Fullträff Lördag 14/1

Publicerad på 12 Jan 2023 - 13:37

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

12 Jan 2023 - 13:37

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,6 miljoner vid 13 rätt.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna omgång innehåller fem ligamatcher från Premier League och åtta ligamatcher från Championship i England.

Nu kör vi!

1. Brentford - Bournemouth – 3 eller 4 mål
Ett av de mest formstarka lagen i England för tillfället är Brentford. I synnerhet när det kommer till offensiven, där det har blivit minst två fullträffar per match, under sex senaste omgångar. Bournemouth har inte nätat på tre senaste ligamatcher. Under tiden har de läckt in mål. Anfallsvapen finns dock. Mellan tre till fyra fullträffar blir det.

2. Brighton - Liverpool – 3 eller 4 mål
Under de senaste omgångar har Brighton varit involverade i målrika tillställningar. Det är en del av tränaren Roberto De Zerbis filosofi. Anfall är det bästa försvar. Även Liverpool har nätat en hel del. Samt att de dras med defensiva avbräck. Ett tufft bortamöte, som ändå garanterar mål. Så ett målkalas kan detta mycket väl bli.

3. Everton - Southampton – 3 mål
Efter skrällpoängen mot mästarna Man City åkte Everton på en ny storförlust. Däremot lyckades de näta för tredje matchen i rad. Starkt. Southampton ligger sist men lyckades slå ut Man City i veckan, i ligacupen. Detta är ett ångestmöte mellan två lag som inte klarar av att hålla tätt i ligaspelet. Runt 3 mål blir fint.

4. Nottingham - Leicester – 1 eller 2 mål
På hemmamark är nykomlingen Nottingham svårslagna. Både i ligaspelet och i cuperna, där de slog ut Wolves på straffar i veckan. Leicester har haft en tuff omstart med bara förluster. I veckan åkte man ur cupen mot Newcastle. Så allt fokus ligger på ligaspelet. Försvaret måste prioriteras och därmed bör det bli få gjorda mål.

5. Wolverhampton - West Ham – 0 eller 1 mål
Efter 18 omgångar har Wolves bara nätat 11 gånger. Klart sämst av alla. Att de dessutom ligger på en nedflyttningsplats är kritiskt. Dock är det bara en poäng upp till West Ham - som är på säker mark. Viktiga poäng står på spel. Spelet kan bli låst. Då båda lagen har stabila försvar talar mycket för en målsnål tillställning, trots allt.

6. Bristol City - Birmingham – 2 mål
Ett möte på den nedre halvan av Championship tabellen. Båda lagen vill distansera sig från bottenzonen, men är på god väg dit. Formen är inget att hänga i julgranen, även om Bristol City har krigat till sig poäng i de två sista omgångar. Birmingham har tre raka förluster. Men snittar ändå ett mål per match. Så tipset är att det blir runt 2 gjorda mål.

7. Cardiff - Wigan – 3 eller 4 mål
Ett perfekt tillfälle för Cardiff att hitta tillbaka till vinnarspåret. Cardiff har fått kriga till sig oavgjorda resultat, men har en stor sannolikhet att slå tabelljumbon Wigan - med fyra raka nederlag. Wigan har tre rak 1-4 förluster bakom sig. Mål kommer att släppas in här med. Det bör lossna ordentligt för Cardiff så en målfest känns trolig.

8. Hull - Huddersfield – 2 eller 3 mål
Hull är på gång, efter att ha besegrat Birmingham och Wigan. Även innan dess gjordes ett par stabila insatser i kryssmatcher - där vissa borde ha varit trepoängare. Även Huddersfield har visat prov på bra form, trots att det blev en förlust sist. Spelbolag erbjuder dubbla pengar på en rak hemmaseger. Runt två till tre mål känns bra.

9. Luton - West Bromwich – 1 eller 2 mål
Det skiljer bara en poäng mellan dessa två lag, som har mycket gemensamt. Båda har en fantastisk form, med tre raka segrar. Båda slåss också om en playoff plats, som ligger helt klart inom räckhåll. West Brom har bara ett insläppt mål på fem raka ligamatcher. De bör klara av att hålla tätt igen. Ett fåtal mål känns som ett vettigt tips.

10. Middlesbrough - Millwall – 2 eller 3 mål
Med en match mindre spelad ligger Millwall på en sjätte plats, som ger en kvalbiljett till Premier League. Ovanför sig har de Middlesbrough, med lika många poäng. Skillnaden är att Middlesbrough har spelat en trevligare fotboll och därmed nätat desto mer. Något som också bör bli fallet mot Millwall. Lagom många mål blir tipset.

11. Preston - Norwich – 2 mål
Ett tuff mittenmöte mellan två lag som har slitit med formen. Förvisso blev det en skön 1-0 seger för Preston sist mot Stoke. Innan dess tre raka nederlag. Norwich har varit uddlösa och bara tagit en poäng på de fyra senaste omgångar. Att hitta nätmaskorna har varit ett problem länge. Inget som kommer lossna mot Preston. Ett fåtal mål.

12. Reading - QPR – 3 eller 4 mål
Två lag på 36 poäng efter 26 omgångar. Räcker till en mittenplacering i ingenlandslandet. Båda spelar avslappat utan någon rädsla att förlora. Detta bäddar gott för det neutrala ögat, som kan komma att bevittna ett målkalas. Då playoff platserna inte är helt långt borta kommer båda gå för en seger. Minst tre fullträffar – men det kan bli fler.

13. Sunderlang - Swansea – 2 mål
Det är fart på Sunderlands offensiv. Något som har lett till att de har varit skickliga på att plocka poäng sedan VM i Qatar. Det är bara en poäng upp till playoff lagen. Swansea har tre poäng färre, men fortfarande en chans till uppgradering. En tajt kamp mellan två lag som kan försvara sig utmärkt stundtals. Så det bör bli runt 2 mål.

Veckans notering:
Är literacet kört för stormakten Liverpool FC? Möjligen. Det är 16 poäng upp till tabellettan Arsenal. Liverpool parkerar på en sjätte plats och får förmodligen rikta in sig på en topp 4 placering - som ger spel i Champions League. Det är 7 poäng upp till tabellfyran Manchester City. Borta mot Brentford blev det en 1-3 förlust sist. En reaktion är att vänta. Fast det kommer inte att bli enkelt. För Brighton har spelat riktigt bra och ligger bara en poäng under Liverpool. Segrar över Wolves, Southampton och Everton sist har blandats med förluster mot Aston Villa och Arsenal. En ny tuff utmaning väntar. En sak kan vi vara säkra på. Båda lagen producerar massvis av målchanser och är kliniska nog i sina avslut. Så en stor målgaranti utlovas i denna Premier League match.

Rader: 512 st.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto