DD Tips Åby 2/6

Publicerad på 2 Jun 2022 - 09:54

DrTrav

DrTrav

2 Jun 2022 - 09:54

Dagens Dubbel Åby 2/6

DD-1 5 Primadonna Tile
DD-2 3.4.6

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m Auto
5 Primadonna Tile är en talangfull häst som tyvärr har haft en del skadebekymmer och inför senast hade hon bara gjort en start på närmare ett år och gjorde comeback efter sju månaders frånvaro. Det var en årsdebut med mersmak när hon vann ett lopp över kort distans i Tingsryd och även om hon fick ett perfekt serverat lopp var intrycket bra. Nu är det lång distans och det tror jag egentligen bara är en fördel för den här stora hästen. Det är möjligt att hon kan köra sig till ledningen efter en bit men med tanke på hur fin Denco’s Rioja var från den positionen näst senast talar mycket för att hon får göra jobbet utvändigt om ledaren. Hon kan vinna den vägen också men det är väl tufft att begära det efter alla skadebekymmer och jag tar med ett par hästar till. Spik på DD. 

1 Denco’s Rioja var mycket bra när hon vann ett lunchlopp från ledningen på Solvalla näst senast och jag tycker hon växer ett par klasser i ledningen. Nu är det perfekta förutsättningar och det är inga raketer från start utvändigt och Kim Eriksson borde ha bra chans att nå spets. Nu ska hon ut över lång distans för första gången och det är möjligt att man släpper ledningen men jag tycker som sagt att hon är som allra bäst med tätkänning och jag hoppas att man vill prova i den positionen.

10 Peak Princess skulle gynnas om det blir överpace på loppet. Hon var klart bra vid segern för tre starter sedan och senast gick hon fort över upploppet från ett hopplöst utgångsläge över kort distans.

Min Vinnare:5 Primadonna Tile
Spets efter 500m: 1 Denco’s Rioja / 5 Primadonna Tile
Skrällen: 10 Peak Princess
Rankingen A:5.1.10 B:13.6.9.6.15.8.3 C:14.12.4.7.2.11

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
3 Boston Trio känns som en sund tipsetta. Jag tycker han går ner lite i klass till den här starten och är bättre än raden men faktum är att han ännu inte har vunnit på svensk mark och det är kanske inte den statistiken man vill ha på en häst som är relativt klar favorit i skrivande stund. Det är möjligt att Kim Eriksson kan köra fram till ledningen och då talar mycket för att han rinner undan men jag hoppas att Gustav Johansson vill testa i ledningen med 4 Valour Kronos som jag tycker såg formstark ut senast.

6 Starbec’s A To Z. kan väldigt mycket i sina ljusa stunder och han genomförde en årsdebut med mersmak senast. Han kan hamna lite på vingel från start eftersom han inte är speciellt snabb ut men han går desto fortare till slut. Det blir barfota runt om igen, vilket gör den här hästen många meter bättre och han är självskriven på kupongen.

4 Valour Kronos är snabb från start och är min klara spetsfavorit i loppet och det hade varit intressant att se honom i ledningen. Nu är vi ju dock på Åby och det är möjligt att Gustav Johansson vill överlåta ledningen för att köra till slut via open stretch.

1 Milos Ganador är knepig och har lätt till galopp men när han fungerar duger han långt i den här typen av lopp. Läget blev perfekt och han borde kunna få en passande resa på innerspåret och spara på sin speed till slut.

2 Global Workaholic startade med fel förutsättningar senast och den starten är bara att glömma. Han höll klart bra från positionen utvändigt om ledaren näst senast och borde sitta bra till direkt från det här utgångsläget.

Min Vinnare:3 Boston Trio
Spets efter 500m: 3 Boston Trio / 4 Valour Kronos
Skrällen: 1 Milos Ganador
Rankingen A:3.6.4 B:1.2.9.12 C:5.7.8.11.10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto