DD Tips Åby 12/1

Publicerad på 12 Jan 2023 - 11:02

DrTrav

DrTrav

12 Jan 2023 - 11:02

DD-tips Åby Torsdag 12/1

DD-1 2,3,4,8,9,11
DD-2 6 Cheeky Doc

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m volt
4 Wingait Henke är en speedig individ som kan öppna mycket kvickt. Ikväll är utgångsläget snävt, men Wingait Henke har öppnat kvickt från snäva utgångslägen tidigare. Nu kommer dessutom Håkan K Perssons häst med två lopp i kroppen och bör ha en formkurva som pekar uppåt. Senast satt han fast med sparade krafter över linjen Kort distans ses som en fördel och skulle Wingait Henke hitta till spets är detta hästen att slå för övriga.

3 Black Mission har sett spännande ut på slutet. Vid flera tillfällen har han gått imål med sparade krafter och nu på just Åby där det är enklare att få fritt jämfört med andra banor så kan det vara dags för en urladdning ikväll. Till endast 8% håller jag honom högt bakom favoriten.

Med 20m tillägg startar 8 Baron Gift som trots sina tio år ser ut att vara påväg att hitta formen igen efter sitt långa tävlingsuppehåll. För två starter sedan satt han fast med sparade krafter. Detta är en individ som gynnas med lite överpace på loppet. Baron Gift har ett tungt slutvarv att tillgå och till låg procent är detta en tidig skräll att betala för.

Min Vinnare: 4 Wingait Henke
Spets efter 500: 4 Wingait Henke
Skrällen: 8 Baron Gift
Ranking: A 4 B 3,8,11,9,2,10,5 C 1,6,7

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Kvällen spik på DD blir 6 Cheeky Doc som senast var ute i ett tufft V75-lopp, väl i loppet och höll godkänt. För två starter sedan vann han på bra sätt via 12,8 sista 800m. Cheeky Doc kan öppna helt okej från start och äv en om han inte är snabbast iväg den första biten så är jag inne på att 2 Stommens Erik kommer släppa förbi sig honom i första sväng. Väl i ledningen är jag sen inne på att segerchansen ska vara god och jag spikar.

Motbud
7 Patrick Silvio är en kapabel fyraåring som tränaren Christoffer Eriksson gillar. Han gjorde visserligen bort sig med galopp senast men ser vi till insatsen för två starter sedan när Patrick Silvio vann efter en rejäl avslutning så ska han räknas tidigt ikväll med en liknande prestation. Riskerar dock att behöva göra en del jobb på egen hand här vilket gör att jag tar ställning emot.

Nämner även 2 Stommens Erik som är den troliga ledaren initialt. Men han ska inte köras i den positionen. Men väl ni rygg på ledaren är man här på Åby garanterat fitt tillslut och med tanke på Stommens Erik speed så är han en given skräll vid gardering.

Min Vinnare: 6 Cheeky Doc
Spets efter 500: 6 Cheeky Doc
Skrällen: 2 Stommens Erik
Ranking: A 6 B 7,2,8,11,10,9 C 3,4,5,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto