DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Rättvik 18/10

18 Oktober 2021 - 11:32

DD Tips Rättvik Måndag 18/10

DD1: 3,4,5,8
DD2: 8 Usain Tilly

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2640m volt
Tre starka ekipage hittar vi på mellanvolten där man kan tala sig varm för var och en av individerna och det är ovisst hur loppet ska bli kört på förhand.

5 Young da Vici fick gå utvändigt om ledaren senast och såg stark ut i sista sväng men fick ge sig till slut. Men prestationen och stilen var positiv och mersmakande och nu har denna sjuåring fått tre lopp i kroppen efter en längre vila vilket borde innebära att toppformen är nära. Per Lennartsson som sitter i vagnen kommer säkert vara aktiv från start och skulle man vara först framme av de tre hästarna på mellanvolten kommer man bli svårslagen från ledningen. Men samtidigt är Young da Vici inte beroende av den positionen för att vinna.

De andra två hästarna på mellanvolten tränas båda av Nicklas Westerholm. 3 On Track He’s Black och 4 Kalashnikov. Den förstnämnda en en rejäl individ som lever på sin styrka och från han bara sitt lopp där det är jämnt hårt tempo på loppet är On Track He’s Black en häst som ska ses med segerchans ikväll. 4 Kalashnikov var ute på V75 på Skellefteå senast men fick då ett tufft lopp och prestationen är inte mycket att säga om. För två starter sedan vann han på ett bra sätt och formen är ska var fortsatt bra menar tränaren Nicklas Westerholm.

Nämner även Dalarnas stolthet 8 On Track Piraten som kan vara den som profiterar på om de tre ovan nämnda kör för mycket emot varandra ikväll. Han gynnas även av att det är ett litet startfält ikväll och kommer som alltid stå för en vass avslutnign på hemmabanan Rättvik.

Min Vinnare: 5 Young da Vici
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 5,3,4,8 B 2,7 C 1,6

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
8 Usain Tilly besitter bra grundkapacitet för loppet och även om han bara startar sporadiskt så sticker hans kunnande ut i kvällens lopp. Per Lennartsson som sitter i vagnen är en mycket skicklig kusk och tränare som nu gett Usain Tilly två månaders vila där man kunnat slipa på detaljerna kring honom. Att man dessutom nu är nedstruken ett hack i banan ses som ett klart plus för denna startsnabba fyraåring. Jag är inne på att Usain Tilly kommer prestera bra direkt och ser ingen kunna stå emot honom i kvällens lopp. När vi dessutom får 25% på strecken känns det givet att ta ställning för min förstahäst i loppet. Spik.

Motbud
Skrällen är 4 First Date var ute i Amatör-SM i den senaste starten och räckte inte hela vägen då. Men hon visade fin form innan dess och är bara den bibehållen nu kommer First Date kunna stå för en bra prestation på nytt ikväll. Utgångsläget är bra och klaffar det bara någorlunda med positionerna under loppet är detta en skräll man inte ska nonchalera vid gardering.

Nämner även 2 The World Is Mine som varit ute i tuffa V75-lopp och på så sätt införskaffat sig hårdhet. Han har varit med i två klass-ll finaler i år. På Färjestad 3/7 gick man i mål med sparade krafter och för två starter sedan blev det en startgalopp som förstörde dagen. Men bara att kvala sig in till finalerna säger en del om hästens kapacitet. Nu är man dock nedskuren till ett innerspår vilket kan bli en fälla när man kommer till start med två raka galopper och man kanske inte vågar ladda med honom ordentligt. Riskerar därför att hamna långt bak vilket skulle försämra segerchanserna.

Min Vinnare: 8 Usain Tilly
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 First Date
Ranking: A 8 B 4,2,7,9,12 C 3,11,6,10,5

Lycka till
Dr Trav


0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V64 Tips Rättvik 18/10

18 Oktober 2021 - 11:29

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Dalatravet och närmare bestämt från Rättvik. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med två spikar, 5 Rio Alta Wine i den tredje avdelningen och 8 Usain Tilly i den avslutande och sjätte avdelningen.

V64 Tips Rättvik Måndag 18/10
V64-1 2,3,4,7,9
V64-2 3,4,5
V64-3 5 Rio Alta Wine
V64-4 1,2,3,5,6,7,8,10,11
V64-5 3,4,5,8
V64-6 8 Usain Tilly

540 rader x 1 = 540 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Rättvik Måndag 18/10
DD1: 3,4,5,8
DD2: 8 Usain Tilly

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
7 Kontur kommer med två raka segrar i bagaget till kvällen start och segrarna har näst intill tagits på samma sätt. Från sjätte ytter har Kontur gått till attack i tredjespår med 850m kvar till mål och via rappa avslutningar har han blåst ner samtliga. Klockan har stannat på 13,5 sista 800m. Ikväll möter liknande motstånd igen och ska ses med bra segerchans på nytt. Han är okej från start och trots bricka fyra på mellan volten skulle det inte ses som osannolikt om man hittar till ledningen efter en bit. Men Kontur är en individ som inte kan räknas bort här oavsett position.

9 Mr Southwind gör en spännande comeback ikväll och även om formen såklart är ett frågetecken efter över ett års frånvaro,. Men detta är en individ som ses med bra kunnande och kapacitet för klassen och jag vågar inte spela utan honom i comebacken. Får Ulf Ohlsson direkt i vagnen.

4 Awaited kommer med bra form och är van att möta tuffare motstånd än vad man ställs emot ikväll. Skulle bli spännande att se honom med en ryggresa ikväll och speeda tillslut.

Skrällen är 2 Alberto Ray som står inför en spännande uppgift ikväll. Detta är en fyraåring som visat upp bra kunnande och fart under året. Vaknar man på rätt sida ikväll blir jag inte förvånad om matchar samtliga här fältmässigt. Dessutom brukar en påställd tränaren och kusk Kajsa Frick sällan lägga några fingrar emellan om hon har att köra med. Skulle hon tidigt sitta i ledningen bakom Alberto Ray är jag inne på att man kör där och till endast 8% är Alberto Ray en skräll jag inte spelar utan ikväll.

Min Vinnare: 7 Kontur
Spets efter 500m: 7 Kontur / 2 Alberto Ray
Skrällen: 2 Alberto Ray
Ranking: A 7,9 B 4,2,3,1,11,8 C 10,6,5

V64-2 2140m auto
5 Filippa B.J. är en spännande treåring som redan visat upp fint kunnande nere har i Tyskland. I den senaste starten gick hon ut från rygg på ledaren med 700m kvar till mål för att sätta press på ledaren hela vägen in i mål. Segern blev sen tillslut enkel då ledaren galopperade med 150m kvar. För två starter sedan var hon inblandad i en rejäl körning från start och kunde först efter 600m pressa sig till ledningen, att man den gången fick ge sig emot smygkör konkurrent sista biten är inte mycket att säga om. Filippa B.J. kan öppna okej från start och ikväll talar mycket för att Jorma Kontio som sitter i vagnen tidigt kan sitta i ledningen och väl i den positionen kommer hon bli mycket svårslagen för sin nya tränare Sybille Tinter ikväll. Men 78%?

3 Bravo Unita kommer med formen på topp. Hon vann på bra sätt för två starter sedan och senast blev hon tvåa efter att stått för en bra avslutning. Från ett bra utgångsläge kommer hon kunna få ett bra lopp här ikväll och skulle det sen bli lite tempo på loppet kommer hennes avslutnign bita bra den sista biten.

Nämner även 4 L.A.Avanza som vann från ledningen senast, men motståndet var inte mycket att hurra för den gången. Tuffare emot nu och därför väljer man att rycka samtliga skor för första gången vilket känns spännande.

Min Vinnare: 5 Filippa B.J.
Spets efter 500m: 5 Filippa B.J.
Skrällen: 3 Bravo Unita / 4 L.A.Avanza
Ranking: A 5 B 3,4,8,10,1,7 C 12,6,11,2

V64-3 2140m volt
Här hittar vi kvällens första spik, 5 Rio Alta Wine. Detta är en rejäl häst som varit ute och mött betydligt tuffare hästar än vad man möter ikväll. Jag är inne på att skickliga Anders Eriksson som sitter i vagnen för första gången kommer se till att man löser fjärdespåret i volten och när man väl gjort det och hittat position kommer Rio Alta Wine köras offensivt och i min bok är detta en häst som besitter högre kunnande än samtliga i loppet. När han dessutom inte ser ut att bli favorit i loppet känns det självklart att ta ställning och spika. 28%!

Motbud
1 Karuso Boko är en fin häst som i den senaste starten galopperade omotiverat efter 500m, vilket såklart väcker en hel del frågetecken. Men samtidigt står man inför en passande uppgift ikväll. Han är ensam på start och är den troliga ledaren av loppet, väl i ledningen har en seger på ett försök och då gick man sista 800m via 13,1. Med en liknande prestation ikväll är man främsta motbudet till min spik ikväll.

Nämner även 7 Maharani R.J. som har ett spännande utgångsläge med springspår ikväll. Han presterar dock aningen ojämnt men skulle detta sjuåriga sto vakna på rätt sida idag finns kunnande för att utmana här.

Min Vinnare: 5 Rio Alta Wine
Spets efter 500m: 1 Karuso Boko
Skrällen: 7 Maharani R.J.
Ranking: A 5 B 1,7,12,10,6,2,3,4 C 8,11,9,13

V64-4 2140m auto
Ett öppet stolopp med spårtrappa.

2 Nikki Minaj gjorde debut för sin nya tränare Fredrik Wallin senast och det blev seger direkt. Då vann hon tilsllut enkelt efter att värsta konkurrenten galopperat tillslut. Ikväll har man ett bra utgångsläge och med en formkurva som pekar uppåt lär vi få se en minst lika bra prestation av Nikki Minaj ikväll.

6 Killer Queen Boko kommer även hon med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Olle Allsén som tränar låter positiv inför kvällens start och Killer Queen Boko har visat sig trivas bra med kusken Linnéa Allsén. Räknas tidigt här.

Skrällen är 11 Self Taught Beauty. Detta är ett sto som besitter bra grundkapacitet men som har en något diffus formkurva. För två starter sedan stumnade hon ordentligt och prestationen var ej godkänd och senast blev det galopp. Men hon är van att möta tuffare motstånd än vad hon ställs emot ikväll och ska därför till sina låga procent inte glömmas bort i detta öppna lopp. Har sju segrar på sina 30 starter i livet. 6% känns spännande.

Nämner även 7 Juneau Boko som är kvick iväg från start och som trots spår sju bakom bilen ska ha goda chanser på att hitta till ledningen. Skulle hon sen få bestämma i loppet en bit kommer Juneau Boko leda loppet länge.

Min Vinnare: 2 Nikki Minaj
Spets efter 500m: 7 Juneau Boko
Skrällen: 11 Self Taught Beauty
Ranking: A 2,6 B 11,7,1,8,3,5,10,9,4 C 12,13,14,15

V64-5 2640m volt
Tre starka ekipage hittar vi på mellanvolten där man kan tala sig varm för var och en av individerna och det är ovisst hur loppet ska bli kört på förhand.

5 Young da Vici fick gå utvändigt om ledaren senast och såg stark ut i sista sväng men fick ge sig till slut. Men prestationen och stilen var positiv och mersmakande och nu har denna sjuåring fått tre lopp i kroppen efter en längre vila vilket borde innebära att toppformen är nära. Per Lennartsson som sitter i vagnen kommer säkert vara aktiv från start och skulle man vara först framme av de tre hästarna på mellanvolten kommer man bli svårslagen från ledningen. Men samtidigt är Young da Vici inte beroende av den positionen för att vinna.

De andra två hästarna på mellanvolten tränas båda av Nicklas Westerholm. 3 On Track He’s Black och 4 Kalashnikov. Den förstnämnda en en rejäl individ som lever på sin styrka och från han bara sitt lopp där det är jämnt hårt tempo på loppet är On Track He’s Black en häst som ska ses med segerchans ikväll. 4 Kalashnikov var ute på V75 på Skellefteå senast men fick då ett tufft lopp och prestationen är inte mycket att säga om. För två starter sedan vann han på ett bra sätt och formen är ska var fortsatt bra menar tränaren Nicklas Westerholm.

Nämner även Dalarnas stolthet 8 On Track Piraten som kan vara den som profiterar på om de tre ovan nämnda kör för mycket emot varandra ikväll. Han gynnas även av att det är ett litet startfält ikväll och kommer som alltid stå för en vass avslutnign på hemmabanan Rättvik.

Min Vinnare: 5 Young da Vici
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 5,3,4,8 B 2,7 C 1,6

V64-6 2140m auto
I den avslutande och sjätte avdelningen väljer jag på nytt att ta ställning i ett jämnstreckat lopp.

8 Usain Tilly besitter bra grundkapacitet för loppet och även om han bara startar sporadiskt så sticker hans kunnande ut i kvällens lopp. Per Lennartsson som sitter i vagnen är en mycket skicklig kusk och tränare som nu gett Usain Tilly två månaders vila där man kunnat slipa på detaljerna kring honom. Att man dessutom nu är nedstruken ett hack i banan ses som ett klart plus för denna startsnabba fyraåring. Jag är inne på att Usain Tilly kommer prestera bra direkt och ser ingen kunna stå emot honom i kvällens lopp. När vi dessutom får 25% på strecken känns det givet att ta ställning för min förstahäst i loppet. Spik.

Motbud
Skrällen är 4 First Date var ute i Amatör-SM i den senaste starten och räckte inte hela vägen då. Men hon visade fin form innan dess och är bara den bibehållen nu kommer First Date kunna stå för en bra prestation på nytt ikväll. Utgångsläget är bra och klaffar det bara någorlunda med positionerna under loppet är detta en skräll man inte ska nonchalera vid gardering.

Nämner även 2 The World Is Mine som varit ute i tuffa V75-lopp och på så sätt införskaffat sig hårdhet. Han har varit med i två klass-ll finaler i år. På Färjestad 3/7 gick man i mål med sparade krafter och för två starter sedan blev det en startgalopp som förstörde dagen. Men bara att kvala sig in till finalerna säger en del om hästens kapacitet. Nu är man dock nedskuren till ett innerspår vilket kan bli en fälla när man kommer till start med två raka galopper och man kanske inte vågar ladda med honom ordentligt. Riskerar därför att hamna långt bak vilket skulle försämra segerchanserna.

Min Vinnare: 8 Usain Tilly
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 First Date
Ranking: A 8 B 4,2,7,9,12 C 3,11,6,10,5

Lycka till
Dr Trav
0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Hagmyren 17/10

17 Oktober 2021 - 11:52

Dagens Dubbel Hagmyren 17/10

DD-1 8 Xanthis Delicious
DD-2 2.5.7.8

4 rader x 50 = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
Här kommer min spik på Dagens Dubbel och jag tycker det ser ut som en väldigt lämplig uppgift för 8 Xanthis Delicious. Hon håller absolut toppform för dagen och kommer från en bra insats på V75 där hon gick 1.10.9 över kort distans.
Starten innan dess svarade hon för en rejäl skräll när hon vann till över hundra gånger pengarna efter ett snabbt upplopp och det finns ingenting som talar för att formen skulle vara sämre nu. Hon går dessutom ner i klass och trots att hon får bära ett stort favoritskap tycker jag att det är en sund spik att luta sig emot i omgången.

Motbud
9 Jaguar Hill kan vara en tänkbar utmanare om han tävlar på topp. Han är dock väldigt ojämn i sina prestationer och har inte glänst i de senaste starterna. Om han presterar på sin högsta nivå har han kunnandet för att utmana men voltstart är ett stort minus och det har inte fungerat vid de två senaste gångerna man har provat på voltstart.

6 Findus M såg formstark ut efter galopp senast och har fått ett passande smygläge. Motståndet känns mer överkomligt än vad det har gjort på slutet och skulle och får han spara på sin speed till upploppet brukar han alltid gå hela vägen in i mål. Om favoriten sviker är det en stark segerkandidat.

1 Domino Brick såg trög ut senast och tröttnade tidigt men är ursäktad efter ett tufft läkningsförlopp. Han har ett passande utgångsläge och står bra inne på pengarna och kommer säkerligen vara med och ta en framskjuten placering.

Min Vinnare: 8 Xanthis Delicious
Spets efter 500m: 1 Domino Brick / 8 Xanthis Delicious
Skrällen: 6 Findus M
Rankingen A: 8 B:9.6.1.12.11.2.7 C:5.10.4.3

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
8 Nårje är en segerstaplare som svek som betrodd på Leangen senast men han vann på V75 16/10 och när han startar nu igen får vi anta att det inte var några fel på hästen då. Läget blev uselt men han har respekt med sig och om han kör framåt är det ingen omöjlighet att han kan sitta i ledningen efter en bit.

9 Kalmar är svårbedömd för dagen och efter V75-vinsten i somras har han inte alls fått det att stämma och stilen har inte varit bra. Han måste visa bättring igen men på kunnande måste han räknas tidigt.

2 Tangen Frikk har fått ett perfekt spår bakom bilen och kommer få en bra resa härifrån. Han fick ett tufft lopp i sitt senaste lopp men var inte riktigt att känna igen och stallet tror att det var resan som tog ut sin rätt. Han har varit bra hemma i träning därefter och kommer säkerligen att vara bättre nu.

5 Valle Storm möter kanske några för bra men som helt ospelad tycker jag att det är ett roligt drag. Han kan öppna riktigt fort från start och kommer förmodligen att ta hand om ledningen initialt. Oavsett om man väljer att köra i den positionen eller inte så kommer han att få ett bra lopp även om han kanske är som allra mest effektiv över kort distans tycker jag det är ett rolig drag till låg spelprocent.

Min Vinnare: 8 Nårje
Spets efter 500m: 5 Valle Storm / 8 Nårje / 2 Tangen Frikk
Skrällen: 5 Valle Storm
Rankingen A: 8.9.2 B:3.5.7.4 C:1.10.6.11

Lycka till
Dr Trav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

GS75 Tips Hagmyren 17/10

17 Oktober 2021 - 00:47

Söndagens omgång hämtar vi från Hagmyren och jag spelar med två spikar, 3 Edima i GS75-5 samt 8 Xanthis Delicious i GS75-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Hagmyren 17/10
GS75-1 6.7.9.10.11
GS75-2 5.6
GS75-3 1.2.9
GS75-4 5.6.9.10.11.12
GS75-5 3 Edima
GS75-6 8 Xanthis Delicious
GS75-7 2.3.4.5.7.8.9

1260 rader x 1 kr = 1260kr

Dagens Dubbel Hagmyren 17/10
DD-1 8 Xanthis Delicious
DD-2 2.5.7.8

4 rader x 50 = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2640m Auto
6 Super Sarah får med viss tvekan tipset i ett öppet lopp. Hon kan väldigt mycket i grunden men har inte alls fått visa det i lopp på ett bra tag nu. Nu är det debut i ny regi och det är positiva tongångar från stallet och det låter som att man har höga tankar om henne framöver. Det är möjligt att hon behöver något lopp i kroppen men om Fredrik Wallin har förberett henne väl har hon kapaciteten att vinna direkt i sin nya regi.

7 Atlas Kronos har fått ett spår långt ut på vingen och kanske inte kan spetsa av egen kraft men det känns som att det är många med spår innanför som kan tänka sig att överlåta ledningen och jag ser det inte som någon omöjlighet att han kan sitta i ledningen efter en bit. Lång distans passar bra och även om det är i monté som han har visat form på slutet så fungerar han bra i sulky också.

10 Zerozerosette är den i fältet som har presterat bäst under året och han har vunnit fem av elva lopp. Distansen har han vunnit på tidigare och Mathias Andersson brukar inte vara blyg i sina styrningar. Jag tror att vi får se ett offensivt upplägg och till den här starten verkar man dessutom dra alla växlar och ska tävla barfota runt om samt med bike.

11 Brunello Hall gör debut i ny regi och jag tror det är loppets bästa häst. Han var lite trög bitvis under fjolåret men såg fin ut 30/7 och det ska bli intressant att se hur han presterar för Emilia Leo nu. Han är inte vässad på något sätt men om det klaffar med positioner är han bra nog att kunna vinna ändå.

9 Ten C.C Face har gjort det bra i monté under året och nu väljer man att testa honom i ett sulkylopp igen och han får också plats på kupongen på sin fina form. Magnus A Djuse får chansen för första gången och det är alltid spännande.

Min Vinnare: 6 Super Sarah
Spets efter 500m: 6 Super Sarah / 7 Atlas Kronos
Skrällen: 9 Ten C.C Face
Rankingen A: 6.7.10.11 B: 9.5.1.2.4.8 C:3

GS75-2 2140m Monté
5 Zlatan Knick ska göra sin tredje start i monté nu och han visade senast att han har fattat vad det går ut på nu när han vann i fin stil på 1.12.8 över kort distans. Han kan öppna snabbt från start och Emilia Leos taktik lär vara solklar. Det blir full laddning mot ledningen och sedan är planen att stanna där hela vägen in i mål och det ser ut som en bra uppgift på pappret. Han är dock som allra bäst över kort distans och det finns en minst sagt värdig motståndare som jag vill dubbla mitt system med.

6 Kate Baldwin gjorde debut under sadel senast och kunde avgöra loppet med lätthet även om det var ett billigare gäng hon var ute i. Kate Baldwin har gjort det bra hela året med sulky mot hårt motstånd och nu när hon har fått testa på monté en gång lär hon fatta ännu mer vad det går ut på. Hon kommer med stor sannolikhet vara ännu bättre nu och hon kan bli svår att stå emot över upploppet.

Jag nöjer mig med två hästar på systemet men jag nämner även 1 Pane Vino som trivs ypperligt under sadel och han har vunnit tre lopp och aldrig varit sämre än tvåa på fem starter i disciplinen. Läget blev perfekt och han kommer få en passande resa härifrån och man brukar alltid få chansen över upploppet i monté.

Min Vinnare: 5 Zlatan Knick
Spets efter 500m: 5 Zlatan Knick
Skrällen:
Rankingen A:5.6 B:1.11.7.3.9.10 C:8.2.4

GS75-3 1640m Auto
1 Järvsötord ser ut att bli stor favorit i loppet och det är mycket som talar för att han kommer vinna det här loppet. Han har vunnit ungefär var tredje start i karriären och han visade att formen är på plats senast när han vann trots en galopp, även om motståndet inte höll samma klass då som nu.
Han är snabb från start och läget bakom bilen blev perfekt och felfri bör han komma till tät och då är det hästen att besegra för övriga. Jag tycker dock att intrycket över mål kunde varit bättre och det är ingen häst jag litar på och som stor favorit vill jag ta med ett par hästar till.

Stallkamraten 9 Sölvstad Atlas tror jag inte är en sämre häst än favoriten och han är en tidig utmanare även om läget kunde ha varit bättre. Förhoppningsvis kan han ta rygg på Järvsötord i starten och få en passande resa bakom stallkamraten.
Han har vunnit fem lopp under året och till skillnad från favoriten är han väldigt pålitlig och travsäker och med rätt resa är det en utmanare.

Jag vill även betala för 2 Sundbo Bysen som har höjt sig markant på slutet och visat bra form. Senast avslutade han sylvasst över upploppet som trea bakom just Järvsötord och från ett bättre utgångsläge den här gången bör han få en bra resa i den främre träffen. Skrällbud.

Min Vinnare: 1 Järvsötord
Spets efter 500m: 1 Järvsötord
Skrällen: 2 Sundbo Bysen
Rankingen A: 1 B:9.2.6.11.3.5.12 C:8.4.7.11

GS75-4 2640m Auto
12 Flashing Smart en stark och rejäl häst som var riktigt bra som tvåa senast bakom Noocandy trots att han fick göra mycket grovjobb under vägen. Med den genomköraren lär han knappast vara sämre och om han fungerar är han bra nog att runda det här sällskapet. Han får dock inte alltid sin aktion att stämma och det är ingen att hålla i handen.

6 Vanessa Face har varit bra under hela året och visade fortsatt bra form senast när hon var tvåa från dödens. Risken är överhängande att hon kommer få göra mycket jobb på egen hand nu också men med en mer passande resa kan hon mycket väl inkassera årets fjärde seger.

Roligast på spelet känns 5 Love You Sweden som är mycket bättre än raden och kan betydligt mer än vad hon har visat i år. Hon såg klart förbättrad ut senast och även om det är anmält med vanligt vagn har jag läst i intervjuer att det kommer bli bike för första gången och man får hålla kolla på det under söndagen.

10 Västerbo Flashdance var tvåa bakom Crak Di Girifalco senast och visade form innan dess när hon vann ett försökslopp 19/8 även om hon inte klarade av två heat samma dag och kastade in handduken tidigt från tät i finalen.

Min Vinnare: 12 Flashing Smart
Spets efter 500m: 5 Love You Sweden
Skrällen: 5 Love You Sweden
Rankingen A:12.6 B:5.10.9.11 C:7.2.8.4.3.1

GS75-5 2140m Auto
3 Edima är en spännande treåring efter Love You som gjorde debut på svensk mark i sin senaste start. Hon öppnade bra bakom bilen från ett spår långt ut bakom bilen och sökte sig fram i dödens där hon sedan blev kvar hela loppet. Hon fick endast se sig slagen av den stora favoriten då på en bra tid över kort distans och jag gillade intrycket. Med ett bättre spår bakom bilen nu lär offensiva Mika Forss ladda framåt direkt och jag tror det är en bra chans att leda det här från start till mål. Hon möter förvisso äldre hästar och det är kanske tufft att begära att hon bara ska vinna men med tanke på hur hon såg ut senast tar jag ställning i ett lopp som annars kräver bred gardering.

Motbud
1 Ess Jocolus var ute mot ett tufft gäng senast och fullföljde loppet bra invändigt som fyra efter en tuff öppning och han har fått ett perfekt läge nu. Han kan öppna väldigt fort från start och skulle kunna ställa till det för min spik men det låter från stallet som att man helst vill se honom i ryggar den här gången. Från det här läget kommer han åtminstone att få en bra resa på innerspåret och vid fritt över upploppet är det en utmanare.

10 I Love Faux Depart besitter en del talang och borde hävda sig väldigt väl i den här typen av lopp. Hon har fått ett lopp i kroppen efter uppehåll och borde gått framåt med den genomköraren men läget blev inte det bästa och det krävs tur med positioner under vägen.

5 Bellmondo Gar har hög kapacitet inombords men han har haft svårt att få till det i lopp och verkar söka efter formen för dagen. Magnus A Djuse får en ny chans i sulkyn (galopp förra gången) och han brukar vara bra på att få lite extra fart på hästarna.

Jag nämner även 9 Kutafort som namnet antyder har bra fart men han har varit ifrån tävlandet länge och formen är svårbedömd.

Min Vinnare: 3 Edima
Spets efter 500m: 3 Edima / 1 Ess Jocolus
Skrällen: 5 Bellmondo Gar
Rankingen A: 3 B:1.10.5.9.2.6.4.11 C: 7.8.4

GS75-6 2140m Volt
Här kommer min andra spik i omgången och jag tycker det ser ut som en väldigt lämplig uppgift för 8 Xanthis Delicious. Hon håller absolut toppform för dagen och kommer från en bra insats på V75 där hon gick 1.10.9 över kort distans.
Starten innan dess svarade hon för en rejäl skräll när hon vann till över hundra gånger pengarna efter ett snabbt upplopp och det finns ingenting som talar för att formen skulle vara sämre nu. Hon går dessutom ner i klass och trots att hon får bära ett stort favoritskap tycker jag att det är en sund spik att luta sig emot i omgången.

Motbud
9 Jaguar Hill kan vara en tänkbar utmanare om han tävlar på topp. Han är dock väldigt ojämn i sina prestationer och har inte glänst i de senaste starterna. Om han presterar på sin högsta nivå har han kunnandet för att utmana men voltstart är ett stort minus och det har inte fungerat vid de två senaste gångerna man har provat på voltstart.

6 Findus M såg formstark ut efter galopp senast och har fått ett passande smygläge. Motståndet känns mer överkomligt än vad det har gjort på slutet och skulle och får han spara på sin speed till upploppet brukar han alltid gå hela vägen in i mål. Om favoriten sviker är det en stark segerkandidat.

1 Domino Brick såg trög ut senast och tröttnade tidigt men är ursäktad efter ett tufft läkningsförlopp. Han har ett passande utgångsläge och står bra inne på pengarna och kommer säkerligen vara med och ta en framskjuten placering.

Min Vinnare: 8 Xanthis Delicious
Spets efter 500m: 1 Domino Brick / 8 Xanthis Delicious
Skrällen: 6 Findus M
Rankingen A: 8 B:9.6.1.12.11.2.7 C:5.10.4.3

GS75-7 2140m Auto
8 Nårje är en segerstaplare som svek som betrodd på Leangen senast men han vann på V75 16/10 och när han startar nu igen får vi anta att det inte var några fel på hästen då. Läget blev uselt men han har respekt med sig och om han kör framåt är det ingen omöjlighet att han kan sitta i ledningen efter en bit.

9 Kalmar är svårbedömd för dagen och efter V75-vinsten i somras har han inte alls fått det att stämma och stilen har inte varit bra. Han måste visa bättring igen men på kunnande måste han räknas tidigt.

2 Tangen Frikk har fått ett perfekt spår bakom bilen och kommer få en bra resa härifrån. Han fick ett tufft lopp i sitt senaste lopp men var inte riktigt att känna igen och stallet tror att det var resan som tog ut sin rätt. Han har varit bra hemma i träning därefter och kommer säkerligen att vara bättre nu.

5 Valle Storm möter kanske några för bra men som helt ospelad tycker jag att det är ett roligt drag. Han kan öppna riktigt fort från start och kommer förmodligen att ta hand om ledningen initialt. Oavsett om man väljer att köra i den positionen eller inte så kommer han att få ett bra lopp även om han kanske är som allra mest effektiv över kort distans tycker jag det är ett rolig drag till låg spelprocent.

Min Vinnare: 8 Nårje
Spets efter 500m: 5 Valle Storm / 8 Nårje / 2 Tangen Frikk
Skrällen: 5 Valle Storm
Rankingen A: 8.9.2 B:3.5.7.4 C:1.10.6.11

Lycka till 
Dr Trav


0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Solänget 16/10

16 Oktober 2021 - 11:52

DD Tips Solänget Lördag 16/10

DD1: 2,4,7,11,12,14
DD2: 7 Gooner

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
Ett öppet stolopp över tre volter.

Min förstahäst i loppet är 2 Clandestine som har visat upp gott kunnande men samtidigt är aningen osäker. Men inför dagens start låter tränaren och kusken Daniel Wäjersten optimistiska kring Clandestine. Kommer man bara iväg okej från start finns kunnande och form för att vara först i mål.

11 Zante Grif stod för en mycket bra insats på Bergsåker för två starter sedan, då såg han ut att efter ett tufft lopp få sätta nosen först men blev snuvad på segern av en Activated som avslutade sylvasst. Idag har man ett bra utgångsläge med springspår på tillägg och prickar skickliga Erik Adielsson starten kommer man vara garanterad en fin resa, och med tanke på prestationen senast bör det räcka långt även här.

Framhåller även 4 Honfleur Mearas som har inlett karriären bra med tre segrar på sina sju starter. Tar hon sig bara iväg okej från start och det klaffar någorlunda med positionerna är hon inte oäven i segerstriden.

Skrällen är 12 Bowling El Mar som kommer till dagens start med formen på topp. Han avslutade vasst i den senaste starten och idag är det första gången med Örjan Kihlström i vagnen. Dessutom har man ett intressant springspår på mellanvolten. Pass upp.

Min Vinnare: 2 Clandestine
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Bowling El Mar
Ranking: A 2,11,4 B 12,7,14,15,9,10,1 C 3,8,12,6,13,5

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
7 Gooner var riktigt fin som trea bakom Admiral As och Amornero Roc i finalen på Färjestad för två starter sedan och i den senaste starten fick han sätta nosen först mot enklare motstånd. Men prestationen var mersmakande och inför dagens start känns Gooner spännande. Han är kvick iväg från start och kommer man bara till någorlunda från bricka sju bakom bilen så finns både hårdhet och fart för att vinna loppet. Det är även aviserat barfot runt om till dagens start vilket känns spännande. Klar förstahäst i loppet och spik på Dagens Dubbel.

9 Tattoo Avenger var mäkta imponerande senast när man vann en klass-I final med galopp. Att formen sitter där såg vi senast och att kapaciteten finns råder det inget tvivel om. Kommer man bara till från sitt bakspår över 1640m idag är man på nytt med och utmanar om segern.

Framhåller även 4 Cash Cowboy som gick i mål med sparade krafter i finalen senast. För två starter sedan var det comeback och Cash Cowboy stod då för en bra insats från ledning. Nu har man två lopp i kroppen och formtoppen bör vara nära. Han är kvick iväg från start och skulle man nå ledningen har man två segrar på sex försök från den positionen över kort distans. Givet streck på kupongen vid gardering.

Nämner även 1 Frodo S. som inte var som bäst senast. Men innan det har verkligen femåringen visat upp bra kunnande med tre raka topp-3 placeringar varav två segrar. Han kan öppna bra från start och bör kunna få en bra resa idag, vilket betyder mycket i dessa loppen.

Min Vinnare: 7 Gooner
Spets efter 500m: 4 Cash Cowboy
Skrällen: 8 Xanthis De Roi
Ranking: A 7 B 9,4,1,8,11,2,6,5 C 10,3,12

Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: