Fullträff Lördag 4/2

Publicerad på 2 Feb 2023 - 20:21

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

2 Feb 2023 - 20:21

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,8 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller sex Premier League matcher och sju ligamatcher från Championship i England.

Nu kör vi!

1. Newcastle - West Ham – 1 eller 2 mål
Efter att ha matchats hårt börjar Newcastle se lite slitna ut. Försvaret är det som ligger bakom succén. Inget lag har släppt in färre mål. Framåt saknas Bruno Guimaraes, som är avstängd. West Ham är desperata, men får inte till det. Offensiven är uddlös i ligaspelet, så här gäller det att kriga till sig poängen. Mellan ett till två mål blir tipset.

2. Manchester United - Crystal Palace – 2 eller 3 mål
I veckan har Manchester United tagits sig till finalen i engelska ligacupen - där Newcastle står för motståndet. I ligaspelet har det gått utmärkt - förutom i de senaste omgångar. Ett oavgjort resultat mot just Crystal Palace borta följdes upp med en förlust mot serieledarna Arsenal. Crystal Palace är luriga. Lagom många mål blir tipset.

3. Wolverhampton - Liverpool – 3 mål
Wolverhampton har näsan precis ovanför vattenytan - men har lika många poäng som Bournemouth, som är på en nedflyttningsplats. Det är väldigt mycket upp och ner, trots tränarbytet. Sist blev det förlust mot mästarna Manchester City med 0-3. Mål bör det bli mot Liverpool, som är utan seger i sex raka tävlingsmatcher. Runt 3 mål låter prima.

4. Aston Villa - Leicester – 1 eller 2 mål
Spelbolag erbjuder dubbla pengar i odds på att Aston Villa tar en ny seger. Formen är minst sagt fin, med tre segrar och ett oavgjort resultat detta år. Leicester fortsätter att ha det tufft. Man läcker in mål från alla håll och kanter. Försvaret måste täppas till. Detta bör därmed bli en målsnål tillställning, då målformen saknas hos gästerna.

5. Brighton - Bournemouth – 2 eller 3 mål
Det är inte så kostigt att Brighton är enorma favoriter till att så bottenlaget Bournemouth - som är på en nedflyttningsplats. Brighton är den stora sensationen, sexan i tabellen, som krigar om spel ute i Europa. Chanserna är goda, då anfallsspelet är i toppslag. Bournemouth har stärks försvaret men väger ändå för lätt i denna ligamatch.

6. Brentford - Southampton – 2 mål
Efter tre raka segrar blev det mållöst sist för Brentford borta mot Leeds. Lite oväntat, då spelet i den sista tredjedelen har varit beundransvärt. Lättast möjliga motstånd väntar då tabelljumbon gästar dem. Southampton åkte på en ny förlust, men bara med 0 - 1 mot Aston Villa. Innan dess besegrades Everton i bottenmötet. Tipset här blir runt 2 mål.

7. Huddersfield - QPR – 3 eller 4 mål
Enormt viktiga poäng står på spel för Huddersfield, som har tre poäng upp till säkermark från sin bottenplats. Formen är sisådär, med bara en poäng på de tre senaste omgångar. Innan dess två sköna segrar. QPR har inte heller någon vidare form. Detta är ett möte som båda lagen kommer att gå för en seger. Därmed är en målfest sannolik.

8. Hull - Cardiff – 1 eller 2 mål
Hull kommer från en imponerande insats mot QPR. 3 - 0 segern var skön. Dock är Hull inget mer än ett mittenlag. Cardiff ligger precis ovanför bottenstrecken, med en urusel form. En poäng på fyra sista ligamatcher. Bara ett mål framåt på de fem senaste omgångar i Championship. Tajt möte som inte borde innehålla många mål.

9. Luton - Stoke – 1 eller 2 mål
Bra odds erbjuds på en rak Luton seger över Stoke. Anledningen är oklar. Luton har spelat riktigt bra och tagit fyra segrar på de fem senaste ligaomgångar. Luton är stabila i defensiven. Stoke tog en förlösande 4 - 0 seger över Reading. Innan dess tre raka förluster. Att det ska bli ett fåtal mål känns som ett vettigt tips, då båda lagen kan försvara sig väl.

10. Millwall - Sunderland – 2 eller 3 mål
Ett högintressant möte på The Den. Båda lagen ligger på den övre halvan av tabellen, med segrar utan insläppta mål bakom sig. Millwall har en poäng fler och bara en poäng upp till en playoff plats. Sunderland lyckades besegra tabelltrean Middlesbrough sist. Så detta möte kan sluta hursomhelst. Två till tre mål känns ändå tryggt och säkert.

11. Preston - Bristol City – 2 mål
Ett svårtippat möte mellan två lag som är ömsom vin, ömsom vatten. Preston har tre poäng upp till en playoff plats. Det finns mycket att spela för. Segrar har dock blandats med förluster i år. Bristol City har varit svårslagna och är obesegrade i fyra raka ligamatcher. Sist blev det 1-1 mot Blackburn. Ett liknande resultat kan det bli igen. Kör på 2 mål exakt.

12. Reading - Watford – 2 eller 3 mål
Ett vidöppet möte mellan två lag som har haft svårt med att ta segrar. Under tiden har båda bjudit på underhållande fotboll. Reading har släppt in lite väl många mål. Watford har inlett året med sex poäng av tolv möjliga och nätat en hel del. Dock klev de mållöst av planen sist mot Middlesbrough. Mål garanteras ändå. Minst två fullträffar – men det kan bli fler.

13. Swansea - Birmingham – 3 mål
Det är ett bra slagläge för Swansea, som har gjort ett par fina prestationer i år. Att hitta nätmaskorna har inte varit något problem. Däremot har det varit svårt att hålla tätt. Fast det kan ändras när formlösa Birmingham, med fem raka förluster, kommer på besök. Även Birmingham har vasst anfallsspel. Det bör bli runt 3 mål i matchen.

Veckans notering
Det är omöjligt att inte imponerad av Newcastle United. Visst har Eddie Howe kunnat välja och vraka spelare. Men valen av nyförvärv har varit smarta och effektiva. Evertons Anthony Gordon har tagits in under januarifönstret. Inför säsongen värvades Alexander Isak, Sven Botman, Matt Targett och Nick Pope - som har varit säsongens bästa målvakt. Att bara släppa in mål 11 gånger efter 20 omgångar är helt makalöst. Å andra sidan är West Ham kanske den största floppen. Plats 16 i tabellen vittnar om en bedrövlig säsong. Dock gjorde West Ham en stabil insats mot Everton i Premier League och vann med 2-0. Segern skrevs med samma tal mot Derby County i FA-cupen. Försvaret gick att känna igen. Mötet mot Newcastle blir stentufft, men ingen parkpromenad. Därmed faller tipset på få gjorda mål - då båda lagen har visat stabilitet i defensiven.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto