Fullträff Lördag 1/4

Publicerad på 29 Mar 2023 - 21:58

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

29 Mar 2023 - 21:58

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,3 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas!

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller sex Premier League matcher och sju ligamatcher från Championship i England.

Då kör vi!

1. Chelsea - Aston Villa – 3 eller 4 mål
Framgångsvågen för Graham Potter och hans Chelsea blev kort då det blev ett kryss innan landslagsuppehållet mot Everton. Det var andra matchen i rad med fyra fullträffar i ett möte. Aston Villa ligger på exakt samma antal poäng i tabellen och har varit målglada. Ett scenario med en massa mål känns därför trovärdigt mellan lagen.

2. Arsenal - Leeds – 4 eller 5 mål
Serieledarna bara vinner och vinner och sprayar in mål under tiden. Det finns egentligen ingenting som talar för att något annat utfall mot Leeds. Förvisso får gästerna ett par anfallskuggar tillbaka från skador, vilket bara gör att ett målkalas känns ännu mer trovärdigt. Då Leeds också är starka fram i banan landar tipset på en massa mål.

3. Bournemouth - Fulham – 2 mål
Ett vidöppet möte, trots att det skiljer 15 poäng mellan lagen. Bournemouth ligger nästsist i tabellen men har bara en poäng upp till säker mark. Därför bör detta bli ett tajt möte, speciellt då Fulham själva har en liten formdipp. Dock finns anfallskraft i båda lägren, bra nog att bryta ner varandra. Runt 2 fullträffar låter prima.

4. Brighton - Brentford – 2 eller 3 mål
Spelbolag har Brighton som en massiv favorit i matchen. Trots att båda lagen ligger på samma antal poäng i Premier League tabellen. Förvisso har Brighton spelat två matcher färre. Båda lag har visat sig vara urstarka fram i banan och har utan tvekan spetskompetens. Därför känns det vettigt med lagom många mål i matchen.

5. Crystal Palace - Leicester – 1 eller 2 mål
Även om Crystal Palace ligger på en tolfte plats i tabellen är det bara tre pinnar ner till West Ham, som är på en nedflyttningsplats. Formen är minst sagt urusel, men så är fallet även hos gästerna. Leicester bröt sin förlustsvit sist med att kryssa mot Brentford. Mycket talar för ett målsnålt resultat igen. Ett fåtal mål i drabbningen blir tipset.

6. Nottingham - Wolverhampton – 2 mål
Lite av ett ångestmöte då båda lagen fajtas precis ovanför nedflyttningsstrecket. Nottingham är ändå någorlunda svårslagna på hemmaplan och kan hålla tätt, även mot bättre lag. Wolverhampton har ett par mindre bra insatser bakom sig. Landslagssamlingen kan ha kommit mycket lägligt. Att det blir 2 mål låter som ett vettigt spel.

7. West Brom - Millwall – 2 eller 3 mål
1x2-oddsen känns inte helt nyktra i detta möte. West Brom ses som klara favoriter, i det som känns mer som ett vidöppet möte. Formen är bra, men så är fallet även hos Millwall, som har 5 poäng fler i tabellen. Båda lagen har överlag en bra form. Ett par mål bör det bli i mötet här - men förmodligen inget överdrivet.

8. Norwich - Sheffield United – 2 eller 3 mål
Landslagssamlingen kan mycket väl ha kommit i rätt tid för Norwich, som tappade formen och sin playoff plats. Dock är det inte långt upp igen, så varje match är av stor vikt. Tufft möte väntar då tabelltvåan Sheffield United kommer på besök. Men inte direkt målsnålt på något sätt. Här kan det bli två till tre mål totalt, i ett intressant möte.

9. Birmingham - Blackburn – 3 eller 4 mål
Svårtippat möte då Birmingham, som parkerar på den nedre halvan av tabellen, har ryckt upp sig och spelat bra. Ingen press på spelarna gör dem farliga. Blackburn är också i högform med en hel del segrar bakom sig. De är också involverade ofta i målrika tillställningar. Då kan det mycket väl bli en massa fullträffar även mot Birmingham.

10. Cardiff - Swansea – 2 eller 3 mål
En överlevnad står på spel för Cardiff, som har näsan precis ovanför vattenytan. Det har varit svårt att gå segrandes ur dueller. Likaså att hitta nätmaskorna, under hela säsongen. Swansea har en seger i ryggen, men innan dess en usel form. Att det ska bli lagom många mål känns som ett smart tips, då båda lagen ändå kan försvara sig bra.

11. Coventry - Stoke – 2 mål
Svårslagna Coventry har varit skickliga på att kriga till sig poängen. Under de senaste månaderna har laget varit svårslaget. Sist slogs Blackpool med stora siffror. Viktigt då en playoff plats ligger inom räckhåll. Stoke har också varit svåra att besegrat. En knepig tillställning väntar där tipset landar på 2 mål exakt.

12. Hull - Rotherham – 2 mål
Spelbolag erbjuder dubbla pengar i odds på att Hull slår Rotherham. Inget av lagen är direkt i toppslag. I stället väntar det bli en hård kamp, speciellt för Rotherham som fortsatt har bottenzonen nära sig. Rotherham vill distansera sig till varje pris. Jag kör på 2 mål exakt, då inget av lagen har imponerat fram i banan på sistone.

13. Wigan - QPR – 3 eller 4 mål
Tabelljumbon Wigan, som har ett avdrag på 3 poäng, har 8 poäng upp till säker mark. Ännu är det inte kört. Fast det gäller att laget steppar upp. Försvaret är sämst i ligan. Då får man förlita sig på spelet i den sista tredjedelen. QPR har läckt in mål i ett par matcher. Samtidigt snittar de ett mål framåt per match. Minst tre fullträffar blir tipset.

Veckans notering:
Inför omstarten av Premier League har serieledarna Arsenal ett stort avbräck. Laget har en mycket tung skada på mittbacksgeneralen William Saliba. Han har betytt oerhört mycket i defensiven, som för övrigt har varit lite sämre. Arsenal har släppt in mål i fyra av de fem senaste matcher. Så försvaret är inte helt stabilt. Däremot håller anfallsspelet världsklass. 66 mål efter 28 omgångar säger allt. Det är bara mästarna Manchester City som har nätat en gång fler. Leeds har fått en nytändning med en ny tränare och vunnit 4-2 över Wolves. Innan dess blev det 2-2 mot Brighton. Att Rodrigo Moreno, Patrick Bamford och Jack Harrison verkar vara spelklara stärker offensiven ytterligare. Ett målkalas är att vänta på Etihad Stadium.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto