Fullträff Lördag 6/5

Publicerad på 4 Maj 2023 - 12:14

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

4 Maj 2023 - 12:14

Det populära poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,7 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid!

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller en salig blandning. Vi har fem Premier League möten, en match från Serie A, en match från Bundesliga, en final från Copa del Rey i Spanien, en match från Eredivisie, en match från Jupiler League, en match från Liga Portugal och två matcher från Ligue 1. Fantastiskt!

Redo? Då kör vi!

1. Liverpool - Brentford – 3 eller 4 mål
Wow, vilket toppform Liverpool har hittat, med bara segrar barkom sig. I de flesta har LFC öst in mål, men också släppt in en hel del. Detta talar för något av ett målrikt möte mot Brentford, som själva återigen är i högform, med segrar bakom sig. En hel del mål bör det även i detta möte, förmodligen från båda sidorna.

2. Manchester City - Leeds – 4 eller 5 mål
Detta kan lätt bli omgången målgladaste tillställning. Man City, med Erling Haaland i toppslag, ser helt ostoppbara ut. I veckan slogs West Ham med 3-0. En större seger bör det bli mot Leeds, vars anfall är det bästa försvar. Det blev 4 insläppta mål mot Bournemouth. Värre kan det bli mot mästarna, även om Leeds krigar för sin överlevnad.

3. Bournemouth - Chelsea – 2 mål
Det är lite osannolikt att lagen har lika många poäng i tabellen, när Premier League närmar sig ett slutskede. Bournemouth har ryckt upp sig och tagit 4 segrar på de 5 senaste omgångar. Gästerna från London fortsätter att förlora och är uppe i 4 förluster i rak. En derbyförlust mot Arsenal finns färskt i minnet. Runt 2 fullträffar låter schysst.

4. Tottenham - Crystal Palace – 3 eller 4 mål
I helt fel tid har Tottenham drabbats av en formsvacka. Det spelar ingen roll vem som tränar dem. Det blir oavsett en massa insläppta mål - samtidigt som Harry Kane fortsätter att leverera fram i banan. Något undantag bör det inte heller bli mot Crystal Palace. Att det ska bli väldigt många mål, minst 3 stycken, känns som ett smart tips.

5. Wolverhampton - Aston Villa – 2 eller 3 mål
Julen Lapotegui har gjort det bra som manager i Wolverhampton. Dock kom en helt oväntad storförlust sist mot Brighton. Det är fortsatt lite bekymmer i den sista tredjedelen hos Wolves. Något som öppnar upp för Aston Villa, som har en Europa plats i handen. Här kan vi räkna med ett par mål i slutändan, men inget överdrivet.

6. Roma - Inter – 2 mål
Eftersom det bara skiljer två poäng mellan lagen, där Roma är utanför en Europa plats medan Inter håller i den sista Champions League biljetten, kommer hemmalaget att gå på knock. Fast formen räcker kanske inte ända in. Med två raka 1-1 matcher bakom sig kan vi förvänta oss ett liknande resultat. Att det blir två mål låter som ett klokt spel.

7. Werder Bremen - Bayern München – 1 eller 2 mål
Med fyra omgångar kvar av Bundesliga har Werder Bremen nästan säkrat kontraktet. Det behövs några pinnar till. Att ta en eller tre i nästa kamp blir väldigt svårt. Om en möjligt, med tanke på att mästarna måste försvara sig titeln. Det är bara en poäng ner till ärkerivalen Dortmund. Ett par mål bör det bli - men inget överdrivet.

8. Real Madrid - Osasuna – 1 eller 2 mål
Nej, det blir inget titelförsvar för Real Madrid i La Liga. I stället läggs allt fokus på bland annat denna cupfinal i Copa del Rey. Spelare har vilats för att kunna prestera på topp och lyfta en pokal. Osasuna har gjort det mer än lysande och tagit sig till finalen. Grattis! Men här blir det svårt att hålla tätt. Ett scenario med en massa mål känns trovärdigt.

9. Lens - Marseille – 2 eller 3 mål
Toppmöte mellan tvåan och trean i franska Ligue 1 tabellen, där båda lagen fortfarande kan gå om PSG i toppen av tabellen. Båda gängen har segrar bakom sig och är i fin form. Lens har varit svåra att bryta ner, men ställs på prov mot Marseille - som är i målform. Ett fåtal mål i drabbningen känns som ett vettigt tips.

10. Nice - Rennes – 3 eller 4 mål
Ännu är det inte för sent för varke Nice eller Rennes att knipa åt sig en plats ute i Europa. Med fem omgångar kvar krävs det dock att de båda fortsätter plocka många poäng. Framförallt kanske att inte tappa poäng också.
Båda är skickliga i den sista tredjedelen. Det mesta talar för lagom många mål i mötet.

11. Ajax - AZ Alkmaar – 2 mål
Medan Ajax sitter på en Europa League kvalplats håller AZ en Europa Conference League kvalbiljett. Men båda ligger nära tvåan PSV i tabellen och kan utmana om en Champions League kvalplats. Det finns alltså mycket att spela för. En knepig tillställning där tipset inte direkt landar på något målkalas utan på att det blir två baljor precis.

12. Club Brügge - Royale Union SG – 3 mål
Tufft möte i belgiska Championship Group. Båda lagen har inlett slutspelet med förluster och släppt in en del mål. Något de också bör göra när de ställs mot varandra. Gästerna har bara en poäng upp till Antwerp, som är på en Champions League kvalplats. Så vi kan vänta oss att de går för en seger. Runt 3 mål i matchen blir prima.

13. Benfica - Braga – 2 eller 3 mål
Ettan möter trean, i en liga där allt fortfarande kan hända. I alla fall matematiskt. Benfica är givna favoriter till seger men gästerna har radat upp trepoängare. Braga kommer att gå på knock men riskerar att bli straffade i stället. Ett par mål är att vänta mellan två målglada gäng, som alltid har anfallsvapen i massor.

Veckans notering:
Spelbolag tycker att Liverpool borde vinna Premier League mötet över Brentford två gånger på tre försök. Vinnaroddset känns väl rätt, med tanke på vilken form Jürgen Klopp och hans lag är i för tillfället. Det har varit många målglada tillställningar. Men sist blev det bara 1-0 mot Fulham, som spelade ultradefensivt. Det gör inte Brentford, som har Ivan Toney i målform. Med två raka segrar bakom sig är stämningen bra igen hos ett lag som utmanar om en Europa plats. Vi kan definitivt vänta oss fullt ös från båda lagen, i kampen om de sista poängen. Båda har allt att spela för dessutom. Därför blir det ett spel på minst 3 fullträffar och kanske någon ytterligare.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto