Fullträff Lördag 22/10

Publicerad på 20 Okt 2022 - 15:08

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

20 Okt 2022 - 15:08

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel fortsätter. I vinstpotten vid alla (13) rätt får man 51,2 miljoner. Min uppgift är att försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt - genom att dela mina åsikter och tankar kring varje match.

Då kör vi!1. Chelsea – Manchester United – 2 mål
Fyran möter femman i Premier League tabellen. Båda lagen har lyckats hålla nollan i de två senaste omgångar och försvarat sig på topp. Någon direkt målfest borde det inte bli när Graham Potter tar emot Erik ten Haag på Stamford Bridge. Dock är båda lagen också starka framåt, så något mål är att räkna med ändå.

2. Manchester City – Brighton – 4 eller 5 mål
Mästarna möter ett lag som har en rejäl måltorka. Brighton har trots en offensiv uppställning misslyckats med att hitta nätmaskorna i de tre senaste omgångar. Ketchupeffekt? Fullt möjligt. Annars öser Manchester City på, speciellt på hemmaplan där de i regel sprayar in mål. Ett målkalas är att vänta.

3. Everton – Crystal Palace – 3 mål
Efter att ha spelat lysande ett bra tag har Everton tappat formen. Det har blivit tre raka nederlag i ligaspelet. Med bara ett mål framåt under tiden. Crystal Palace vände ett underläge senast och vann med 2 – 1 över Wolves. Nyligen finns en seger över Leeds med samma siffror. Att det blir lagom många mål i matchen känns trolig.

4. Sheffield United – Norwich – 1 eller 2 mål
Ett Championship möte mellan två formlösa topplag. Båda har tagit en poäng på de fyra senaste ligamatcher. Ändå ligger båda lagen på en playoff plats till Premier League. Det skiljer bara en poäng i tabellen så mötet kommer att bli tajt. Förmodligen också målsnålt då inget av lagen har glänst i den sista tredjedelen.

5. QPR – Wigan – 3 mål
Tabellettan QPR gör en magisk inledning på säsongen. De har en 3 – 0 seger bakom sig över Cardiff, som ligger en poäng bakom Wigan i tabellen. Samma resultat är inte att utesluta, då Wigan har fyra förluster på de fem senaste omgångar. Under den tiden har Wigan nätat i alla möten. Runt 3 mål känns bra.

6. Milan – Monza – 3 eller 4 mål
Serie A mästarna är även denna säsong med och slåss om Scudetton. Champions League spelet har inte imponerat. Dock har de glänst i ligan och har tre raka segrar i ryggen. Nykomlingen Monza kommer att får det tufft på San Siro – där Milan i regel går segrandes ur duellerna. Med en hel del gjorda mål.

7. Fiorentina - Inter – 0 eller 1 mål
Fiorentina letar febrilt efter formen när stormakten Inter kommer på besök. Inget enkelt möte. Fiorentina har problem i anfallsspelet och har bara nätat en gång på de tre senaste omgångar. Försvaret är fortsatt bra. Även Inter är stabila i defensiven. Så detta möte kan bli rejält målsnålt.

8. Valladolid – Real Sociedad – 1 eller 2 mål
Mittenlagen Valladolid tog en förlösande seger med 4 – 1 över Celta i veckan. Ett undantag. Innan dess misslyckades laget med att näta i två raka matcher – fast då släpptes bara ett mål in. Real Sociedad ser ut att klara sig bra utan Alexander Isak och har fem raka segrar. Tufft att hålla i segersviten. Detta luktar målsnålt.

9. Valencia - Mallorca – 3 eller 4 mål
Det är ett helt nytt Valencia som vi får se med Gennaro Ivan Gattuso som tränare. Ett offensivt sådant. Det spelar ingen roll vilket lag som står på andra sidan planen. Valencia nätar ändå. Speciellt hemma på Mestalla. Mallorca är oftast involverade i målsnåla tillställningar – men har anfallskraft. Här kan det lätt bli ett undantag.

10. Real Madrid – Sevilla – 3 mål
La Liga mästarna ser helt ostoppbara ut. På skadefronten finns bara målvakten Thibaut Courtois. Dock har reserven Andriy Lunin klarat sig utmärkt. Höll nollan senast borta mot Elche, i 3-0 segern, där Los Blancos fick 3 mål bortdömda. Sevilla är på gång igen och bör kunna bjuda på lite motstånd, så att matchen slutar med lagom många mål.

11. Mönchengladbach – Frankfurt – 4 eller 5 mål
I tyska Bundesliga möts sexan mot femman. Båda lagen har gjort det bra efter tio omgångar. Framgången har varit målskyttet. Tillsammans har de nätat 39 mål. Dock har detta kommit på bekostnad av en hel del insläppta mål också. Ingen som lyfter på ögonbrynet om detta slutar i ett målregn.

12. Montpellier – Lyon – 1 eller 2 mål
Det är konstiga resultat som Montpellier har stått för, efter en annars grym inledning. Att ta en seger och förlora de övriga fyra senaste omgångar är en sak. Men att spela allt sämre för varje match är en annan sak. Laget är uddlöst framåt. Lyon har en ännu sämre form – med bara en poäng på de fem senaste matcher. Nej. Få mål här.

13. Marseille – Lens – 1 eller 2 mål
Efter att ha förlorat de två senaste Ligue 1 matcher väntar en ny tuff utmaning för Marseille som gästas av trean Lens. Inget av dessa två lag har direkt öst in mål. Samtidigt är de båda starka i försvaret. Båda har åtta insläppta mål efter elva ligamatcher. Något eller några mål är att vänta – men inte många.Veckans notering
Även denna helg landar den på Valencia. Spelbolag har valt över/under 2,5 mål där under-alternativet är en given favorit. Varför är oklart, med tanke på de fina insatserna som Valencia har stått för på Mestalla. Fem mål mot Getafe. Tre mål mot Celta Vigo. Två mål mot jumbon Elche, som själva nätade två gånger om mot Valencia. Visst. Mallorca har haft bekymmer att hitta nätmaskorna. De fick ett mål bortdömt senast mot Real Sociedad. Tränaren Javier Aguirre förespråkar en anfallsglad fotboll. Mot Valencia kan det lossna. Så ett målkalas är givet i detta La Liga möte.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto