DD Tips Åby 22/4

Publicerad på 22 Apr 2022 - 14:25

DrTrav

DrTrav

22 Apr 2022 - 14:25

DD-tips Åby Fredag 22/4

DD-1 1,4,5,7,10
DD-2 10 Imhatra Am

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
4 Felix Orlando imponerade verkligen under fjolåret med över 2,7 miljoner intjänat. Han vann både borta och långa E3 och visade sig besitta både den rätta inställningen men även startsnabbhet som gjort att han ofta fått fina lopp. Ikväll är han den troliga ledaren av loppet på nytt och väl i den positionen är han sen hästen att slå. Felix Orlando visade även bra form senast när han vann på överlägset sett från spets. Given förstahäst här.

7 Usain Lobell är en spännande gäst från Nederländerna. Han vann fem av åtta lopp under 2021 och var även på väg att vinna årsdebuten senast men det blev en snöplig galopp till slut. Kapaciteten är hög hos Usain Lobell och det ska bli spännande att följa vad han kan uträtta på svensk mark framöver. Trots bricka sju ikväll måste Usain Lobell räknas tidigt till endast 7%.

10 Global Concept visade även han upp bra kunnande under 2021 men fungerade inte i årsdebuten senast då det blev galopp. Vissa frågetecken finns inför ikväll men skulle han nu med lopp i kroppen prestera en normal prestation räcker det långt. Jörgen Westholm har även fin form på stallet för dagen och Global Concept ska utrustas med en amerikansk vagn vilket är spännande.

Nämner även 1 Indy Rock som var fyra i Kriteriet och tvåa i Breeders’ Crown under 2021. Ikväll startar man från ett innerspår vilket skulle kunna bli en fälla för Johan Untersteiners häst. Han har en del humör och uppträder inte alltid rumsrent. Men kapacitet finns hos Indy Rock och skulle han fungera från innern här ska han inte nonchaleras i segersnacket.

Min Vinnare: 4 Felix Orlando
Spets efter 500m: 4 Felix Orlando
Skrällen: 7 Usain Lobell
Ranking: A 4 B 7,10,1,5,2,3 C 6,9,8

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
10 Imhatra Am är min förstahäst i loppet. Senast fick han göra jobbet utvändigt om 3 A Perfect Face men höll starkt hela vägen och gick i mål som tvåa. Under 2021 slutade han trea Breeders’ Crown och sprang in över 1,4 miljoner. Imhatra Am är en tuff märr som tål att göra en hel del jobb på egen hand men har återigen fått ett missgynnande bakspår. Däremot har hon nu två lopp i kroppen och formtoppen borde vara nära. Jag är inne på att Imhatra Am kan få revansch ikväll på A Perfect Face och till 20% är detta mitt första val i loppet och spik på DD. 

 A Perfect Face är det givna motbudet till Imhatra Am. Hon har inlett året med två raka segrar och har visat fin utveckling på slutet. Hon är dessutom kvick iväg från start och ses som den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är sen segerchansen bra pånytt.

Nämner också 9 Global Confession som ska bli spännande att följa i år. Hon missade en del av året i fjol och har en hel del att hämta nu under 2022. Hon kommer nu med två raka segrar på kontot och vi vet fortfarande inte vart hennes fulla kapacitet är. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången och för den som vill ha en skräll i avslutningen är Global Confession tidig till 9%.

Min Vinnare: 10 Imhatra Am
Spets efter 500m: 3 A Perfect Face
Skrällen: 9 Global Confession
Ranking: A 10,3 B 9,5,4,8,6 C 2,1,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto