DD Tips Åby & Solvalla 12/1

Publicerad på 12 Jan 2022 - 11:35

DrTrav

DrTrav

12 Jan 2022 - 11:35

Dagens Dubbel Åby och Solvalla 12/1
DD-1 2 Protector Tile
DD-2 1.2.3.5.6
5 rader x 40 = 200kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet Dagens Dubbel 1 - 2640m Auto
2 Protector Tile blir min spik på DD. Han är kanske ingen raket ut från start men han öppnar över medel och över lång distans på Åby tror jag att man är villiga att överlåta ledningen till Christoffer Eriksson.
Värst emot på förhand är 9 Fighter Simoni men han har ett klart sämre utgångsläge och fick en tuff resa senast och jag är inne på att man vill ge honom en snällare resa nu och jag tror inte att man söker sig framåt till dödens och därför ser jag inte riktigt vem som ska sätta upp tempot utvändigt om min spik. Protector Tile har visat bra form en längre tid och såg pigg ut senast som fyra i ett tufft lopp som Hannibal Face vann. Nu är det lättare emot och från ledningen bör han bli svårpasserad.
Motbud
6 Ninja Zon vann på ett bra sätt på V75 senast efter att ha fått det perfekt serverat och form han rätt resa är han inte borta nu heller men han tål inte att göra allt för mkt jobb på egen hand.
Letar man skräll är 5 Tresexton lite intressant. Han är härdad i V75-konkurrens och är bra när han får spara på sin speed vilket han inte minst visade vid segern i november.
Min Vinnare: 2 Protector Tile
Spets efter 500m: 2 Protector Tile
Skrällen: 5 Tresexton
Rankingen A: 2 B:9.6.3.4 C:4.8.7.1.10
Dagens Dubbel 2 - 2140m Volt
6 Matamoros såg riktigt formstark ut senast som tvåa bakom Capital Gain C.C efter att ha fått gått ute i spåren. Nu har han fått passande förutsättningar eftersom han är snabb från start och har bra möjligheter att hitta till ledningen från sitt springspår. Han har dock inte provat på voltstart så många gånger och att han dessutom tvingas gå med vanlig vagn är ett minus.
Detsamma gäller 2 Xerxes Millpond som som har gjort sina bästa lopp med bike och barfotabalans. Han har annars visat bra form en längre tid men att han måste gå med både skor och vanlig vagn är ett frågetecken. Får han rätt lopp har en vass speed att bruka till slut och ska räknas oavsett.
1 Le Crack Sox är bra för klassen och gör debut i ny regi. Han skulle mycket väl kunna försvara ledningen. Han är inte vässad inför den här starten och man ligger lite lågt på förhand men jag hoppas att Fredrik B Larsson tror på sin häst och kör i ledningen om han kommer dit för i den positionen har han bara förlorat två gånger på sju försök.
3 Hacker Am har jag faktiskt varit lite besviken på men det finns hög kapacitet i den här hästen och nu när han blir helt borttappad på spelet tänker inte jag kliva av tåget. Han var fin vid segern på Romme för fem starter sedan och kan han närma sig en sån prestation igen är han tidig.
5 Solkattens Ferrari är fartfylld och klarar han bara spår fem i volten, vilket skulle kunna bli ett problem är han inte mycket sämre än någon annan här.
9 Prince Will har varit fantastiskt bra senaste två loppen men han har fått snabba pengar på sig och startar med andra förutsättningar nu och jag står över honom den här gången när det är ont om streck kvar i slutet av omgången.
Min Vinnare: 6 Matamoros
Spets efter 500m: 1 Le Crack Sox / 6 Matamoros
Skrällen: 1 Le Crack Sox
Rankingen A: 6.2.3 B:1.5.9.10.11 C: 4.7.8
Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto