DD Tips Åby & Solvalla 22/12

Publicerad på 22 Dec 2021 - 15:29

DrTrav

DrTrav

22 Dec 2021 - 15:29

DD Åby & Solvalla 22/12

DD-1 4.8.12
DD-2 3 Wilson Knight

3 rader x 80kr kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2140m Volt
8 Use Face ska vara favorit och är en tänkbar spik i omgången. Han har inte alltid haft aktionen med sig men han har skött sig i tre raka starter vilket också har gett tre raka segrar. Peter Ingves får fortsatt förtroende bakom hästen och de verkar minst sagt trivas ihop. Han har kört hästen vid fyra tillfällen vilket har slutat med tre segrar samt en andraplats. Det här är en rejäl dam som inte räds dödens och har hon lyckats bibehålla sin fina form är det bra chans att hon slår ledaren utvändigt.

4 Bluehill’s Wind vann pliktskyldigt från ledningen senast utan att imponera. Näst senast hade hon vunnit på V75 om hon inte galopperat och hon kan bättre än vad hon presterade senast. Hon har gått bra med skor tidigare och samtliga segrar i karriären är tagna från ledningen. Nu kommer hon återigen sitta i tät och sedan får vi se hur pass modig hon är med Use Face utvändigt men om hon tävlar på topp kan hon utmana.

12 La Plus Belle orkade inte riktigt hela vägen senast efter en tuff körning i ett hårt V75-lopp men hon höll klart bra som fyra och nu går hon ner lite i klass. Jag hoppas att hon får ett lugnare lopp i ryggar nu och skulle det bli lite körning mellan ovan nämnda hästar kan hon avsluta riktigt fort till slut.

Min Vinnare: 8 Use Face
Spets efter 500m: 4 Bluehill’s Wind
Skrällen:
Rankingen: A:8 B:4.3.2.1.14.6 C:11.9.7.10.5.13.3

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
Vi har sparat det bästa till sist och jag tycker mig ha hittat riktigt bra jackpot-spik som i skrivande stund endast är spelad till 13%.
3 Wilson Knight orkade inte stå emot toppstammade Hipster Am från ledningen senast men han håller absolut toppform för dagen och jag tycker att det är lättare emot den här gången.
Han har förvisso inte vunnit ett enda lopp i år och slutat tvåa vid hela nio tillfällen och man kan såklart vara lite frågande till hans inställning den sista biten men han är i riktigt bra form för dagen och känns klart gynnad av den korta distansen och täta starter nu.
Jag tror att Claes Sjöström lyckas hålla ut 4 Mojo Express från start och kommer till ledningen och när distansen är kortare nu än senast borde chanserna att leda hela vägen vara mycket goda.

Motbud
4 Mojo Express kommer man säkerligen prova med en bit från start och tar han sig förbi invändiga Wilson Knight kan han såklart vinna loppet. Jag tror dock inte på det scenariot och att han dessutom måste tävla med skor känns som ett stort minus. Han har tävlat med skor vid sjutton tillfällen i karriären och har aldrig lyckats vinna med den balansen.

10 Hunter Montana har sett bedrövlig ut på slutet men han kan betydligt mer än så och var fin när han vann på distansen för tre starter sedan. Skulle det bli ett bra tempo på loppet är han inte borta om han är i normal författning.

Min Vinnare: 3 Wilson Knight
Spets efter 500m: 3 Wilson Knight
Skrällen: 10 Hunter Montana
Rankingen A:3 B:4.10.8.11.6.9.7 C:5.1.2.12

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto