Fullträff Lördag 31/12

Publicerad på 29 Dec 2022 - 07:46

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

29 Dec 2022 - 07:46

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,4 miljoner vid 13 rätt.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna omgång innehåller sju ligamatcher från Premier League, fem ligamatcher från Championship och en ligamatch från League One i England.

Nu kör vi!
1. Brighton – Arsenal – 3 eller 4 mål
Tufft möte väntar för serieledarna Arsenal, som själva är i toppslag. Det blev en derbyseger sist mot West Ham, med tre olika målskyttar. Brighton vann också med 3-1 mot Southampton. Det har varit ett par målrika matcher med Brighton, som har en fin poängchans. Mellan tre till fyra fullträffar blir det.

2. Manchester City – Everton – 3 eller 4 mål
Premier League mästarna Manchester City studsade tillbaka efter förlusten innan VM genom att besegra Leeds med 3-1. Haaland blev tvåmålsskytt och är uppe i 20 ligamål. Anfallskompisen Phil Foden är också i högform. Everton läcker in mål och ligger precis ovanför bottenzonen. Ett målkalas kan det bli.

3. Fulham – Southampton – 3 mål
Medan Fulham fortsätter att imponera har Southampton nya problem. Landslagsuppehållet kom lägligt för Fulham som reste sig och vann med 3-0 mot Crystal Palace på bortaplan. Starkt! Southampton förlorade mot Liverpool innan VM-pausen med 1-3. Samma resultat blev det vid omstarten mot Brighton. En ny förlust med nästan samma siffror känns vettigt.

4. Newcastle – Leeds – 3 eller 4 mål
Två skadedrabbade lag. Dock verkar inte Newcastle påverkas alls av sina avbräck. De har sex raka segrar i ligaspelet. Sist slogs Leicester med 3-0. Leeds har läckt in mål, även vid segertillfällen. Har en förlust mot mästarna bakom sig. Inget oväntat. Båda lagen sprayar in mål och bör göra så även mot varandra.

5. Bournemouth – Crystal Palace – 0 eller 1 mål
Det skiljer ytterst lite mellan lagen, som har en formdipp. Bournemouth skapade inte mycket mot Chelsea. Även Crystal Palace misslyckades med att näta mot Fulham – precis som innan dess mot Nottingham. Då båda lagen har en måltorka talar mycket för en målsnål tillställning.

6. Nottingham – Chelsea – 2 mål
På hemmamark är Nottingham starka och fullt kapabla till att skrälla till sig poäng. Något de har lyckats med i vinstmatcherna mot Liverpool och Crystal Palace. Chelsea är på väg framåt, med en komfortabel seger i ryggen. Här blir det något tuffare. Men också en del fullträffar igen. Så tipset är att det blir runt 2 gjorda mål.

7. Tottenham – Aston Villa – 3 eller 4 mål
En offensiv och anfallsglad fotboll lär det bli. Tottenham har varit involverade i väldigt många målrika tillställningar och fortsatt på det spåret sist, då det blev 2-2 mot Brentford. Även Aston Villa har fått sig en skjuts med Unai Emery och spelar bättre. Men släpper också in mål. En ny målfest kan vi vänta oss.

8. Blackburn – Cardiff – 2 eller 3 mål
Det är lite väl mycket upp och ner hos Blackburn, som blandar segrar med förluster. En tredje plats i Championship tabellen vittnar om ambitionen om att återvända i högsta ligan. Cardiff har näsan precis ovanför vattenytan och har krigat till sig poäng. Samma gäller här. Så runt två till tre mål känns bra.

9. Blackpool – Sunderland – 1 eller 2 mål
Tufft och svårtippat möte. Blackpool ligger på den sista nedflyttningsplatsen men har bara 2 poäng upp till säker mark. Poäng har plockats på sistone genom ett stabilt försvarsspel. Sunderland har också spelat fint och tagit ett par skalper. Bjuder inte heller på många misstag. Ett fåtal mål känns som ett vettigt tips.

10. Coventry – Bristol City – 2 eller 3 mål
Coventry är ömsom vin, ömsom vatten – vilket också är anledningen till en mittenplacering i tabellen. Ibland är det målsnåla matcher, ibland målrika. Svårt att veta var man har dem. Bristol City har ett par olyckliga förluster bakom sig, trots bra spel. Tufft bortamöte här. Lagom många mål blir tipset.

11. Huddersfield – Luton – 2 mål
Ett vidöppet möte, som inte borde bjuda på någon vidare underhållning. Huddersfield, som är tabelljumbon, har svårt att hitta nätmaskorna men kan försvara sig okej. Luton blandar och ger, men är fullt kapabla till att ställa till det – både mot bättre och sämre lag. Viktiga poäng står på spel. Ett fåtal mål.

12. Millwall – Rotherham – 3 eller 4 mål
Medan Millwall krigar om en playoff plats slåss Rotherham på den nedre halvan av tabellen. Förutsättningar är goda för Millwall att ta del av kvalet till Premier League, speciellt då formen är fin. Rotherham har försvarsproblem och släpper in lite väl mycket. Minst tre fullträffar – men det kan också bli fler.

13. Peterborough – Wycombe – 2 mål
Spelbolag har Peterborough som på tok för stora favoriter till seger. På den övre halvan av tabellen skiljer det bara en placering mellan lagen, där Peterborough har en match mindre spelad. Lagen ligger precis under playoff platserna, så viktiga poäng står på spel. Ingen målfest här. Det bör bli runt 2 mål.


Veckans notering
Premier League motet mellan Bournemouth och Crystal Palace kan mycket väl bli en sömnig tillställning. Inget av lagen har någon vidare form. Gemensamt har de också att de sliter hårt i den sista tredjedelen. Vidare har båda lagen en hel del skador. David Brooks, Ryan Fredericks, Marcus Tavernier, Junior Stanislas och Neto är skadade hos hemmalaget. Gästerna har Sam Johnstone, James McArthur och Nathan Ferguson i sjukstugan. Samt James Tomkins och Tyrick Mitchell avstängda. Med alla frånvaron blir detta ett avslaget möte, som främst kommer att handla om att värna om poängen. Att detta ska bli något målkalas är svårt att se.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto