Fullträff Lördag 15/10

Publicerad på 13 Okt 2022 - 11:49

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

13 Okt 2022 - 11:49

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel fortsätter. I vinstpotten vid 13 rätt får man 51 miljoner. Min uppgift är att försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt - genom att dela mina åsikter och tankar kring varje match. Nu kör vi!
1. Tottenham – Everton – 3 eller 4 mål
Ett något slitet och skadedrabbat Tottenham-lag blev involverade i ett målkalas i veckans Champions League när Frankfurt kom på besök. Londonklubben vann med 3-2. Harry Kane ordnade en straff och förvaltade dem, samtidigt som Son Heung-min nätade två gånger om. Vidare finns Richarlison på topp. Men även Everton, som har klättrat bra i tabellen, har anfallsvapen i massor. Förlust senast mot Manchester United, fast även då lyckades Everton hitta nätmaskorna. En hel del mål blir det här också.

2. Fulham – Bournemouth – 3 mål
Två stora förluster har det blivit för nykomligen Fulham, som har varit skickliga på att båda näta och släppa in en hel del mål. I de fem senaste ligamatcher har Fulham både nätat och släppt in mål. Något som borde bli fallet även mot Bournemouth, som är utan nederlag i de fem senaste omgångar. Bournemouth har förstärkt defensiven och blivit svårare att näta på. Bara två mål har släppt in på de tre senaste ligamatcher. Så detta borde bli ett möte med lagom många mål.

3. Wolverhampton – Nottingham – 1 eller 2 mål
Ett bottenmöte mellan två lag som ligger under nedflyttningsstrecken. Båda lagen har läckt in mål och haft svårigheter själva att hitta målramen. Wolves är favoriter till att segra, trots att de bara har nätat 3 gånger på 9 omgångar. Mycket talar för att måltorkan håller i sin när lagen möts och att vi får se ett målsnål möte. Någonstans mellan 1 och 2 mål, men förmodligen inte fler än så.

4. Watford – Norwich – 3 mål
En seg inledning har lett till en mittenplacering för Watford, som har två raka nederlag bakom sig och en usel form. De kan mycket bättre än så. Spelbolag erbjuder jämna odds mot tvåan Norwich – som inte heller har någon lysande form. Norwich har mött bra motstånd och tagit en poäng från de två senaste omgångar. Både Watford och Norwich är starka fram i banan, så mål ska vi räkna med.

5. Torino – Juventus – 1 eller 2 mål
Trots att Torino bara har tagit en poäng från de fyra senaste omgångar har de bara 2 poäng upp till stadsrivalen Juventus. Poängen togs sist mot Empoli i ett möte som slutade 1-1. Ett trovärdigt resultat som också kan bli fallet mot Juventus – som spelade i Champions League i veckan och förlorade mot Maccabi Haifa. Precis som mot AC Milan skrevs förlustsiffrorna till 0-2. Få mål blir det här också.

6. Atalanta – Sassuolo – 3 mål
Efter nio omgångar är Atalanta fortsatt utan förlust i Serie A. Med sex segrar och tre oavgjorda matcher har de inlett nästintill perfekt. Försvaret har varit starkast av alla, trots att det blev 2-2 borta mot tabellfyran Udinese senast. Framåt är Atalanta inte lika starka som tidigare. Inte heller Sassuolo, som har sålt av flera anfallsstjärnor. Förlust senast mot Inter med 1-2. Ett liknande resultat kan det bli igen.

7. Valencia – Elche – 4 eller 5 mål
Det går bra nu för Gennaro Gattuso och hans Valencia, som är uppe i en sjunde plats i tabellen. Spelet har stämt, speciellt på Mestalla, där målskillnaden har varit 9:2. Åtta av dessa mål har nätats senast mot Getafe och Celta Vigo. Elche är en betydligt sämre motståndare, som har läckt in mål, hela 19 stycken på åtta omgångar. Elche fick dock en poäng sist mot Mallorca. Men här kan det bli proppen ur.

8. Mallorca – Sevilla – 0 eller 1 mål
Vi bör inte förvänta oss så många mål i denna drabbning. Anledning är att båda lagen har visat svag form. Mallorca klarade knappt av att näta mot slagpåsen Elche. Dock är Mallorca starka på hemmamark och svåra att slå. Sevilla är under konstruktion med nygamle tränaren Jorge Sampaoli. I veckan blev det storförlust i Champions League mot Bundesliga giganterna Dortmund. Lättare och målsnålare blir det på Mallorca.

9. Athletic Bilbao – Atletico Madrid – 1 eller 2 mål
Ett vidöppet möte på San Mames. Eller, rättare sagt, ett stängt sådant, mellan två lag som kan spela försvarsspel. Ernesto Valverde har återvänt som tränaren och fått publiken att dra på smilbanden. Anledningen är att Athletic Bilbao ligger trea i tabellen, bakom stormakterna FC Barcelona och Real Madrid. Under sig har de Atletico Madrid, som kommer från ett mållöst möte i Champions League. Även här kan det bli få mål.

10. RB Leipzig – Hertha Berlin – 3 eller 4 mål
Två lag som har underpresterat inledningsvis. Leipzig har gjort ett tränarbyte som ändå har genererat i att laget har spelat bättre – speciellt på slutet. Två raka segrar över Celtic i Champions League och bra resultat på hemmagräs gör dem farliga. Hertha Berlin ligger med näsan precis ovanför vattenytan och har fyra raka kryssmatcher bakom sig. Här är de underdogs i ett möte som mycket väl kan sluta med en hel del mål.

11. Lens – Montpellier – 4 mål
Två lag med varsin förlust i ryggen i Ligue 1. Dock har Lens fått en bra start på säsongen och ligger på en fjärde plats i tabellen. Spelet har stämt, både framåt och bakåt. Fyra raka målsnåla tillställningar finns bakom dem. För Montpellier har det blivit fyra förluster på de fem senaste omgångar. En hel del mål har släppts in under tiden. Vilket talar för att detta möte borde bli målrikt också.

12. Sirius – IFK Norrköping – 2 eller 3 mål
Det har varit svårt att ta segrar för Sirius på sistone. Viktiga poäng har ändå plockats mot AIK och Degerfors senast, där det till och med blev mållöst. Dock hör det till undantag att Sirius håller nollan, med 36 insläppta mål efter 25 omgångar. Norrköping är lika sårbara i defensiven. Skillnaden är att offensiven har fungerat något bättre. Vinnaroddsen är jämna. Mötet borde sluta med lagom många mål.

13. IFK Värnamo – Kalmar – 1 eller 2 mål
Med fem omgångar kvar är det nära för Värnamo att säkra kontraktet. Formen har varit magisk, med fyra raka segrar innan det blev mållöst borta mot Malmö FF sist. Urstarkt! Även Kalmar är i toppslag och obesegrat i många raka omgångar – med två stycken 2 – 0 vinster bakom sig. Kalmar krigar mot Hammarby och Djurgården om en Europa Conference League kvalbiljett. Motivationen är på topp. En ny seger är inte omöjlig.Veckans notering
1x2-oddsen känns relativt nyktra hos spelbolag i La Liga mötet mellan Valencia och Elche. Däremot känns över/under linan direkt felaktig. Spelbolag har valt över/under 2,5 mål där över-alternativet är en pytteliten favorit. Dock kan det bli ett målregn här. Anledningen är att Valencia har öst in mål. Även på bortaplan har de nätat två gånger om, mot Espanyol och Osasuna senast. Hemma på Mestalla är de ett nummer större. Där har segersiffrorna skrivits till 5 – 1 mot Getafe och 3 – 0 mot Celta Vigo. Elche är tabelljumbon som inte har mycket att sätta emot. På bortaplan har de förlorat samtliga fyra ligamatcher. En ny förlust känns sannolik, med en hel del insläppta mål. Då Elche har nätat i de två senaste omgångar kan det också bli något mål från dem. Så ett målkalas är givet i detta La Liga möte.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto