DD Tips Åby & Solvalla Onsdag 2/9

Publicerad på 1 Sep 2020 - 18:29

DrTrav

DrTrav

1 Sep 2020 - 18:29

Dagens dubbel-spelet delas på onsdagen mellan Åby & Solvalla. Den första avdelningen körs på Åby och det andra loppet går på Solvalla. Nedan följer mitt tips.

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 2/9
DD1: 8 Don't Be Shy
DD2: 1,2,3,11

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 2140 m Voltstart
8 Don't Be Shy har gjort två starter efter lång frånvaro så formen nu borde vara i antågande. Hon kom med en härlig avslutning och då fångade hon in den ledande Valour Kronos till en säker seger senast. Det är ett litet chansartat läge här men löser det sig med positionerna så tror jag hon blir svår att stå emot under den sista delen av loppet.

6 The Black Girl har gjort tre starter efter väldigt lång frånvaro. Hon gjorde en bra insats som tvåa bakom Ready Trophy senast. Här har hon springspår och det är inte omöjligt att hon kan hitta till spets. Skulle så bli fallet så ökar hennes chanser att vinna loppet. Hon har dock en kusk som ännu inte vunnit lopp i år fast någon gång ska det väl vara dags.

11 Divane Godiva kom snett på det senast och fick en jobbig inledning i ett försök till Derbystoet så det loppet kan vi glömma. Kan hon få smyga med i en vettig rygg innan attacken sätts in så kan hon bli farlig till slut.

7 Bambi A.F. kommer ut i första starten på drygt fyra månader så det är frågetecken för formen. Springspår passar bra bara kusken prickar starten. Hon trivs som allra bäst utan rygg så från spets eller dödens så kan hon vara långt framme i comebacken.

10 Chili Jordan kommer från en seger på Vaggeryd. Hon är vass när hon får gå med i ryggar och spara speeden in i det längsta så får hon ett trevligt lopp här så kan hon duga mot det här gänget.

1 Sweet Eloise har ett intressant utgångsläge och hon kan öppna rätt så bra. Får hon gå med på innerspår så kan hon bli farlig via open stretchen till slut.

Ranking DD-1: A 8 B 6,11,7,10,1 C 5,3,4,2,9

Dagens Dubbel 2 2140 m Autostart
3 Head Run är ännu obesegrad efter tre starter. Han hade bakspår senast men det löste sig perfekt och han satt sedan i ledningen efter ett knappt halvvarv. Han vann sedan mycket enkelt från den positionen. Det blir nog svårare att komma till täten den här gången men med rätt resa så fäller han många hästar till slut.

2 Manny Muscle blev väldigt het i ledningen senast men han gjorde det ändå bra även om han inte kunde stå emot Mister Hercules den sista biten och kom i mål som tvåa. Trevligt läge och han är startsnabb fast det kan svårt att ta en hel längd på invändig häst men får han ett passande lopp så kan han blanda sig i segerstriden igen.

1 Hunt Am har vunnit tre av sex starter. Han vann lätt från spets senast. Han är kvick iväg och lyckas han hålla upp ledningen så är mycket vunnet och då kan han rinna undan till en ny seger.

11 Take It Easy Tour tog karriärens första seger senast efter en stark avslutning. Tråkigt läge nu men får han hjälp med att tempot hålls uppe så kan han med en liknande avslutning som senast här vara långt framme igen.

8 Henry Flyer Sisu har visat stor talang i sina fyra inledande starter. Efter en andraplats i debuten bakom Napoleon Cash så tog han två raka spetssegrar. Han startade bakom bilen för första gången senast och han gick då en stark slutrunda som tvåa bakom Hunt Am som vann från spets. Iskallt läge nu men med lite klaff så gör han inte bort sig.

5 Santos De Castella försvann med en startgalopp senast. Gången innan det så tog han hand om ledningen och han vann sedan lätt. Första gången med jänkarvagn nu är intressant och felfri här så kan han ha vissa möjligheter. 

12 Ferox Brick har inte startat på ett tag och han behöver troligen loppet i kroppen. Utgångsläget är mindre bra och det stundar viktigare lopp med kval till Kriteriet efter detta så det är ett snällt upplägg som väntar och då blir det tufft att räcka hela vägen till en seger.

Ranking DD-2: A 3 B 2,1,11,8,5,12 C 4,7,9,6,10

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto