Fullträff Lördag 4/3

Publicerad på 1 Mar 2023 - 21:54

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

1 Mar 2023 - 21:54

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,1 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid, så klart.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller sex Premier League matcher och sju ligamatcher från Championship i England.

Då kör vi!

1. Southampton - Leicester – 2 eller 3 mål
Båda lagen har en veckomatch i benen, efter att ha spelat i den femte omgången av FA-cupen. Spelbolag erbjuder helt jämna vinnarodds, i ett svårtippat möte. Southampton har varit inblandade i ett par målsnåla möten medan Leicester har tappat formen, med tre raka förluster, i alla tävlingar. Därför känns det vettigt med lagom många mål.

2. Arsenal - Bournemouth – 4 eller 5 mål
Premier League serieledarna ångar på, som om det inte finns någon morgondag. I veckan krossades Everton med 4-0. Bournemouth riskerar att gå samma väg till öde, efter att ha förlorat hemma mot mästarna Manchester City med 1-4 sist. Bournemouth har släppt in flest mål av alla i divisionen och väntar åka på storstryk igen. Ett målkalas!

3. Chelsea - Leeds – 2 mål
Snacka om tålamod med Graham Potter. Att Chelsea tränaren inte har fått kicken är ett under. Derbyförlusten sist innebar en mittenplacering i tabellen. Lite lättare motstånd väntar då nedflyttningshotade Leeds kommer på besök. Dock är inte Leeds ofarliga direkt och har en vass trupp - med ett par skador. Intressant möte. Runt 2 fullträffar låter prima.

4. Aston Villa - Crystal Palace – 1 eller 2 mål
Det skiljer bara en placering i tabellen, till Aston Villa som bröt sin förlustrad med att slå Everton och höll nollan. Nu ställs man mot krysspecialisterna Crystal Palace, som varken öser eller läcker in mål. Någon fotbollsfest känns inte trolig. Detta bör bli en stängd tillställning, med bara något mål, då båda lagen ändå är stabila bakåt.

5. Wolverhampton - Tottenham – 1 eller 2 mål
Efter en perfekt start på februari månad har Wolves tappat formen igen. Det har blivit bara en poäng under de tre senaste omgångar. Under tiden har det också bara blivit en fullträff. Dock så är det ett försvarsstarkt lag, som kan skapa oreda mot Tottenham. Spurs har två raka 2-0 segrar i ligan. Samt en FA-cup förlust i veckan. Ett par mål bör det blir även här - men ingen målfest.

6. Brighton - West Ham – 2 mål
I veckan tog sig Brighton vidare i FA-Cupen gäller att slå Stoke på bortagräs. Det har inte varit lika målrika matcher med Brighton, som å andra sidan inte heller har släppt in många mål. West Ham har en storseger i ryggen, men också en veckomatch mot Man United på Old Trafford i benen. Tipset här blir runt 2 mål. Typ 1-0, 2-0 eller 1-1.

7. Huddersfield - Coventry – 2 eller 3 mål
En tuff match för Huddersfield, som krigar för sin överlevnad. Huddersfield ligger på en nedflyttningsplats och har 4 poäng upp till säker mark. Hemmaformen är ändå helt okej, men inte alls lika bra som hos gästerna. Coventry är obesegrade i många omgångar och har skött sig utmärkt. Vi kan ändå räkna med ett par fullträffar i matchen.

8. Luton - Swansea – 3 eller 4 mål
Spelbolag erbjuder dubbla pengar i odds på en rak Luton seger i mötet. Förståligt då Luton har en playoff plats att försvara. Swansea är i ingenmanslandet, utan något att kämpa för. De kan alltså spela helt avslappnat, vilket innebär att vi kan få se mer mål än väntat. Swansea läcker in mål dessutom. Därmed är en målfest trovärdig.

9. Millwall - Norwich – 1 eller 2 mål
Ett vidöppet möte mellan två formstarka lag. Båda slåss om en plats i Premier League playoffen. Båda har också varit framgångsrika i den sista tredjedelen. Men här väntar en helt annat matchbild. Viktiga poäng står på spel. Att det ska bli ett fåtal mål känns som ett smart tips, då båda lagen kan försvara sig väl och vägrar att förlora.

10. Rotherham - QPR – 2 eller 3 mål
Två lag som till vaje pris vill distansiera sig från bottenstriden. Rotherham har krigat till sig poäng i två raka omgångar, genom ett vasst anfallsspel. QPR har fem förluster och ett kryss på de sex senaste omgångar. Formen är minst sagt usel. Båda lagen har varit framgångsrika fram i banan. Men också sårbara bakåt. Så två till tre mål känns bra.

11. Sunderland - Stoke – 2 mål
Efter två raka förluster i Championship börjar Sunderlands chanser till en uppgradering sakta att försvinna. På hemmaplan går det ändå bra, så de får ändå förtroendet hos spelbolagen. Stoke är, som vanligt, ömsom vin, ömsom vatten - fast mest vatten. Bra insatser blandas med svaga prestationer. Tuff drabbning. Kör på 2 mål exakt.

12. Watford - Preston – 2 eller 3 mål
Med tanke på hur svårslagna Preston har varit under de senaste omgångar är det svår att förstå varför Watford är så pass solklara favoriter i mötet. Visst har Watford spelat bra, men segrar har inte direkt haglat in. Det har blivit en hel del 1-1 matcher. Mot svårslagna Preston väntar en öppen kamp. Minst två fullträffar – men det kan bli fler än så.

13. Wigan - Birmingham – 3 mål
Tabelljumbon Wigan har en fin poängchans i denna kamp. Bortsett från förlusten mot Preston sist har Wigan varit skickliga på att plockar pinnar i tabellen. Nu ställs de mot formlösa Birmingham, som har fyra raka nederlag i ligaspelet. Då Wigan har det sämsta försvaret i ligan är det inte trovärdigt att de heller håller nollan. Så 3 mål blir tipset.

Veckans notering:
Två formsvaga gäng drabbas samman på Stamford Bridge i London, när Chelsea tar sig an Leeds. Chelsea är utan någon seger i sex raka matcher, i alla tävlingar. Sist blev det en tuff förlust mot Spurs. Lättare motstånd väntar för laget, som aldrig verkar kunna spela ihop sig. Fast mot Leeds bör Chelsea ändå klara av att hålla tätt bakåt. Leeds själva lyckades stänga igen helt sist när de slog jumbon Southampton på hemmamark. Innan dess försvarade sig Leeds bra mot Everton och Manchester United. Det ska de klara av igen, mot uddlösa Chelsea. Spelet landar därför på ett fåtal mål i matchen, som borde sluta typ 1-1 eller 2-0.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto