DD Tips Åby 14/11

Publicerad på 14 Nov 2021 - 10:41

DrTrav

DrTrav

14 Nov 2021 - 10:41

Dagens Dubbel Åby 14/11

DD-1 10 Audrey Effe
DD-2 8 Global Warrior

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1- 3140m Volt
Här hittar jag min spik på DD och jag tror att det är dags för Björn Goops italienska nyförvärv 10 Audrey Effe att inkassera sin första seger på svensk mark. Hon visade att hon passar bra över lång distans senast när hon gick 1.12.6 över 2640m och motståndet den här gången är betydligt mer överkomligt. I sina första två starter på svensk mark har hon mött hästar som Brother Bill, Milligan’s School, Disco Volante, Hevin Boko med flera och hon går ner rejält i klass nu. Värsta motståndaren på förhand 7 Eenymeentminymoedk är dessutom missgynnad av distansen och saknar den där riktiga toppformen för dagen.

Motbud
7 Eenymeenyminymoedk är en bra dansk häst från stall Flemming Jensen som nu ska provas över lång distans i ett test inför ett tänkt Frankrike-äventyr i vinter. Flemming Jensen kommer förmodligen att komma iväg Snabbare från tillägg än favoriten och det är ingen omöjlighet att han kör framåt tidigt för att överta ledningen och då ska han besegras från den positionen. Jag tycker dock inte att formen är där för dagen och jag tror ändå det blir svårt att hålla undan för favoriten över tre varv.

3 Omega Superstar tror jag är den som kommer vara ikapp hästarna på den främre volten först och Robert Bergh borde kunna få överta ledningen efter en bit och sedan får vi se om man vill köra i den positionen eller överlåter ledningen till Flemming Jensen i ett senare skede. Hon är inte helt att lita på men hon kan mycket i sina ljusa stunder och den långa distansen borde vara en fördel. Skrällbud.

Min Vinnare: 10 Audrey Effe
Spets efter 500m: 3 Omega Superstar / 7 Eenymeenyminymoedk
Skrällen: 3 Omega Superstar.
Rankingen A: 10 B:7.3.4 C:6.9.1.5.8.2

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
Jag avslutar DD med att spika 8 Global Warrior. Det är såklart inte optimalt med spår 8 över kort distans men jag gillar verkligen intrycket i de två senaste starterna och han har haft otur i loppen. Näst senast drogs han bakåt av trötta ryggar men när han väl fick fritt var avslutningen av högsta sort. Senast satt hon fast med allt sparat över upploppet och det känns som att han är klart på gång nu. Det finns många startsnabba hästar invändigt och jag tror att det kommer bli körning från flera håll från start och hittar han bara ner i ett vettigt slagläge från sitt startspår tror jag att han har en bra chans att spurta ner sin konkurrenter när krutröken har lagt sig. Nu blir det bike för första gången i karriärens 46e start vilket borde kunna ge en bra effekt och jag tror det här är en bra chans.

Motbud
1 Armangnac är snabb från start och skulle han försvara sitt innerspår är det en stark utmanare. Han är ute över sin bästa distans och trivs som allra bäst när han får springa på i ledningen i sitt egna tempo utan ryggar och han skulle kunna hålla undan från ledningen om körningen uteblir. Han utmanas dock av såväl Get 4 Ready On Tour samt 5 Hennessy Boko från start och det kan bli stumma ben till slut.

5 Hennessy Boko vann den tunga vägen över aktuell distans för tre starter sedan och tål att göra jobb under vägen. Inget han väl undgått hur bra Joakim Lövgrens hästar går för dagen och han är med där framme och slåss om segern.

Jag nämner även 7 Cruise som känns formstark och till den här starten ska han maxas i balansen och tävla barfota runt om samt med bike. Precis som min spik skulle han gynnas av ett högt tempo och klaffar det med positioner kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

Min Vinnare: 8 Global Warrior
Spets efter 500m: 1 Armangnac / 4 Get Ready On Tour / 5 Hennesy Boko
Skrällen: 7 Cruise
Rankingen A:8 B:1.5.7.4.6.10 C: 2.3.9

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto