DD Tips Åby 7/5

Publicerad på 7 Maj 2022 - 08:57

DrTrav

DrTrav

7 Maj 2022 - 08:57

DD Tips Åby Lördag 7/5

DD1: 5 Oscar L.A.

DD2: 1,2,3,4,5,8

6 rader x 40 kr = 240 kr


Spelbolag med fasta odds på trav:

bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


Dagens Dubbel 1 - 2140m auto

5 Oscar L.A. imponerade stort i sin årsdebut då han vann från ledningen på hemmabanan Jägersro. Det såg även ut att finnas en hel del sparade krafter i Oscar L.A. när han passerade mållinjen den gången. Man var senast ute i Örebro Int'l förra helgen men då blev det dessvärre galopp. Nu jagar man revansch och bilstart idag är ett plus. Oscar L.A kan öppna kvickt och öppnar han som han gjorde i årsdebuten för två starter sedan sitter han troligen i ledningen och väl i den positionen kommer han sen bli svår att plocka ner för övriga.

 6 Unico Broline är en häst som tränaren Sofia Aronssons verkligen fått i ordning och som just nu är i sitt livs form. Han imponerade mycket på mig senast, då travade Unico Broline 1.10,9 över 2140m. Vilket såklart också räckte till en seger. Idag kommer Unico Broline troligtvis behöva göra en del jobb på egen hand men det har han visat sig klara av tidigare. Blir det bara inte en alltför tuff uppgift för Unico Broline kommer han på nytt utmana om segern.

Skrällen är 9 Iceland Falls som är svår att sätta in mot motståndet, nu när hon möter hingstar och valacker. Men intrycket förra veckan när hon skrällde på V75 var tilltalande. Formen är på topp och från bricka nio kommer Iceland Falls på nytt kunna få ett passande smyglopp och detta är en häst som kan flytta på sig kvickt tillslut. Endast 7%.

Min Vinnare: 5 Oscar L.A.

Spets efter 500m: 5 Oscar L.A.

Skrällen: 9 Iceland Falls

Ranking A: 5 B 6,9,10,4,3,1,2 C 8,1,12,7


Dagens Dubbel 2 - 2140m auto

Vi avslutar V75 med finalen av Paralypiatravet, där vinnaren kammar hem 1.500.000kr.

2 Upstate Face har utvecklats i en rasande takt på slutet. 2022 har han dessutom inlett på bästa sätt. För två starter sedan avslutade han kvickt den sista biten och senast vann han på ett imponerande sätt trots ett tungt lopp. Från stallet låter man väldigt påställda och menar att Upstate Face känns som en tickande bomb i träning. Han har även blivit allt kvickare iväg från start på slutet. Ikväll är läget perfekt och det troliga är att Adrian Kolgjini kör sig till spets efter en bit då startsnabba 1 Extreme troligtvis släpper eftersom han är garanterad fritt via Open Stretch tillslut. Väl i ledningen är Upstate Face hästen att slå för övriga.

3 Delia du Pommereux är regerande mästare av Paralypiatravet. Från stallet låter man sig meddela att Delia du Pommereux håller samma form nu som för ett år sedan när hon vann loppet. Hon stod för ett bra lopp senast då hon endast fick se sig slagen av Vivid Wise As och Etonnat. Delia du Pommereux är som bäst när hon får spara speeden och anfalla under sista halvvarvet. Från bricka tre kommer hon kunna hitta ett fint slagläge och när upploppet väl närmar sig kommer det gå undan även i år.

Måste även framhålla 1 Extreme som nu har fått två lopp i kroppen och dessutom är han anmäld barfota runt om. Extreme han kan öppna mycket kvickt och har fått ett perfekt utgångsläge idag. Steen Juul som tränar tror att Extreme kommer gå framåt till dagens start. Den stora frågan är dock om man vill ta emot Upstate Face eller om man släpper och istället intar positionen i rygg på ledaren? Jag är inne på det sistnämnda. Detta tycker jag mig även få bekräftat när Steen Juul nämner att det är viktigt att Extremet inte blir för överambitiös idag, vilket man skulle riskera om man väljer att svara Upstate Face från start. Och även om man släpper ledningen idag så är man garanterad ett bra lopp och via Open Stretch kommer man sen kunna avsluta vasst.

Nämner även 4 Who's Who som alltid går hela vägen in i mål och ska vara uppåt i form nu med loppen i kroppen. Han kan öppna kvickt men visade senast att han inte är helt att lita på när man skickar iväg honom. Jag tror man kommer tar en mer safety start idag och istället sparar speeden tillslut.

Min Vinnare: 2 Upstate Face

Spets efter 500m: 2 Upstate Face

Skrällen:

Ranking A: 2 B 3,1,4,5,8 C 6,9,7,10


Lycka till

DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto