Fullträff Lördag 18/2

Publicerad på 16 Feb 2023 - 12:32

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

16 Feb 2023 - 12:32

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller sju Premier League matcher och sex ligamatcher från Championship i England.

Då kör vi!

1. Newcastle - Liverpool – 1 eller 2 mål
Ett vidöppet möte mellan två lag som har haft problem med att vinna på sistone. Newcastle har minst insläppta mål i Premier League. Efter att ha matchats hårt börjar laget se slitna ut. Anfallsspelet har varit något uddlöst, med bara tre fullträffar på de sex senaste omgångar. Liverpool vann Merseysidederbyt. Mellan ett till två mål blir tipset.

2. Chelsea - Southampton – 2 eller 3 mål
En reaktion är att vänta från Chelsea, som har en Champions League förlust i veckan mot Dortmund. Målsnålt blev det även då, precis som i de senaste ligaomgångar. Uppgiften är desto lättare då tabelljumbon gästar dem. Southamton har en usel form med tre raka förluster. Därför känns det vettigt med lagom många mål här.

3. Nottingham - Manchester City – 3 mål
Ett bra tag hade Nottingham steppat upp och spelat utmärkt. De hade tre segrar och ett kryss inför den senaste ligamatchen, där Fulham blev för svåra. Nu väntar den nya tabellettan Manchester City, som i veckan slog Arsenal på Emirates med 3 - 1. Mästarna är enorma favoriter till seger och bör palla för trycket. Runt 3 mål låter prima.

4. Everton - Leeds – 1 eller 2 mål
Ångestmöte de luxe. Everton är på en nedflyttningsplats men har bara en poäng upp till Leeds - som är på säker mark. Båda lagen har varsin 0 - 2 förlust i ryggen och kommer att ge allt för att ta poäng i matchen. Knappast ett möte där lagen kommer att gå för en seger. Detta bör bli en ultradefensiv tillställning, med bara något mål.

5. Brighton - Fulham – 2 eller 3 mål
Den stora sensationen i Premier League är Brighton, som är sexan i tabellen och som krigar om spel ute i Europa. Chanserna är goda, då anfallsspelet fortsätter att vara i toppslag. Försvaret är inte helt på topp, precis som hos Fulham, som har haft svårt att hålla tätt bakåt. Laget har en skön 2-0 seger i ryggen. Ett par mål blir det även här.

6. Brentford - Crystal Palace – 2 mål
Chansen till poäng är stor för Brentford, som fortsätter att vara i högform. Laget har bara ett insläppt mål på de fyra senaste omgångar - som kom sist på Emirates Stadium mot tabellettan Arsenal. Brentford lyckades åka hem med poäng. Crystal Palace har en svag form och krigar till sig någon pinne, här och där. Tipset här blir runt 2 mål.

7. Wolverhampton - Bournemouth – 3 eller 4 mål
Med tre segrar på de fyra senaste omgångar har Julen Lopetegui hittat rätt med. Wolverhampton har tagit ett par kliv bort från bottenträsket, genom ett par fantastiska laginsatser. Bournemouth tog en överraskande poäng sist mot Newcastle, på hemmamark. På resande fot är spelet uruselt. Bournemouth har släppt in flest mål av alla i ligan. Därmed är en målfest trovärdig.

8. Blackburn - Swansea – 2 eller 3 mål
Ett vidöppet möte mellan två lag som vill ta sig upp till playoffplatserna. Blackburn har fyra raka kryss, varav tre av dem har slutat med siffrorna 1 - 1. Ett tänkbart resultat mot Swansea, som är ömsom vin, ömsom vatten och involverade i målrika matcher. Att näta verkar inte vara något problem. Så vi kan räkna med ett par fullträffar.

9. Hull - Preston – 1 eller 2 mål
Det är svårt att skilja lagen åt, som efter 32 omgångar har lika många poäng. Dock har Preston en match tillgodo. Hull har spelat bra på hemmaplan och varit skickliga på att hålla tätt. Preston spelade 1-1 mot topplaget Luton sist. Att det ska bli ett fåtal mål känns som ett vettigt tips, då båda lagen kan försvara sig väl.

10. Luton - Burnley – 2 eller 3 mål
Något av ett toppmöte då fyran Luton och tabellettan Burnley drabbas samman. Burnley har dock varit outstanding. Två lag som har vägrat förlora under de senaste omgångar. Det är ytterst sällan något av dessa lag kliver av en fotbollsplan utan att ha hittat nätmaskorna. Svårtippat möte, men två till tre mål känns ändå tryggt och säkert.

11. Rotherham - Coventry – 2 mål
Under de senaste omgångar har Rotherham varit skickliga på att fajta till sig en pinne minst. Dock blev det ett nederlag sist mot Reading, i en jämn match. Rotherham har näsan ovanför vattenytan och kommer att göra detta till en tuff drabbning för Coventry. Gästerna är ett stabilt mittenlag. Varken mer eller minst. Kör på 2 mål exakt.

12. Sunderland - Bristol City – 2 eller 3 mål
Det är minst sagt en fin form hos Sunderland, som har tre segrar och ett kryss under de fyra senaste omgångar. Laget har klättrat upp till en femte plats i tabellen. Men även Bristol City är i högform, utan förlust i många raka ligamatcher. Två anfallsglada gäng. En par mål garanteras här. Minst två fullträffar – men det kan bli fler än så.

13. Wigan - Norwich – 2 mål
Extremt viktiga poäng står på spel för Wigan, som ligger på en nedflyttningsplats. Trots att laget har varit skickliga på att plocka poäng är det fortsatt 2 poäng upp till säker mark. Inget lag har släppt in fler mål. Dock har försvaret varit stabilt länge. Norwich går alltid på knock och krigar om en playoff plats. Detta bör bli runt 2 mål totalt.Veckans notering:
Den enda förlusten för Newcastle United under denna Premier League säsong kom mot just Liverpool. Förlustmålet släpptes in väldigt sent. Att bara släppa in 13 mål efter 22 omgångar vittnar om vilket makalöst försvar Eddie Howie har lyckats skapa hos Skatorna. Anfallsspelet har dock svikit något, då Alexander Isak och hans kompisar på topp inte direkt har presterat. Liverpool gör en minst sagt usel säsong, sett ur deras perspektiv. Efter en rak av förluster blev det däremot en seger över stadsrivalen Everton med 2-0. En välbehövlig trepoängare, som tog laget förbi Chelsea, upp till en nionde plats i tabellen. Mötet på St James’ Park blir tufft, med bara ett fåtal gjorda mål.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto