DD Tips Åby & Solvalla 18/1

Publicerad på 17 Jan 2023 - 21:03

DrTrav

DrTrav

17 Jan 2023 - 21:03

Dagens Dubbel Åby och Solvalla 18/1

DD-1 3.5.6.11.12
DD-2 9 Babsans Bankir

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
12 Indigo är bästa hästen och borde kunna hamna bra till direkt från sitt springspår på tillägg och om han presterar han på den nivån han kan ska det vara en bra chans mot ett lämpligt motstånd. Jag tycker dock att han är svår att räkna på och är alldeles för ojämn i sina prestationer för att jag ska tro på honom fullt ut.

3 Muscle Morique kan knappast ha bättre form än vad han har för dagen och skall ses som en tidig utmanare från den främre volten. Han kan nog inte spetsa av egen kraft men det är väl ingen omöjlighet att han kan köra sig till ledningen efter en bit och då är det hästen att slå för övriga.

6 Ready Trophy var mycket rejäl vid segern näst senast och med en liknande prestation borde han kunna utmana. Han är lite trög av sig men lever på sin styrka och har inga problem att göra jobbet på egen hand.

11 Versace Broline var ute på V75 senast och såg pigg ut en bit ner på innerspåret men hamnade i en trött rygg och slog på en galopp när han försökte hitta ut över upploppet. Han kan mycket i ljusa stunder och är given på en garderad kupong.

5 X.O.X.O är ruskigt snabb från start när det handlar om autostart men hur kon kan öppna med voltstart är ett litet frågetecken. Det är dock inga raketer ut där framme och det borde vara en bra möjlighet att nå ledningen initialt för att få ett bra lopp på innerspåret.

Min Vinnare: 12 Indigo
Spets efter 500m: 3 Muscle Morique / 5 X.O.X.O
Skrällen: 6 Ready Trophy
Rankingen A:12.3.6 B:11.5.10.9.8.1 C:2.7.4.13

Dagens Dubbel 2 - 2640m Auto
9 Babsans Bankir lyfte jag fram tidigt i tipsen senast när han vann som 14% på V75 även om jag landade på spik på What A Winner som var heroisk som trea. Då handlade det om kort distans och även om det blev ett uppskruvat tempo var det imponerande att vinna eftersom jag tycker han är som allra bäst över längre distanser. Den här omgivningen bör inte skrämma honom och jag tror att han bara tuggar ner allt under slutrundan. Spik.

Motbud
2 Feel The Benefit var ute i Sylvesterloppet senast och går ner lite i klass till den här starten men det slog inga gnistor om honom senast. Han lär utmanas av framför allt 7 Black And Quick från start men som spårlottningen blev borde han ha en bra chans att sitta i ledningen och leder normalt länge vid sunda vätskor.

3 Fortnite har kanonform för dagen och står på tur för en seger. Han blev fast med sparade krafter senast i Sylvesterloppet och utan strul under vägen är det en tidig utmanare.

7 Black And Quick utvecklas på ett bra sätt och skulle han lyckas komma till ledningen är det en skräll att ta i beaktning.

Min Vinnare: 9 Babsans Bankir
Spets efter 500m: 2 Feel The Benefit / 7 Black And Quick
Skrällen: 7 Black And Quick.
Rankingen A:9 B:2.3.7.1.4.6.10.8 C:11.5.12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto