DD Tips Åby 6/1

Publicerad på 6 Jan 2022 - 00:41

DrTrav

DrTrav

6 Jan 2022 - 00:41

Dagens Dubbel Åby Torsdag 6/1

DD-1 1 Akela Play
DD-2 4.2.10

3 Rader x 50 kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2640m Auto
Som jag läser loppet kommer 1 Akela Play försvara sitt innerspår för att sedan överlåta ledningen till 7 Lucifer Sam. Akela Play är stark och trivs över distansen men han har även en vass speed att använda sig av vilket han inte minst visade när han var trea på V75 i oktober och jag tror att han har goda möjligheter att vinna det här loppet via open stretch. DD-Spik.

7 Lucifer Sam är härdad mot kullens bästa hästar efter att ha varit ute i försök till såväl Svensk Travderby och tuffa Breeders Crown-lopp. Senast satt han fast med gott om krafter kvar mellan hästar och såg pigg ut och nu tror jag Johan Untersteiner provar framåt direkt. Han har gått i ledningen vid två tillfällen tidigare vilket har resulterat i två segrar och han är en stark utmanare.

10 Vasco möter ett lämpligt motstånd men jag tycker inte att han var något extra i debuten för Robert Bergh senast. Det var dock första starten på flera månader och det är möjligt att han var lite ringrostig och kommer vara rejält förbättrad nu. Läget blev inte det bästa men om han löper upp till sitt kunnande är det ett sällskap han mycket väl kan runda.

5 Explosive Peak är en segervan häst som vann på ett bra sätt hemma i Danmark näst senast och senast fick han inte riktigt fritt över upploppet i skarp konkurrens på Jägersro.

3 Strong Lover var inget extra senast men kan mer än han vad han visade då. Han känns fin hemma i träning och vann två raka lopp vid samma tidpunkt under fjolåret.

Min Vinnare: 1 Akela Play
Spets efter 500m: 7 Lucifer Sam
Skrällen: 3 Strong Lover
Rankingen A:1 B.7.10.3.5 C: 6.9.11.8.4.12.2

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
4 Romero håller jag som spetsfavorit i loppet eftersom 2 Echelon knappast lär vara intresserad av att köra i tät. Han kommer från en övertygande seger från just ledningen och i den positionen blir han svårslagen nu också. Han är inte heller beroende av någon ledning för att vinna loppet och går precis lika bra med rygglopp. Bra uppgift.

2 Echelon älskar open stretch och hittar han ryggen på ledaren är han alltid att räkna med. Han har inte sett lika fin ut i de två senaste starterna när han har tävlat med skor men han har vunnit med skor över distansen tidigare och han är tidig på min kupong.

10 Orkan Von Haithabu imponerade stort i debuten på svensk mark senast när han vann från ett bakspår över kort distans. Motståndet är inte värre nu men det måste alltid klaffa lite från det här utgångsläget.

1 Högstenastalldräng vann från ledningen senast i ett enklare sällskap och såg fin ut. Han har fått två lopp i kroppen och borde vara ännu bättre nu men jag tror inte att han kan utmana om ledningen från start och det är risk att han hamnar en bit ner på sitt innerspår.

5 Roofparty var bra i debuten för Robert Bergh men följde upp det med en klart svagare insats. Han är svårbedömd nu men kunnande för att utmana finns definitivt.

Min Vinnare: 4 Romero
Spets efter 500m: 4 Romero
Skrällen: 5 Roofparty
Rankingen A: 4.2.10 B:1.5.9.8.7 C: 6.3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto