DD Tips Åby 9/10

Publicerad på 9 Okt 2021 - 08:48

DrTrav

DrTrav

9 Okt 2021 - 08:48

DD Tips Åby Lördag 9/10

DD1: 2,4
DD2: 2 Brother Bill

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
UET Grand Prix med 2.000.000kr i förstapris.

Här ska vi få se 4 Calgary Games igen. Detta är en näst intill utomjordisk fyraåring som varit helt omöjlig att stoppa hittills. Åtta raka segrar på kontot hittills och för två starter sedan när han vann Svenskt Travderby så blev man smått kär i både prestationen och hästen. Nu är han storfavorit till segern i Europaderbyt också och det med rätta. Om man väljer att ladda från start återstår att se? Men skulle man bli släppt till tidig ledningen så är såklart segerchansen mycket hög på förhand. Står att det är anmält barfota runt om igen vilket ska ses som ett plus, men håll koll på den informationen närmare spelstopp då det händer att Timo Nurmos ändrar utrustningen på sina hästar närmare spelstopp. Men Calgary Games är favorit här med all rätt oavsett utrustning, men frågan är hur många procent man kan tolerera.

Jag dubblar mitt system med 2 San Moteur. Björn Goops häst är klar spetsfavorit initialt men frågan är vad man väljer att göra i ett andraskede? Nu när man tävlar på Åby. San Moteur har en kapacitet som är mycket hög och är obesegrad från ledningen på fyra försök. Men med tanke på att Open Stretch finns tillgängligt kanske man istället väljer positionen i rygg på ledaren och sen försöker slå av Calgary Games på speed den sista biten. Men jag hoppas man väljer att köra i ledningen. Men oavsett så platsar San Moteur på min kupong då det finns andra spikar att luta sig emot denna lördagen.

Nämner även 3 Hirondelle Sibey som är den hetaste kandidaten av de franska korten i detta loppet. Jean Michel Baudouins fyraåriga sto övertygade när hon vann uttagningen trots en resa utvändigt om ledaren. För den som garderar bredare här är detta ett givet streck att plocka med på kupongen till endast 6%.

Min Vinnare: 4 Calgary Games
Spets efter 500m: 2 San Moteur
Skrällen: 3 Hirondelle Sibey
Ranking: A 4 AB 2 B 3,5,1,7,6 C 8,11,10,8,12

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
Svenskt Mästerskap 2021 med 500.000kr i förstapris.

Men förstahästen i loppet är 2 Brother Bill som kommer från en bra insats senast. Då slutade man tvåa bakom 8 Milliondollarrhyme. Detta är en individ som gillar årstiden och är kvick iväg från start. Han är den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen kommer man sen leda loppet länge. Med flera av de värsta motbuden från sämre utgångslägen så är detta mitt första val i loppet och spik på DD.

10 Very Kronos fick en tuff resa senast och får klart godkänt även om man inte vann loppet. Han trivs över lång distans och ni som följer tipsen vet att detta är en häst jag håller varmt om hjärtat. Trots sitt utgångsläge här är jag inne på att han kommer bli tuff att stå emot den sista biten. Very Kronos vann just det här loppet i fjol på fina 1.11,6 och ska ses med segerchans på nytt.

Nämner även 3 Handsome Brad som satt fast med krafter sparade senast. Krafter som kan komma väl till användning idag istället. Från ett bra utgångsläge kommer Handsome Brad kunna få ett bra lopp.

12 Born Unicorn har inte mött så här tufft motstånd förut men samtidigt är detta en häst med högt kunnande. Han har vunnit sina lopp på övertygande sätt och även om utgångsläget såklart inte är det bästa så kan detta vara en skräll som kan slå till om det blir tempo på loppet.

Min Vinnare: 2 Brother Bill
Spets efter 500m: 2 Brother Bill
Skrällen: 12 Born Unicorn
Ranking: A 2,10 B 3,12,8,6,11,7,4,1,5,9

Lycka till
Dr Trav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto