Fullträff Lördag 19/11

Publicerad på 17 Nov 2022 - 07:51

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

17 Nov 2022 - 07:51

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel fortsätter. I vinstpotten vid 13 rätt får man 51,8 miljoner. Min uppgift är att försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt - genom att dela mina åsikter och tankar kring varje match.
Denna gång hämtas tre av matcherna från vänskapslandskamper och de övriga från engelska League One.

Nu kör vi!1. Sverige – Algeriet – 2 eller 3 mål
På Eleda Stadion i Malmö är Blågult favoriter till att slå Algeriet, till dubbla degen i odds. Med en seger i veckan över Mexiko, trots ett bollinnehav på 35 %, är självförtroendet på plats. Precis som Sverige missar Algeriet att spela i VM. Algeriet har Riyad Mahrez i högform, som nätade i veckan mot Mali. Lagom många mål.

2. Turkiet – Tjeckien – 3 eller 4 mål
Svårtippad landskamp mellan två nationer som har segrar i ryggen. Turkiet besegrade Skottland med 2 – 1 i veckan medan Tjeckien körde över Färöarna med 5 – 0. Toppanfallaren Mojmir Chytil gjorde ett äkta hattrick inom 10 minuter. Allting talar för en målrik drabbning mellan nationer som missar VM i Qatar.

3. Albanien – Armenien – 4 mål
Det nätades fyra fullträffar exakt i både Albaniens landskamp mot Italien (1 – 3 förlust) och Armeniens kryssmatch mot Kosovo (2 – 2) i veckan. Inget av landslagen spelade direkt någon ultradefensiv fotboll. Samma scenario kan inträffa igen, när de ställs mot varandra. Det är troligt med 4 fullträffar igen.

4. Barnsley – MK Dons – 2 eller 3 mål
Formen är fin och säsongen har varit bra för Barnsley, som har två raka segrar utan insläppt mål. Detsamma går inte att påstå om MK Dons, som ligger på en nedflyttningsplats. Samt kommer från en storförlust. Barnsley är favoriter och borde återigen kunna försvara sig väl. Runt två eller tre mål känns logiskt.

5. Burton – Plymouth – 3 eller 4 mål
Ett vidöppet möte hos spelbolagen mellan Burton, som är nästsist i tabellen och tabellettan Plymouth. Märklig oddssättning. Burton läcker in mål medan Plymouth sprayar in mål. Dock har även Burton varit framgångsrika i den sista tredjedelen. Så ett målkalas med minst tre fullträffar är att vänta.

6. Bristol Rovers – Peterborough – 4 mål
Utan att ha segrat i de fyra senaste omgångar har Bristol Rovers drabbats av en formsvacka. Dock har det inte varit någon brist på underhållningen i deras matcher. Peterborough satsar på att ta sig från League One upp till Championship och är 4:an i tabellen, med en bra form. Målgaranti utlovas.

7. Cheltenham – Wycombe – 1 eller 2 mål
Två svårslagna lag, som har varit skickliga på att plocka poäng i de senaste omgångar. Cheltenham har lyckats klättra upp ur bottenträsket och varit svåra att bryta ner. Wycombe håller till på den övre halvan och har 3 poäng upp till en playoffplats. Ett avvaktande möte lutar detta mot att bli, med få mål.

8. Cambridge – Accrington – 0 eller 1 mål
Det skiljer väldigt lite mellan dessa två lag, som har näsan precis ovanför vattenytan. Cambridge har misslyckats med att hitta nätmaskorna i de två senaste omgångar. Accrington har gjort ett mål på de tre senaste matcher. Inget av lagen är i någon imponerande form. Mållöst eller någon enstaka fullträff.

9. Fleetwood – Bolton – 1 eller 2 mål
Kryssexperterna Fleetwood har spelat oavgjort i fler än hälften av sina matcher. Att bara förlora fyra gånger på 18 ligamatcher är starkt. Dock är Bolton ett starkare lag, som har ett par mållösa matcher bakom sig. Bolton krigar för en uppflyttning, så det är viktigt poäng som står på spel i bortamötet. Därav målsnålt.

10. Lincoln – Morecambe – 2 eller 3 mål
Båda lagen har kryssat under de två senaste omgångar. Samtliga dessa fyra matcher har slutat med siffrorna 1 – 1. Fullt tänkbart resultat igen när lagen ska mötas – även om Lincoln ses som favoriter hos spelbolagen. En kontrollerad tillställning med ett par insläppta mål. Två till tre blir tipset.

11. Oxford – Forest Green – 2 mål
Efter en imponerande storseger över Port Vale med 4 – 0 ses Oxford som tydliga favoriter till en seger över Forest Green. Däremot har inte Oxford övertygat så pass stort under säsongen. Motståndet är svagt, då tabelljumbon gästar dem. Bör bli en tredje raka 0 – 2 förlust för Forest Green.

12. Port Vale – Charlton – 4 eller 5 mål
Ett mittenmöte i tabellen, där bara en poäng skiljer mellan lagen. Port Vale åkte på en oväntad storförlust och kommer vilja resa sig direkt. Då Charlton har varit involverade i två målrika tillställningar kan detta lätt bli en stor målfest. Bågen spänns lite extra och minst fyra mål tippas.

13. Sheffield Wed – Shrewsbury – 3 mål
Chansen att Sheffield Wed tar en tredje raka ligaseger är stor. Dels för att formen har varit på topp, med övertygande resultat under en längre tidsperiod. Dels för att Shrewsbury har haft svårt på sistone – framförallt med målskyttet. Dock är Shrewsbury stabila bakåt. Så runt tre mål känns vettigt.Veckans notering
På Vale Park i Burslem i Stoke-on-Trent utlovas en hög underhållning då Darrell James Clarke och hans Port Vale gästas av Charlton. Port Vale har försvarsproblem och släppte in fyra mål sist mot Oxford – som fick göra lite som de ville och avfyrade 21 skott mot mål. På hemmaplan brukar Port Vale leverera och höja sig. Även i förlustmatcher brukar de näta. Men det är Charlton som är ännu mer intressanta. Tränaren Ben Garner har hittat ett offensivt sätt att spela med en 4-2-2 formation som har lett till 7 gjorda mål mot Ipswich och Burton Albion. Å andra sidan har lika många mål släppts in. Även i Football League Trophy, FA-cupen och engelska ligacupen har Charlton nätat i massor. Samt släppt in mål i alla möten under tiden, på sistone. Så här kommer det att smälla!

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto