Williams, Nathan Baker och Tomas Kalas får vänta ett tag till innan de kan göra comeback. Peterborough vinner sällan men har 3-1 borta mot QPR i färskt minne och kan man besegra Londonlaget så är Bristol City ingen omöjlig uppgift. Frågan är bara om luften gått ur då avståndet upp till Reading är hela 10 poäng, med bara sex omgångar kvar. Skador på Steven Benda (mv), Nathan Thompson, Dan Butler, Oliver Norburn och Joel Randall. Bristol lär ha svängdörrar som oftast och kan bara Peter haka på så kan det blir målrikt och då finner vi värdet år höger. Vi testar skälltvåan som u-tips och målar på!

Match 10
Millwall - Barnsley 1
(TTT 8-1-1)

Millwall håller verkligen på att klanta bort play-off. Ligger tia med 58 poäng och har bara sex upp till topp 6. Hade fin för-vår men nu har det mesta som heter form blåst bort. Krysset mot Luton kan vi köpa, även om man gjorde självmål på slutet och därmed tappade två poäng. Förlusterna mot Stoke och Swansea som båda har noll att spela för är däremot svåra att ta in. Men den gamla klyschan stämmer, gör man inte mål så vinner man inte matcher. Mason Bennett skadad så Benik Afobe får sällskap av antingen Tom Bradshaw eller Oliver Burke. Unge Tyler Burey verkar ha fastnat på bänken och känns inte het. Shaun Hutchinson och Luke Freeman håller Bennett sällskap vid rehabmaskinerna. Barnsley ser trots att Poya Asbaghi höjt dem lite ut att åka ur. Det är ju framför allt på hemmaplan man skärpt till sig. Utanför Oakwell är man fortfarande usla med raden 1-4-14 på 19 matcher. Torskat åtta av de nio senaste på resande fot. Sena tester på backduon Aapo Halme och Michal Helik. Framåt är Cauley Woodrow fortsatt borta och då är det mycket upp till Carlton Morris att göra jobbet. Tre mål på de fyra senaste för Mr Morris. Vi tror 1X räcker här.

Match 11
Nottingham - Birmingham 1
(TTT 10-0-0)

Nottingham formstarkast i hela serien och har gått från bottenlag till topp 6. Kommer nog inte hinna ifatt toppduon Fulham / Bournemouth men blir givetvis svårslagna i kommande play-off om man nu kan behålla nuvarande plats. Det är en hård strid om play-off platserna med många lag inblandade. Brennan Johnson har inlätt April på ett strålande sätt med tre mål och en assist på två matcher. Fortsätter han i samma stil månaden ut så kan han nog hämta ut priset för månadens bästa spelare. Har Lewis Grabban åter efter skada men han matchas varsamt och det är klokt att "spara" honom till eventuellt play-off där det gäller att ha viktiga spelare friska. Bara backparet Max Lowe och Steve Cook på skadelistan. Birmingham vann senast mot West Bromwich, men det var hemma. På bortaplan är vinsterna lätträknade. Fyra till antalet på 20 försök. Segerskytten (på straff) mot WBA, Lyle Taylor får ej medverka här då han är på lån från Forest. Vem ska då göra mål undrar ni och det undrar vi också. Innan WBA-matchen hade man tre raka utan mål framåt. Scott Hogan står på 10 mål men inte nätat sedan Januari. Troy Deeney är skadad och duon Lukas Jutkiewicz / Tahith Chong känns iskalla. Nä Brice Samba i motståndarburen behöver nog inte ligga sömnlös natten till lördag. På tal om målvakter så är Matija Sarkic skadad hos Blues och även Aden George, Teden Mengi och George Friend saknas av samma anledning. Nottingham ser ut att bli det mest streckade laget på kupongen men det kan inte hjälpas, ettan känns stensäker.

Match 12
Swansea - Derby 1
(TTT 10-0-0)

Svanarna kommer med höga huvuden till denna match. 4-0 borta mot lokalkonkurrenten Cardiff var så klart en fjäder i hatten. Följde upp med 1-0 borta mot Millwall av bara farten och men en match till godo på de flesta lagen ovanför är det inte helt kört gällande play-off. Vinner man hängmatchen är det bara sju poäng upp. Troligen för stort avstånd men så länge man vinner och tror på det så finns chansen. Gäller så klart att inte specielle målskytten Joel Piroe går sönder då är det nog över. Inga skador i truppen men senast stod Flynn Downes över. Om det var pga känning eller hans heta humör och risk för kort låter vi vara osagt. Är nu med i truppen i alla fall. Derby har med förutsättningarna (minus 21 poäng) gjort en bra säsong men det kommer nog inte räcka för Wayne Rooney och hans ramar. Nio poäng upp till Reading på rätt sida nedflyttningsstrecket. Har dock ganska bra program kvar med lag som QPR, Bristol, Blackpool och Cardiff. Så helt kört är det inte och skulle man vinna här samtidigt som Reading torskar... Har precis som Swansea bra truppläge med bara Colin Kazim-Richards skadad. Får även klara sig utan avstängde Max Bird men i övrigt inga frånvarande. Gamle Östersundsfloppen Ravel Morrison har bra (mål)form och bör få starta. Kanske tröstmålar även här för matchen den tror vi Swansea vinner.

Match 13
Degerfors - Häcken 2
(TTT 0-0-10)

Degerfors hade som väntat inte mycket att sätta emot när man gästade huvudstaden och Djurgården. Tre mål i baken och två av dem från en bekant herre vid namn Victor Edvardsen som lämnade Värmland för Stockholm inför säsongen. Så klart ett blytungt tapp och känns inte som man ersatt honom. Nikola Djurdjic finns kvar och sedan har man fått in Dijan Vukojevic från Norrby men den fansen hoppas mest på är Joseph-Claude Gyau som gjort ett par landskamper för USA. Häcken imponerade i premiären och lät sig inte ryckas med av AIKs förväntade låga tempo och försvarstänk. 4-2 slutade matchen och tre av målen stod Alexander Jeremejeff för. Tyvärr missar han matchen här pga sjukdom. Även Leo Bengtsson och Tobias Carlsson är sängliggande och står över här. Dock inte bara mörker då man återfår Tomas Totland, Erik Friberg och Franklin Tebo som var sjuka mot AIK. Skador på Ali Youssef och Bernie Traore är inga nyheter. Normalt hade vi spikat Häcken men med tanke på alla spelare som ej finns med så bör gardering övervägas om råd. Noterbart är att matchen spelas på Behrn Arena i Örebro och det lär gynna plastvana Häcken. 

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Aston Villa - Tottenham 1X2
2. Arsenal - Brighton 1X
3. Southampton - Chelsea 1X2
4. Watford - Leeds X
5. Blackburn - Blackpool X
6. Reading - Cardiff 1
7. West Brom - Stoke 1
8. Preston - QPR 1X
9. Bristol C. - Peterborough 1X2
10. Millwall - Barnsley 1X
11. Nottingham - Birmingham 1
12. Swansea - Derby 1
13. Degerfors - Häcken 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Aston Villa - Tottenham
3. Southampton - Chelsea
9. Bristol C. - Peterborough
15. AFC Wimbledon - MK Dons
16. Bolton - Sheffield W.
23. Lincoln - Wigan
24. Oxford - Sunderland
26. Shrewsbury - Ipswich
29. Sutton - Leyton Orient

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto