Fullträff Lördag 25/2

Publicerad på 23 Feb 2023 - 13:41

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

23 Feb 2023 - 13:41

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,1 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid, som vanligt.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller sex Premier League matcher och sju ligamatcher från Championship i England.

Då kör vi!

1. Crystal Palace - Liverpool – 2 eller 3 mål
Mötet kommer helt fel för Crystal Palace. Av två anledningar. Ett, formen är inte på plats. Dock har de kryssat till sig ett par poäng. Två, en reaktion är att vänta från Liverpool efter storförlusten på Anfield i Champions League. Innan dess hade LFC två raka 2-0 segrar i ligaspelet. Ett par mål blir det i alla fall. Mellan två till tre blir tipset.

2. Bournemouth - Manchester City – 2 eller 3 mål
Efter en viktig bortaseger mot Wolves tog sig Bournemouth upp ur bottenträsket. Även om det bara är en poäng ner till nedflyttningsplatserna. Tuff uppgift väntar mot de regerande mästarna, som har rest till Tyskland och spelat en veckomatch i Champions League. Manchester City är ändå flera nummer större. Därför känns det vettigt med lagom många mål.

3. Leicester - Arsenal – 3 mål
Ett tag var Leicester uppe och svävade bland molnen. Tills att Marcus Rashford och hans Manchester United tog ner dem på jorden igen. Ett knepigt möte väntar mot serieledarna, som är tillbaks på vinnarspåret. Arsenal har varit involverade i målrika tillställningar. Även på King Power Stadium blir det mål. Runt 3 fullträffar låter prima.

4. Leeds - Southampton – 1 eller 2 mål
Ångestmöte de luxe, mellan två lag som ligger sist i tabellen. Leeds har en poäng mer, men en usel form med bara en poäng totalt på fyra omgångar i Premier League. Southampton skrällde till sig en 1-0 seger mot Chelsea på Stamford Bridge. Detta bör bli en ultradefensiv tillställning, med bara något mål, då överlevnad står på spel.

5. Everton - Aston Villa – 1 eller 2 mål
Då Everton är på gång känns plötsligt detta möte vidöppet. Trots att gästerna har 7 poäng mer i tabellen. Everton har tagit två raka hemmasegrar med siffrorna 1-0. Aston Villa har tre raka förluster, med en massa insläppta mål. Lättare blir det mot Everton, som inte direkt öser in mål. Ett par fullträffar bör det blir även här - men inte mer än så.

6. West Ham - Nottingham – 2 mål
Spelbolag har West Ham som klara favoriter till seger. Efter derbyförlusten sist halkade de ner till en nedflyttningsplats. Men det är bara en poäng upp till säker mark. Att ta poäng mot bortasvaga Nottingham är ett måste. Trots att nykomligen lyckades ta en pinne sist mot Manchester City. Tipset här blir runt 2 mål. 1-0, 2-0 eller 1-1.

7. Birmingham - Luton – 3 eller 4 mål
Ett rätt så formlöst möte, mellan två gäng som har misslyckats med att ta någon trepoängare under de tre senaste omgångar i Championship. Birmingham har under tiden läckt in mål och väntas göra här med. Luton är sexan som vill försvara sin playoff plats. De är starka fram i banan och kommer att gå för en seger. Därmed är en målfest trovärdig.

8. Bristol City - Hull – 2 eller 3 mål
Bristol City, som har en match mindre spelad, har en bra chans att gå om Hull i tabellen. Detta är ett mittenmöte mellan två lag i ingenmanslandet. Som har varit svåra att vinna mot. Båda är ändå bra fram i banan. Att näta verkar inte vara något problem, för något av lagen. Så vi kan räkna med ett par fullträffar i matchen.

9. Norwich - Cardiff – 1 eller 2 mål
Två lag med bra form. Medan Norwich krigar för en playoff plats kämpar Cardiff för att distansiera sig från bottenstriden. Norwich är nian men har bara en poäng upp till Premier League kvalzonen. Att slå Cardiff blir svårt, då gästerna har fin form med två raka segrar. Att det ska bli ett fåtal mål känns som ett smart tips, då båda lagen kan försvara sig väl.

10. QPR - Blackburn – 2 eller 3 mål
Trots att QPR har fyra förluster och ett kryss på de fem senaste omgångar får de förtroendet hos spelbolagen. Oklart varför då Blackburn ligger fyra i tabellen, med två raka 1-0 hemmasegrar. Båda lagen har varit framgångsrika i den sista tredjedelen. Men också sårbara bakåt. Så två till tre mål känns ändå tryggt och säkert.

11. Sheffield United - Watford – 2 mål
Efter två mindre bra insatser väntar en ny tuff fajt för Sheffield United. Andra platsen i tabellen börjar bli i fara, då Middlesbrough har radat upp segrar. Med tre insläppta mål, per match, i de två senaste omgångar är skärpning ett måste. Watford har spelat bra, men kryssat några gånger för mycket under säsongen. Kör på 2 mål exakt.

12. Stoke - Millwall – 2 eller 3 mål
Oförutsägbara Stoke blandar och ger. Vilket räcker till en placering på den nedre halvan av tabellen. Millwall har stora ambitioner. Det blev 1-1 sist mot tabellettan Burnley. Men man sliter något på resande fot. Tuff bortakamp. En par mål garanteras här ändå, då båda lagen är vassa. Minst två fullträffar – men det kan bli fler än så.

13. West Bromwich - Middlesbrough – 2 mål
Lyckas West Bromwich bryta Middlesbroughs fantastiska form? Kanske. Enkelt blir det i alla fall inte. West Brom har inte världens bästa form - till skillnad från gästerna som har radat upp trepoängare. Med tre raka 3-1 segrar ska Middlesbrough tas på allvar, då mycket återstår av säsongen. Desto tuffare match är att vänta här. Och färre mål.

Veckans notering:
Det är svårt att inte prata om stormakten Liverpool och deras säsong överlag. Efter att ha hittat formen i ligaspelet, med två raka 2-0 segrar över Everton i derbyt och Newcastle på St James’ Park var fansen taggade i Champions League åttondelsfinalen mot Real Madrid. Det började perfekt, med en 2-0 ledning. Dock tappade spelarna fokus totalt och torskade med 2-5 till slut. Hur är det möjligt? Oklart. En match spelarna måste glömma och fokusera på en betydligt lättare uppgift i Premier League. För Crystal Palace är ömsom vin, ömsom vatten. Mest vatten ändå. Fast på hemmamark kan de ändå ta poäng även mot topplagen. Att detta slutar mellan 2-3 mål totalt är inte så tokigt.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto