Fullträff Lördag 12/11

Publicerad på 9 Nov 2022 - 12:08

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

9 Nov 2022 - 12:08

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel fortsätter. I vinstpotten vid 13 rätt får man 51,7 miljoner. 

Min uppgift är att försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt - genom att dela mina åsikter och tankar kring varje match.

Här kommer en tidig analys av varje möte på kupongen.

Då kör vi!
1. Wolverhampton – Arsenal – 2 eller 3 mål
Innan Julen Lopetegui tar över huvudansvaret i Wolves den 14 november väntar en tuff utmaning mot serieledaren Arsenal. Wolves har fortsatt avbräck i offensiven. Lyckades trots det näta två gånger mot Brighton i förlustmatchen. Desto svårare blir det mot The Gunners, som är i toppslag, både fram och bak i banan. Arsenal är favoriter och bör vinna – dock med ett rimligt antal mål.

2. Newcastle – Chelsea – 1 eller 2 mål
Skatorna är uppe och flaxar i det ljusblåa. De ligger på en tredje plats i tabellen. Inte helt oväntat med tanke på den stora satsningen som har gjorts i samband med ägarbytet. Formen är fin med fyra raka segrar. Mål har sprayats in. Däremot blir det svårare att fortsätta på det spåret när målsnåla Chelsea kommer på besök. Chelsea slitar i anfallsspelet så här kan vi räkna med ett fåtal mål.

3. Liverpool – Southampton – 4 mål
Efter en skön seger i London mot Tottenham väntar en betydligt lättare uppgift på Anfield för stormakten Liverpool. Formen är långt ifrån den bästa, då försvaret är något sårbart. I den sista tredjedelen finns hög kvalité med Mohamed Salah åter i högform. Southampton är inte heller helt ofarliga, även om formen är usel. Liverpool bör vinna stort. Runt fyra fullträffar i matchen blir tipset.

4. Tottenham – Leeds – 4 eller 5 mål
En reaktion kan mycket väl ske för Tottenham efter hemmaförlusten mot Liverpool. Dejan Kulusevski är tillbaka. Plus för anfallsspelet. På hemmaplan brukar Tottenham ösa in mål och har en stor chans att fortsätta på det spåret mot Leeds. Gästerna kommer från ett målkalas mot Bournemouth, där hela 7 mål släpptes in. Målrikt kan det bli igen – dock med några färre baljor än sist.

5. Bournemouth – Everton – 3 eller 4 mål
Ett vidöppet möte som utspelar sig precis ovanför nedflyttningszonen. Inget av lagen har någon vidare form. Båda läcker in mål från alla håll och kanter. Framåt är de ändå vassa och brukar få en bra utdelning. Båda har förluster bakom sig och är villiga att hitta tillbaka till vinnarspåret. Så vi kan räkna med en del fullträffar i detta Premier League bottenmöte. Mellan tre till fyra känns rimligt.

6. Nottingham – Crystal Palace – 2 mål
Nykomlingen Nottingham är tabelljumbon, trots att enorma summor har investerats för att cementera laget i den högsta divisionen. Med 30 insläppta mål efter 14 omgångar har de visat prov på den sämsta defensiven. Dock har det många gånger sett bra ut på hemmagräs. Laget har varit svåra att bryta ner. Crystal Palace har två raka segrar bakom sig, men är för inkonsekventa. Runt två mål blir bra.

7. West Ham – Leicester – 1 eller 2 mål
Två lag som efter 14 omgångar har lika många poäng. Bedrövligt, med tanke på att de båda hade ställt in siktet betydligt högre än så. West Ham har varit ömsom vin, ömsom vatten – fast mest vatten denna säsong. Tappade en ledning sist till en ny förlust. Skärpning efterfrågas, egentligen i båda lägren. Leicester har skött sig bra i försvaret med ett insläppt mål på fem senaste omgångar. Målsnålt!

8. Bristol City – Watford – 0 eller 1 mål
I en tuff Championship kamp möts Bristol City och Watford. Det luktar målsnålt långa vägar. Bristol City har misslyckats med att näta i två av de fyra senaste omgångar. I de övriga två matcher har det bara blivit en fullträff vardera. Även Watford har varit involverade i målsnåla tillställningar. De har krigat till sig poängen med fyra segrar på de fem sista matcher. Knepigt möte väntar med något eller inget mål.

9. Cardiff – Sheffield United – 1 eller 2 mål
Att vara konsekventa har varit ett stort bekymmer för Cardiff. Segrar har blandats med förluster. Sist blev det målrikt i bottenmötet mot Hull i vecko-omgången. Tuffare motstånd väntar då tabelltrean Sheffield United gästas dem. En oväntat förlust bröt en tre matchers segersvit när Rotherham åkte hem med alla poäng. Sheffield United var uddlösa framåt, något som kan sitta i även i detta möte.

10. Coventry – QPR – 2 eller 3 mål
Med tre segrar i ryggen har Coventry hittat formen. Under den tiden har Blackburn, Watford och Wigan besegrats – utan något insläppt mål. Sjukt imponerande. Dock inget som bör hålla i sig hur länge som helst. Näst ut står QPR för motståndet. Tabellsexan har en svag form med bara en poäng på de fyra senaste omgångar. Ett stabilt lag som kommer att utmana om uppflyttning. Lagom många mål bör det bli.

11. Hull – Reading – 1 mål
Två jämna lag på den nedre halvan av tabellen. Hull har en bättre form och ses därmed som en pytteliten favorit till seger. Även om Hull nätade tre gånger om sist mot Cardiff är det inget lag som öser in mål. Inte heller Reading för den delen. Känslan är att laget som nätar först gör allt för att försvara ledningen matchtiden ut. Så sannolikheten till bara ett mål i matchen är rätt så stor

12. Preston – Millwall – 1 eller 2 mål
Formstarka Preston har vaknat till ordentligt. Fyra segrar på de fem senaste omgångar vittnar om en bra form. De har klättrat upp på en sjunde plats och kommer utmana om en uppgradering till Premier League. Framgången ligger mycket i försvaret. Även Millwall har lyckats försvara sig väl under säsongen och inte bjudit motståndarna på många misstag. Detta luktar målsnålt långa vägar.

13. West Brom – Stoke – 2 mål
Med en match mindre spelad ligger West Brom på en nedflyttningsplats. En seger över Stoke skulle innebär mycket andrum. Efter att ha besegrat Blackpool och QPR – båda med siffrorna 1 – 0 – kan en trepoängare återigen vara möjlig. Stoke har själva spelat bra och hållit nollor ett par gånger om, nyligen. Då viktiga poäng står på spel kan det mycket väl bli lite skuggboxning. Runt två fullträffar känns rimligt.Veckans notering
En huvudskada på målsprutan Son Heung-min och en vadskada på Richarlison innebar stora avbräck för Spurs när Liverpool gästade dem på Tottenham Hotspur Stadium. Däremot var svensken Dejan Kulusevski tillbaka och assisterade X-faktorn Harry Kane till reduceringsmålet. Men Tottenham fortsätter att bjuda på misstag i försvaret. Något som Leeds United, med en massa målskyttar i toppslag, kan ta vara på. Spanjoren Rodrigo Moreno har nätat 7 gånger och hamnade i målprotokollet sist i 4 – 3 segern över AFC Bournemouth. Ett nytt målkalas är att vänta i London. Minst 4 mål bör det bli.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto