DD Tips Åby & Solvalla 15/9

Publicerad på 15 Sep 2021 - 12:18

DrTrav

DrTrav

15 Sep 2021 - 12:18

Dagens Dubbel Solvalla & Åby 15/9
DD-1 5.7.10
DD-2 2.5.7
9 rader x 30kr = 270kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
3 Borups Umami blir förmodligen favorit och han kommer från en seger över kort distans och
kommer han till ledningen och får bestämma kan han mycket väl rinna undan till ytterligare en seger. Det är dock ingen häst som radar upp segrar och jag tycker inte att han har den där riktiga skallen och över medeldistans är jag inte alls övertygad att han orkar hela vägen. Får han dessutom lite massage under loppet tror jag att det kan bli väldigt stumma ben tillslut och han är bra en av flera för mig.
10 Omega Superstar får istället tipset i loppet även om det inte är någon häst jag litar på överhuvudtaget. På slutet har hon dock fått det att stämma allt bättre och har gått felfritt i fyra raka starter och det här är en urstark dam som tål att gå ute i spåren. Jag blir inte förvånad om Robert Bergh sänder framåt mot dödens omedelbart och hon kan mycket väl vinna den vägen om hon fungerar. Senast var hon ute på V75 och slutade trea efter ett snällt lopp på innerspåret och det var ett bra formbesked.
Flemming Jensen har två intressanta hästar på besök och han väljer själv att köra 5 Enforalle P.
Han kan öppna mycket fort från start och utmanar Borups Umami om ledningen initialt och jag tror att han kommer att sitta antingen i tät eller få en passande resa i ryggar på innerspåret. Raden ser inte rolig ut vid en första anblick men jag tycker den är missvisande och han har presterat bra på svensk mark tidigare. Nu ska han dessutom tävla med bike för första gången.
7 Dekanen K är bortvald av Flemming Jensen men är kanske den bättre hästen i grunden av hans två hästar. Han fick ett svårt utgångsläge men det finns mycket inombords i den här hästen och när han startade på Charlottenlund senast hängde han på bra som tvåa bakom Steen Juuls stjärna Festival Of Speed som aldrig har förlorat ett lopp.
12 Global Workaholic radar upp pallplatser utan att få vinna lopp och har aldrig känts bättre enligt tränare Lövgren. Han är såklart lite utlämnad från det här utgångsläget men med minsta klaff med positioner kan han utmana.
9 Keely Queen E.R gick bra på V75 14/8 och gick i mål med fulla linor senast fastlåst i ryggar.
6 Barnacle var ute på V75 senast och är vass på speed om han får ett passande rygglopp.
Min Vinnare: 10 Omega Superstar
Spets efter 500m: 3 Borups Umami / 5 Enforalle P.
Skrällen: 5 Enforalle P.
Rankingen A: 10.5.7.3 B:12.9.6 C: 11.2.13.1.4.8
Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
7 Champ Lane har skyhög kapacitet och har vunnit åtta av sina tolv starter och det råder väl ingen tvivel om att Timo Nurmos har ett fantastisk bra snurr på sina hästar för dagen.
Efter att ha varit borta från tävlandet i knappt ett år har han nu fått börja starta på igen och han har vunnit båda sina lopp efter paus, även om det har varit i enklare sällskap.
Det här en häst som var med i svensk travderby under fjolåret och om Bold Eagle-sonen får det att fungera är det den troliga vinnaren av loppet men jag gillade inte stilen senast och han fick faktiskt startförbud för orent trav. Det är möjligt att Timo Nurmos har trollat och fixat till den biten men det saknas inte motstånd och han har inte råd att ha en sämre dag i det här sällskapet.
5 Sidney Celeber är härdad mot de bästa i kullen och har fått stångas med Calgary Games, Önas Prince med flera och det är lättare emot nu. Formen är det inget fel på och han var trea bakom Önas Prince i ett Breeders Crown-lopp näst senast. Senast var han inte fullt lika bra som femma bakom Calgary Games men det är möjligt att den långa resan satte sina spår och hemma på Solvalla brukar han gå som allra bäst.
2 Bandido Gar är väldigt osäker och har galopperat bort mycket pengar under sin karriär. Kapaciteten är dock otroligt hög de dagar han får det att fungera fullt ut och från ett bra utgångsläge tycker jag det är ett givet streck på kupongen. Jag tycker inte han är mycket sämre än favoriten och om Jorma lyckas hålla hästen i trav kommer han gå hela vägen in i mål. Det har varit mycket strul under året men han vann hela sex lopp under fjolåret och jag tycker att han har visat att han är på rätt väg igen även om det blev ett litet bakslag senast.
8 Global Attention vann på V75 under sommaren men var blek därefter och har fått pusta ut sedan dess. Han är säkert väl förberedd men från det här utgångsläget står jag ändå över den här gången.
Min Vinnare: 7 Champ Lane
Spets efter 500m: 7 Champ Lane
Skrällen: 2 Bandido Gar-
Rankingen A:7.5.2 B: 8.6.9.1.3.4.11 C: 12.10
Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto