Fullträff Lördag 8/4

Publicerad på 5 Apr 2023 - 21:00

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

5 Apr 2023 - 21:00

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,5 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas!

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller sju Premier League matcher, tre Serie A matcher, två La Liga möten och en ligamatch från franska Ligue 1.

Då kör vi!

1. Southampton - Manchester City – 3 eller 4 mål
Botten ställs mot Premier League mästarna, i ett möte som bara kan sluta på ett sätt. Fast på hemmamark kan Southampton blixtra till, som nyligen mot Tottenham där det blev 3-3. Lika framgångsrika kommer de inte vara mot Manchester City, med fyra raka ligasegrar. Även utan Erling Haaland öser mästarna in mål. Likaså här.

2. Tottenham - Brighton – 4 eller 5 mål
Med en ny tränaren vid rodret, som ändå har funnit i omklädningsrummet ett tag, blev det ett 1-1 resultat i debuten mot Everton. En Champions League plats står på spel mot Brighton, som själva är med i den kampen. Brighton har sprayat in mål har och har en fin form. Ett scenario med en massa mål känns därför trovärdigt mellan lagen.

3. Wolverhampton - Chelsea – 2 mål
Spelbolag erbjuder dubbla pengar i odds på en rak bortaseger. Wolves har inte direkt varit i någon vidare form, men har en vass trupp. Nog för att göra detta till en tuff afton. Chelsea, utan Graham Potter, spelade mållöst mot Liverpool. Anfallsspelet lyste med sin frånvaro. Lite lättare motstånd och något fler mål. Runt 2 fullträffar låter prima.

4. Aston Villa - Nottingham – 3 eller 4 mål
Wow, vilken form Unai Emery och hans Aston Villa har. Det har blivit tre raka segrar - förvisso mot sämre lag. I den sista tredjedelen utgör de ett stort hot mot alla motståndare. Mot bortasvaga Nottingham väntas det bli en komfortabel trepoängare, även om gästerna krigar för sin överlevnad. Minst tre mål och kanske något ytterligare.

5. Brentford - Newcastle – 1 eller 2 mål
Båda lagen spelade i veckan och kan vara en aning trötta inför denna drabbning. Brentford lyckades inte bryta ner Manchester United på Old Trafford men skötte sig helt okej i försvaret. Newcastle har en storseger i ryggen över West Ham. Att upprepa den bedriften blir svårt på Gtech Community Stadium. Ett fåtal mål i drabbningen blir tipset.

6. Fulham - West Ham – 2 mål
Ett stort avbräck har drabbat Fulham, vars anfallsstjärna Aleksander Mitrovic har blivit avstängd i flera omgångar. Formen är oavsett usel, med tre raka nederlag. West Ham har skärpt till sig och distanserat sig något från bottenstriden, trots storförlusten i veckan. På resande fot har det varit svårigheter med att näta. Att det blir 2 mål låter som ett vettigt spel.

7. Leicester - Bournemouth – 2 eller 3 mål
1x2-oddsen känns aldrig helt nyktra när Leicester är i farten. Speciellt om spelbolag har de som favoriter till seger - som i detta fall. Även om Bournemouth ligger på en nedflyttningsplats har de lyckats ta ett par segrar nyligen. Leicester fick ingen effekt av tränarbytet heller. Ett par mål bör det bli pga uselt försvar - men inget överdrivet.

8. Lazio - Juventus – 1 eller 2 mål
Ett vidöppet och svårtippat möte, mellan två lag i fin form. Lazio ligger på en andra plats i tabellen - bakom omänskliga serieledarna Napoli. Juventus har tre raka segrar i Serie A, samt att det blev 1-1 mot Inter i veckan, i cupen. Intressant drabbning, som ändå bör innehålla något mål, åt något håll, men långt ifrån ett målkalas.

9. Atalanta - Bologna – 3 eller 4 mål
Atalanta har minst sagt steppat upp i kampen om en topp 4 placering. Det är bara 2 poäng upp till tabellfyran Inter i tabellen. Segrarnar har dock kommit med insläppta mål. Något stabilt försvar finns inte. Bologna slåss med liknande bekymmer. Dock blev det en 3-0 seger sist mot Udinese. Det bör bli en massa fullträffar när lagen möts.

10. Torino - Roma – 2 eller 3 mål
Det kan vara en liten formdipp på gång i Torino. Efter några segrar blev det en storförlust mot Napoli. Men Torino reste sig inte därefter utan kryssade mot Sassuolo. Tufft motstånd väntar igen mot femman Roma, som slåss om en Champions League plats. Att det ska bli lagom många mål känns som ett smart tips, då båda lagen ändå kan försvara sig bra.

11. Real Madrid - Villarreal – 3 mål
En reaktion kom från mästarna efter landslagssamlingen då Valladolid krossades med 6-0. Det är 12 poäng upp till tabellettan Barcelona, som man slog stort i den spanska cupen i veckan. Någon enkel drabbning väntar inte mot Villarreal, som har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste omgångar. En knepig tillställning där tipset landar på 3 mål precis.

12. Espanyol - Athletic Bilbao – 2 mål
Det är en märklig säsong för Espanyol, som ligger på en nedflyttningsplats - med lika många poäng som Valencia, som är på säker mark. Espanyol har förlorat fyra raka omgångar, men nätat i alla dessa matcher. Bilbao åkte ut ur Copa del Rey semifinalen i veckan, efter en förlängning. Trötta ben leder till ett spel på 2 mål exakt. 2-0 eller 1-1.

13. Nice - PSG – 3 eller 4 mål
Inget är lagen är direkt i högform. Nice har varit svårslagna, men kryssat i de fyra senaste omgångar. Då har de både nätat och släppt in mål i alla matcher, under tiden. PSG åkte på stryk mot Rennes innan pausen och även mot Lyon efteråt. En ketchup-effekt kan det bli, då PSG inte nätade mot något av dessa lag. Anfallsspelet är annars i världsklass.

Veckans notering:
Tabelljumbon Southampton har förvisso lyckats göra helt okej insatser mot de bättre lagen i Premier League. Ändå är deras chanser minimala när mästarna gästar dem. Dels för att Southampton gjorde en svag insats, i alla fall i den sista tredjedelen, mot West Ham sist. Prestationerna har blandats, vilket också tabellen visar. Även om Man City med stor sannolikhet får starta utan målkungen Erling Haaland finns det anfallsvapen i massor. Det visade de upp när Liverpool besegrades med 4-1 på Etihad. På bortaplan spottar inte Man City in lika många mål - fast det bör bli minst 3 fullträffar mot ligans sämsta lag, som kommer att spela ultradefensivt, i syfte att ta poäng.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto