DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Åby & Solvalla 26/1

26 Januari 2022 - 10:26

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 26/1
DD1: 3 Staro Leonardo
DD2: 12 Charming Kronos
1 rader x 200 kr = 200 kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Staro Leonardo. Detta är en av få hästar i loppet som kommer med form och dessutom har han fått ett gynnsamt utgångsläge. Staro Leonardo har segrat i fyra av sina sex senaste framträdanden och besitter egenskapen att både ha stryk och speed. Man hade siktat på en start i Sylvesterloppet på nyårsafton men dit räckte inte startpoängen. Istället var man i den senaste starten ute i ett lopp där man startade med tillägg och blev dessvärre tempotorsk den gången och kom aldrig in i matchen. Ikväll kan kusk och tränare Joakim Lövgren välja lite när det gäller taktiken och oavsett hur upplägget blir för Staro Leonardo så är man ett givet segerbud i loppet och jag spikar.
Motbud
10 Valokaja Hindö är härdad på V75 och lever på sin speed som alltid biter bra tillslut. I ett lopp som detta kan man få ett lopp på rulle som passar Valokaja Hindö perfekt. Stämmer det bara med positionerna och tempot under loppet ikväll kommer man fälla många den sista biten.
Nämner även 7 Zenit Brick som nu har lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Formkurvan är framflyttad nu och för den som garderar loppet är detta en tänkbar skräll att betala för.
Min Vinnare: 3 Staro Leonardo
Spets efter 500m: 3 Staro Leonardo
Skrällen: 7 Zenit Brick
Ranking: A 3 B 10,7,12,5,4,2 C 6,9,8,11,1
Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Vi avslutar med att ta ställning från bricka tolv över 1640m!? Jag kommer spika 12 Charming Kronos. Detta är ytterligare en individ som kommer från formstallet Roger Walmanns. Detta är en individ som visat upp kvaliteter som kommer räcka i de större loppen framöver. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna. För två starter vann man enkelt med krafter sparade i mål och i den senaste starten vann man från ledningen via 12,5 sista 800m. Charming Kronos kommer med formen på topp och trots att utgångsläget inte är det bästa så har man Örjan Kihlström i vagnen. Han kommer man kunna sätta in attacken i slutkurvan och sen bara måttar han in segern tillslut. Spik.
Motbud
5 Baula visade upp bra kunnande i en V75 start näst senast, då höll man starkt hela vägen in i mål trots en tuffare resa. Motståndarna hette Eight Hour, Alhambra Mail och Devs Daffodil. Senast gjorde man comeback efter ett uppehåll och satt då fastlåst med gott om krafter kvar i mål. Ikväll är motståndet lämpligare och från bricka fem bakom bilen är man den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är man också hästen att slå för övriga. Intressant också att det är anmält amerikansk vagn för första gången. Givna motbudet till min spik på förhand.
Nämner även 6 Chiclet som galopperade tidigt som betrodd på V75 i den senaste starten. Gången före vann man på bra sätt från ledningen. Med bibehållen form och felfri avgång så kommer man kunna utmana om ledningen initialt och därmed om segern också.
Min Vinnare: 12 Charming Kronos
Spets efter 500m: 5 Baula
Skrällen: 6 Chiclet
Ranking: A 12 B 5,6,3,7,1,4 C 10,9,11,2,8
Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V86 Tips Åby & Solvalla 26/1

25 Januari 2022 - 23:17

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 3 Staro Leonardo i den sjunde avdelningen och 12 Charming Kronos i den åttonde avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 26/1
V86-1 2,5,6,8,9
V86-2 2,6,9,11,13
V86-3 2,3,4,10
V86-4 1,8
V86-5 2,3,4,6,8,9,10
V86-6 3,8,9
V86-7 3 Staro Leonardo
V86-8 12 Charming Kronos

5200 rader x 0,25 = 1050 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 26/1
DD1: 3 Staro Leonardo
DD2: 12 Charming Kronos

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
2 Eddie The Eagle hade två raka segrar på kontot inför den senaste starten, då startade man som storfavorit men fick ge sig tillslut efter ett tufft upplägg på en krävande bana. Ikväll är utgångsläget passande och Thomas Uhrberg får chansen i sulkyn för första gången vilket är spännande. Eddie The Eagle är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. I den positionen är man hästen att slå.

8 Joker of Steel kommer med en färsk seger i bagaget, han vann från tredje invändigt senast och överraskande då med att speeda ner samtliga via open stretch. Joker of Steel är mer stark än snabb och att distansen är ett halvvarv kortare än senast är ett minus. Men Johan Untersteiners travare tål att göra en hel del grovjobbet själv och med endast är nio startande konkurrenter ska han inte nonchaleras ikväll.

Skrällen är 6 Alert Vendil som i den senaste starten var ute i monté och blev avslagen precis på linjen. Man meddelade även efteråt att Alert Vendil tappade en sko under loppet och inte kunde brukas för fullt. Prestationen var ändå ett formbesked och nu när man återgår till sulky igen är det många hästar som tänder till lite extra. Alert Vendil är kvick på speed och skulle man få smyga med i ryggarna ikväll längs vägen kommer man passera många tillslut. Endast 3% i skrivande stund.

Nämner även 5 Tour Eiffel som i den senaste starten galopperade när man skulle sätta in attacken. Det fanns gott om krafter obrukade när galoppen kom. Nu är det första starten på över en månad men Tour Eiffel har vunnit med liknande upplägg tidigare. Han tål att göra en hel del själv under loppen och med skickliga Peter Ingves i vagnen ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Eddie The Eagle
Spets efter 500m: 2 Eddie The Eagle
Skrällen: 6 Alert Vendil / 5 Tour Eiffel
Ranking: A 2 B 8,6,5,9,7 C 1,4,3

V86-2 2140m volt
6 Edumette har på sina två starter i livet aldrig varit sämre än tvåa. I tävlingsdebuten vann hon efter att gjort jobbet utvändigt ledaren sista 1300m. Senast fick hon återigen göra grovjobbet sista 700m ute i tredjespår drog då med sig vinnaren i draget. Men Edumette visade bra inställning och krigade hela vägen in i mål, klockan stannade på 1.14 sista 700m. Med springspår på tillägg kan det mycket väl bli så att Edumette sitter i ledningen efter en bit och då är man hästen att slå för övriga. Men samtidigt tål Edumette att göra en del jobb själv och är därför inte beroende av den positionen för att vinna.

2 Deep Sea Fishing är precis som Edumette under fin utveckling och blir bara bättre och bättre för varje start. I den senaste starten travade Deep Sea Fishing nytt rekord och klockades sista 700m till 1,14. Deep Sea Fishing kan öppna bra från start och kommer utmana Edumette om ledningen initialt. Men oavsett är Deep Sea Fishing garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt här.

Nämner även 11 Hard Landing som har stått för flera rappa avslutningar på slutet och trivs när han får smyga med och spara speeden tillslut. Ikväll får man Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är ett plus och det är även inte omöjligt att första segern för Hard Landing bergas ikväll. Gynnas om det blir tempo på loppet.

Min Vinnare: 6 Edumette
Spets efter 500m: 6 Edumette / 2 Deep Sea Fishing
Skrällen: 11 Hard Landing
Ranking: A 6,2,11 B 9,13,10,7,8,14,5 C 1,4,3,12

V86-3 2140m auto
4 Faith Trot är en spännande individ som i somras anslöt till Sybille Tinter träning. Väl där gjorde hon det bra men segrarna uteblev. Efter ett uppehåll gör nu Faith Trot comeback och debut för Per Nordström. Kapacitetsmässigt står Faith Trot sig bra för klassen och om hon bara är väl förberedd för kvällens uppgift kommer hon utmana om segern direkt. Motståndet skrämmer inte nämnvärt och är Per Nordström offensiv från start kommer han kunna sitta i ledningen efter en bit med Faith Trot. Väl i den positionen blir hon sen svår att plocka ner för övriga. Förstahäst.

10 Ingela K. kommer med formen på topp och har vunnit två av de fyra senaste starterna. Utgångsläget kanske inte är det bästa med detta är en dam som trivs när hon får följa med i ryggar och skara speeden in i det sista. Med rätt lopp ikväll är Ingela K. med och utmanar om segern här.

3 Aperol Broline har felfri aldrig missat pallen men har samtidigt galopperat i två av sina sju starter i livet. I den senaste starten stod hon för en rapp avslutning och nu med den genomköraren i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del tills ikväll. Aperol Broline är en rejäl sort som kommer mer och mer för varje start och skulle hon trava hela vägen ikväll utmanar hon om segern.

Nämner även 2 Haha Ha som efter tre raka andraplatser på kontot kunde ta en efterlängtad seger senast. Formkurvan pekar uppåt och utgångsläget är passande. Haha Ha är kvick iväg från start och är garanterad en fin resa ikväll. Adderar vi därtill Open-Stretch att tillgå på åby är hon i högsta grad segeraktuell ikväll.

Min Vinnare: 4 Faith Trot
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Haha Ha
Ranking: A 4,10,3,2 B 1,8,9 C 5,7,11,6

V86-4 1640m auto
1 Tale Of Jacks kommer till kvällens start med formen på topp. Men man ska komma ihåg att siktet för denna sjuåring är inställt på V75-finalerna den 5 februari. Vilket gör att man som favorit på V86 ikväll känns sårbar. I den senaste starten visade man toppform i en ruskigt kvick avslutning, 08,5 sista 400m och han var nära att ta sig förbi en så skicklig häst som Gooner den sista biten. Men även innerspåret ikväll kan bli en fälla, senast man startade med innerspår slutade det med startgalopp. Kapacitetsmässigt är man såklart ett givet segerbud i loppet men ikväll är jag inne på att man kommer vara passiva från start och istället bruka Tale Of Jacks tillslut och då är man såklart en sårbar favorit på V86 spelet. Givet att gardera.

8 Maverick Dream har fem raka topp-2 placeringar. I den senaste starten var man inblandad i en tuff öppning och blev sen något het på cupen, Maverick slösade med krafterna men krigade hela vägen in i mål och föll med flaggan i topp som tvåa i mål. För två starter sedan vann man på bra sätt och formen är på topp. Utgångsläget ikväll blev tufft, men Maverick Dream lär laddas iväg från start trots allt. Han trivs som bäst att få kriga på i hårt jämnt tempo och med en favorit som troligtvis ska brukas tillslut så ska man inte nonchalera Maverick Dream ikväll. Min förstahäst.

3 Fonda Boko är jämn och stabil i sina prestationer. Han vinner däremot inte på beställning och behöver numera sitt lopp på rulle. Men skulle Fonda Boko få smyga med här ikväll och spara speeden tillslut kommer han kunna fälla samtliga tillslut i ett litet startfällt.

Min Vinnare: 8 Maverick Dream
Spets efter 500m: 8 Maverick Dream
Skrällen: 3 Fonda Boko
Ranking: A 8,1 B 3,4,7,6 C 2,5

V86-5 3140m volt
3 Digital Indy är ett tydligt drag i loppet här. För två starter sedan skrällde man när Digital Indy besegrade både Pacific Face och Maestro Crowe. Efter detta testade man i den senaste starten på V75 och där visade man fortsatt form i en vass avslutning. Ikväll är utgångsläget bra och oavsett om man kan köra sig till ledningen tidigt eller inte så är man garanterad ett bra lopp. Motståndet skrämmer inte heller på förhand och till endast 8% är spelvärdet högt.

4 Cambria lever på sin styrka och trivs således över den långa distansen. Formen är uppåtgående, för två starter sedan var han tvåa i mål i ett V75-lopp där ncredible Wine satte nosen först, men diskades i efterhand för trängning. Senast var man tvåa bakom Kimi di Quattro och ikväll kommer man utmana om segern på nytt och skulle inte bli förvånad om man äntligen får full utdelning på formen.

2 Amore Passo V.W. står perfekt inne på start i loppet. Detta är en rejäl åttaåring som står sig bra för sin klass och hade imponerande fem raka segrar på kontot innan han nu på slutet varit struken i två tilltänkta starter. Detta gör såklart formen svårbedömd med har tränaren Lars Brindeborg förberett sin travare väl inför ikväll kan han bli svår att rå på.

Nämner även 6 Keegan Trot som utvecklats och blivit mer stabil på slutet. Distansen är ett plus för Keegan Trot och skulle han leva upp till sin fulla potential här ikväll kommer man vara långt framme.

Min Vinnare: 3 Digital Indy
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Appaloosa
Ranking: A 3,4 B 2,6,10,9,8 C 11,5,1,7

V86-6 2140m volt
8 Strong Heartbeat är numera sex år, men detta är en individ som inledde sin tävlingskarriär på ett imponerande sätt med sex segrar på sina sju första starter. Men efter det har karriären inte fortsatt i samma spikraka riktning och det kan förklaras med att Strong Heartbeat galopperat en hel del i sin karriär. Men att kapacitet finns har han visat flera gånger och ser man bara till fart och kunnande så är Strong Heartbeat hästen i gänget ikväll. Ikväll är det dock comeback efter ett längre uppehåll och formen är svårbedömd, men tränaren Jörgen Westholm har haft bra träningsförutsättningar hela vinter och jag räknar med att Jörgen försatt Strong Heartbeat i väl författning inför ikväll. Förstahäst.

9 S.G.Kingstone är inte helt att lita på, men han kommer från formstallet Roger Walmann där allt verkar gå på räls för tillfället. Han har varit ute i tuffa sammanhang på slutet och skulle S.G.Kingstone se till att hålla sig i trav hela vägen ikväll finns styrka som kommer räcka långt. Skulle det dessutom häxa lite för Strong Heartbeat är S.G.Kingstone given i segerstriden.

Nämner även 3 Wagger Zacker som är ett säkrare kort när det gäller att hålla sig till trav. I den senaste starten blev man tilldelad segern i efterhand då hästen som satte nosen först över linjen blev nedflyttad en placering. Formkurvan är i stigande och från ett bra utgångsläge är man hästen att slå för de två ovan nämnda initialt.

Min Vinnare: 8 Strong Heartbeat
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 S.G.Kingstone
Ranking: A 8,9,3 B 10,6,11,4,7,1 C 12,2,5

V86-7 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Staro Leonardo. Detta är en av få hästar i loppet som kommer med form och dessutom har han fått ett gynnsamt utgångsläge. Staro Leonardo har segrat i fyra av sina sex senaste framträdanden och besitter egenskapen att både ha stryk och speed. Man hade siktat på en start i Sylvesterloppet på nyårsafton men dit räckte inte startpoängen. Istället var man i den senaste starten ute i ett lopp där man startade med tillägg och blev dessvärre tempotorsk den gången och kom aldrig in i matchen. Ikväll kan kusk och tränare Joakim Lövgren välja lite när det gäller taktiken och oavsett hur upplägget blir för Staro Leonardo så är man ett givet segerbud i loppet och jag spikar.

Motbud
10 Valokaja Hindö är härdad på V75 och lever på sin speed som alltid biter bra tillslut. I ett lopp som detta kan man få ett lopp på rulle som passar Valokaja Hindö perfekt. Stämmer det bara med positionerna och tempot under loppet ikväll kommer man fälla många den sista biten.

Nämner även 7 Zenit Brick som nu har lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Formkurvan är framflyttad nu och för den som garderar loppet är detta en tänkbar skräll att betala för.

Min Vinnare: 3 Staro Leonardo
Spets efter 500m: 3 Staro Leonardo
Skrällen: 7 Zenit Brick
Ranking: A 3 B 10,7,12,5,4,2 C 6,9,8,11,1

V86-8 1640m auto
Vi avslutar med att ta ställning från bricka tolv över 1640m!? Jag kommer spika 12 Charming Kronos. Detta är ytterligare en individ som kommer från formstallet Roger Walmanns. Detta är en individ som visat upp kvaliteter som kommer räcka i de större loppen framöver. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna. För två starter vann man enkelt med krafter sparade i mål och i den senaste starten vann man från ledningen via 12,5 sista 800m. Charming Kronos kommer med formen på topp och trots att utgångsläget inte är det bästa så har man Örjan Kihlström i vagnen. Han kommer man kunna sätta in attacken i slutkurvan och sen bara måttar han in segern tillslut. Spik.

Motbud
5 Baula visade upp bra kunnande i en V75 start näst senast, då höll man starkt hela vägen in i mål trots en tuffare resa. Motståndarna hette Eight Hour, Alhambra Mail och Devs Daffodil. Senast gjorde man comeback efter ett uppehåll och satt då fastlåst med gott om krafter kvar i mål. Ikväll är motståndet lämpligare och från bricka fem bakom bilen är man den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är man också hästen att slå för övriga. Intressant också att det är anmält amerikansk vagn för första gången. Givna motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 6 Chiclet som galopperade tidigt som betrodd på V75 i den senaste starten. Gången före vann man på bra sätt från ledningen. Med bibehållen form och felfri avgång så kommer man kunna utmana om ledningen initialt och därmed om segern också.

Min Vinnare: 12 Charming Kronos
Spets efter 500m: 5 Baula
Skrällen: 6 Chiclet
Ranking: A 12 B 5,6,3,7,1,4 C 10,9,11,2,8

Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Bollnäs 25/1

25 Januari 2022 - 09:42

Dagens Dubbel Bollnäs 25/1

DD-1 2.4.8
DD-2 2 Backwood’s Boogie

3 rader x 100kr = 300kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m Auto
2 Ruger en rejäl häst som vann på 1.13.9 över medeldistans senast och kommer med tre raka segrar till den här starten och han blir definitivt att räkna med nu också. Han möter dock några tuffa konkurrenter och den korta distansen tror jag inte är något plus. Kommer han till ledningen är det förmodligen en toppchans men den positionen tror jag är upptagen av 4 Katalonia.

8 Likeaboss är en mycket värdig motståndare som faktiskt är obesegrad på fem försök och utan strul från ett spår långt ut på vingen är han med och gör upp om det igen. Han har visat att han tål att göra jobb på egen hand om det krävs och om han hanterar bilstart på ett bra sätt blir jag inte förvånad om han kliver runt dom tillslut.

4 Katalonia står väldigt bra inne på pengarna och har fått ett perfekt spår bakom bilen. Hon är snabb från start och går som allra bäst när hon får gå utan ryggar och från ledningen över hennes favoritdistans blir hon inte lätt att besegra.

Min Vinnare: 2 Ruger
Spets efter 500m: 4 Katalonia
Skrällen: 4 Katalonia
Rankingen A:2.8.4 B:9.1.6.3.10 C:5.7

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
2 Backwood’s Boogie får tipset i loppet och blir också min spik inom DD-spelet. Som jag läser loppet kommer han att komma till ledningen nu och han går ner i klass nu. Han har gjort det bra varje gång på slutet och var bra som tvåa bakom klass-hästen La Verite senast och var före en så pass bra som Habrik Am i mål. Om man når ledningen låter det som att man vill testa att köra i den positionen nu när motståndet är lämpligare och då blir han mycket svårslagen. 

1 Hemisphere har högst kapacitet i fältet men han är inte helt okomplicerad och svår att räkna på. Han fullföljde helt ok som fyra senast och löser det sig bara från innerspåret är det ett motstånd som han normalt har bra chans emot. Det finns dock en klar risk att han blir över från start och får problem med positioner och han måste ha lite tur under vägen.

Jag vill även betala för urstarka 12 M.T Montpellier. Senast kopplade han greppet om loppet med knappa halvvarvet till mål men han orkade inte hålla ihop travet hela vägen och galopperade över upploppet. Läget är såklart inte det bästa men har har styrkan som sitt vapen och skulle det bli lite körning där framme kliver han förbi de flesta till slut.

Min Vinnare: 2 Backwood’s Boogie
Spets efter 500m: 2 Backwood’s Boogie
Skrällen: 12 M.T Montpellier
Rankingen A:2.1.12 B: 6.4.10.5.7.11 C:9.3.8

Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V64 Tips Bollnäs 25/1

25 Januari 2022 - 09:24

Bollnäs står som värd för V64 på tisdag kväll och omgången blev extra kryddad av att det blev favoritbetonat under måndags V64 och vi får ytterligare en jackpot-omgång. Jag spelar med en spik i omgången, Timotejs Hasse i v64-2.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Bollnäs 25/1
V64-1 4.7
V64-2 7 Timotejs Hasse
V64-3 1.2.4.7.10.11.12
V64-4 3.5.6.8.9.12
V64-5 2.4.8
V64-6 1.2.12

756 rader x 1 kr = 756 kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Bollnäs 25/1
DD-1 2.4.8
DD-2 2 Backwood’s Boogie

3 rader x 100kr = 300kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Auto
Jag inleder omgången med ett lås på 4 Zinco Jet och 7 Betting Rebel.
Som jag läser loppet ser jag två tänkbara scenarion på förhand. Det ena scenariot är att Rikard N Skoglund laddar iväg från start med 7 Betting Rebel och får överta ledningen från 1 Up To Me eller 2 Lady Zappa. Om han får överta ledningen tror jag inte att någon kommer att sätta upp tempot utvändigt och vid normal författning bör han ha en mycket bra chans att leda från start till mål.

Det andra scenariot som jag ser är att 7 Betting Rebel får svar av 1 Up To Me eller 2 Lady Zappa och då blir det förmodligen bra tempo på loppet med Betting Rebel i dödens och det skulle gynna 4 Zinco Jet extremt mycket. Zinco Jet är som allra bäst när han får gå ett lopp på rulle och behöver få det lite serverat för att komma till sin rätt. När han får rätt lopp har han en rejäl speed till slut och då tror jag inte att någon i det här fältet kan stå emot honom över upploppet.

Min Vinnare: 7 Betting Rebel
Spets efter 500m: 7 Betting Rebel / 1 Up To Me / 2 Lady Zappa
Skrällen:
Rankingen A:7.4 B:2.1.3 C:5.6.8

V64-2 2140m Volt
7 Timotejs Hasse är ett fartfyllt kallblod som kommer med fem raka segrar till den här starten och det ser ut som att han ska ha mycket goda möjligheter att förlänga den segersviten. Oskar Kylin Blom kanske inte är snabbast fram av hästarna på tillägg men oavsett tycker jag att han bör ha så pass mycket respekt med sig att han sitter i ledningen efter en bit och sedan tror jag loppet är över. Spik.

9 Farmpilot vann 2/5 lopp under fjolåret och har fått ett passande springspår på tillägg. Det som skulle kunna öppna upp loppet är om Jessica Sidbäck kommer iväg Snabbare från start än favoriten och vill köra i ledningen. Jag tror ändå att man är väldigt nöjd med ryggen på Timotejs Hasse eftersom man inte har startat sedan i september.

Vill man ändå gardera den stora favoriten nämner jag 1 Slotts Dronninga som kommer få en passande resa på innerspåret och hon är inte så tokig i grund och botten.

Även 6 Önnes Saga har visat bra fart och hon tog karriärens första seger näst senast på ett bra sätt. Spår fyra i volten känns dock högst osäkert för den här hästen som har väldigt lätt att ta till en galopp.

Min Vinnare: 7 Timotejs Hasse
Spets efter 500m: 7 Timotejs Hasse / 9 Farmpilot
Skrällen: 1 Slotts Dronninga
Rankingen A:7 B:9.1.6.2.11.10 C: 3.5.8.12.4

V65-3 2140m Volt
10 Invidia är bra för den här typen av lopp och om hon presterar på topp ska det vara en vettig chans att vinna även den tunga vägen. Näst senast vann hon enkelt från positionen utvändigt om ledaren och senast fick hon aldrig riktigt fritt från ryggen på Wait What och det fanns troligen en del krafter kvar över mål. Det ser ut som en vettig uppgift på pappret men det finns motbud och jag vill gardera.

7 Wait What visade form senast när hon vann från ledningen i samma lopp som Invidia senast. Nu blir det knappast någon ledning men intrycket senast var bra och med rätt resa ska hon göra sig gällande nu också.

2 Mercedes Hall var på pallen vid fem av sina sex starter under sin säsong som treåring och har ett fördelaktig läge nu gentemot sina värsta konkurrenter. Hon gör årsdebut nu och har inte startat på ett par månader men om hon är väl förberedd kan den här rejäla hästen bli svår att nå från ledningen.

4 Digital Quality är kapabel men mycket osäker och det är tveksamt om hon kliver iväg från det här spåret men vid ett felfritt lopp kan hon absolut vinna ett lopp av den här kalibern.

12 Ella Victorystone är loppets smällkaramell. Jag tycker hon är mycket bättre än vad raden utvisar och med ett springspår borde hon komma iväg bra och hitta en vettig position direkt. Om hon kan få lite draghjälp av någon av de mer betrodda under vägen så är jag inte alls förvånad om hon är med på fotot.

Jag betalar även för 1 Cura Great Success samt 11 Ajlexes Elise.

Min Vinnare: 10 Invidia
Spets efter 500m: 2 Mercedes Hall
Skrällen: 12 Ella Victorystone
Rankingen A:10.7.2 B:4.12.1.11 C:6.13.5.8.9.3

V64-4 1640m Volt
3 Myrsjös Magica är knapp favorit i skrivande stund och det tycker jag är befogat.
Det brukar vara svårt att ta något från tillägg i kallblodslopp över kort distans och med tjugo meters försprång på sina värsta motståndare samt dokumenterad form ser det ut som en lämplig uppgift. Hon har skött sig på slutet men har visat osäkra tendenser tidigare och det är ändå ingen att hålla i handen.

9 Wilda Simon är en bättre häst än Myrsjös Magica och han vann fem lopp under fjolåret och var på pallen vid hela elva tillfällen. Nu gör han årets andra start och borde gått framåt formmässigt i och med montéloppet senast. Det är alltid är svårt att hämta in tjugo meter över kort distans, men kapaciteten finns för att göra det.

12 Järvsö Micke vann fick ett snällt lopp senast i sin nya regi efter att ha varit ifrån tävlandet i ett och ett halvt år. Han vann tre lopp som fyraåring och är kapabel i grund och botten och jag tycker inte han ska nonchaleras i det här sällskapet även om distansen kanske är för kort för att komma in i matchen.

6 Sikvelands Pärla har ett bra utgångsläge och vann på en 27-tid över distansen för ett par starter sedan. Hon borde få en bra resa i den främre träffen och det är inte sällan vinnaren kommer från den främre volten i den här typen av lopp.

8 Lättis har ingen rolig rad och har inte vunnit lopp sedan 2019 men han är fartfylld om han fungerar och trots att man ligger lågt från stallet får han plats på min kupong.

5 Dagslill fick ett tufft lopp senast och var ursäktad den gången. Hon möter såklart några som hon normalt får svårt att slå men det är inte sällan det skräller från den främre volten i den här typen av lopp och hon är lite bättre än vad raden utvisar. Till under 1% tycker jag att hon kan vara värd en markering.

Min Vinnare: 3 Myrsjös Magica
Spets efter 500m: 3 Myrsjös Magica / 6 Sikvelands Pärla
Skrällen: 5 Dagslill
Rankingen A:3.9 B:12.6.8.5 C:11.10.4.2.1.3.7

V64-5 1640m Auto
2 Ruger en rejäl häst som vann på 1.13.9 över medeldistans senast och kommer med tre raka segrar till den här starten och han blir definitivt att räkna med nu också. Han möter dock några tuffa konkurrenter och den korta distansen tror jag inte är något plus. Kommer han till ledningen är det förmodligen en toppchans men den positionen tror jag är upptagen av 4 Katalonia.

8 Likeaboss är en mycket värdig motståndare som faktiskt är obesegrad på fem försök och utan strul från ett spår långt ut på vingen är han med och gör upp om det igen. Han har visat att han tål att göra jobb på egen hand om det krävs och om han hanterar bilstart på ett bra sätt blir jag inte förvånad om han kliver runt dom tillslut.

4 Katalonia står väldigt bra inne på pengarna och har fått ett perfekt spår bakom bilen. Hon är snabb från start och går som allra bäst när hon får gå utan ryggar och från ledningen över hennes favoritdistans blir hon inte lätt att besegra.

Min Vinnare: 2 Ruger
Spets efter 500m: 4 Katalonia
Skrällen: 4 Katalonia
Rankingen A:2.8.4 B:9.1.6.3.10 C:5.7

V64-6 2140m Auto
2 Backwood’s Boogie får tipset i loppet och blir också min spik inom DD-spelet. Som jag läser loppet kommer han att komma till ledningen nu och han går ner i klass nu. Han har gjort det bra varje gång på slutet och var bra som tvåa bakom klass-hästen La Verite senast och var före en så pass bra som Habrik Am i mål. Om man når ledningen låter det som att man vill testa att köra i den positionen nu när motståndet är lämpligare och då blir han mycket svårslagen.

1 Hemisphere har högst kapacitet i fältet men han är inte helt okomplicerad och svår att räkna på. Han fullföljde helt ok som fyra senast och löser det sig bara från innerspåret är det ett motstånd som han normalt har bra chans emot. Det finns dock en klar risk att han blir över från start och får problem med positioner och han måste ha lite tur under vägen.

Jag vill även betala för urstarka 12 M.T Montpellier. Senast kopplade han greppet om loppet med knappa halvvarvet till mål men han orkade inte hålla ihop travet hela vägen och galopperade över upploppet. Läget är såklart inte det bästa men har har styrkan som sitt vapen och skulle det bli lite körning där framme kliver han förbi de flesta till slut.

Min Vinnare: 2 Backwood’s Boogie
Spets efter 500m: 2 Backwood’s Boogie
Skrällen: 12 M.T Montpellier
Rankingen A:2.1.12 B: 6.4.10.5.7.11 C:9.3.8

Lycka till 
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Mantorp 24/1

24 Januari 2022 - 12:21

DD-tips Mantorp Måndag 24/1

DD-1 3,8
DD-2 1,2,3,4,9,10

10 rader x 20kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m volt
8 Akela Play var ute på V75 i den senaste starten, det var ett tufft lopp på pappret och Akela Play fick ett fint lopp i rygg på ledaren men kunde inte hänga på den ryggen hela vägen in i mål. Ikväll är motståndet betydligt mer överkomligt och även om det är vissa frågetecken kring vart han befinner sig på formkurvan så så ska Akela Play ses som ett givet segerbud här.

På start hittar vi 3 Solkattens Eros som i den senaste starten fick en fin resa och tackade för det genom att spurtade till seger. Ikväll är man den troliga ledaren av loppet på start och kommer i den positionen sen leda loppet länge. Ulf Ohlsson som sitter i vagnen känner hästen väl och ekipaget ska streckas tidigt på kupongen.

Skrällen är 1 Keylor Navas som kommer utmana 3 Solkattens Eros om ledningen initialt och lyckas han försvara innerspåret så talar statistiken för en bra prestation. Keylor Navas har två segrar och två andraplatser på fyra försök i ledningen. Men oavsett om man håller upp innerspåret eller inte är man garanterad ett bra lopp och till endast 3% kan detta vara kioskvältaren i omgången.

Min Vinnare: 8 Akela Play
Spets efter 500m: 3 Solkattens Eros / 1 Keylor Navas
Skrällen: 1 Keylor Navas
Ranking: A 8,3 B 1,6,9,10,2 C 5,4,7

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
3 Image Rapida var ute på V75 senast och gjorde det då bra som tvåa bakom Champ Lane. Formkurvan pekar uppåt för denna sjuåring som på de fyra senaste starterna inte varit sämre än tvåa i mål. Image Rapida är en vass avslutare och skulle han kunna få lifta med i passande ryggar här ifrån ett bra utgångsläge från start så är jag säker på att Erica Sjöström som sitter i vagnen kommer passera många den sista biten. Dock måste man erkänna att det såklart är ett minus jämfört med proffskuskar som Ulf Ohlsson, Carl Johan Jepson och Adrian Kolgjini som hon tampas med ikväll.

4 Free Bird har nu gjort två starter på svensk mark och Free Bird har gjort det bra i båda starterna. Senast avslutade han rappt ute i spåren och det räckte till en andraplats, gången före visade han återigen upp sin vasa avslutning. Klockan stannade på 11,6 sista 800m och det räckte för att sätta nosen först över linjen. Free Bird är kvick iväg från start vilket gör att kusken Adrian Kolgjini har valmöjligheter från start. Ska han ladda mot ledningen eller spara speeden tillslut? Oavsett taktik är man i högsta grad segeraktuell ikväll.

1 Sato får skickliga Carl Johan Jepson upp i vagnen ikväll, vilket måste ses som ett klart plus inför kvällen. Dock kommer ekipaget få förlita sig på turen härifrån, han kommer inte kunna försvar innerspåret från start. Men skulle det lösa sig längs vägen är detta en polle som kan flytta på sig tillslut. Bli farlig med lugga.

Min Vinnare: 3 Image Rapida
Spets efter 500m: 4 Free Bird
Skrällen: 1 Sato
Ranking: A 3,4 B 1,10,9,2,6 C 12,8,5,7,11

Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: