Fullträff Lördag 29/10

Publicerad på 27 Okt 2022 - 18:09

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

27 Okt 2022 - 18:09

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel fortsätter. I vinstpotten vid 13 rätt får man 51,4 miljoner. Min uppgift är att försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt - genom att dela mina åsikter och tankar kring varje match.

Då kör vi!1. Brighton – Chelsea – 2 eller 3 mål
Tränaren Graham Potter återvänder till Falmer Stadium, till laget som han har haft fina framgångar med. Utan honom har det gått uselt. Det har varit svårt att hitta nätmaskorna, trots att tränaren har förespråkat en offensiv fotboll. I Chelsea har Potter fått en förstärkning, både fram i banan och defensiven. Spelbolag erbjuder nästan jämna odds, i ett möte som bör innehålla ett par mål.

2. Newcastle – Aston Villa – 1 eller 2 mål
Skatorna är uppe på en topp 4 plats. Inte helt oväntat med tanke på den stora satsningen som har gjorts i samband med ägarbytet. Formen är fin med fyra segrar på fem senaste omgångar. Framförallt har försvaret spelat briljant. Aston Villa har tagit in Unai Emery som ny tränare. Därmed kommer det att bli mer fokus på defensiven. Så något målkalas är inte att vänta här.

3. Crystal Palace – Southampton – 3 mål
Örnarna sliter med individuella misstag. Något som gick att se enkelt i 0-3 förlusten sist mot Everton. Framåt finns krafter. Likaså i Southampton, som lyckades knipa en pinne mot serieledarna Arsenal på hemmaplan. Bortaspelet är inte lika vasst. Försvaret släpper i regel in mål. Likaså lär det bli i denna tillställning, som borde sluta med lagom många insläppta mål. Runt tre fullträffar.

4. Brentford - Wolverhampton – 0 eller 1 mål
Två gånger om på kort tid har Brentford spelat mållöst – mot Bournemouth och Chelsea. Lite väl mycket fokus ligger på defensiven, trots att en viss Ivan Toney, med 8 ligamål, finns på topp. Wolverhampton har nätat minst av alla i Premier League och kommer återigen att få slita med målproduktionen. Detta kan mycket väl bli en ny mållöst match. Eller max ett mål.

5. Bournemouth – Tottenham – 1 eller 2 mål
Bina har misslyckats med att näta på de två senaste ligamatcherna. Då har Southampton och West Ham stått på andra sidan planen. Å andra sidan har försvaret skött sig helt okej. Mot Harry Kane och hans Tottenham väntar ett tufft möte. Dock har gästerna från norra London något av en formdipp. Två raka förluster finns i ligaspelet. Samt en veckomatch i Champions League. Luktar målsnålt.

6. Fulham – Everton – 4 mål
Nykomlingen Fulham fortsätter att imponera. En sjundeplats i tabellen vittnar om en lyckad säsongsinledning. Två raka segrar över Aston Villa och Leeds finns i ryggen, med tre gjorda mål per match. Aleksandar Mitrovic är uppe i 9 baljor. Mål ska det bara bli mot Everton. Efter tre raka förluster tog Everton en förlösande seger med 3 – 0 över Crystal Palace. Målfest är inte att utesluta.

7. Liverpool – Leeds – 4 eller 5 mål
Det har varit ett par 1 – 0 resultat för Liverpool. På Anfield besegrades Manchester City och West Ham. På bortaplan en förlust med samma siffror mot tabelljumbon Nottingham. Dock blev det en 3 – 0 seger över Ajax i veckan. Trots ett par skadeavbräck ser offensiven stark ut. Leeds har fyra raka nederlag. Sist blev det 2 – 3 mot Fulham. Leeds har anfallsvapen, så detta kan bli ett målkalas.

8. Lecce – Juventus – 2 eller 3 mål
Hemmastarka Lecce har näsan precis ovanför vattenytan i Serie A tabellen. Att näta har varit ett bekymmer, även om det har gått okej på hemmamark. Stormakten Juventus har inte alls samma stabila försvar så något mål kan det bli här också. Juventus har två raka segrar i ligaspelet. Dock blev det utgång från Champions i veckan. En reaktion kan komma. Dock inte med så många mål.

9. Inter – Sampdoria – 3 eller 4 mål
Efter en seg inledning på säsongen har Inter hittat rätt. En ny seger kom i veckan mot Plzen i Champions League med 4 – 0. I ligaspelet har det blivit tre raka segrar. Laget är i högform. Sampdoria har inlett uselt och ligger på en nedflyttningsplats – med bara sex fullträffar. Inget lag har nätat färre gånger. Dock finns en seger i ryggen. Så läget i laget är optimistiskt.

10. Cadiz – Atletico Madrid – 3 eller 4 mål
Under elva omgångar har Cadiz bara nätat fem gånger. Laget ligger nästsist i tabellen och kommer att få stora bekymmer med att hålla sig kvar i La Liga. En storförlust med 1 – 5 över Rayo Vallecano finns färsk i minnet. Ett liknande utfall bör det inte bli mot Atletico, som spelade 2 – 2 hemma mot Bayer Leverkusen i Champions League. I ligan har gästerna från Madrid en bra form. Så en hel del mål kan detta sluta med.

11. Sevilla – Rayo Vallecano – 2 mål
Även Sevilla var i farten ute i Europa. Det blev en 3 – 0 seger över FC Köpenhamn. Skönt med tanke på att spelet i La Liga inte har motsvarat förväntningar. Inte heller med tränarbytet. Ännu. Rayo Vallecano är ett svårslaget mittenlag, med bra form. Samt ett stabilt försvar. Ett par fullträffar är oavsett att vänta. Men detta bör bli en kontrollerad match med cirka två insläppta mål.

12. Valencia – Barcelona – 3 eller 4 mål
Det har varit spännande att följa Valencia denna säsong. Offensiven har fungerat prima. Dock blev det ett oväntat nederlag på Mestalla mot Mallorca senast. Försvaret är fortsatt sårbart. Något som målkungen Robert Lewandowski och hans FC Barcelona kommer att ta vara på. Efter att ha åkt ut ur Champions League kommer laget bara fokusera på ligaspelet. Då kan det mycket väl smälla ett par gånger om.

13. PSG - Troyes – 4 mål
Det råder ingen tvekan om att PSG är megafavoriter i matchen. Inte minst då Maccabi Haifa slogs med innebandysiffrorna 7 – 2 i veckan. Ligue 1 ettan leder tabellen med 32 poäng efter 12 omgångar och är fortsatt utan nederlag. Troyes är ett hyfsat mittenlag, som kan utmana fram i banan. Dock blir detta oerhört jobbigt. Men också någorlunda målrikt. Runt fyra fullträffar känns rimligt.Veckans notering:
Två lag i desperat behov av poäng i Premier League är Liverpool och Leeds. Av två olika anledningar. Giganterna Liverpool har 12 poäng upp till tabellettan Arsenal. Om Liverpool ska vara med i titelracet måste de hitta tillbaka till vinnarspåret. Med en komfortabel 3 – 0 seger över Ajax i Amsterdam är formen fin igen. Om Leeds, som ligger på en nedflyttningsplats, ska ta sig upp ur bottenträsket krävs poäng. Så även de måste gå till attack. Det går bra ut senast, även om det blev en förlust mot Fulham. Anfallsspelet med Rodrigo Moreno, med 5 ligamål, och Patrick Bamford är vasst. I Liverpool har Roberto Firmino 6 mål på kontot. Darwin Nunez och Mohamed Salah har nätat tre gånger vardera. I detta möte ska det bara bli mål, i massor.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto